Публикуване на цена

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Публикуване на цена

Мнение от ukelichko » 16 Окт 2009, 21:53

Здравейте колеги. Искам да събера мнения от вас по един въпрос. С моите партньри пускаме нова услуга, няма значение каква и се заформи спор, трябва ли да публикуваме и цената. Аз лично съм за, защото в живота си никога не съм се обаждал на обяви и реклами без цена. Нали цената е водеща при избора на нещо при приблизително еднакви други параметри. И какво като не ми напишат цената. Някой хитрец очаква да ме изработи когато се обадя или се видим. Тоест да ме прецени и понеже е голям търговец и психолог да ме надхитри. При положение че се занимавам с това от 12 години. И имам опит и диплома в тази област. Доста трудно, по скоро някой ще ми загуби времето. Или да гобърнем на пазарлък, като и двамата занем крайнаия резултат. Балканска работа с привкус на арабски манталитет, ужас. Да но всички скачат, виждаш ли конкуренцията лесно щяла да се ориентира в нашите цени. Ами тя може да го направи и без да пиша цената с няколко ялови поръчки. Дайте мнения, че работата е напечена.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Публикуване на цена

Мнение от GVT » 16 Окт 2009, 21:57

Аз съм на същото мнение.Без цена не чакай да се обадя,без значение какво е.Дори и тук във форума се опитват някои да терикатеят.Но дори и да ми трябва няма да си губа времето да му звъня,защото не съм заинтересования аз,а той.
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 16 Окт 2009, 21:58

GVT написа:Аз съм на същото мнение.Без цена не чакай да се обадя,без значение какво е.Дори и тук във форума се опитват някои да терикатеят.Но дори и да ми трябва няма да си губа времето да му звъня,защото не съм заинтересования аз,а той.

:yes:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 16 Окт 2009, 22:12

Най просто казано:
Срещам обява за кола на която пише "Цена по споразумение"......... директно подминавам :idea:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 16 Окт 2009, 22:23

:lol: е как така без цена...аз не бих се обадил даже или пък да ходя да проверявам примерно за нещо без цена (даже и да очаквам да е ниска) :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 16 Окт 2009, 22:53

тука не се дава цена с цел ЪП на обявата...
не се ли забелязали пишат изгодно цена на лс
и отдолу се почва:
дай цена на ЛС
дай и на мен цена... и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 16 Окт 2009, 23:05

Много е условно...

във фирмата, където работя има много фактори
- обем /размер/
- труд
- местонахождение,...
което резонно определя различни цени.

Ако е продукт, чиято цена е фиксирана и не търпи честа промяна, не е лошо да има публикувана цена, но ако е стока или услуга, която варира в различни граници, по-добрия вариант е ... "моля, свържете се с нас или изпратете запитване". Ако е автомобил се фиксира цена, която резонно може да се предоговори, но ако е услуга, която варира в някакви граници, няма начин да се пусне цена, освен ако не се фиксира върху някаква мерителна единица, например 1,00 лв. на дециметър, или 1,00 лв. на метър или обем в квадратен метър или кубик.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 16 Окт 2009, 23:16

Аз като видя, че не пише цена директно подминавам, без значение кола части хотели или друго. Какъв е смисъла да проверявам в интернет за нещо след като няма да има цена и трябва да се говори на място. Тогава да се прасе един адрес без нищо друго и готово. :conf:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 16 Окт 2009, 23:18

Кока-кола крие ли си цената от Пепси?
Когато конкуренцията се ориентира по твоите цени, значи ти си Фактора(с главно Ф!) на пазара, и те другите трябва да се ориентират по тебе!

По така зададения въпрос разбирам, че искате да "бурите" конкурентите, и партньорите ги е страх че ще разберат?! А, те имат паритет по отношение на цените?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 16 Окт 2009, 23:29

Hito написа:Най просто казано:
Срещам обява за кола на която пише "Цена по споразумение"......... директно подминавам :idea:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 16 Окт 2009, 23:33

Eva* написа:Много е условно...

във фирмата, където работя има много фактори
- обем /размер/
- труд
- местонахождение,...
което резонно определя различни цени.

Ако е продукт, чиято цена е фиксирана и не търпи честа промяна, не е лошо да има публикувана цена, но ако е стока или услуга, която варира в различни граници, по-добрия вариант е ... "моля, свържете се с нас или изпратете запитване". Ако е автомобил се фиксира цена, която резонно може да се предоговори, но ако е услуга, която варира в някакви граници, няма начин да се пусне цена, освен ако не се фиксира върху някаква мерителна единица, например 1,00 лв. на дециметър, или 1,00 лв. на метър или обем в квадратен метър или кубик.

Абсолютно вярно. Това са единствените условия при които може да не се посочи фиксирана цена.
Но все пак и при такива сличаи е хубаво и препоръчително да се даде някаква ориентировачна цена на примерна конфигурация, която може да служи като ориентир за бъдещия клиент.Аз, ако търся нещо и видя 10 обяви с цена и 15 без цена, ще избирам само между 10те с посочена цена и хич няма да се обаждам да питам другите 15 каква им е цената.
Другия вариянт е да се предлага нещо уникално и сте монополисти, тогава цената не е толкова от значение.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 17 Окт 2009, 0:29

За да избегнеш удоволствието да ти пръснат телефона разни кибици по-добре пиши цена защото така всеки ще знае и ще си прави сметката-аз лично никога не съм пускал обява без цена ;)

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 17 Окт 2009, 0:37

Трябва си цена, иначе много хора просто ще подминат обявата...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 17 Окт 2009, 2:20

Колеги, благодаря много за мненията. Утре ще ги покажа където трябва и да видим какво ще стане. Така поне ще имам аргумент в спора, все пак форумът на БМВ си е фактор.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Окт 2009, 7:15

ukelichko написа:Здравейте колеги. Искам да събера мнения от вас по един въпрос. С моите партньри пускаме нова услуга, няма значение каква и се заформи спор, трябва ли да публикуваме и цената. Аз лично съм за, защото в живота си никога не съм се обаждал на обяви и реклами без цена. Нали цената е водеща при избора на нещо при приблизително еднакви други параметри. И какво като не ми напишат цената. Някой хитрец очаква да ме изработи когато се обадя или се видим. Тоест да ме прецени и понеже е голям търговец и психолог да ме надхитри. При положение че се занимавам с това от 12 години. И имам опит и диплома в тази област. Доста трудно, по скоро някой ще ми загуби времето. Или да гобърнем на пазарлък, като и двамата занем крайнаия резултат. Балканска работа с привкус на арабски манталитет, ужас. Да но всички скачат, виждаш ли конкуренцията лесно щяла да се ориентира в нашите цени. Ами тя може да го направи и без да пиша цената с няколко ялови поръчки. Дайте мнения, че работата е напечена.

Плюс 1 ЗА обявена цена...и съм напълно съгласен с всичко в мнението ти :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Следваща

Назад към Извън Темата