Крив панел, идеи за ремонт
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Крив панел, идеи за ремонт
Здравейте колеги, пускам темата тук, защото мисля, че най-много хора ще я видят, пък знам, че има хора в форума, който се занимават с това и ще могат да дадат съвет. Та към въпроса: Приятелката и един бакшиш нещо не се разбрали кой от къде да мине, и бакшиша ударил колата отзад
Ще прикача снимки на щетата, и ще помоля за съвет, как да бъде отремонтирана качествено. Искам да уточня, че средствата не са проблем, защто ще взема някой лев от каското, а ще извадя и от джоба, колата се прави с голяма фенщина, и продажба не се планува, докато не почне да привършва петролът на земята
Консултирах се с един бояджия, който определено знае какво прави, оправя основно коли за 200-300 000лв, и взима цени от порядъка на 200-230лв на детайл за боя. Мой добър приятел, който е и негов приятел ме прати при него и ми каза цена 430лв за панела и бронята, цената ме устройва, това което ме притеснява е, че каза, че варианта е да се изреже това под стопа, и ще вземе от друго комби, и ще сложи ново парче, обясни ми как ще обработи всичко, така че да няма проблем за вбъдеще, но като чуя за рязане и заварки по колата настръхвам
Под бронята няма щети, само видимите от снимката са. Дайте мнения така ли трябва да се направи, че съм в такъв филм, че ще почне да избива ръжда, че се чудя хубавото ми Бмвнце, дали да не ходи на пазара без да го правя даже
Благодаря предварително за съветите, Поздрави!
p.s. Не давайте любимите си автомобили на приятелките си

p.s. Не давайте любимите си автомобили на приятелките си

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Крив панел, идеи за ремонт

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
clarcky написа:..колата се прави с голяма фенщина, и продажба не се планува, докато не почне да привършва петролът на земята
...че се чудя хубавото ми Бмвнце, дали да не ходи на пазара без да го правя даже
- В смисъл? - смяташ да си потърсиш друга, дето никога не е удряна?
Само като видях снимките, преди да съм прочел за съвета на бояджията, и аз си помислих, че вариантът е с рязане и със смяна на детайла. Такова намачкване, в такова малко пространство не може да се изправи обратно и да стане добре, или поне не е целесъобразно. А и при всички положения намачканото ще бъде застрашено от ръждясване - така че е по-добре е да се завари нов детайл.
Важното е после да се обработи съвестно, така че да не създава проблеми за в бъдеще.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
dreadx написа:А и при всички положения намачканото ще бъде застрашено от ръждясване - така че е по-добре е да се завари нов детайл.
А заварките на новия детайл няма да са застрашени, нали

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
М10 е съвсем прав! Заварките(прегоряла ламарина) не само са застрашени, ами и в пъти повече от изправяна намачкана ламарина. Всъщност от значение е не толкова кой вариант ще се избере (и двата могат да станат перфектни), колкото от съвестта на тенекеджията, както казва пък dreadx. Хубавото според мен е, че въпросното място си е лесно за правене и не е много податливо на гниене. Според мен автора да не се вживява особено, не е драма, той си знае.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Преди година, комбито на децата пострада по същия начин, само, че от дясно и малко по-сериозно.
Бихме път до Бургас от София, но си заслужаваше. Закараха ни при познат тенекеджия в едно Бургаско село. Момчето с това си вади хляба. Използва нещо, на което му викаше "плотер" или поне аз разбрах така, с електрод и го лепи за ламарината, и с нещо като обратен чук го издърпва. Малко по малко, след около 2 часа беше изпънато перфектно. Взе 30 или 50лв, като на познати, издаде го голо и от там на кит и боя.
По-късно оправя и други щети на друга кола по същия начин, става уникално.
По-запознати да кажат, как се казва "нещото" и къде може да намериш на удобно за теб място.
Рязането и кита са за продаване.
Бихме път до Бургас от София, но си заслужаваше. Закараха ни при познат тенекеджия в едно Бургаско село. Момчето с това си вади хляба. Използва нещо, на което му викаше "плотер" или поне аз разбрах така, с електрод и го лепи за ламарината, и с нещо като обратен чук го издърпва. Малко по малко, след около 2 часа беше изпънато перфектно. Взе 30 или 50лв, като на познати, издаде го голо и от там на кит и боя.
По-късно оправя и други щети на друга кола по същия начин, става уникално.
По-запознати да кажат, как се казва "нещото" и къде може да намериш на удобно за теб място.
Рязането и кита са за продаване.
- nikolai4o0
- Потребител
-
- Кара: e46 320 coupe
Уреда се казва "спотер"
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Само че със спотер удареното от снимката в 1-вия пост няма да стане.
Присаждане на парче от друга кола за мен е най-разумният вариант.
При грамотно изпълнение няма да има никакъв проблем за в бъдеще!
Присаждане на парче от друга кола за мен е най-разумният вариант.
При грамотно изпълнение няма да има никакъв проблем за в бъдеще!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Явно има различни мнения, а може би е редно да разгледаме и още един аспект.
Нали сте чували, че ако на някой човек присадят ръка от някой убиец, той също започва да вижда халюцинации и да мисли за убийства. Представяте ли си, ако на колата се падне да присадят панел от някоя рацерска бегачка
- и да започне да върви само напреки с вратите.. ;)
Я по-добре да заложи на сигурното и да си изправи неговите 10 квадратни сантиметра ламарина, от неговата си кола. Особено щом някои колеги смятат, че имало начин да стане перфектно - изправянето..
Нали сте чували, че ако на някой човек присадят ръка от някой убиец, той също започва да вижда халюцинации и да мисли за убийства. Представяте ли си, ако на колата се падне да присадят панел от някоя рацерска бегачка
- и да започне да върви само напреки с вратите.. ;)
Я по-добре да заложи на сигурното и да си изправи неговите 10 квадратни сантиметра ламарина, от неговата си кола. Особено щом някои колеги смятат, че имало начин да стане перфектно - изправянето..
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
9 мнения
• Страница 1 от 1