Въпрос за нотариуси и т.н.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Въпрос за нотариуси и т.н.

Мнение от ///MapTo » 12 Фев 2009, 17:58

Тъй като се допитах до 2-3 души искам да чуя още едно мнение преди да действам,защото работата е спорна...

Човека Х си купува НЕАКЦИЗНА кола от човека Н
Въпросния Х не я прехвърля в кат на негово име по талони и решава да ми я продаде на мен.
Мога ли да отида при нотариус да прехвърлим колата,като той докаже собствеността на колата със договора за покупко продажба,спрямо лицето Н,от който я е закупил и легална ли ще бъде сделката ако тя се осъществи? :help:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Мнение от chocho » 12 Фев 2009, 18:02

Твърдо Не ;) първо трябва да се прехвърли на новият собственик и чак тогава ако иска да продава или да дарява негова си работа но докато не се прехвърли колата и да пише неговите данни на талоните няма как да я продаде на друг ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 12 Фев 2009, 18:05

С познат нотариус, можеш да продадеш и НДК ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 12 Фев 2009, 18:05

chocho-rz написа:Твърдо Не ;) първо трябва да се прехвърли на новият собственик и чак тогава ако иска да продава или да дарява негова си работа но докато не се прехвърли колата и да пише неговите данни на талоните няма как да я продаде на друг ;)

Точно така е, и аз имах такава случка със старата кола на жената.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Фев 2009, 18:21

Да, дай да видим верно колко хора трябва да ти го кажат, за да ми повярваш! На мен и на 5 нотариуса + един адвокат от Нотариална кантора, които с риск да ми се изсмеят си позволих да питам :evil:
Твърдоглава съм била, не съм ти посочила факти :evil: Договорът бил актуален... Наистина съм ти сърдита за неопределено време
:|
и да, с "познат" Нотариус, който да пропусне документи, да не догледа и да направи нелегитимна сделка, можеш да продадеш всичко... Стига обаче да не си Купувач... Защото той обикновено е рисковата страна :(
Марти, знам, че много ти се иска да стане така, казах ти вариант с късане на договора и писане директно на нов с теб и предния собственик... но повярвай, ако има такава сделка, може да береш ядове...
Обясних ти каквото ми казаха , цитирам: Договорът да покупко-продажба е способът, с който се прехвърля колата, но основния документ, ролята на Нотариален акт играе Талона, със името на последния собственик...
Това е от мен, за 16-ти път и нека ховече хора пишат, интресно ми е колко хора, освен твоя дипломиран адвокат са си прехвърлили по този начин колите :roll: 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 12 Фев 2009, 18:30

Apassionata написа:Да, дай да видим верно колко хора трябва да ти го кажат, за да ми повярваш! На мен и на 5 нотариуса + един адвокат от Нотариална кантора, които с риск да ми се изсмеят си позволих да питам :evil:
Твърдоглава съм била, не съм ти посочила факти :evil: Договорът бил актуален... Наистина съм ти сърдита за неопределено време
и да, с "познат" Нотариус, който да пропусне документи, да не догледа и да направи нелегитимна сделка, можеш да продадеш всичко... Стига обаче да не си Купувач... Защото той обикновено е рисковата страна :(
Марти, знам, че много ти се иска да стане така, казах ти вариант с късане на договора и писане директно на нов с теб и предния собственик... но повярвай, ако има такава сделка, може да береш ядове...
Обясних ти каквото ми казаха , цитирам: Договорът да покупко-продажба е способът, с който се прехвърля колата, но основния документ, ролята на Нотариален акт играе Талона, със името на последния собственик...
Това е от мен, за 16-ти път и нека ховече хора пишат, интресно ми е колко хора, освен твоя дипломиран адвокат са си прехвърлили по този начин колите :roll: 8)

Мирна! Не мой с рого така.

Ще се научи и той.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 12 Фев 2009, 18:54

еми Apassionata, когато си права, си права да му се невиди ! :mrgreen:

Така е собсвеността се доказава чрез талон, не чрез договор ;) Дори и познат Нотариус не вярвам да се навие да прехвърли кола с талон на едно име и договор на друго :)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Фев 2009, 18:54

Apassionata написа:Да, дай да видим верно колко хора трябва да ти го кажат, за да ми повярваш! На мен и на 5 нотариуса + един адвокат от Нотариална кантора, които с риск да ми се изсмеят си позволих да питам :evil:
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Фев 2009, 23:28

а ква държава сме само... :) в германия някои да е чул за нотариално заверен договор :)
No bling at the Ring

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 13 Фев 2009, 0:18

chocho-rz написа:Твърдо Не ;) първо трябва да се прехвърли на новият собственик и чак тогава ако иска да продава или да дарява негова си работа но докато не се прехвърли колата и да пише неговите данни на талоните няма как да я продаде на друг ;)

Това даже и от личен опит го знам...
... не си прави други експерименти, дървото е голямо и твърдо...
... направили са прехвърлянето само по документи и вас ви мързи и това да правите...
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Фев 2009, 0:22

МОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ прехвърлял съм коли с по 3-4 договорааааааааааа. Мрънкат в КАТ малко, та там треа се бутне.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Re: Въпрос за нотариуси и т.н.

Мнение от Митко Стоянов » 13 Фев 2009, 0:30

///MapTo написа:Тъй като се допитах до 2-3 души искам да чуя още едно мнение преди да действам,защото работата е спорна...

Човека Х си купува НЕАКЦИЗНА кола от човека Н
Въпросния Х не я прехвърля в кат на негово име по талони и решава да ми я продаде на мен.
Мога ли да отида при нотариус да прехвърлим колата,като той докаже собствеността на колата със договора за покупко продажба,спрямо лицето Н,от който я е закупил и легална ли ще бъде сделката ако тя се осъществи? :help:

Сещам се само за един вариант - човека Х и човека Н отиват в нотариус и развалят договора за покупко-продажба и тогава си ти....
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 13 Фев 2009, 1:09

Колеги, моята кола съм я купил по абсолютно същия начин и не съм дал и 1 стотинка рушвет! Един приятел я беше купил и преди да я регистрира му изпадна друга, та го навих да ми я даде на мен. Отива се и се преподписва договора на мое име, след като той вече има договор за покупко-продажба и съответно собствеността на колата е негова. Знаете, че с договор можете да карате кола, дори тя да е регистрирана на друго лице. С такава кола дори съм ходил и до Германия!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 13 Фев 2009, 1:14

Pitbull_Germany написа:...

На няколко човека се опитах да го кажа това и всичките казаха,че съм щял да бъда в разрес със закона...е как да им обясниш? :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 13 Фев 2009, 1:15

///MapTo написа:
Pitbull_Germany написа:...

На няколко човека се опитах да го кажа това и всичките казаха,че съм щял да бъда в разрес със закона...е как да им обясниш? :mhihi:

Защо питащ тогава, просто го направи...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата