Лазерна операция на очите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Лазерна операция на очите

Мнение от doomy525 » 24 Мар 2012, 10:19

Здравейте колеги :)
вярвам, че има сред нас хора, които са си правили или чували за такава операция (близки, роднини, приятели..) :) Положението при мен е, че още от дете (на 6 годинки съм бил) са ми открили астегматизъм. Преди 1 година се бях интересувал относно лазерните операции. Дилемата ми е, че според клиниката (нека не се счита за реклама - Клиника Вижън в София) шанса да си коригирам зрението до нормалните граници е към 98%, а другите 2% са, че може да стане фал и да ослепея завинаги (изгорена ретина и т.н.). Срещал съм се с хора, които са претърпяли такава операция успешно и се радват на "чисто новите" си очи, но за съжаление се срещнах и с хора, при които не е минала успешно - страшно е :( Слагам очилата с диоптер пред РС и когато съм си в нас гледам да съм си с тях, както и при шофиране.
Въпроса ми е :
Някой може ли да ми даде адекватен съвет какво мога да направя в този случай и заслужава ли си този риск?
В клиниката ми бяха направили тестове на очите и се установи, че без очила виждам на около 75%, а с очилата на 100% (т.е. както всеки един нормален човек с нормално зрение) :confused: :) И при евентуална операция може да се възстанови до 100% (което никога не е било, защото по рождение съм роден така и реално само с очила имам мнение какво означава зрението да ти е на 100%) :oops: :)
Просто си представям какво означава наистина да виждаш нормално и тази мисъл ме блазни, но същевременно след срещите с хората, на които операцията не е минала успешно ме хваща лек страх.. :confused:

Благодаря предварително на отговорилите :)

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Лазерна операция на очите

Мнение от bum_bum » 24 Мар 2012, 10:47

В Истамбул има клиника- Айстар. Виж там. По-евтино (което не е толкова важно в случая). Бях там с 2 човека, които си направиха, наскоро още една позната ходи. Беше пълно с немци и разни други чужденци. Със сигурност имат много повече опит, правят доста повече операции от нашите, а и здравеопазването им е на по-високо ниво.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 24 Мар 2012, 10:54

Тъкмо щях да едитвам поста, че се бях интересувал и за клиниката в Турция. Чух доста повече суперлативи сравнение със Софийската тогава. Как става уговорката с въпросната Турция? За един ден може ли да се свърши цялата работа (с операцията, която трае няколко минути) или трябва първо изследванията да се направят отново и тогава да се разбираме за евентуална дата за второ ходене :?: :roll:

edit : един път направена такава операция - нуждае ли се от повторение след определен период време? :roll: Или ефекта е "вечен" :confused: :) :roll:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Мар 2012, 19:08

Първия ден ти правят прегледа, като предварително трябва да имаш някакви прегледи и от тук, те ще ти кажат като се свържеш с тях. Говорят български, жената на собственика е българка. На втория е операцията и на третия си биеш шута.

Има хотел близо до клиниката, който те ще ти препоръчат, има и паркинг ако си с кола (трябва да си с някой да я кара на връщане, което се подразбира). Би трябвало да е окончателна операцията и да нямаш проблеми за в бъдеще.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 24 Мар 2012, 20:08

viewtopic.php?f=4&t=144437 -тука има писано доста :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Мар 2012, 20:54

Колега тая операция като всяко друго лечение не е манна небесна да те поръси и да прогледнеш.След операцията има период от поне 20 дена в който очите се обработват с препарат ежедневно и са силно чувствителни към светлина .През тоя период има опасност и от вторични инфекции .Трябва да се спазва режим .Зрението се нормализира едва по късно а не в момента на операцията.В някои случаи може да се наложи втора операция.Според мен се консултирай с лекар а не по форумите щото тия неща при всеки са различно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 24 Мар 2012, 21:09

Колега напълно съм съгласен с теб. Просто исках да събера малко повече информация от хора, които са минали/видяли целия етап на лечението и знаят за какво става на въпрос. В София бях на изследвания, но тогава го отложих (преди 3 години мисля) поради неспечелването ми на доверието за провеждането на самата операция от нашите лекари.. Вариянта за Турция остава най-обнадеждаващ :)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Мар 2012, 21:32

Имам много близък приятел който си прави такава операция тука във Варна но преди 4 гдини.Тогава клиниката беше водеща в БГ сега незнам може и да има други по кадърни.Иначе желая ти успешно решение на проблема. Парите не са решаващи в случая и повечето пари не значи по добро лечение както и обратното.Моя съвет е търси специалист доказан в областа.Не гледай само цените. :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 24 Мар 2012, 22:11

