Питане относно Джак Ръсел
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане относно Джак Ръсел
...териер.
Помня преди време бях чел тук, че имате такива четириноги и да питам откъде го взехте.. какво трябва да се гледа при покупка и т.н.
Щото обяви в нета доста, с различни цени, с различни снимки.. повечето дето се свързах с продавачите им били родени около 18-20 март тая година.
Имало и някакво условие за ваксиниране 40 дни след раждането. Та почнах да се съмнявам 30тина кучета да са родени в рамките на 2-3 дни.. помагайте, че съвсем не знам какво да мисля.
Ако знаете развъдници, цени, някакви съвети изобщо, ще е много полезно да науча
Да добавя и района като цяло няма значение, стига да не е съвсем на картата към Видин или Русе..
Помня преди време бях чел тук, че имате такива четириноги и да питам откъде го взехте.. какво трябва да се гледа при покупка и т.н.
Щото обяви в нета доста, с различни цени, с различни снимки.. повечето дето се свързах с продавачите им били родени около 18-20 март тая година.
Имало и някакво условие за ваксиниране 40 дни след раждането. Та почнах да се съмнявам 30тина кучета да са родени в рамките на 2-3 дни.. помагайте, че съвсем не знам какво да мисля.
Ако знаете развъдници, цени, някакви съвети изобщо, ще е много полезно да науча

Да добавя и района като цяло няма значение, стига да не е съвсем на картата към Видин или Русе..
Последна промяна txe на 25 Апр 2011, 22:54, променена общо 1 път
what a helluva ride
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: Питане отност Джак Ръсел
мнда..и мен ме вълнува въпроса на колегата

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Re: Питане относно Джак Ръсел
не мога да помогна по темата, но...
тез псета къв таралеж в гащите са... разноглед ще те направят...
аз по-лудо и сърцато псе не знам... въздуха вибрира около тях 24х7
мисля, че всеки един такъв си носи някъде по него безкраен запас от екстъзи и си цъка хапчета перманентно...
преди време дойде един приятел да ме види в къщи и си донесе и джак ръсел-а... псето ме ухапа два пъти, опита се да на*бе сан бернара, изкопа дупка на двора и препика де що намери. и това го направи за едно има няма 5 минути преди да го озъптиме. и го направи нарочно и съвсем умишлено- убеден съм
аз по-лудо и сърцато псе не знам... въздуха вибрира около тях 24х7

мисля, че всеки един такъв си носи някъде по него безкраен запас от екстъзи и си цъка хапчета перманентно...

преди време дойде един приятел да ме види в къщи и си донесе и джак ръсел-а... псето ме ухапа два пъти, опита се да на*бе сан бернара, изкопа дупка на двора и препика де що намери. и това го направи за едно има няма 5 минути преди да го озъптиме. и го направи нарочно и съвсем умишлено- убеден съм

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
без да се опитвам да те отказвам ... ще сгрешиш много и 100% няма да си подготвен за това, което ще ти се случи с такова куче, т.е. добро и ЗЛО
кучето не страда от синдрома Голямо куче в малко, а направо го е ИЗМИСЛИЛО!
диво е на мЕчо Уше и доколкото знам се води на специално училище за кучета
, където трябва да го научат на това-онова и да не беснее доколкото е възможно, въпреки, че едва ли е възможно
премисли го хубаво, ама много хубаво

кучето не страда от синдрома Голямо куче в малко, а направо го е ИЗМИСЛИЛО!

премисли го хубаво, ама много хубаво

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
все ми се струва,че ще е по добре от Пита
..то малко като,че м20ките пукат постоянно тиква

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=103&t=6664
Тема с информация...
Куче,най-сигурно от познати,или от познати на познати
Тема с информация...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
е то все едно да си вземеш перфектно уникална е36чка от форума 

ME4KY написа:http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=103&t=6664
Тема с информация...![]()
да. да... говори си.. в това куче се е вселил дявола.. и си взима хапчетата редовно..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
alx написа:ME4KY написа:http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=103&t=6664
Тема с информация...![]()
да. да... говори си.. в това куче се е вселил дявола.. и си взима хапчетата редовно..[/quote]
Хубу де! Само съм виждал,нямал съм контакти

Скоро имах среща с женски китайски хин...та и те са така

Само дето не си проби дупка в вратата

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:не мога да помогна по темата, но...
аз по-лудо и сърцато псе не знам... въздуха вибрира около тях 24х7![]()
ако санбернара тръгне да го е*е, да напрайш клипче, ще е голям фън

