пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
колеги интересуват ме актуални цени на пътни такси по конкретно за Сърбия и Хърватска ,плащането им(смисъл да си обменям ли валута денари и куни)в кеш с евро или с карта мастъркарт и виза,за Словения е ясно 15евра винетка ,понеже до сега съм си пътувал със самолет а сега се налага да ходя с колата,та освен зелена карта други документи ще ми трбват ли
евнтуални проблеми с пътуването,нямам намерения да спя а да го взема на екс 1000км+-100км ,смятам да е през ноща заради по малкия трафик 
пс: да питам и за газстанций има ли ги често,то е ясно ,че ще имам поне 30л бензин в колата за всеки случай
поздрави

пс: да питам и за газстанций има ли ги често,то е ясно ,че ще имам поне 30л бензин в колата за всеки случай
поздрави

Re: пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
навсякъде можеш да платиш с дебитна карта или кеш евро, точните суми не помня обаче.
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Баяково - Загреб 14 евро и 2 центи. Загреб - Словенска Митница 4 евро. (Една посокоа цестарина). Хърватса плащах с евро.
Ниш - Београд 760 динара. Београд - Шид-Батровци 320 динара. Обмених 20 евро в Динари след Калотина достаточно за двете посоки за путарина.
Имай дребно евро 5-10 за рушветчета евентуално.... И не карай много бързо по магистралите имат цивилни коли с радари който ловат по магистралата ако се правиш на терикат и караш много над ограничението..
Сърбия на ОМВ и Хърватска на Ина има газстанции. (не съм 100% сигурен щот едната кола ми е дизел, другата няма газова уредба).
Ниш - Београд 760 динара. Београд - Шид-Батровци 320 динара. Обмених 20 евро в Динари след Калотина достаточно за двете посоки за путарина.
Имай дребно евро 5-10 за рушветчета евентуално.... И не карай много бързо по магистралите имат цивилни коли с радари който ловат по магистралата ако се правиш на терикат и караш много над ограничението..
Сърбия на ОМВ и Хърватска на Ина има газстанции. (не съм 100% сигурен щот едната кола ми е дизел, другата няма газова уредба).
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
snipermkd написа:Баяково - Загреб 14 евро и 2 центи. Загреб - Словенска Митница 4 евро. (Една посокоа цестарина). Хърватса плащах с евро.

или при плащане с кредитна карта

няма никакви врътки в Сърбия, пътувам до Белград през месец, плащам винаги с карта някой път с евро. До Белград е 7 евро. Ако толкова искаш да имаш дИнари, след србската граница от ляво има банка, както споменаха, ама там вече курса със сигурност не е от найдобрите. Иначе денарите са в Македония, в Хърватска - куна.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
djordje написа:няма никакви врътки в Сърбия, пътувам до Белград през месец, плащам винаги с карта някой път с евро. До Белград е 7 евро. Ако толкова искаш да имаш дИнари, след србската граница от ляво има банка, както споменаха, ама там вече курса със сигурност не е от найдобрите. Иначе денарите са в Македония, в Хърватска - куна.
знам за Хърватска ,че са куни,но им викат кунЕ

аз пътувах през тези държави миналата седмица
през сърбия се плаща на две места, приемат евро, приемат и динари, връщат си в евро или динари както си платил
хърватска приемат евро, но връщат куни, което е греда, на мен ми останаха 6-7 куни и се чудя кво да ги правя сега
с карта се плаща навсякъде
в сърбия горивото е най-евтино от трите държави
в хърватска всички бензиностанции са ИНА и повечето са мизерни (има 4-5 ремонтирани)
аз по принцип зареждам на излизане от сърбия до горе, плащам с карта (задължително, иначе ментят, на връщане за 20 литра ми искаха 30 евро)
зелената карта могат да ти я поискат навсякъде
на мен ми я искаха на излизане от бг заедно с пълномощно за колата и на влизане в сърбия, от там нататък никой не се е интересувал
на сръбската граница митничаря ми взе 1 редбул, ако ти иска нещо, дай му, не си струва разправията
аз се бях наплашил, защото преди 2 години пътувах през унгария и там на границата им видях отряда за разглобяване на коли
хърватите искат шофьорска книжка като влизаш, записват те към колата и тогава те пускат
карай в ограничение, особено в сърбия
от 1-2 години имат няколко черни пасата V6 с черни стъкла, с които гонят по магистралата
мен не са ме спирали, но гледах как спираха друга кола и не се шегуват тия хора
през сърбия се плаща на две места, приемат евро, приемат и динари, връщат си в евро или динари както си платил
хърватска приемат евро, но връщат куни, което е греда, на мен ми останаха 6-7 куни и се чудя кво да ги правя сега
в хърватска всички бензиностанции са ИНА и повечето са мизерни (има 4-5 ремонтирани)
аз по принцип зареждам на излизане от сърбия до горе, плащам с карта (задължително, иначе ментят, на връщане за 20 литра ми искаха 30 евро)
на мен ми я искаха на излизане от бг заедно с пълномощно за колата и на влизане в сърбия, от там нататък никой не се е интересувал
на сръбската граница митничаря ми взе 1 редбул, ако ти иска нещо, дай му, не си струва разправията
аз се бях наплашил, защото преди 2 години пътувах през унгария и там на границата им видях отряда за разглобяване на коли

