пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
колеги интересуват ме актуални цени на пътни такси по конкретно за Сърбия и Хърватска ,плащането им(смисъл да си обменям ли валута денари и куни)в кеш с евро или с карта мастъркарт и виза,за Словения е ясно 15евра винетка ,понеже до сега съм си пътувал със самолет а сега се налага да ходя с колата,та освен зелена карта други документи ще ми трбват ли
евнтуални проблеми с пътуването,нямам намерения да спя а да го взема на екс 1000км+-100км ,смятам да е през ноща заради по малкия трафик 
пс: да питам и за газстанций има ли ги често,то е ясно ,че ще имам поне 30л бензин в колата за всеки случай
поздрави
пс: да питам и за газстанций има ли ги често,то е ясно ,че ще имам поне 30л бензин в колата за всеки случай
поздрави

Re: пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
навсякъде можеш да платиш с дебитна карта или кеш евро, точните суми не помня обаче.
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Баяково - Загреб 14 евро и 2 центи. Загреб - Словенска Митница 4 евро. (Една посокоа цестарина). Хърватса плащах с евро.
Ниш - Београд 760 динара. Београд - Шид-Батровци 320 динара. Обмених 20 евро в Динари след Калотина достаточно за двете посоки за путарина.
Имай дребно евро 5-10 за рушветчета евентуално.... И не карай много бързо по магистралите имат цивилни коли с радари който ловат по магистралата ако се правиш на терикат и караш много над ограничението..
Сърбия на ОМВ и Хърватска на Ина има газстанции. (не съм 100% сигурен щот едната кола ми е дизел, другата няма газова уредба).
Ниш - Београд 760 динара. Београд - Шид-Батровци 320 динара. Обмених 20 евро в Динари след Калотина достаточно за двете посоки за путарина.
Имай дребно евро 5-10 за рушветчета евентуално.... И не карай много бързо по магистралите имат цивилни коли с радари който ловат по магистралата ако се правиш на терикат и караш много над ограничението..
Сърбия на ОМВ и Хърватска на Ина има газстанции. (не съм 100% сигурен щот едната кола ми е дизел, другата няма газова уредба).
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
snipermkd написа:Баяково - Загреб 14 евро и 2 центи. Загреб - Словенска Митница 4 евро. (Една посокоа цестарина). Хърватса плащах с евро.
мерси за инфото колега ,определено още от тук ще си купя денари,че в друг форум четох ,че правят много врътки с еврото (курса)или при плащане с кредитна карта
няма никакви врътки в Сърбия, пътувам до Белград през месец, плащам винаги с карта някой път с евро. До Белград е 7 евро. Ако толкова искаш да имаш дИнари, след србската граница от ляво има банка, както споменаха, ама там вече курса със сигурност не е от найдобрите. Иначе денарите са в Македония, в Хърватска - куна.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
djordje написа:няма никакви врътки в Сърбия, пътувам до Белград през месец, плащам винаги с карта някой път с евро. До Белград е 7 евро. Ако толкова искаш да имаш дИнари, след србската граница от ляво има банка, както споменаха, ама там вече курса със сигурност не е от найдобрите. Иначе денарите са в Македония, в Хърватска - куна.
знам за Хърватска ,че са куни,но им викат кунЕ
,и мотаят ли на границите да муфтят рушвети 
аз пътувах през тези държави миналата седмица
през сърбия се плаща на две места, приемат евро, приемат и динари, връщат си в евро или динари както си платил
хърватска приемат евро, но връщат куни, което е греда, на мен ми останаха 6-7 куни и се чудя кво да ги правя сега
с карта се плаща навсякъде
в сърбия горивото е най-евтино от трите държави
в хърватска всички бензиностанции са ИНА и повечето са мизерни (има 4-5 ремонтирани)
аз по принцип зареждам на излизане от сърбия до горе, плащам с карта (задължително, иначе ментят, на връщане за 20 литра ми искаха 30 евро)
зелената карта могат да ти я поискат навсякъде
на мен ми я искаха на излизане от бг заедно с пълномощно за колата и на влизане в сърбия, от там нататък никой не се е интересувал
на сръбската граница митничаря ми взе 1 редбул, ако ти иска нещо, дай му, не си струва разправията
аз се бях наплашил, защото преди 2 години пътувах през унгария и там на границата им видях отряда за разглобяване на коли
хърватите искат шофьорска книжка като влизаш, записват те към колата и тогава те пускат
карай в ограничение, особено в сърбия
от 1-2 години имат няколко черни пасата V6 с черни стъкла, с които гонят по магистралата
мен не са ме спирали, но гледах как спираха друга кола и не се шегуват тия хора
през сърбия се плаща на две места, приемат евро, приемат и динари, връщат си в евро или динари както си платил
хърватска приемат евро, но връщат куни, което е греда, на мен ми останаха 6-7 куни и се чудя кво да ги правя сега
в хърватска всички бензиностанции са ИНА и повечето са мизерни (има 4-5 ремонтирани)
аз по принцип зареждам на излизане от сърбия до горе, плащам с карта (задължително, иначе ментят, на връщане за 20 литра ми искаха 30 евро)
на мен ми я искаха на излизане от бг заедно с пълномощно за колата и на влизане в сърбия, от там нататък никой не се е интересувал
на сръбската граница митничаря ми взе 1 редбул, ако ти иска нещо, дай му, не си струва разправията
аз се бях наплашил, защото преди 2 години пътувах през унгария и там на границата им видях отряда за разглобяване на коли
хърватите искат шофьорска книжка като влизаш, записват те към колата и тогава те пускат
от 1-2 години имат няколко черни пасата V6 с черни стъкла, с които гонят по магистралата
No bling at the Ring
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:аз пътувах през тези държави миналата седмица
мерси колега точно актуално инфо ми беше нужно
няма да се прая на шумахер ,а мисля да се насладя малко на хубави пътища,казаха ми ,че сърбите са опрайли магистралите
,в хърватска съм бил много пъти ,но от към италия в Риека съм бил,пътищата са добри ,а за 7-8 куни са 1 евро не се коси Re: пътуване:Сърбия,Хърватска,Словения-пътни такси
ми аз минах 5000 км по цяла европа, добри са пътищата
само от към наща граница сърбия е малко кофти, защото пътя е двулентов и има много посипица
надупчиха ми предния капак с камъче там, много ме хвана яд
байра към белград беше зле преди, сега е с нов асвалт
само от към наща граница сърбия е малко кофти, защото пътя е двулентов и има много посипица
надупчиха ми предния капак с камъче там, много ме хвана яд
байра към белград беше зле преди, сега е с нов асвалт
No bling at the Ring
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Понеже и мен ме очаква същия път след две седмици, да попитам:
1. В Хърватска таксите за магистралите както в Сърбия ли се плащат - на бариери, или се купуват винетки? Малко мисля да пообиколя там, та ме интересува дали има и винетки за първокласните пътища или се плаща само за магистралите?
