Лазерна операция на очите
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лазерна операция на очите
Здравейте колеги
вярвам, че има сред нас хора, които са си правили или чували за такава операция (близки, роднини, приятели..)
Положението при мен е, че още от дете (на 6 годинки съм бил) са ми открили астегматизъм. Преди 1 година се бях интересувал относно лазерните операции. Дилемата ми е, че според клиниката (нека не се счита за реклама - Клиника Вижън в София) шанса да си коригирам зрението до нормалните граници е към 98%, а другите 2% са, че може да стане фал и да ослепея завинаги (изгорена ретина и т.н.). Срещал съм се с хора, които са претърпяли такава операция успешно и се радват на "чисто новите" си очи, но за съжаление се срещнах и с хора, при които не е минала успешно - страшно е
Слагам очилата с диоптер пред РС и когато съм си в нас гледам да съм си с тях, както и при шофиране.
Въпроса ми е :
Някой може ли да ми даде адекватен съвет какво мога да направя в този случай и заслужава ли си този риск?
В клиниката ми бяха направили тестове на очите и се установи, че без очила виждам на около 75%, а с очилата на 100% (т.е. както всеки един нормален човек с нормално зрение)
И при евентуална операция може да се възстанови до 100% (което никога не е било, защото по рождение съм роден така и реално само с очила имам мнение какво означава зрението да ти е на 100%)
Просто си представям какво означава наистина да виждаш нормално и тази мисъл ме блазни, но същевременно след срещите с хората, на които операцията не е минала успешно ме хваща лек страх..
Благодаря предварително на отговорилите

вярвам, че има сред нас хора, които са си правили или чували за такава операция (близки, роднини, приятели..)

Въпроса ми е :
Някой може ли да ми даде адекватен съвет какво мога да направя в този случай и заслужава ли си този риск?
В клиниката ми бяха направили тестове на очите и се установи, че без очила виждам на около 75%, а с очилата на 100% (т.е. както всеки един нормален човек с нормално зрение)

Просто си представям какво означава наистина да виждаш нормално и тази мисъл ме блазни, но същевременно след срещите с хората, на които операцията не е минала успешно ме хваща лек страх..

Благодаря предварително на отговорилите

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Лазерна операция на очите
В Истамбул има клиника- Айстар. Виж там. По-евтино (което не е толкова важно в случая). Бях там с 2 човека, които си направиха, наскоро още една позната ходи. Беше пълно с немци и разни други чужденци. Със сигурност имат много повече опит, правят доста повече операции от нашите, а и здравеопазването им е на по-високо ниво.
Тъкмо щях да едитвам поста, че се бях интересувал и за клиниката в Турция. Чух доста повече суперлативи сравнение със Софийската тогава. Как става уговорката с въпросната Турция? За един ден може ли да се свърши цялата работа (с операцията, която трае няколко минути) или трябва първо изследванията да се направят отново и тогава да се разбираме за евентуална дата за второ ходене

edit : един път направена такава операция - нуждае ли се от повторение след определен период време?
Или ефекта е "вечен"

edit : един път направена такава операция - нуждае ли се от повторение след определен период време?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Първия ден ти правят прегледа, като предварително трябва да имаш някакви прегледи и от тук, те ще ти кажат като се свържеш с тях. Говорят български, жената на собственика е българка. На втория е операцията и на третия си биеш шута.
Има хотел близо до клиниката, който те ще ти препоръчат, има и паркинг ако си с кола (трябва да си с някой да я кара на връщане, което се подразбира). Би трябвало да е окончателна операцията и да нямаш проблеми за в бъдеще.
Има хотел близо до клиниката, който те ще ти препоръчат, има и паркинг ако си с кола (трябва да си с някой да я кара на връщане, което се подразбира). Би трябвало да е окончателна операцията и да нямаш проблеми за в бъдеще.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега тая операция като всяко друго лечение не е манна небесна да те поръси и да прогледнеш.След операцията има период от поне 20 дена в който очите се обработват с препарат ежедневно и са силно чувствителни към светлина .През тоя период има опасност и от вторични инфекции .Трябва да се спазва режим .Зрението се нормализира едва по късно а не в момента на операцията.В някои случаи може да се наложи втора операция.Според мен се консултирай с лекар а не по форумите щото тия неща при всеки са различно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Колега напълно съм съгласен с теб. Просто исках да събера малко повече информация от хора, които са минали/видяли целия етап на лечението и знаят за какво става на въпрос. В София бях на изследвания, но тогава го отложих (преди 3 години мисля) поради неспечелването ми на доверието за провеждането на самата операция от нашите лекари.. Вариянта за Турция остава най-обнадеждаващ 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Имам много близък приятел който си прави такава операция тука във Варна но преди 4 гдини.Тогава клиниката беше водеща в БГ сега незнам може и да има други по кадърни.Иначе желая ти успешно решение на проблема. Парите не са решаващи в случая и повечето пари не значи по добро лечение както и обратното.Моя съвет е търси специалист доказан в областа.Не гледай само цените. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Реалната причина, поради която ме отказаха от Вижън е, че в началото на изследванията цената беше около 900-1100 евра на око. Сега не съм специалист, нито имам нужното образование, че да се съмнявам в техните думи, но накрая цената, която обявиха беше 4800 евра на око
При въпрос защо цената скача толкова високо и каква е истинската причина за това получих отговор - такава е тарифата. 

