Кола под наем във Германия (Хамбург)
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Кола под наем във Германия (Хамбург)
Зависи от курса, понякога са доста стотинки отгоре, особено с при двойно превалутиране, но за 40 евро няма да е проблем.
Няма такова нещо. Многократно си плащам където може с дебитна карта. А курса на съответната валута се вижда в сайта на БНБ. По него ти теглят от сметката.
п.с. превалутиране има като се тегли от банкомат в чужбина, за което не е удачно. В някой страни си пише на бележката по колко ти конвертират. Еврото в Италия банкомата ми го хваща по 2.20лв. Тогава беше за 1 и последен път.
п.с. превалутиране има като се тегли от банкомат в чужбина, за което не е удачно. В някой страни си пише на бележката по колко ти конвертират. Еврото в Италия банкомата ми го хваща по 2.20лв. Тогава беше за 1 и последен път.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
andy написа:А курса на съответната валута се вижда в сайта на БНБ. По него ти теглят от сметката.......... .
По-скоро се вижда в сайта на съответната банка картоиздател, във валутни курсове за картови разплащания.
Като ползватели ли се изказвате или пишете предположения.
Всичките ми плащания (а те не са никак малко) зад граница и в страни не от EU съм ги смятал и си излизат до стотинка по курса на БНБ. Ако има значение от банката - ОББ.
Всичките ми плащания (а те не са никак малко) зад граница и в страни не от EU съм ги смятал и си излизат до стотинка по курса на БНБ. Ако има значение от банката - ОББ.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
andy написа:Като ползватели ли се изказвате или пишете предположения.
Да, има значение банката. Имал си късмет, примерно че не е Райфайзен. Еврото го хващат по трънския си курс

https://www.rbb.bg/bg/individualni-klie ... enen-kurs/
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Всичко се превалутира по курса на банката, нали парите в сметакта са ти в левове, некой требва да ги обърне в ЕВРО за да платиш. Това се прави по курса на банката безкасово превалутиране се води, няма нищо общо с курса на БНБ, просто е близо до него.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ОББ май е единствената без ялов курс и др дървета при плащане на ПОС.
изискват кредитна карта защото има между-фирмени договорки и при някаква застрахователна случка виса/мастъркард/амекс/диско изплащат някаква номинална сума на рентакар компанията без значение дали ти си си купил застраховка или не. разбира се после рентакар-а те гонят за целия разход по застрахователната случка ако вината е твоя.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:изискват кредитна карта защото има между-фирмени договорки и при някаква застрахователна случка виса/мастъркард/амекс/диско изплащат някаква номинална сума на рентакар компанията без значение дали ти си си купил застраховка или не. разбира се после рентакар-а те гонят за целия разход по застрахователната случка ако вината е твоя.

- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Темата с колата поднаем мина, за бюджетните коли (въпреки, че ми дадоха тойота аурис 2017г) се плаща с дебитна карта, достатъчно е да покрие депозита който беше 150 евро. И до седмица след като върнеш колата ти отблокират парите. Може би трябва да се смени името на темата, но нямам представа как да я озаглавя, така, че да обедини двата въпроса.
b00st написа:Всичко се превалутира по курса на банката, нали парите в сметакта са ти в левове, некой требва да ги обърне в ЕВРО за да платиш. Това се прави по курса на банката безкасово превалутиране се води, няма нищо общо с курса на БНБ, просто е близо до него.
Издирих малко в динари, куни и евро. Важното е за мен че до 4 знак да равни, за разлика от други банки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
andy написа:b00st написа:Всичко се превалутира по курса на банката, нали парите в сметакта са ти в левове, некой требва да ги обърне в ЕВРО за да платиш. Това се прави по курса на банката безкасово превалутиране се води, няма нищо общо с курса на БНБ, просто е близо до него.
Издирих малко в динари, куни и евро. Важното е за мен че до 4 знак да равни, за разлика от други банки
Политика на банката, всеки си прави нещо да печели клиенти. Някой пък не ти взимат такса за теглене от банкомат, даже имаше в чужбина ако е от техен банкомат без такса, не помня Пиреус ли бяха или някой друг.
Здравейте колеги,
а знаете ли как стои въпроса за наемане на кола в България?
Живея в чужбина от години, та благодарение на приятел разбрах за форума и от известно време го следя всекидневно тъй като има доста полезна и интересна информация
Иска ми се да наема кола за десетина дни и бих бил благодарен, ако знаете как стои въпроса.
Приемат ли чуждестранни банкови карти /дебитни или кредитни?/ или само кеш? Депозит предполагам ще искат също, както тук.
Гледах по господари на ефира преди доста време за rent-a-carите в България и останах потресен /ставаше дума за депозита, който човека беше дал и собственика на фирмата не искаше да го върне
/
Имали ли сте опит?
Всичките ми познати и приятели живеят извън родината, а да пътувам с автобуси и да губя време за нещата, които искам да свърша за няколко дни не ми се занимава. А и до мореот ми се иска да разходя, че съм го забравил как изглежда
Благодаря предварително за всяка информация
а знаете ли как стои въпроса за наемане на кола в България?
Живея в чужбина от години, та благодарение на приятел разбрах за форума и от известно време го следя всекидневно тъй като има доста полезна и интересна информация

Иска ми се да наема кола за десетина дни и бих бил благодарен, ако знаете как стои въпроса.
Приемат ли чуждестранни банкови карти /дебитни или кредитни?/ или само кеш? Депозит предполагам ще искат също, както тук.
Гледах по господари на ефира преди доста време за rent-a-carите в България и останах потресен /ставаше дума за депозита, който човека беше дал и собственика на фирмата не искаше да го върне

Имали ли сте опит?
Всичките ми познати и приятели живеят извън родината, а да пътувам с автобуси и да губя време за нещата, които искам да свърша за няколко дни не ми се занимава. А и до мореот ми се иска да разходя, че съм го забравил как изглежда

Благодаря предварително за всяка информация

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако гониш ниска цена и се спреш на тукашна фирма - да, съществува варианта да имаш проблеми, най-вече бавно връщане на депозита или пък "измисляне" на щети. Всички големи компании имат представителства - аз ползвам Europcar и нямам забележки. Мой познаат няколко пъти ползва Топ Рент-а-кар и също е много доволен, те имат значително по-голям автопарк и предлагат доста градски коли на ниски цени. Ако търсиш висок клас кола обаче не е толкова лесно, особено ако я искаш без шофьор
Благодаря за информацията колега.
Целта на наемането на колата е за лични цели, както споменах имам да свърша някой работи из родината до различни градове, та висок клас не ми трябва.
По-скоро някоя малолитражка.
Случайно да имаш представа дали има значение книжката каква е - чуждестранна или българска?
Целта на наемането на колата е за лични цели, както споменах имам да свърша някой работи из родината до различни градове, та висок клас не ми трябва.
По-скоро някоя малолитражка.
Случайно да имаш представа дали има значение книжката каква е - чуждестранна или българска?
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2