Помощ ! Не мога да се съсредоточа ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Помощ ! Не мога да се съсредоточа ...

Мнение от ogata » 28 Яну 2011, 18:22

Колеги, помагайте. Чакат ме 2 изпита на 1ви и на 10ти, а не мога да се концентрирам върху книгите, щото чета, пък нищо не остава. Най-вероятно е защото вече няма стипендии и няма какво да мотивира, пък и освен това в първият изпит от сесията ме скъсаха, макар че 10 дена яко учене падна и това също действа много подтискащо и депресиращо ... та споделете някакъв опит, какво да предприема , че ако я втасам на 3 ликвидации ... :kuku:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Помощ ! Не мога да се съсредоточа ...

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2011, 18:27

Пий Гинко Билоба :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 28 Яну 2011, 18:30

еми и аз така бях тея дни, имах държавен и имах няколко дни да науча неща де съм ги учил 4 години, но успях да го взема и то със висока оценка. когато си под напрежение, запомняш най-много. да пиеш там некви хапчета за стимуланти нема смисъл, един приятел едно време вземаше такива, освен, че спеше повече, друго не даде резултат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Яну 2011, 18:31

Пих и не става.. не ме свърта в нас, по цяла вечер хора да обикалям с колата като откачен. За пиене минах през всичко от кафе, през бира до валериан и пак нищо не става. Имам 3 дена да мина 200 листа, че и да запомня по нещо от тях и работата опира вече много сериозно У кокалЯ :dunno:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 28 Яну 2011, 18:34

имаш ЛС :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Яну 2011, 18:40

Не, не, мерси :mhihi:
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от Хаос » 28 Яну 2011, 18:45

ако е някой разказвателен предмет едва ли ще ти помогна много
но за друго ако е:

ще научиш най-много, когато си психически готов за това
1. настрой се, че ще прочетеш малко, но ще го прочетеш с разбиране, прехвърлянето на страница след страница не означава научаване, на малки порции с време за размисъл между тях е оптимално - обяснимо е научно със "технологичното" време, нужно за изграждане на асоциативните невронни връзки в мозъка
2. помисли защо е така, как е станало, какво би му било приложението итн
3. представи си, че го обясняваш на колега или някой друг заинтересован от материята, и че той те пита защо е така това или онова

ако искаш да учиш и да научиш ще го научиш

ако страниш от материята и я отхвърляш на подсъзнателно ниво с мислене от сорта на "в момента не ми се учи" "леле колко много ми остава" "не мога сега" итн, няма да стане

да речем, че едни 70% от ученето ти зависят от психическата ти настройка, а другите 30% зависят от времето прекарано в подготовка (грубо, щото има и други фактори)

успех!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 28 Яну 2011, 19:03

Хаос написа:ако е някой разказвателен предмет едва ли ще ти помогна много
но за друго ако е:

ще научиш най-много, когато си психически готов за това
1. настрой се, че ще прочетеш малко, но ще го прочетеш с разбиране, прехвърлянето на страница след страница не означава научаване, на малки порции с време за размисъл между тях е оптимално - обяснимо е научно със "технологичното" време, нужно за изграждане на асоциативните невронни връзки в мозъка
2. помисли защо е така, как е станало, какво би му било приложението итн
3. представи си, че го обясняваш на колега или някой друг заинтересован от материята, и че той те пита защо е така това или онова

ако искаш да учиш и да научиш ще го научиш

ако страниш от материята и я отхвърляш на подсъзнателно ниво с мислене от сорта на "в момента не ми се учи" "леле колко много ми остава" "не мога сега" итн, няма да стане

да речем, че едни 70% от ученето ти зависят от психическата ти настройка, а другите 30% зависят от времето прекарано в подготовка (грубо, щото има и други фактори)

успех!

:yes: много си прав, онзи ден във влака обяснявах на един колега за данъчни разлики, от нещо не дотам ясно, изведнъж го схванах. когато четеш трябва да знаеш защо е така, иначе става учене наизуст, а от него полза няма.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 28 Яну 2011, 19:05

Просто отиди при баба ти и дядо ти извън София, ако имаш възможност. Спри си телефона, почти гарантирано е, че там няма интернет, има само един телевизор, на който целодневно вървят турски сериали и приятелите ти са не повече от двама. Тествано и работи. :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 28 Яну 2011, 19:06

Изображение
Готвите се за кандидатстудентска кампания? Вие сте поредния студент, отчаян от живота и многобройните тежки изпити? Или сте един от многото работещи, които всеки ден се изправят пред огромен обем мисловна дейност, шефът ви иска още и още, а вашата мисъл ви предава повече с всеки момент? А може би сте гений, който иска да достигне до най-дълбоките дебри на своята лудост? Ако ви е писнало от всичко това, не посягайте в никакъв случай към чашката или някое огнестрелно оръжие, защото ние знаем как да ви помогнем. И спасението от всичките ви проблеми може да бъде само CEREBRO! CEREBRO не е просто поредният продукт с добра реклама и фалшиви обещания. CEREBRO не е като нищо друго което сте пробвали досега. Забравете за безполезните мозъчни стимулатори, чиито единствен ефект е действие на хартия. Ако очаквате да сте винаги фокусирани, да се чувствате тонизирани, да мислите по-бързо и от скоростта на звука, паметта ви да не удря на камък, мозъкът ви да функционира на максимума си, то CEREBRO е вашият избор!