2. В Словения винетките веднага като се мине границата ли се купуват? Има ли специални магазинчета или трябва от бензиностанция да се купуват?
3. В Италия как стои въпроса с таксите - интересува ме магистралата до Венеция?
1. В Хърватска таксите за магистралите както в Сърбия ли се плащат - на бариери, или се купуват винетки? Малко мисля да пообиколя там, та ме интересува дали има и винетки за първокласните пътища или се плаща само за магистралите?
2. В Словения винетките веднага като се мине границата ли се купуват? Има ли специални магазинчета или трябва от бензиностанция да се купуват?
TheFreeRider написа:Понеже и мен ме очаква същия път след две седмици, да попитам:
в хърватска се плаща на пей толове, винетка нямат
в словения винетката се взима още на границата, в дясно на пункта има гише, което е денонощно, самия граничар ще те прати там, като те види с българските номера
през деня има един шашав, който продава винетки от един бус между кабинките на граничарите, но внимавай с него, защото на мен първия път ми каза, че има само едногодишна винетка и се вътрих
в италия.. пей толове и таксите са доста скъпи, до венеция е нещо в духа на 20 евра, аз съм пътувал по аутострадата до границата с франция при кан и беше нещо от сорта на 60 евра за пейтолове
ако минаваш през австрия трназит може и да се направиш на ударен, аз два пъти вече минавам от там без да купувам винетка и не съм имал проблеми, забелязах, че и доста други коли бяха без винетки
No bling at the Ring
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Благодаря за информацията! През Австрия, та даже и през Унгария един път минах без винетка, но не бих повторил, че като се прибрах прочетох как спират и какви са глобите 
TheFreeRider написа:Благодаря за информацията! През Австрия, та даже и през Унгария един път минах без винетка, но не бих повторил, че като се прибрах прочетох как спират и какви са глобите
ми в австрия видях доста коли без винетки и ми се стори, че си е практика там да се пътува гратис
за унгария.. без винетка не става, директно на границата ми показаха гишето
No bling at the Ring
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Тва за хърватите дето ти искали еди кво си и т.н. е винаги шанс.
Аз съм пътувал сигурно 10 пъти вече и винаги е различно във всяка държава.
Сега последния път минах всичи граници само с паспортите и без да са ме спирали дори да видят какво има в колата, а вътре беше като цигански катун.
Веднъж ми се е случвало да ми гледат номера на рамата в Хърватия или да ми искат "нещо бугарско за ядене".
Всичко е късмет, няма нищо точно за която и да е държава, винаги е различно, освен винетките и пътни такси на кабинките.
Аз съм пътувал сигурно 10 пъти вече и винаги е различно във всяка държава.
Сега последния път минах всичи граници само с паспортите и без да са ме спирали дори да видят какво има в колата, а вътре беше като цигански катун.
Веднъж ми се е случвало да ми гледат номера на рамата в Хърватия или да ми искат "нещо бугарско за ядене".
Всичко е късмет, няма нищо точно за която и да е държава, винаги е различно, освен винетките и пътни такси на кабинките.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Наскоро ходихмe до Холандия
с кола, връщането го направихме през Унгария, винетки никъде не сме купували
което разбира се не е препоръчително, плащахме си само магистралните такси. На сърбо-хърватската граница хърватите много злобно ни преровиха целият багаж, който разбира се беше разтоварен изцяло и една женичка ни бърка и в тоалетните принадлежности чак
В Италия магистралите и те се плащат на пунктове с бариери в зависимост от къде си влезнал, колко си изминал и от къде напускаш магистралата. Иначе всички пътища са по хубави от българските
Лек и приятен път
с кола, връщането го направихме през Унгария, винетки никъде не сме купували
В Италия магистралите и те се плащат на пунктове с бариери в зависимост от къде си влезнал, колко си изминал и от къде напускаш магистралата. Иначе всички пътища са по хубави от българските Лек и приятен път

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3