Из размислите на един министър
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Из размислите на един министър
В интервю за новата винетна система,
която ще ни споходи Министър Плевенлиев,
каза следното:
"Единственият начин държавата да върви напред в пътния сектор е да гарантира качествени системи за събиране на приходите"
Не господа, единствената ви задача е да
гарантирате качествена пътна мрежа и
след това да ни искате пари за нея...
Поне аз разсъждавам така, незнам вие
кажете дали съм прав...
каза следното:
"Единственият начин държавата да върви напред в пътния сектор е да гарантира качествени системи за събиране на приходите"
кажете дали съм прав...
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Re: Из размислите на един министър
по принцип е така, но от друга страна откъде да дойдат парите за качествена пътна инфраструктура? Аз съм съгласен да плащам, но да виждам, че парите ми отиват по предназначение.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
Aбе като го знам българския манталитет, ако въведат ТОЛ такси, дори и като бебешко дупе да направят гладки магистралите, българина ще се провре през най мърлявите и кални черни пътища, само и само да си спести 5лв примерно за магистрала 

Колега, съгласен съм с теб. Обаче, за да се подобри пътната инфраструкутра, отнякъде трябва да влязат пари. Аз съм съгласен да плащам, но в същото време искам да виждам за какво плащам.

MCar написа:Колега, съгласен съм с теб. Обаче, за да се подобри пътната инфраструкутра, отнякъде трябва да влязат пари. Аз съм съгласен да плащам, но в същото време искам да виждам за какво плащам.
Eми зимат един кредит от МВФ или там някаква такава друга прецакваческа финансова институция и ги прават. После с таксите се погасява тоя кредит

dimithur написа:Eми зимат един кредит от МВФ или там някаква такава друга прецакваческа финансова институция и ги прават. После с таксите се погасява тоя кредитМисля че така процедират и по другите държави. Ма в нашата май нема да се получи , поради по-горе изброените от мен факти
Вземеш ли кредит от някоя финансова институция, още повече от МВФ, задлъжняваш завинаги! Единственото хубаво нещо на България в момента може би е, че все още не се е наложило да сключва споразумение с МВФ. Няма държава, която да е сключила споразумение и след това да се е издължила и да не е зависима.

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
А дали мислиш,че ще им плащам за да правят
! Няма как да стане. 5 години съм им плащал и нищо насреща! Сега първо да правят и тогава може да дам нещичко,иначе вече от тази година съм си с една винетка на 4 коли! Ако не им харесва-джапанките в сака и на влака! Има нови и сигурно по кадърни!

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Няма прозрачност на събиранията. Ето защо хората не плащат данъци и винетки, което утежнява проблема.
Мързела е другата причина. Еврофондове, концесии нищо не съм чул да се е случило.
България просто няма пътища ни селски ни градски! Никой няма и мерак да стане иначе, но нова система ще бъда въведена: ел. винетка! И там милиони за системата! А по магистралата локви.
Жалко е .
Мързела е другата причина. Еврофондове, концесии нищо не съм чул да се е случило.
България просто няма пътища ни селски ни градски! Никой няма и мерак да стане иначе, но нова система ще бъда въведена: ел. винетка! И там милиони за системата! А по магистралата локви.
Жалко е .
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
sharksfin написа:по принцип е така, но от друга страна откъде да дойдат парите за качествена пътна инфраструктура? Аз съм съгласен да плащам, но да виждам, че парите ми отиват по предназначение.
Пари има, може би не за всички пътища , но поне за основните има! ама няма кой да ги направи както трябва.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
naskoksan написа:В интервю за новата винетна система,
каза следното:
кажете дали съм прав...
съгласен, ако обаче манталитета на българина не беше какъвто е.
всъщност, някой по-горе го е написал преди мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Stoqnov_1979 написа:А дали мислиш,че ще им плащам за да правят! Няма как да стане. 5 години съм им плащал и нищо насреща! Сега първо да правят и тогава може да дам нещичко,иначе вече от тази година съм си с една винетка на 4 коли! Ако не им харесва-джапанките в сака и на влака! Има нови и сигурно по кадърни!
Te тея пари от винетките, дето само пищите, че са ви скъпи, не стигат само да се изкърпят дупките

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
много ме издразни тоя ,току що го гледах ... като си купуваш хляб не даваш парите и после да чакаш да ожънат че да го смелят и изпекат нали ? отиваш плащаш получаваш .. и с пътищата трябва да е така - ремонтират читаво - слагат високи такси + ГПС или квото измислят - аз карам рахат и плащам с удоволствие ..а не " дайте парите пък ще видим " така не става вече 4 години се видя - пътищата стават все по зле а винетките и пътния данък си вървят ...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
плащам от 20г - от толкова работя! и не съм видял пътища. не виждам защо трябва точно па на тия да вярвам ,че няма да ми гепят парите! както каза колегата-да предложат услугата и ще платя! с кеф плащам ,въпреки че ми е въпреки стандарта в италия,швейцария и другаде! и няма да платя ,докато не видя какво ми предлагат.
както не веднъж съм го писал – аз и държавата сме двете страни на една сделка. аз плащам-тя ми извършва услугата! ако няма услуга - не плащам! просто е! както с всяка друга фирма или човек ,с който работя!
така че пари напред при тва крадене и несвършване на работа ше има да чакат!
както не веднъж съм го писал – аз и държавата сме двете страни на една сделка. аз плащам-тя ми извършва услугата! ако няма услуга - не плащам! просто е! както с всяка друга фирма или човек ,с който работя!
така че пари напред при тва крадене и несвършване на работа ше има да чакат!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Днес видяхме новия начин за пълнене на дупки. Камиона върви, от един шлаух тече някаква гняс с камъчета и асфалт и налива в сяка дупка. Няма валиране, няма рязане, няма почистване .. Тия камъчета се разнасят от колите и асфалта се лепи по боята и ходовата част. За трайността на ремонта не искам и да мисля.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2