CEREBRO e продукт, който значително подобрява функциите на мозъка, способностите ви и границите които може да надминете! Формулата съдържа единствено естествени екстракти от природата, без странични ефекти, без опасения за вашето здраве. Това прави CEREBRO най-добрият, най-ефективния и най-безвредния мозъчен стимулатор на пазара. Всичко звучи като в приказките, но добрата новина е, че е напълно реално и тайната се крие в съставките от майката природа.
Какви са съставките в CEREBRO?

a. Bacopa Monniera Leaf Extract - тази билка увеличава жизнеността и подобрява познавателните умения, стимулира концентрацията и намалява стреса. Бакопа мониери е значителен източник на алкалоиди, сапонини, флавоноиди и стироли.

b. Huperzia Serrata Plant Extract – Активното вещество на тази билка е хиперзин А, отговорен за предпазването от разпад на ацетилхолина. Той е необходим за предаването на нервните импулси. Huperzia Serrata подобрява паметта и концентрацията.

c. Rhodiola Rosea Root Extract - тази билка е дълбоко изучавана в Русия и е известна като ефективен адаптоген и стимулатор на мисловните процеси. Розавините, открити в тази билка, увеличават жизнеността, намаляват стреса от претренирането, подобряват настроението и паметта.

d. Vinpocetine - Винпоцетинът работи по коренно различен начин от горните три екстракта. Той е общ вазодилататор. Притежава забележителен ефект върху кръвния поток към мозъка, като повишава количеството кислород и хранителни вещества към него, а резултатът е по-ефективна мозъчна дейност.

Начин на употреба: 1-2 капсули 3 пъти дневно като добавка към храната.
Запитване за CEREBRO

Хранителни стойности:
Доза: 1 капсула
Дози в опаковка: 90
к-во в
доза
% дневна доза

Bacopa monniera leaf extract
100 мг

Huperzia serrata plant extract
1.5 мг

Rhodiola rosea root extract
125 мг

Vinprocetine
10 мг

*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

копирано от официалния сайт на Syntrax
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 28 Яну 2011, 19:21

Всеки си има различна стратегия за учене :)

Където има да научиш сумати страници принципно варианта четеш, и после пак четеш и така препрочиташ, докато започнеш да запомняш все повече и повече :) То си зависи вече колко бързо четеш и колко време имаш до изпита :)

Аз лично си прочитам всичко - лекции, учебници - и подчертавам важните неща. След това си вадя на листове нещо като резюмета по конспекта - към всеки въпрос кое трябва да знам да разкажа. И после по резюметата си разказвам и обяснявам. Което не го знам - поглеждам си в записките, учебниците, научавам и така. Или ако не пиша резюмета, поне си отбелязвам кое трябва да се разкаже за всеки въпрос и почвам едно по едно :) Не винаги имам време да пиша, но като си отбележа важните неща чета само за тях.
Аз просто като подчертавам и пиша запомням повече :) Пък и като го гледам подредено и сбито ми е много по-лесно да се ориентирам по въпросите.

Много си зависи по кво имаш да учиш и колко е материала :)
И най-важното е да си наложиш да седнеш да учиш... както аз трябва да направя сега, амааа съм се замотала.. пък и има едно купонче за което трябва да излизам след малко :mhihi: :mhihi:

А за хапване - мед с орехи :) И шоколад. Хем си четеш, хем си хапваш вкусни неща, хем ужким помагат да помниш повечко ;)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Яну 2011, 19:31

err0r написа:Просто отиди при баба ти и дядо ти извън София, ако имаш възможност. Спри си телефона, почти гарантирано е, че там няма интернет, има само един телевизор, на който целодневно вървят турски сериали и приятелите ти са не повече от двама. Тествано и работи. :idea:

Така направих за първия изпит ... и ме скъсаха :no:

Другата тъпотия е, че обичам да си чета материала от учебник, дето да си го държа в ръцете, а учебника по този предмет е "електронен" - тоест преподавателя се готви да го издаде, ама все още не може и за тва ни го раздава на флашки в архивче, а в архивчето пауърпойнтски слайдове... :kuku:

На който му е интересно за каква простотия говорим, ето тук съм качил въпросният "електронен учебник" - Планиране и прогнозиране
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 28 Яну 2011, 20:05

Колега, трябва да направиш само 3 неща:

1. От всяка тема запомняш само най-основните неща (скелета) и след това като я възпроизвеждаш на изпита, сам ще си спомниш подробностите (това ако е разказвателен);
2. Не ползвай препарати за стимулиране на мозъка, просто яж повече шоколад
3. На всеки 2 часа си прави задължително почивка от по 15-20 мин. с разходки навън, стреми се погледа ти да е насочен към зелено (примерно трева) - това помага за по-бързото възстановяване на зрението. Ако не можеш да правиш разходки сред природата, прави физически упражнения на всяка почивка (примерно 2 серии х 50 лицеви опори).
Тези прости съвети трябва да ти помогнат да имаш резултати от мин 4,50 на изпитите.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 28 Яну 2011, 20:17

Предмета е мног бъгав. Миналата година и аз държах изппит на същата материя. Пет дена беше яко четене. Най лесно уча като записвам най важното, а останалото си го съчинявам от прочетеното.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 28 Яну 2011, 20:25

От това което ме посъветвахте - до тук схематизирам по конспекта, точни и ясни определения на въпросите. Преди малко се върнах от магазина с кола, шоколад и якобс 3в1 (отново като лудите - за мен е по-лесно да работя до 4-5 сутринта и да стана към 14.00, отколкото обратното :paranoid: ) Разходката навънка бива, морската градина е на близо, обаче не понасям студа, пък през зимата ... зелено, зелено .. освен бмв-то, друго зелено не се сещам да има наоколо :mhihi:
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Извън Темата