Реалната причина, поради която ме отказаха от Вижън е, че в началото на изследванията цената беше около 900-1100 евра на око. Сега не съм специалист, нито имам нужното образование, че да се съмнявам в техните думи, но накрая цената, която обявиха беше 4800 евра на око :roll: При въпрос защо цената скача толкова високо и каква е истинската причина за това получих отговор - такава е тарифата. :conf:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 24 Мар 2012, 23:49

Прегледах темата която като линк е дал колегата по нагоре,в Света Петка във Варна сме водили дъщеря ми за профилактични прегледи миналата година.
Като отношение ми допадна,личи си че е поддържана сграда,имат обноски,чисто е,имаше доста хора.
По отношение на твоя въпрос,малко ме учуди това което е написал колега че подписваш декларация че нямаш право да предявяваш изисквания към "Света Петка" ако нещо не се получи както трябва с операцията :roll: Честно казано това мене би ме накарало да се замисля,НО май и в днешно време тая болница си остава най добрата очна в България.
И все пак при варианта с Турция и условията,цените,удобствата и гаранцията....може би бих избрал Турция,и аз със сигурност бих си направил тая корекция на твое място,но очите са си твой.
Ако с нещо мога да помогна за Света Петка във Варна,примерно да се обадя или да те заведа,или да питам за мнения.....само кажи колега ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 25 Мар 2012, 0:03

офф, направо съм окъсил бушоните аз

прочетох заглавието като "лазерна епилация"

и се очудих къде го пратихте човека в турция да се епилира :banghead:
No bling at the Ring

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 25 Мар 2012, 1:41

Аз съм си правил тази интервенция в "Света Петка" във Варна и ти казвам на 100% че си заслужава всеки лев.
Потърси с търсачката имя няколко подобни теми да не пиша едно и също всеки път :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 25 Мар 2012, 8:55

Колега ти да не си помисли, че в търция примерно не се подписваш преди операцията по разни документи и т.н., само че на турски и едва ли ще разбереш за кво иде реч. Моето мнение не търси най-евтиното, а най-качественото, за Света Петка няма да казвам нищо, че тия доктори там имат уникално, даже бих казал маниякално отношение към работата си, а професионализма е на много, много високо ниво и това го показва вечно пълната клиника с хора... всеки един лев си заслужава, това са очи все пак, ама може и в пакистан да правят по-евтино не знам. Аз не бих се пробвал :)

Успех и дано всичко мине гладко и да си оправиш зрението :)
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 25 Мар 2012, 10:14

Колега не съм споменавал никъде, че търся или че ще избера най-евтиният вариянт. Както каза става въпрос за зрение :) . Обаче няма как да дадеш близо 10 пъти повече от цената, която са ти споменали 5 часа по-рано и да не могат да ти обяснат защо е станала по-скъпа и се равнява на едва ли не 'Като иска - ще плаща' :) И същевременно да чуваш, че в Турция или някоя друга клиника се водат по квалифициран избор.. :)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 25 Мар 2012, 10:46

doomy525 написа:Колега не съм споменавал никъде, че търся или че ще избера най-евтиният вариянт. Както каза става въпрос за зрение :) . Обаче няма как да дадеш близо 10 пъти повече от цената, която са ти споменали 5 часа по-рано и да не могат да ти обяснат защо е станала по-скъпа и се равнява на едва ли не 'Като иска - ще плаща' :) И същевременно да чуваш, че в Турция или някоя друга клиника се водат по квалифициран избор.. :)

Колега нещо се обърках тука, аз говоря за Света Петка, а не за Вижън, двете нямат нищо общо освен че са очни клиники. В Света Петка всичко си е точно и няма да имаш проблеми със цени и всичко останало, каквото ти кажат това плащаш и нищо повече. Хората са професионалисти на много високо ниво, а не да не съм пообиколил доста очни клиники коя от коя по заспала и смотана не само в Бг. Тази Турската може и да е добра, но все пак си е тичане да уредиш транспорт, квартира, а и е доста път... но всеки решава за себе си, аз лично при положение че ми е под носа една от най добрите клиники на полуострова не бих тичал до монголия да търся добри доктори. Пак казвам Турската също трябва да е на много високо ниво щом я хвалят толкова :)

Успех :bchug:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Следваща

Назад към Извън Темата