Питане относно Джак Ръсел

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Питане относно Джак Ръсел

Мнение от txe » 25 Апр 2011, 22:47

...териер.
Помня преди време бях чел тук, че имате такива четириноги и да питам откъде го взехте.. какво трябва да се гледа при покупка и т.н.
Щото обяви в нета доста, с различни цени, с различни снимки.. повечето дето се свързах с продавачите им били родени около 18-20 март тая година.
Имало и някакво условие за ваксиниране 40 дни след раждането. Та почнах да се съмнявам 30тина кучета да са родени в рамките на 2-3 дни.. помагайте, че съвсем не знам какво да мисля.
Ако знаете развъдници, цени, някакви съвети изобщо, ще е много полезно да науча :)
Да добавя и района като цяло няма значение, стига да не е съвсем на картата към Видин или Русе..
Последна промяна txe на 25 Апр 2011, 22:54, променена общо 1 път
what a helluva ride

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Re: Питане отност Джак Ръсел

Мнение от ///Явор » 25 Апр 2011, 22:50

мнда..и мен ме вълнува въпроса на колегата
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

master of the force
Аватар

Re: Питане относно Джак Ръсел

Мнение от alx » 25 Апр 2011, 23:44

не мога да помогна по темата, но...

тез псета къв таралеж в гащите са... разноглед ще те направят...

аз по-лудо и сърцато псе не знам... въздуха вибрира около тях 24х7 :mrgreen:

мисля, че всеки един такъв си носи някъде по него безкраен запас от екстъзи и си цъка хапчета перманентно... :ok:

преди време дойде един приятел да ме види в къщи и си донесе и джак ръсел-а... псето ме ухапа два пъти, опита се да на*бе сан бернара, изкопа дупка на двора и препика де що намери. и това го направи за едно има няма 5 минути преди да го озъптиме. и го направи нарочно и съвсем умишлено- убеден съм :ranting:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Апр 2011, 0:00

без да се опитвам да те отказвам ... ще сгрешиш много и 100% няма да си подготвен за това, което ще ти се случи с такова куче, т.е. добро и ЗЛО :mhihi:

кучето не страда от синдрома Голямо куче в малко, а направо го е ИЗМИСЛИЛО! :mhihi: диво е на мЕчо Уше и доколкото знам се води на специално училище за кучета :shock: , където трябва да го научат на това-онова и да не беснее доколкото е възможно, въпреки, че едва ли е възможно

премисли го хубаво, ама много хубаво :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 26 Апр 2011, 0:01

все ми се струва,че ще е по добре от Пита :winky:..то малко като,че м20ките пукат постоянно тиква :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 26 Апр 2011, 0:13

http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=103&t=6664
Тема с информация... :mhihi:
Куче,най-сигурно от познати,или от познати на познати ;)
Изображение

Летящия холандец
Аватар

Мнение от ///Явор » 26 Апр 2011, 0:16

е то все едно да си вземеш перфектно уникална е36чка от форума :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Апр 2011, 0:18

ME4KY написа:http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=103&t=6664

да. да... говори си.. в това куче се е вселил дявола.. и си взима хапчетата редовно..
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 26 Апр 2011, 0:22

alx написа:
ME4KY написа:http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=103&t=6664

да. да... говори си.. в това куче се е вселил дявола.. и си взима хапчетата редовно..[/quote]
Хубу де! Само съм виждал,нямал съм контакти :mhihi:.Пък и си изглеждаха спокойни кученцата..
Скоро имах среща с женски китайски хин...та и те са така :mhihi:
Само дето не си проби дупка в вратата :mhihi: +бонус събуждане в 4 с бясно лаене :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 26 Апр 2011, 1:08

alx написа:не мога да помогна по темата, но...

тез псета къв таралеж в гащите са... разноглед ще те направят...