хърватите искат шофьорска книжка като влизаш, записват те към колата и тогава те пускат
от 1-2 години имат няколко черни пасата V6 с черни стъкла, с които гонят по магистралата
No bling at the Ring
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:аз пътувах през тези държави миналата седмица

ми аз минах 5000 км по цяла европа, добри са пътищата
само от към наща граница сърбия е малко кофти, защото пътя е двулентов и има много посипица
надупчиха ми предния капак с камъче там, много ме хвана яд
байра към белград беше зле преди, сега е с нов асвалт
само от към наща граница сърбия е малко кофти, защото пътя е двулентов и има много посипица
надупчиха ми предния капак с камъче там, много ме хвана яд
байра към белград беше зле преди, сега е с нов асвалт
No bling at the Ring
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Понеже и мен ме очаква същия път след две седмици, да попитам:
1. В Хърватска таксите за магистралите както в Сърбия ли се плащат - на бариери, или се купуват винетки? Малко мисля да пообиколя там, та ме интересува дали има и винетки за първокласните пътища или се плаща само за магистралите?
2. В Словения винетките веднага като се мине границата ли се купуват? Има ли специални магазинчета или трябва от бензиностанция да се купуват?
3. В Италия как стои въпроса с таксите - интересува ме магистралата до Венеция?
1. В Хърватска таксите за магистралите както в Сърбия ли се плащат - на бариери, или се купуват винетки? Малко мисля да пообиколя там, та ме интересува дали има и винетки за първокласните пътища или се плаща само за магистралите?
2. В Словения винетките веднага като се мине границата ли се купуват? Има ли специални магазинчета или трябва от бензиностанция да се купуват?
TheFreeRider написа:Понеже и мен ме очаква същия път след две седмици, да попитам:
в хърватска се плаща на пей толове, винетка нямат
в словения винетката се взима още на границата, в дясно на пункта има гише, което е денонощно, самия граничар ще те прати там, като те види с българските номера
през деня има един шашав, който продава винетки от един бус между кабинките на граничарите, но внимавай с него, защото на мен първия път ми каза, че има само едногодишна винетка и се вътрих
в италия.. пей толове и таксите са доста скъпи, до венеция е нещо в духа на 20 евра, аз съм пътувал по аутострадата до границата с франция при кан и беше нещо от сорта на 60 евра за пейтолове
ако минаваш през австрия трназит може и да се направиш на ударен, аз два пъти вече минавам от там без да купувам винетка и не съм имал проблеми, забелязах, че и доста други коли бяха без винетки
No bling at the Ring
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Благодаря за информацията! През Австрия, та даже и през Унгария един път минах без винетка, но не бих повторил, че като се прибрах прочетох как спират и какви са глобите 

TheFreeRider написа:Благодаря за информацията! През Австрия, та даже и през Унгария един път минах без винетка, но не бих повторил, че като се прибрах прочетох как спират и какви са глобите
ми в австрия видях доста коли без винетки и ми се стори, че си е практика там да се пътува гратис
за унгария.. без винетка не става, директно на границата ми показаха гишето
No bling at the Ring
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Тва за хърватите дето ти искали еди кво си и т.н. е винаги шанс.
Аз съм пътувал сигурно 10 пъти вече и винаги е различно във всяка държава.
Сега последния път минах всичи граници само с паспортите и без да са ме спирали дори да видят какво има в колата, а вътре беше като цигански катун.
Веднъж ми се е случвало да ми гледат номера на рамата в Хърватия или да ми искат "нещо бугарско за ядене".
Всичко е късмет, няма нищо точно за която и да е държава, винаги е различно, освен винетките и пътни такси на кабинките.
Аз съм пътувал сигурно 10 пъти вече и винаги е различно във всяка държава.
Сега последния път минах всичи граници само с паспортите и без да са ме спирали дори да видят какво има в колата, а вътре беше като цигански катун.
Веднъж ми се е случвало да ми гледат номера на рамата в Хърватия или да ми искат "нещо бугарско за ядене".
Всичко е късмет, няма нищо точно за която и да е държава, винаги е различно, освен винетките и пътни такси на кабинките.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Наскоро ходихмe до Холандия
с кола, връщането го направихме през Унгария, винетки никъде не сме купували
което разбира се не е препоръчително, плащахме си само магистралните такси. На сърбо-хърватската граница хърватите много злобно ни преровиха целият багаж, който разбира се беше разтоварен изцяло и една женичка ни бърка и в тоалетните принадлежности чак
В Италия магистралите и те се плащат на пунктове с бариери в зависимост от къде си влезнал, колко си изминал и от къде напускаш магистралата. Иначе всички пътища са по хубави от българските
Лек и приятен път

Лек и приятен път

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3