Твърдишкия проход
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Твърдишкия проход
Здравейте колеги,
Миналата седмица ми се наложи да мина през "Твърдишкия проход"
в посока Елена и останах направо втрещен от "пътя" през който минах. Тъй като бяхме за 3 дни на почивка с приятели в Цигов Чарк /Батак/, след това бяхме решили да отидем в Еленския балкан. Хем да не се уморяваме да караме направо до Варна, хем да разгледаме града, в който иначе не бяхме ходили. Зададох най-прекият път на навигацията и маршрута беше - Батак - Пловдив - Карлово - Казанлък - Твърдица - Елена. До Твърдица пътят беше перфектен и не много натоварен - стигнахме благополучно до прохода. Минавайки през Твърдица все пак реших да отбия и да попитам някой местен човечец дали все пак това е пътя към Елена и дали пътят е проходим. Попитах един "свестен" човек, който каза : "Няма проблем приятел, пътя е ДОБЪР и сте поели в правилната посока". Тръгнахме да преминаваме през прохода и първото, което ми направи впечатление е, че не настигнах нито една кола, и че не се разминах с такава. От посока Твърдица - Елена в продължение около 10-15 км пътя е асфалт със не много големи неравности...абе кара се. Но когато стигнахме табела "Елена 23 км.–>" не можах да повярвам, че стрелката сочи към този каменист неравен "път". Тръгнах с недоверие по този път,но след 15-20 мин. каране със средна скорост 3-5 км. срещнах един циганин с една лада, който каза - "Абе човек, тук не е за такива коли" .В крайна сметка 23 километра ги минахме за 2ч. и 20 - 30 мин. ,като от време на време километража показваше 0 километра при положение, че УЖ се движехме. Имайки в предвид, че бяхме все пак с по високо проходима кола Toyota Picnic на места пътниците ги карах да слизат, за да може да минем кратера без да останем в него и на всичкото отгоре нямаше обхват никъде
.НЕ минавайте никога през така наречения "Твърдишки проход" или ако сте решили да минавате го направете само с вертолет, защото ще ви се скъсат нервите и ще ви заболи устата да псувате.Най-вероятно ако бях с bmw-то щеше да остане като паметник в някой кратер. Малко като есе ми се получи
,но поне ще спестя мъките на някой!
Миналата седмица ми се наложи да мина през "Твърдишкия проход"

Последна промяна BMWgiunter на 05 Сеп 2011, 19:17, променена общо 3 пъти

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: Твърдишкия проход
Имам роднини в град Елена -та те ми казваха че минаването е невъзможно с лека кола-положението е трагично там поне от 10 год най малко.И като гледам никой нема да вземе да го оправя.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

както и да е... не препоръчвам на никого да тръгва натам... иначе е пряко

ааа... и се върнах по стара река - сливен... с ремаркето

- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
Подкрепям колегата по-горе...Трябва да се минава през Сливен-Стара река-Елена...Пътят Елена-Твърдица е в окаяно състояние от поне 20г.....
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колегa, не си минaвaл през Злaтишки проход ... Той кaто цяло е точно 20 км и е нaй-прекият път по който се стигa до Ботевгрaд от Подбaлкaнието .. Кaкъв път е сaмо..... И пaк минaвaт aвтомобили ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Владо написа::mhihi:![]()
... 2004 ли беше... бе минах с е30-то от там за елена, за ремарке да взимам
... не го знам този път защо фигурира по картите... че даже имаше и информация "отворен" или "затворен" е
...
както и да е... не препоръчвам на никого да тръгва натам... иначе е пряко
ааа... и се върнах по стара река - сливен... с ремаркето
Тя тази информация отворен/затворен си я съобщават всяка година ... също дали е разрешено преминаването на тирове с ремаркета и полуремаркета

Не Мы такие, Жизнь такая
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
горе-долу същото ми се случи минавайки това лято през Върбишкия проход , със спортно окачване...да оставим настрана , че на места няма асфалт , ами чинарите които са обрасли горската пътека как да ги избегнем ? Изпожулих си колата...
Значи от Върбица , до края на прохода от другия край , се разминах само с една кола... и двамата се изгледахме странно , взимайки се за глупаци и това беше ! Не минавайте от ТАМ !!!
Значи от Върбица , до края на прохода от другия край , се разминах само с една кола... и двамата се изгледахме странно , взимайки се за глупаци и това беше ! Не минавайте от ТАМ !!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
sineok_pi4_ написа:Колегa, не си минaвaл през Злaтишки проход ... Той кaто цяло е точно 20 км и е нaй-прекият път по който се стигa до Ботевгрaд от Подбaлкaнието .. Кaкъв път е сaмо..... И пaк минaвaт aвтомобили ...

а може и през арабаконак за ботевград... там също не се поддържа, обрасло е доста от страни на пътя, че чак по него, малко преди язовир бебреш...
- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
Проходът Твърдица - Елена е затворен в двете поскои за МПС, има си и знак и табела, път има, но си е горски, неасфалтиран -
Перфрктен за лека разходка с 4х4 - тип лек офроуд

'...engage your brain before difflocks...'
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Я не съм се преебал само аз бре.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
E за тоя проход май прочетох миналата година, като тръгнах за Елена "Там дупките са такива, че спираш, сменяш си маслото и заминаваш"
И по царския път 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
boksioraE39 написа:Я не съм се преебал само аз бре..
Абе те май са много ,но не си признават

6inline написа:Проходът Твърдица - Елена е затворен в двете поскои за МПС, има си и знак и табела, път има, но си е горски, неасфалтиран -
Доста е живописно

virtue and tranquillity
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2