аз по-лудо и сърцато псе не знам... въздуха вибрира около тях 24х7 :mrgreen:

мисля, че всеки един такъв си носи някъде по него безкраен запас от екстъзи и си цъка хапчета перманентно... :ok:

преди време дойде един приятел да ме види в къщи и си донесе и джак ръсел-а... псето ме ухапа два пъти, опита се да на*бе сан бернара, изкопа дупка на двора и препика де що намери. и това го направи за едно има няма 5 минути преди да го озъптиме. и го направи нарочно и съвсем умишлено- убеден съм :ranting:

ако санбернара тръгне да го е*е, да напрайш клипче, ще е голям фън :mrgreen:

иначе за джака, една бягаща пътечка, връзваш си го там и да си бяяяяга.....
@ автора на темата - ако нямаш едни 2-3 часа на ден САМО за кучето, не е за тебе, просто то е направен така, че има нужда от две неща само- внимание и активност.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 26 Апр 2011, 6:49

Хаха сега се сетих за един приятел дето викаше... "абе незнам какво ми говорите ама не аз имам куче а кучето имам мен...ако ме разбирате..." Това е едно от най-забавните кучета и същевременно както казват старите хора си е таралеж в задника.
Искренно ви пожелавам успех защото макар да е доста (според мен) интелигентно куче то толкова е и жизнено че дори отчасти своенравно.
Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 26 Апр 2011, 8:24

Преди време и аз исках такова... Както е казал колегата по-горе, ако нямаш по 2-3 часа на ден ОСНОВНО за него, не си го помисляй, защото ще се чудиш в какво си се забъркал. Супер чаровник, уникален идиот обаче. Има си мнение, собствен живот, освен това много иска да бъде обичано и да му се отделя внимание, никак не е желателно да му става скучно (а на него лесно му става скучно - хипер активни са), защото тогава си намира собствен начин да се забавлява и резултата много често е попиляна къща. Много смело животно, няма страх от нищо - кучета (малки големи), височини - абе нищо - ненормалник пълен. Податливо е на дресура, но от самото начало е важно да знае кой е шефа и много основна част от играта е да не мисли, че то е шефа, защото жална ти майка, ще станеш луд. Общо взето хората които са гледали кучета и после са се сдобили с Джак Ръсел териер казват, че не е като другите кучета.

Относно купуването (ако още искаш такова след всичко написано):
1. Изчети в нета хубаво, какво пише за породата, запознай се с детайлите около нея за да имаш представа какво да гледаш, когато отидеш да си харесваш кутре.
2. После изчети хубаво обявите, не се оглеждай в най-евтините оферти.
3. Когато си на място искай да видиш родителите. Ако бащата не е там, поискай телефон на хората и се срещни с тях и виж и бащата. Това разбира се го прави, преди да плащаш или да решаваш окончателно кое куче ще вземеш.
4. Поинтересувай се за направени имунизации и обезпаразитявания. Желателно е ако кучетата са на 2 месеца да речем, да имат първа ваксина и да са обезпаразитени, в противен случай говорим за чисто печелбарство от страна на собствениците, което е кофти и аз лично бих се отказал от такова животинче.
5. Аз ако си купувам такова куче, ще гледам да взема най-лудото от всичките в кутилото. Поне като е гарга да е рошава и да се знае, че е 100% дивак, пък натам ще видим...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 26 Апр 2011, 8:41

Всяко правило си има изключения.

Виждал съм Нок дето не трае хора покрай него,питбул гален като котка, ротвайлер също крайно кротък ,
и хъски дето не дава да го доближиш ...

Скромното ми мнение е, че зависи от стопаните какво ще стане кучето.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 26 Апр 2011, 8:42

Kолега ако искаш да си вземеш хубаво куче най добре от познати. Ако търсиш по обяви и зоомагазини почти сигурно е че ще сбъркаш. Аз съм Вет. лекар и имам клиника. Всеки ден идват доста хора, които са си купили кучета от зоомагазини или обяви. В повечето случаи като пораснат малко се оказва, че имат малко общи неща с породата. Също така гледай в паспорта ваксината да е сложена от вет. лекар и да има печат. Масово се взимат кучета, които уж са ваксинирани и след това се разболяват. Има тестове с които може да се определи дали е ваксинирано кучето или не. При нас имаше едни клиенти, които продаваха джак ръсели, но ги продадоха всичките. Ако се появи нещо интересно ще ти пиша. И пак ти казвам гледай да намериш от познати - най добрият вариант е :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 26 Апр 2011, 9:13

кротички ми се виждат на мен :)
http://www.youtube.com/watch?v=1ILzSzqWR6U

Следваща

Назад към Извън Темата