Кола под наем във Германия (Хамбург)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кола под наем във Германия (Хамбург)

Мнение от alekangg » 08 Апр 2019, 12:18

Зависи от курса, понякога са доста стотинки отгоре, особено с при двойно превалутиране, но за 40 евро няма да е проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 08 Апр 2019, 13:19

Няма такова нещо. Многократно си плащам където може с дебитна карта. А курса на съответната валута се вижда в сайта на БНБ. По него ти теглят от сметката.

п.с. превалутиране има като се тегли от банкомат в чужбина, за което не е удачно. В някой страни си пише на бележката по колко ти конвертират. Еврото в Италия банкомата ми го хваща по 2.20лв. Тогава беше за 1 и последен път.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 08 Апр 2019, 13:39

andy написа:А курса на съответната валута се вижда в сайта на БНБ. По него ти теглят от сметката.......... .

По-скоро се вижда в сайта на съответната банка картоиздател, във валутни курсове за картови разплащания.

ентусиаст
Аватар

Мнение от andy » 08 Апр 2019, 13:53

Като ползватели ли се изказвате или пишете предположения.

Всичките ми плащания (а те не са никак малко) зад граница и в страни не от EU съм ги смятал и си излизат до стотинка по курса на БНБ. Ако има значение от банката - ОББ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 08 Апр 2019, 14:24

andy написа:Като ползватели ли се изказвате или пишете предположения.
Всичките ми плащания (а те не са никак малко) зад граница и в страни не от EU съм ги смятал и си излизат до стотинка по курса на БНБ. Ако има значение от банката - ОББ.

Да, има значение банката. Имал си късмет, примерно че не е Райфайзен. Еврото го хващат по трънския си курс :oops: 1.9790120лв.

https://www.rbb.bg/bg/individualni-klie ... enen-kurs/

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Апр 2019, 15:44

Всичко се превалутира по курса на банката, нали парите в сметакта са ти в левове, некой требва да ги обърне в ЕВРО за да платиш. Това се прави по курса на банката безкасово превалутиране се води, няма нищо общо с курса на БНБ, просто е близо до него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Апр 2019, 18:34

ОББ май е единствената без ялов курс и др дървета при плащане на ПОС.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Апр 2019, 0:09

изискват кредитна карта защото има между-фирмени договорки и при някаква застрахователна случка виса/мастъркард/амекс/диско изплащат някаква номинална сума на рентакар компанията без значение дали ти си си купил застраховка или не. разбира се после рентакар-а те гонят за целия разход по застрахователната случка ако вината е твоя.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Апр 2019, 7:31

alx написа:изискват кредитна карта защото има между-фирмени договорки и при някаква застрахователна случка виса/мастъркард/амекс/диско изплащат някаква номинална сума на рентакар компанията без значение дали ти си си купил застраховка или не. разбира се после рентакар-а те гонят за целия разход по застрахователната случка ако вината е твоя.

:D Тея работи не стоят така в Европа и България, за разлика от от УСА. За това и на много места по света още в началото питат какъв ресидент си и цените са хамериканците са по-ниски обикновено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2

Мнение от Mpower94 » 09 Апр 2019, 9:51

Темата с колата поднаем мина, за бюджетните коли (въпреки, че ми дадоха тойота аурис 2017г) се плаща с дебитна карта, достатъчно е да покрие депозита който беше 150 евро. И до седмица след като върнеш колата ти отблокират парите. Може би трябва да се смени името на темата, но нямам представа как да я озаглавя, така, че да обедини двата въпроса.

ентусиаст
Аватар

Мнение от andy » 09 Апр 2019, 14:03

b00st написа:Всичко се превалутира по курса на банката, нали парите в сметакта са ти в левове, некой требва да ги обърне в ЕВРО за да платиш. Това се прави по курса на банката безкасово превалутиране се води, няма нищо общо с курса на БНБ, просто е близо до него.

Издирих малко в динари, куни и евро. Важното е за мен че до 4 знак да равни, за разлика от други банки
ubb.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 09 Апр 2019, 16:48

andy написа:
b00st написа:Всичко се превалутира по курса на банката, нали парите в сметакта са ти в левове, некой требва да ги обърне в ЕВРО за да платиш. Това се прави по курса на банката безкасово превалутиране се води, няма нищо общо с курса на БНБ, просто е близо до него.

Издирих малко в динари, куни и евро. Важното е за мен че до 4 знак да равни, за разлика от други банки
ubb.JPG

Политика на банката, всеки си прави нещо да печели клиенти. Някой пък не ти взимат такса за теглене от банкомат, даже имаше в чужбина ако е от техен банкомат без такса, не помня Пиреус ли бяха или някой друг.

Потребител
Аватар
Кара: Volvo S40 & BMW F01

Мнение от grafterUK » 14 Апр 2019, 1:17

Здравейте колеги,
а знаете ли как стои въпроса за наемане на кола в България?
Живея в чужбина от години, та благодарение на приятел разбрах за форума и от известно време го следя всекидневно тъй като има доста полезна и интересна информация :bchug:
Иска ми се да наема кола за десетина дни и бих бил благодарен, ако знаете как стои въпроса.
Приемат ли чуждестранни банкови карти /дебитни или кредитни?/ или само кеш? Депозит предполагам ще искат също, както тук.
Гледах по господари на ефира преди доста време за rent-a-carите в България и останах потресен /ставаше дума за депозита, който човека беше дал и собственика на фирмата не искаше да го върне :lol: /
Имали ли сте опит?
Всичките ми познати и приятели живеят извън родината, а да пътувам с автобуси и да губя време за нещата, които искам да свърша за няколко дни не ми се занимава. А и до мореот ми се иска да разходя, че съм го забравил как изглежда :)

Благодаря предварително за всяка информация :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Апр 2019, 14:57

Ако гониш ниска цена и се спреш на тукашна фирма - да, съществува варианта да имаш проблеми, най-вече бавно връщане на депозита или пък "измисляне" на щети. Всички големи компании имат представителства - аз ползвам Europcar и нямам забележки. Мой познаат няколко пъти ползва Топ Рент-а-кар и също е много доволен, те имат значително по-голям автопарк и предлагат доста градски коли на ниски цени. Ако търсиш висок клас кола обаче не е толкова лесно, особено ако я искаш без шофьор
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volvo S40 & BMW F01

Мнение от grafterUK » 14 Апр 2019, 17:15

Благодаря за информацията колега.
Целта на наемането на колата е за лични цели, както споменах имам да свърша някой работи из родината до различни градове, та висок клас не ми трябва.
По-скоро някоя малолитражка.
Случайно да имаш представа дали има значение книжката каква е - чуждестранна или българска?

Предишна

Назад към Извън Темата