Из размислите на един министър

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Из размислите на един министър

Мнение от naskoksan » 27 Май 2010, 16:58

В интервю за новата винетна система,
която ще ни споходи Министър Плевенлиев,
каза следното:
"Единственият начин държавата да върви напред в пътния сектор е да гарантира качествени системи за събиране на приходите"

Не господа, единствената ви задача е да
гарантирате качествена пътна мрежа и
след това да ни искате пари за нея...
Поне аз разсъждавам така, незнам вие
кажете дали съм прав...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Re: Из размислите на един министър

Мнение от sharksfin » 27 Май 2010, 17:00

по принцип е така, но от друга страна откъде да дойдат парите за качествена пътна инфраструктура? Аз съм съгласен да плащам, но да виждам, че парите ми отиват по предназначение.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 27 Май 2010, 17:03

Aбе като го знам българския манталитет, ако въведат ТОЛ такси, дори и като бебешко дупе да направят гладки магистралите, българина ще се провре през най мърлявите и кални черни пътища, само и само да си спести 5лв примерно за магистрала :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 27 Май 2010, 17:04

Колега, съгласен съм с теб. Обаче, за да се подобри пътната инфраструкутра, отнякъде трябва да влязат пари. Аз съм съгласен да плащам, но в същото време искам да виждам за какво плащам.
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Май 2010, 17:07

MCar написа:Колега, съгласен съм с теб. Обаче, за да се подобри пътната инфраструкутра, отнякъде трябва да влязат пари. Аз съм съгласен да плащам, но в същото време искам да виждам за какво плащам.

Eми зимат един кредит от МВФ или там някаква такава друга прецакваческа финансова институция и ги прават. После с таксите се погасява тоя кредит :dunno: Мисля че така процедират и по другите държави. Ма в нашата май нема да се получи , поради по-горе изброените от мен факти :mhihi:
Н.Хайтов

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 27 Май 2010, 17:11

dimithur написа:Eми зимат един кредит от МВФ или там някаква такава друга прецакваческа финансова институция и ги прават. После с таксите се погасява тоя кредит :dunno: Мисля че така процедират и по другите държави. Ма в нашата май нема да се получи , поради по-горе изброените от мен факти :mhihi:

Вземеш ли кредит от някоя финансова институция, още повече от МВФ, задлъжняваш завинаги! Единственото хубаво нещо на България в момента може би е, че все още не се е наложило да сключва споразумение с МВФ. Няма държава, която да е сключила споразумение и след това да се е издължила и да не е зависима.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 27 Май 2010, 17:15

А дали мислиш,че ще им плащам за да правят :roll: ! Няма как да стане. 5 години съм им плащал и нищо насреща! Сега първо да правят и тогава може да дам нещичко,иначе вече от тази година съм си с една винетка на 4 коли! Ако не им харесва-джапанките в сака и на влака! Има нови и сигурно по кадърни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 27 Май 2010, 17:59

Няма прозрачност на събиранията. Ето защо хората не плащат данъци и винетки, което утежнява проблема.
Мързела е другата причина. Еврофондове, концесии нищо не съм чул да се е случило.

България просто няма пътища ни селски ни градски! Никой няма и мерак да стане иначе, но нова система ще бъда въведена: ел. винетка! И там милиони за системата! А по магистралата локви.

Жалко е .
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 27 Май 2010, 18:45

sharksfin написа:по принцип е така, но от друга страна откъде да дойдат парите за качествена пътна инфраструктура? Аз съм съгласен да плащам, но да виждам, че парите ми отиват по предназначение.

Пари има, може би не за всички пътища , но поне за основните има! ама няма кой да ги направи както трябва.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Май 2010, 19:11

naskoksan написа:В интервю за новата винетна система,
която ще ни споходи Министър Плевенлиев,
каза следното:
"Единственият начин държавата да върви напред в пътния сектор е да гарантира качествени системи за събиране на приходите"

Не господа, единствената ви задача е да
гарантирате качествена пътна мрежа и
след това да ни искате пари за нея...
Поне аз разсъждавам така, незнам вие
кажете дали съм прав...

съгласен, ако обаче манталитета на българина не беше какъвто е.

всъщност, някой по-горе го е написал преди мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Май 2010, 19:37

Stoqnov_1979 написа:А дали мислиш,че ще им плащам за да правят :roll: ! Няма как да стане. 5 години съм им плащал и нищо насреща! Сега първо да правят и тогава може да дам нещичко,иначе вече от тази година съм си с една винетка на 4 коли! Ако не им харесва-джапанките в сака и на влака! Има нови и сигурно по кадърни!

Te тея пари от винетките, дето само пищите, че са ви скъпи, не стигат само да се изкърпят дупките ;) Да не говорим, да се направят и 100 метра магистрала нова
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Май 2010, 19:41

много ме издразни тоя ,току що го гледах ... като си купуваш хляб не даваш парите и после да чакаш да ожънат че да го смелят и изпекат нали ? отиваш плащаш получаваш .. и с пътищата трябва да е така - ремонтират читаво - слагат високи такси + ГПС или квото измислят - аз карам рахат и плащам с удоволствие ..а не " дайте парите пък ще видим " така не става вече 4 години се видя - пътищата стават все по зле а винетките и пътния данък си вървят ...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Май 2010, 20:50

плащам от 20г - от толкова работя! и не съм видял пътища. не виждам защо трябва точно па на тия да вярвам ,че няма да ми гепят парите! както каза колегата-да предложат услугата и ще платя! с кеф плащам ,въпреки че ми е въпреки стандарта в италия,швейцария и другаде! и няма да платя ,докато не видя какво ми предлагат.
както не веднъж съм го писал – аз и държавата сме двете страни на една сделка. аз плащам-тя ми извършва услугата! ако няма услуга - не плащам! просто е! както с всяка друга фирма или човек ,с който работя!
така че пари напред при тва крадене и несвършване на работа ше има да чакат!

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 27 Май 2010, 20:59

SKISA написа:... ше има да чакат!

Особено пък след това, а? :evil: viewtopic.php?f=2&t=159373
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Май 2010, 21:31

Днес видяхме новия начин за пълнене на дупки. Камиона върви, от един шлаух тече някаква гняс с камъчета и асфалт и налива в сяка дупка. Няма валиране, няма рязане, няма почистване .. Тия камъчета се разнасят от колите и асфалта се лепи по боята и ходовата част. За трайността на ремонта не искам и да мисля.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата