Помощ ! Не мога да се съсредоточа ...
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Помощ ! Не мога да се съсредоточа ...
Колеги, помагайте. Чакат ме 2 изпита на 1ви и на 10ти, а не мога да се концентрирам върху книгите, щото чета, пък нищо не остава. Най-вероятно е защото вече няма стипендии и няма какво да мотивира, пък и освен това в първият изпит от сесията ме скъсаха, макар че 10 дена яко учене падна и това също действа много подтискащо и депресиращо ... та споделете някакъв опит, какво да предприема , че ако я втасам на 3 ликвидации ... 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Re: Помощ ! Не мога да се съсредоточа ...
еми и аз така бях тея дни, имах държавен и имах няколко дни да науча неща де съм ги учил 4 години, но успях да го взема и то със висока оценка. когато си под напрежение, запомняш най-много. да пиеш там некви хапчета за стимуланти нема смисъл, един приятел едно време вземаше такива, освен, че спеше повече, друго не даде резултат.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Пих и не става.. не ме свърта в нас, по цяла вечер хора да обикалям с колата като откачен. За пиене минах през всичко от кафе, през бира до валериан и пак нищо не става. Имам 3 дена да мина 200 листа, че и да запомня по нещо от тях и работата опира вече много сериозно У кокалЯ 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
- ogata
- старши ентусиаст
-
Не, не, мерси 

ако е някой разказвателен предмет едва ли ще ти помогна много
но за друго ако е:
ще научиш най-много, когато си психически готов за това
1. настрой се, че ще прочетеш малко, но ще го прочетеш с разбиране, прехвърлянето на страница след страница не означава научаване, на малки порции с време за размисъл между тях е оптимално - обяснимо е научно със "технологичното" време, нужно за изграждане на асоциативните невронни връзки в мозъка
2. помисли защо е така, как е станало, какво би му било приложението итн
3. представи си, че го обясняваш на колега или някой друг заинтересован от материята, и че той те пита защо е така това или онова
ако искаш да учиш и да научиш ще го научиш
ако страниш от материята и я отхвърляш на подсъзнателно ниво с мислене от сорта на "в момента не ми се учи" "леле колко много ми остава" "не мога сега" итн, няма да стане
да речем, че едни 70% от ученето ти зависят от психическата ти настройка, а другите 30% зависят от времето прекарано в подготовка (грубо, щото има и други фактори)
успех!
но за друго ако е:
1. настрой се, че ще прочетеш малко, но ще го прочетеш с разбиране, прехвърлянето на страница след страница не означава научаване, на малки порции с време за размисъл между тях е оптимално - обяснимо е научно със "технологичното" време, нужно за изграждане на асоциативните невронни връзки в мозъка
3. представи си, че го обясняваш на колега или някой друг заинтересован от материята, и че той те пита защо е така това или онова
ако страниш от материята и я отхвърляш на подсъзнателно ниво с мислене от сорта на "в момента не ми се учи" "леле колко много ми остава" "не мога сега" итн, няма да стане
да речем, че едни 70% от ученето ти зависят от психическата ти настройка, а другите 30% зависят от времето прекарано в подготовка (грубо, щото има и други фактори)
успех!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Хаос написа:ако е някой разказвателен предмет едва ли ще ти помогна много
но за друго ако е:
успех!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Просто отиди при баба ти и дядо ти извън София, ако имаш възможност. Спри си телефона, почти гарантирано е, че там няма интернет, има само един телевизор, на който целодневно вървят турски сериали и приятелите ти са не повече от двама. Тествано и работи. 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M