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Прегледах темата която като линк е дал колегата по нагоре,в Света Петка във Варна сме водили дъщеря ми за профилактични прегледи миналата година.
Като отношение ми допадна,личи си че е поддържана сграда,имат обноски,чисто е,имаше доста хора.
По отношение на твоя въпрос,малко ме учуди това което е написал колега че подписваш декларация че нямаш право да предявяваш изисквания към "Света Петка" ако нещо не се получи както трябва с операцията
Честно казано това мене би ме накарало да се замисля,НО май и в днешно време тая болница си остава най добрата очна в България.
И все пак при варианта с Турция и условията,цените,удобствата и гаранцията....може би бих избрал Турция,и аз със сигурност бих си направил тая корекция на твое място,но очите са си твой.
Ако с нещо мога да помогна за Света Петка във Варна,примерно да се обадя или да те заведа,или да питам за мнения.....само кажи колега
Като отношение ми допадна,личи си че е поддържана сграда,имат обноски,чисто е,имаше доста хора.
По отношение на твоя въпрос,малко ме учуди това което е написал колега че подписваш декларация че нямаш право да предявяваш изисквания към "Света Петка" ако нещо не се получи както трябва с операцията

И все пак при варианта с Турция и условията,цените,удобствата и гаранцията....може би бих избрал Турция,и аз със сигурност бих си направил тая корекция на твое място,но очите са си твой.
Ако с нещо мога да помогна за Света Петка във Варна,примерно да се обадя или да те заведа,или да питам за мнения.....само кажи колега

офф, направо съм окъсил бушоните аз
прочетох заглавието като "лазерна епилация"
и се очудих къде го пратихте човека в турция да се епилира
прочетох заглавието като "лазерна епилация"
и се очудих къде го пратихте човека в турция да се епилира

No bling at the Ring
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Аз съм си правил тази интервенция в "Света Петка" във Варна и ти казвам на 100% че си заслужава всеки лев.
Потърси с търсачката имя няколко подобни теми да не пиша едно и също всеки път
Потърси с търсачката имя няколко подобни теми да не пиша едно и също всеки път

Колега ти да не си помисли, че в търция примерно не се подписваш преди операцията по разни документи и т.н., само че на турски и едва ли ще разбереш за кво иде реч. Моето мнение не търси най-евтиното, а най-качественото, за Света Петка няма да казвам нищо, че тия доктори там имат уникално, даже бих казал маниякално отношение към работата си, а професионализма е на много, много високо ниво и това го показва вечно пълната клиника с хора... всеки един лев си заслужава, това са очи все пак, ама може и в пакистан да правят по-евтино не знам. Аз не бих се пробвал
Успех и дано всичко мине гладко и да си оправиш зрението

Успех и дано всичко мине гладко и да си оправиш зрението

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
Колега не съм споменавал никъде, че търся или че ще избера най-евтиният вариянт. Както каза става въпрос за зрение
. Обаче няма как да дадеш близо 10 пъти повече от цената, която са ти споменали 5 часа по-рано и да не могат да ти обяснат защо е станала по-скъпа и се равнява на едва ли не 'Като иска - ще плаща'
И същевременно да чуваш, че в Турция или някоя друга клиника се водат по квалифициран избор..

doomy525 написа:Колега не съм споменавал никъде, че търся или че ще избера най-евтиният вариянт. Както каза става въпрос за зрение. Обаче няма как да дадеш близо 10 пъти повече от цената, която са ти споменали 5 часа по-рано и да не могат да ти обяснат защо е станала по-скъпа и се равнява на едва ли не 'Като иска - ще плаща'
И същевременно да чуваш, че в Турция или някоя друга клиника се водат по квалифициран избор..
![]()
Колега нещо се обърках тука, аз говоря за Света Петка, а не за Вижън, двете нямат нищо общо освен че са очни клиники. В Света Петка всичко си е точно и няма да имаш проблеми със цени и всичко останало, каквото ти кажат това плащаш и нищо повече. Хората са професионалисти на много високо ниво, а не да не съм пообиколил доста очни клиники коя от коя по заспала и смотана не само в Бг. Тази Турската може и да е добра, но все пак си е тичане да уредиш транспорт, квартира, а и е доста път... но всеки решава за себе си, аз лично при положение че ми е под носа една от най добрите клиники на полуострова не бих тичал до монголия да търся добри доктори. Пак казвам Турската също трябва да е на много високо ниво щом я хвалят толкова

Успех

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2