иначе за джака, една бягаща пътечка, връзваш си го там и да си бяяяяга.....
@ автора на темата - ако нямаш едни 2-3 часа на ден САМО за кучето, не е за тебе, просто то е направен така, че има нужда от две неща само- внимание и активност.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Хаха сега се сетих за един приятел дето викаше... "абе незнам какво ми говорите ама не аз имам куче а кучето имам мен...ако ме разбирате..." Това е едно от най-забавните кучета и същевременно както казват старите хора си е таралеж в задника.
Искренно ви пожелавам успех защото макар да е доста (според мен) интелигентно куче то толкова е и жизнено че дори отчасти своенравно.
Поздрави
Искренно ви пожелавам успех защото макар да е доста (според мен) интелигентно куче то толкова е и жизнено че дори отчасти своенравно.
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Преди време и аз исках такова... Както е казал колегата по-горе, ако нямаш по 2-3 часа на ден ОСНОВНО за него, не си го помисляй, защото ще се чудиш в какво си се забъркал. Супер чаровник, уникален идиот обаче. Има си мнение, собствен живот, освен това много иска да бъде обичано и да му се отделя внимание, никак не е желателно да му става скучно (а на него лесно му става скучно - хипер активни са), защото тогава си намира собствен начин да се забавлява и резултата много често е попиляна къща. Много смело животно, няма страх от нищо - кучета (малки големи), височини - абе нищо - ненормалник пълен. Податливо е на дресура, но от самото начало е важно да знае кой е шефа и много основна част от играта е да не мисли, че то е шефа, защото жална ти майка, ще станеш луд. Общо взето хората които са гледали кучета и после са се сдобили с Джак Ръсел териер казват, че не е като другите кучета.
Относно купуването (ако още искаш такова след всичко написано):
1. Изчети в нета хубаво, какво пише за породата, запознай се с детайлите около нея за да имаш представа какво да гледаш, когато отидеш да си харесваш кутре.
2. После изчети хубаво обявите, не се оглеждай в най-евтините оферти.
3. Когато си на място искай да видиш родителите. Ако бащата не е там, поискай телефон на хората и се срещни с тях и виж и бащата. Това разбира се го прави, преди да плащаш или да решаваш окончателно кое куче ще вземеш.
4. Поинтересувай се за направени имунизации и обезпаразитявания. Желателно е ако кучетата са на 2 месеца да речем, да имат първа ваксина и да са обезпаразитени, в противен случай говорим за чисто печелбарство от страна на собствениците, което е кофти и аз лично бих се отказал от такова животинче.
5. Аз ако си купувам такова куче, ще гледам да взема най-лудото от всичките в кутилото. Поне като е гарга да е рошава и да се знае, че е 100% дивак, пък натам ще видим...
Относно купуването (ако още искаш такова след всичко написано):
1. Изчети в нета хубаво, какво пише за породата, запознай се с детайлите около нея за да имаш представа какво да гледаш, когато отидеш да си харесваш кутре.
2. После изчети хубаво обявите, не се оглеждай в най-евтините оферти.
3. Когато си на място искай да видиш родителите. Ако бащата не е там, поискай телефон на хората и се срещни с тях и виж и бащата. Това разбира се го прави, преди да плащаш или да решаваш окончателно кое куче ще вземеш.
4. Поинтересувай се за направени имунизации и обезпаразитявания. Желателно е ако кучетата са на 2 месеца да речем, да имат първа ваксина и да са обезпаразитени, в противен случай говорим за чисто печелбарство от страна на собствениците, което е кофти и аз лично бих се отказал от такова животинче.
5. Аз ако си купувам такова куче, ще гледам да взема най-лудото от всичките в кутилото. Поне като е гарга да е рошава и да се знае, че е 100% дивак, пък натам ще видим...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Всяко правило си има изключения.
Виждал съм Нок дето не трае хора покрай него,питбул гален като котка, ротвайлер също крайно кротък ,
и хъски дето не дава да го доближиш ...
Скромното ми мнение е, че зависи от стопаните какво ще стане кучето.
Виждал съм Нок дето не трае хора покрай него,питбул гален като котка, ротвайлер също крайно кротък ,
и хъски дето не дава да го доближиш ...
Скромното ми мнение е, че зависи от стопаните какво ще стане кучето.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Kолега ако искаш да си вземеш хубаво куче най добре от познати. Ако търсиш по обяви и зоомагазини почти сигурно е че ще сбъркаш. Аз съм Вет. лекар и имам клиника. Всеки ден идват доста хора, които са си купили кучета от зоомагазини или обяви. В повечето случаи като пораснат малко се оказва, че имат малко общи неща с породата. Също така гледай в паспорта ваксината да е сложена от вет. лекар и да има печат. Масово се взимат кучета, които уж са ваксинирани и след това се разболяват. Има тестове с които може да се определи дали е ваксинирано кучето или не. При нас имаше едни клиенти, които продаваха джак ръсели, но ги продадоха всичките. Ако се появи нещо интересно ще ти пиша. И пак ти казвам гледай да намериш от познати - най добрият вариант е 

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2