Готвите се за кандидатстудентска кампания? Вие сте поредния студент, отчаян от живота и многобройните тежки изпити? Или сте един от многото работещи, които всеки ден се изправят пред огромен обем мисловна дейност, шефът ви иска още и още, а вашата мисъл ви предава повече с всеки момент? А може би сте гений, който иска да достигне до най-дълбоките дебри на своята лудост? Ако ви е писнало от всичко това, не посягайте в никакъв случай към чашката или някое огнестрелно оръжие, защото ние знаем как да ви помогнем. И спасението от всичките ви проблеми може да бъде само CEREBRO! CEREBRO не е просто поредният продукт с добра реклама и фалшиви обещания. CEREBRO не е като нищо друго което сте пробвали досега. Забравете за безполезните мозъчни стимулатори, чиито единствен ефект е действие на хартия. Ако очаквате да сте винаги фокусирани, да се чувствате тонизирани, да мислите по-бързо и от скоростта на звука, паметта ви да не удря на камък, мозъкът ви да функционира на максимума си, то CEREBRO е вашият избор!
CEREBRO e продукт, който значително подобрява функциите на мозъка, способностите ви и границите които може да надминете! Формулата съдържа единствено естествени екстракти от природата, без странични ефекти, без опасения за вашето здраве. Това прави CEREBRO най-добрият, най-ефективния и най-безвредния мозъчен стимулатор на пазара. Всичко звучи като в приказките, но добрата новина е, че е напълно реално и тайната се крие в съставките от майката природа.
Какви са съставките в CEREBRO?
a. Bacopa Monniera Leaf Extract - тази билка увеличава жизнеността и подобрява познавателните умения, стимулира концентрацията и намалява стреса. Бакопа мониери е значителен източник на алкалоиди, сапонини, флавоноиди и стироли.
b. Huperzia Serrata Plant Extract – Активното вещество на тази билка е хиперзин А, отговорен за предпазването от разпад на ацетилхолина. Той е необходим за предаването на нервните импулси. Huperzia Serrata подобрява паметта и концентрацията.
c. Rhodiola Rosea Root Extract - тази билка е дълбоко изучавана в Русия и е известна като ефективен адаптоген и стимулатор на мисловните процеси. Розавините, открити в тази билка, увеличават жизнеността, намаляват стреса от претренирането, подобряват настроението и паметта.
d. Vinpocetine - Винпоцетинът работи по коренно различен начин от горните три екстракта. Той е общ вазодилататор. Притежава забележителен ефект върху кръвния поток към мозъка, като повишава количеството кислород и хранителни вещества към него, а резултатът е по-ефективна мозъчна дейност.
Начин на употреба: 1-2 капсули 3 пъти дневно като добавка към храната.
Запитване за CEREBRO
Хранителни стойности:
Доза: 1 капсула
Дози в опаковка: 90
к-во в
доза
% дневна доза
Bacopa monniera leaf extract
100 мг
Huperzia serrata plant extract
1.5 мг
Rhodiola rosea root extract
125 мг
Vinprocetine
10 мг
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден
копирано от официалния сайт на Syntrax
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Всеки си има различна стратегия за учене
Където има да научиш сумати страници принципно варианта четеш, и после пак четеш и така препрочиташ, докато започнеш да запомняш все повече и повече
То си зависи вече колко бързо четеш и колко време имаш до изпита
Аз лично си прочитам всичко - лекции, учебници - и подчертавам важните неща. След това си вадя на листове нещо като резюмета по конспекта - към всеки въпрос кое трябва да знам да разкажа. И после по резюметата си разказвам и обяснявам. Което не го знам - поглеждам си в записките, учебниците, научавам и така. Или ако не пиша резюмета, поне си отбелязвам кое трябва да се разкаже за всеки въпрос и почвам едно по едно
Не винаги имам време да пиша, но като си отбележа важните неща чета само за тях.
Аз просто като подчертавам и пиша запомням повече
Пък и като го гледам подредено и сбито ми е много по-лесно да се ориентирам по въпросите.
Много си зависи по кво имаш да учиш и колко е материала
И най-важното е да си наложиш да седнеш да учиш... както аз трябва да направя сега, амааа съм се замотала.. пък и има едно купонче за което трябва да излизам след малко

