Препоръчирелни чистачки и от каде ?
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
Препоръчирелни чистачки и от каде ?
трябва да си сменям чистачките че вече много взеха да замазват
някой да ми препоръча някакваа марка нещо и от каде
да си купя ?
Чух за Шампион,че били добри на нормални цени
а
някой да ми препоръча някакваа марка нещо и от каде
да си купя ?
Чух за Шампион,че били добри на нормални цени

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Препоръчирелни чистачки и от каде ?
Ако търсиш за по-малко пари има едни, които имитират Бош Аеротуин. Не са като тях, но за парите си биват.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
bum_bum написа:Ако търсиш за по-малко пари има едни, които имитират Бош Аеротуин. Не са като тях, но за парите си биват.
В този ред на мисли Bosch-a и Delco-то предлагат ли се на бройка или само комплект?!

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Варинатите са няколко:
оригинални : около 100 лв. (дилърите)
Бош Аеро Туин: около 60 лв. (Авто+)
Шампион плоски : около 50лв. двете (те са на бройка)(ОМВ)
Шампион (от тия обикновените) : 25лв. чистят добре , но не са аеродинамични и над 150км/ч е "интересно" (ОМВ и на други места)
китайски,турски и т.н. боклуци по 10лв. - крайно непрепоръчителни (магазин " ЛЕВЧЕ" и тунинг-маниите)
ПП: аз карам с Шампион обикновени, но е малко дразнещо това че нямат аеродинамика, но има и един плюс в това - когато вали не се "напъвам" много,много.
На предишното БМВ си бях купил аеро-туин на БОШ и бях повече от доволен 2 години, та мисля като тия сдадат багажа (а за сега не се очертава) да си купя пак такива
оригинални : около 100 лв. (дилърите)
Бош Аеро Туин: около 60 лв. (Авто+)
Шампион плоски : около 50лв. двете (те са на бройка)(ОМВ)
Шампион (от тия обикновените) : 25лв. чистят добре , но не са аеродинамични и над 150км/ч е "интересно" (ОМВ и на други места)
китайски,турски и т.н. боклуци по 10лв. - крайно непрепоръчителни (магазин " ЛЕВЧЕ" и тунинг-маниите)
ПП: аз карам с Шампион обикновени, но е малко дразнещо това че нямат аеродинамика, но има и един плюс в това - когато вали не се "напъвам" много,много.
На предишното БМВ си бях купил аеро-туин на БОШ и бях повече от доволен 2 години, та мисля като тия сдадат багажа (а за сега не се очертава) да си купя пак такива
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Projektzwo написа:bum_bum написа:Ако търсиш за по-малко пари има едни, които имитират Бош Аеротуин. Не са като тях, но за парите си биват.
В този ред на мисли Bosch-a и Delco-то предлагат ли се на бройка или само комплект?!
Па май не. За
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
От Практикер си взех преди седмица чистачки Бош, за по 7 лв. бойката (продават се по една). Не знам колко са Бош, ама чистят добре. Иначе Валеото са малко по-скъпи, продават се в комплект по две. Някои хора са много доволни от тях. Служебните ни коли са с такива и моето скромно мнение е, че не стават, по-добре от метро има едни за по 3 лева комплекта 

Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
В метро има копие на бош аеро туина по 7 лв бройката, аз ти предлагам шампион, нормални мисля че около 20-30 лв бяха двете, трета година /зима/ чистят перфектно.

- HF4WD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lancia delta, bmw e46
sharksfin написа:От Практикер си взех преди седмица чистачки Бош, за по 7 лв. бойката (продават се по една). Не знам колко са Бош, ама чистят добре. Иначе Валеото са малко по-скъпи, продават се в комплект по две. Някои хора са много доволни от тях. Служебните ни коли са с такива и моето скромно мнение е, че не стават, по-добре от метро има едни за по 3 лева комплекта
аз съм ползвал и бош(оригинални) и валео и двете според мен си заслужават парите, за тея от практикер не съм ги виждал и не знам колко са бош както казваш, но може и да стават
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Valeo-то също не е зле,и не са много скъпи
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Наскоро и аз проведох едно проучване и установих, че Bosch Twin са най-доброто на пазара и са с нормална цена.26 лева от Еко.Преди месец се обзаведох и съм адски доволен.Чистят страхотно и не скърцат по стъклото.За Valeo и Champion разбрах, че след известно време започват да оставят следи по стъклото.
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Аз съм със Champion(ОМВ) от половин година, е на 2-рия месец започнаха да скърцат, като вали силен дъжд са ОК,но ако вали леко скърцат яко 

Аз съм с Бош и съм много доволна 
Чистачките са консуматив, в който на пръв поглед не влагаме много, но едни калпави пера не само че дразнят, но могат и да бъдат причина за непрятен инцидент

Чистачките са консуматив, в който на пръв поглед не влагаме много, но едни калпави пера не само че дразнят, но могат и да бъдат причина за непрятен инцидент

Втора година си купувам от ЛУКоил на бройка в едни сини кутии,нямам представа каква марка са,някъде около 7-8 лева.И мога да кажа ,че по нищо не отстъпват на скъпите,защото зимата и най хубавите си е.....т мамата.На е46-цата взех Бош Аеро Туин и на третия месец започна да скърцат по стъклото
направо бех бесен.Иначе каквито и да избере човек трябва да се сменяват есен и пролет,зимата от студа и песъка,лятото от жегата се развалят.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Бош Еко, за тебе ще са към 6 лева на бройка, търси ги в практикер 

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Мишел написа:Аз съм с Бош и съм много доволна
Колежке при положение,че тука смелчаците летят със по 150+ км/ч в дъжда не смятам,че това дали си с чистачки за 20лв или за 120лв. играе някаква роля при инцидентите

Отделно това,че живеем в кокошкарска страна,където се крадат чистачки,антени,емблеми и капачки не виждам смисъл да се купуват прескъпи чистачки.Тия в Омв дето са по 10лв. си чистят съвсем прилично.Графитените са за по една година ама и за това пък са по 3-5лв комплекта.
А аз пък,защото съм селянче преди 5 години си нанизах силиконово перо на оригиналната чистачка и до досега с чистачки не съм се занимавал.Въобще не смятам,че скъпата чистачка е гаранция са хубаво чистене

8.32
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2