Въпрос за нотариуси и т.н.
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Въпрос за нотариуси и т.н.
Тъй като се допитах до 2-3 души искам да чуя още едно мнение преди да действам,защото работата е спорна...
Човека Х си купува НЕАКЦИЗНА кола от човека Н
Въпросния Х не я прехвърля в кат на негово име по талони и решава да ми я продаде на мен.
Мога ли да отида при нотариус да прехвърлим колата,като той докаже собствеността на колата със договора за покупко продажба,спрямо лицето Н,от който я е закупил и легална ли ще бъде сделката ако тя се осъществи?
Въпросния Х не я прехвърля в кат на негово име по талони и решава да ми я продаде на мен.
Мога ли да отида при нотариус да прехвърлим колата,като той докаже собствеността на колата със договора за покупко продажба,спрямо лицето Н,от който я е закупил и легална ли ще бъде сделката ако тя се осъществи?

- chocho
- crash tester
-
- Кара: F07 530
Твърдо Не
първо трябва да се прехвърли на новият собственик и чак тогава ако иска да продава или да дарява негова си работа но докато не се прехвърли колата и да пише неговите данни на талоните няма как да я продаде на друг 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
chocho-rz написа:Твърдо Непърво трябва да се прехвърли на новият собственик и чак тогава ако иска да продава или да дарява негова си работа но докато не се прехвърли колата и да пише неговите данни на талоните няма как да я продаде на друг
Точно така е, и аз имах такава случка със старата кола на жената.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Да, дай да видим верно колко хора трябва да ти го кажат, за да ми повярваш! На мен и на 5 нотариуса + един адвокат от Нотариална кантора, които с риск да ми се изсмеят си позволих да питам
Твърдоглава съм била, не съм ти посочила факти
Договорът бил актуален... Наистина съм ти сърдита за неопределено време
и да, с "познат" Нотариус, който да пропусне документи, да не догледа и да направи нелегитимна сделка, можеш да продадеш всичко... Стига обаче да не си Купувач... Защото той обикновено е рисковата страна
Марти, знам, че много ти се иска да стане така, казах ти вариант с късане на договора и писане директно на нов с теб и предния собственик... но повярвай, ако има такава сделка, може да береш ядове...
Обясних ти каквото ми казаха , цитирам: Договорът да покупко-продажба е способът, с който се прехвърля колата, но основния документ, ролята на Нотариален акт играе Талона, със името на последния собственик...
Това е от мен, за 16-ти път и нека ховече хора пишат, интресно ми е колко хора, освен твоя дипломиран адвокат са си прехвърлили по този начин колите

Твърдоглава съм била, не съм ти посочила факти

и да, с "познат" Нотариус, който да пропусне документи, да не догледа и да направи нелегитимна сделка, можеш да продадеш всичко... Стига обаче да не си Купувач... Защото той обикновено е рисковата страна

Марти, знам, че много ти се иска да стане така, казах ти вариант с късане на договора и писане директно на нов с теб и предния собственик... но повярвай, ако има такава сделка, може да береш ядове...
Обясних ти каквото ми казаха , цитирам: Договорът да покупко-продажба е способът, с който се прехвърля колата, но основния документ, ролята на Нотариален акт играе Талона, със името на последния собственик...
Това е от мен, за 16-ти път и нека ховече хора пишат, интресно ми е колко хора, освен твоя дипломиран адвокат са си прехвърлили по този начин колите

Apassionata написа:Да, дай да видим верно колко хора трябва да ти го кажат, за да ми повярваш! На мен и на 5 нотариуса + един адвокат от Нотариална кантора, които с риск да ми се изсмеят си позволих да питам![]()
Твърдоглава съм била, не съм ти посочила фактиДоговорът бил актуален... Наистина съм ти сърдита за неопределено време
![]()
и да, с "познат" Нотариус, който да пропусне документи, да не догледа и да направи нелегитимна сделка, можеш да продадеш всичко... Стига обаче да не си Купувач... Защото той обикновено е рисковата страна![]()
Това е от мен, за 16-ти път и нека ховече хора пишат, интресно ми е колко хора, освен твоя дипломиран адвокат са си прехвърлили по този начин колите![]()
Мирна! Не мой с рого така.
Ще се научи и той.
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
еми Apassionata, когато си права, си права да му се невиди !
Така е собсвеността се доказава чрез талон, не чрез договор
Дори и познат Нотариус не вярвам да се навие да прехвърли кола с талон на едно име и договор на друго 

Така е собсвеността се доказава чрез талон, не чрез договор

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Apassionata написа:Да, дай да видим верно колко хора трябва да ти го кажат, за да ми повярваш! На мен и на 5 нотариуса + един адвокат от Нотариална кантора, които с риск да ми се изсмеят си позволих да питам![]()
Твърдоглава съм била, не съм ти посочила фактиДоговорът бил актуален... Наистина съм ти сърдита за неопределено време
![]()
и да, с "познат" Нотариус, който да пропусне документи, да не догледа и да направи нелегитимна сделка, можеш да продадеш всичко... Стига обаче да не си Купувач... Защото той обикновено е рисковата страна![]()
Това е от мен, за 16-ти път и нека ховече хора пишат, интресно ми е колко хора, освен твоя дипломиран адвокат са си прехвърлили по този начин колите![]()

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
chocho-rz написа:Твърдо Непърво трябва да се прехвърли на новият собственик и чак тогава ако иска да продава или да дарява негова си работа но докато не се прехвърли колата и да пише неговите данни на талоните няма как да я продаде на друг
Това даже и от личен опит го знам...
... не си прави други експерименти, дървото е голямо и твърдо...
... направили са прехвърлянето само по документи и вас ви мързи и това да правите...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Въпрос за нотариуси и т.н.
///MapTo написа:Тъй като се допитах до 2-3 души искам да чуя още едно мнение преди да действам,защото работата е спорна...
Сещам се само за един вариант - човека Х и човека Н отиват в нотариус и развалят договора за покупко-продажба и тогава си ти....

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Колеги, моята кола съм я купил по абсолютно същия начин и не съм дал и 1 стотинка рушвет! Един приятел я беше купил и преди да я регистрира му изпадна друга, та го навих да ми я даде на мен. Отива се и се преподписва договора на мое име, след като той вече има договор за покупко-продажба и съответно собствеността на колата е негова. Знаете, че с договор можете да карате кола, дори тя да е регистрирана на друго лице. С такава кола дори съм ходил и до Германия!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Pitbull_Germany написа:...
На няколко човека се опитах да го кажа това и всичките казаха,че съм щял да бъда в разрес със закона...е как да им обясниш?

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
///MapTo написа:Pitbull_Germany написа:...
На няколко човека се опитах да го кажа това и всичките казаха,че съм щял да бъда в разрес със закона...е как да им обясниш?
Защо питащ тогава, просто го направи...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2