Твърдишкия проход

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Твърдишкия проход

Мнение от BMWgiunter » 05 Сеп 2011, 12:35

Здравейте колеги,
Миналата седмица ми се наложи да мина през "Твърдишкия проход" :banghead: :ranting: в посока Елена и останах направо втрещен от "пътя" през който минах. Тъй като бяхме за 3 дни на почивка с приятели в Цигов Чарк /Батак/, след това бяхме решили да отидем в Еленския балкан. Хем да не се уморяваме да караме направо до Варна, хем да разгледаме града, в който иначе не бяхме ходили. Зададох най-прекият път на навигацията и маршрута беше - Батак - Пловдив - Карлово - Казанлък - Твърдица - Елена. До Твърдица пътят беше перфектен и не много натоварен - стигнахме благополучно до прохода. Минавайки през Твърдица все пак реших да отбия и да попитам някой местен човечец дали все пак това е пътя към Елена и дали пътят е проходим. Попитах един "свестен" човек, който каза : "Няма проблем приятел, пътя е ДОБЪР и сте поели в правилната посока". Тръгнахме да преминаваме през прохода и първото, което ми направи впечатление е, че не настигнах нито една кола, и че не се разминах с такава. От посока Твърдица - Елена в продължение около 10-15 км пътя е асфалт със не много големи неравности...абе кара се. Но когато стигнахме табела "Елена 23 км.–>" не можах да повярвам, че стрелката сочи към този каменист неравен "път". Тръгнах с недоверие по този път,но след 15-20 мин. каране със средна скорост 3-5 км. срещнах един циганин с една лада, който каза - "Абе човек, тук не е за такива коли" .В крайна сметка 23 километра ги минахме за 2ч. и 20 - 30 мин. ,като от време на време километража показваше 0 километра при положение, че УЖ се движехме. Имайки в предвид, че бяхме все пак с по високо проходима кола Toyota Picnic на места пътниците ги карах да слизат, за да може да минем кратера без да останем в него и на всичкото отгоре нямаше обхват никъде :kuku: .НЕ минавайте никога през така наречения "Твърдишки проход" или ако сте решили да минавате го направете само с вертолет, защото ще ви се скъсат нервите и ще ви заболи устата да псувате.Най-вероятно ако бях с bmw-то щеше да остане като паметник в някой кратер. Малко като есе ми се получи :mhihi: ,но поне ще спестя мъките на някой!
Последна промяна BMWgiunter на 05 Сеп 2011, 19:17, променена общо 3 пъти
Изображение Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Твърдишкия проход

Мнение от bmwfena » 05 Сеп 2011, 12:39

Имам роднини в град Елена -та те ми казваха че минаването е невъзможно с лека кола-положението е трагично там поне от 10 год най малко.И като гледам никой нема да вземе да го оправя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 05 Сеп 2011, 15:22

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ... 2004 ли беше... бе минах с е30-то от там за елена, за ремарке да взимам :mhihi: ... не го знам този път защо фигурира по картите... че даже имаше и информация "отворен" или "затворен" е :mhihi: ...
както и да е... не препоръчвам на никого да тръгва натам... иначе е пряко :mhihi:
ааа... и се върнах по стара река - сливен... с ремаркето :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 05 Сеп 2011, 16:47

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 05 Сеп 2011, 19:25

Подкрепям колегата по-горе...Трябва да се минава през Сливен-Стара река-Елена...Пътят Елена-Твърдица е в окаяно състояние от поне 20г.....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 05 Сеп 2011, 19:42

Колегa, не си минaвaл през Злaтишки проход ... Той кaто цяло е точно 20 км и е нaй-прекият път по който се стигa до Ботевгрaд от Подбaлкaнието .. Кaкъв път е сaмо..... И пaк минaвaт aвтомобили ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 05 Сеп 2011, 23:22

Владо написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: ... 2004 ли беше... бе минах с е30-то от там за елена, за ремарке да взимам :mhihi: ... не го знам този път защо фигурира по картите... че даже имаше и информация "отворен" или "затворен" е :mhihi: ...
както и да е... не препоръчвам на никого да тръгва натам... иначе е пряко :mhihi:
ааа... и се върнах по стара река - сливен... с ремаркето :mhihi:

Тя тази информация отворен/затворен си я съобщават всяка година ... също дали е разрешено преминаването на тирове с ремаркета и полуремаркета :kuku: :mhihi: Човек остава с впечатлението, че е проход като проход, или ако е зле, е зле като Петрохан примерно ... много ценна информация е дал колегата :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 06 Сеп 2011, 12:16

горе-долу същото ми се случи минавайки това лято през Върбишкия проход , със спортно окачване...да оставим настрана , че на места няма асфалт , ами чинарите които са обрасли горската пътека как да ги избегнем ? Изпожулих си колата...
Значи от Върбица , до края на прохода от другия край , се разминах само с една кола... и двамата се изгледахме странно , взимайки се за глупаци и това беше ! Не минавайте от ТАМ !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 06 Сеп 2011, 14:59

sineok_pi4_ написа:Колегa, не си минaвaл през Злaтишки проход ... Той кaто цяло е точно 20 км и е нaй-прекият път по който се стигa до Ботевгрaд от Подбaлкaнието .. Кaкъв път е сaмо..... И пaк минaвaт aвтомобили ...

:mhihi: ... ако е към мен, да кажа, че принципно съм златичанин :mhihi: ... до етрополе си пътувам редовно през прохода, ако се налага... по-добре е от твърдишкия със сигурност...
а може и през арабаконак за ботевград... там също не се поддържа, обрасло е доста от страни на пътя, че чак по него, малко преди язовир бебреш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Мнение от 6inline » 07 Сеп 2011, 10:58

Проходът Твърдица - Елена е затворен в двете поскои за МПС, има си и знак и табела, път има, но си е горски, неасфалтиран -
Перфрктен за лека разходка с 4х4 - тип лек офроуд :mhihi:

Изображение
'...engage your brain before difflocks...'

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Сеп 2011, 18:52

Я не съм се преебал само аз бре.. :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 07 Сеп 2011, 19:06

E за тоя проход май прочетох миналата година, като тръгнах за Елена "Там дупките са такива, че спираш, сменяш си маслото и заминаваш" :mhihi: И по царския път :D
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 07 Сеп 2011, 22:28

Може даже ако не внимаваш да си пуснеш маслото без да отвъртиш пробката :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 07 Сеп 2011, 22:33

boksioraE39 написа:Я не съм се преебал само аз бре.. :mhihi:

Абе те май са много ,но не си признават :mhihi:
Изображение Изображение

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 07 Сеп 2011, 23:06

6inline написа:Проходът Твърдица - Елена е затворен в двете поскои за МПС, има си и знак и табела, път има, но си е горски, неасфалтиран -
Перфрктен за лека разходка с 4х4 - тип лек офроуд :mhihi:

Изображение

Доста е живописно :D
virtue and tranquillity

Следваща

Назад към Извън Темата