А за хапване - мед с орехи
И шоколад. Хем си четеш, хем си хапваш вкусни неща, хем ужким помагат да помниш повечко 

Където има да научиш сумати страници принципно варианта четеш, и после пак четеш и така препрочиташ, докато започнеш да запомняш все повече и повече

Аз лично си прочитам всичко - лекции, учебници - и подчертавам важните неща. След това си вадя на листове нещо като резюмета по конспекта - към всеки въпрос кое трябва да знам да разкажа. И после по резюметата си разказвам и обяснявам. Което не го знам - поглеждам си в записките, учебниците, научавам и така. Или ако не пиша резюмета, поне си отбелязвам кое трябва да се разкаже за всеки въпрос и почвам едно по едно

Аз просто като подчертавам и пиша запомням повече

Много си зависи по кво имаш да учиш и колко е материала

И най-важното е да си наложиш да седнеш да учиш... както аз трябва да направя сега, амааа съм се замотала.. пък и има едно купонче за което трябва да излизам след малко

А за хапване - мед с орехи

- ogata
- старши ентусиаст
-
err0r написа:Просто отиди при баба ти и дядо ти извън София, ако имаш възможност. Спри си телефона, почти гарантирано е, че там няма интернет, има само един телевизор, на който целодневно вървят турски сериали и приятелите ти са не повече от двама. Тествано и работи.
Така направих за първия изпит ... и ме скъсаха

Другата тъпотия е, че обичам да си чета материала от учебник, дето да си го държа в ръцете, а учебника по този предмет е "електронен" - тоест преподавателя се готви да го издаде, ама все още не може и за тва ни го раздава на флашки в архивче, а в архивчето пауърпойнтски слайдове...

На който му е интересно за каква простотия говорим, ето тук съм качил въпросният "електронен учебник" - Планиране и прогнозиране

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Колега, трябва да направиш само 3 неща:
1. От всяка тема запомняш само най-основните неща (скелета) и след това като я възпроизвеждаш на изпита, сам ще си спомниш подробностите (това ако е разказвателен);
2. Не ползвай препарати за стимулиране на мозъка, просто яж повече шоколад
3. На всеки 2 часа си прави задължително почивка от по 15-20 мин. с разходки навън, стреми се погледа ти да е насочен към зелено (примерно трева) - това помага за по-бързото възстановяване на зрението. Ако не можеш да правиш разходки сред природата, прави физически упражнения на всяка почивка (примерно 2 серии х 50 лицеви опори).
Тези прости съвети трябва да ти помогнат да имаш резултати от мин 4,50 на изпитите.
1. От всяка тема запомняш само най-основните неща (скелета) и след това като я възпроизвеждаш на изпита, сам ще си спомниш подробностите (това ако е разказвателен);
2. Не ползвай препарати за стимулиране на мозъка, просто яж повече шоколад
3. На всеки 2 часа си прави задължително почивка от по 15-20 мин. с разходки навън, стреми се погледа ти да е насочен към зелено (примерно трева) - това помага за по-бързото възстановяване на зрението. Ако не можеш да правиш разходки сред природата, прави физически упражнения на всяка почивка (примерно 2 серии х 50 лицеви опори).
Тези прости съвети трябва да ти помогнат да имаш резултати от мин 4,50 на изпитите.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Предмета е мног бъгав. Миналата година и аз държах изппит на същата материя. Пет дена беше яко четене. Най лесно уча като записвам най важното, а останалото си го съчинявам от прочетеното.
- ogata
- старши ентусиаст
-
От това което ме посъветвахте - до тук схематизирам по конспекта, точни и ясни определения на въпросите. Преди малко се върнах от магазина с кола, шоколад и якобс 3в1 (отново като лудите - за мен е по-лесно да работя до 4-5 сутринта и да стана към 14.00, отколкото обратното
) Разходката навънка бива, морската градина е на близо, обаче не понасям студа, пък през зимата ... зелено, зелено .. освен бмв-то, друго зелено не се сещам да има наоколо 

57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4