окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар....

Мнение от opex » 11 Авг 2012, 13:39

Здравейте, не знам къде е по-подходящо да пусна темата, ако съм сбъркал раздела извинете ме.
Преди повече от година и половина сигурно бях споделил в една тема в Е46 форума, че по време на движение на дълъг път се строши коляновия вал. 320д 136 коня. Вала е счупен точно на последната извивка с противотежест, след това е лагера и там се завиват болтовете на маховика... минава едно каналче през целия вал и точно там изглежда се е пукнал и в последствие строшил.
В ДаруКар поръчахме чисто нов двигател от БМВ-Германия. Двигателя беше докаран, колата оправена, а стария двигател ни го "посъбраха" и заедно с 2-3 кашончета чарколяци баща ми го прибра в наш склад.
Още тогава доста неща ме усъмниха около използвани стари части, но нямах възможност да го погледна и чак днес ми се отвори тази възможност.
Липсваха 4-те дюзи и 2 подгревни свещи. За друго вече и не гледах подробно :evil:

Аз въпреки, че в известна степен може и да бъркам, съм доста убеден, че чисто нов двигател би трябвало да си идва в пълна комплектовка с все дюзи, маслена и водна помпа, подгряващи свещи и т.н. и т.н.

Може ли някой да ми каже как трябва да дойде един чисто-нов новеничък двигател от хубавия завод на БМВ, да не взема да подпаля ДаруКар за няма нищо... ??
Адски измекярско ще е ако наистина на наш гръб и на фона на 13к+ ремонт черно на бяло са си спестили дюзите и две подгревни свещи за към 3 бона допълнително така като гледам..
Благодаря много!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 318i M43
Мечтае да кара: M4

Re: окомплектовка на нов двигател от германия

Мнение от BMW318 i-KOKO » 11 Авг 2012, 14:39

Това нещо не се връзва, да ти доставят двигател без някой основни елементи по него,до колкото знам двигател се доставя със все багаж и направо го слагаш в колата,как се е получило така със теб незнам колега, но това ако е така направо срамна работа.
Да не са ти откраднали дюзите и подгряващите свещи в тоя сервиз?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар

Мнение от ilia1984 » 11 Авг 2012, 14:46

opex написа:Здравейте, не знам къде е по-подходящо да пусна темата, ако съм сбъркал раздела извинете ме.
Преди повече от година и половина сигурно бях споделил в една тема в Е46 форума, че по време на движение на дълъг път се строши коляновия вал. 320д 136 коня. Вала е счупен точно на последната извивка с противотежест, след това е лагера и там се завиват болтовете на маховика... минава едно каналче през целия вал и точно там изглежда се е пукнал и в последствие строшил.
В ДаруКар поръчахме чисто нов двигател от БМВ-Германия. Двигателя беше докаран, колата оправена, а стария двигател ни го "посъбраха" и заедно с 2-3 кашончета чарколяци баща ми го прибра в наш склад.
Още тогава доста неща ме усъмниха около използвани стари части, но нямах възможност да го погледна и чак днес ми се отвори тази възможност.
Липсваха 4-те дюзи и 2 подгревни свещи. За друго вече и не гледах подробно :evil:

Аз въпреки, че в известна степен може и да бъркам, съм доста убеден, че чисто нов двигател би трябвало да си идва в пълна комплектовка с все дюзи, маслена и водна помпа, подгряващи свещи и т.н. и т.н.

Може ли някой да ми каже как трябва да дойде един чисто-нов новеничък двигател от хубавия завод на БМВ, да не взема да подпаля ДаруКар за няма нищо... ??
Адски измекярско ще е ако наистина на наш гръб и на фона на 13к+ ремонт черно на бяло са си спестили дюзите и две подгревни свещи за към 3 бона допълнително така като гледам..
Благодаря много!

Колега по принцип двигателя трябва да бъде напълно окоплектован....но сега какво точно са поръчали ДаруКар вече е друга работа дали са го поръчали без дюзите и подгревни свещи или са ги гепили те трябва да кажат :nono: Няма да питам защо реши да си вземаш от тях двигател можеше да го поръчаш и директно от БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 11 Авг 2012, 14:48

чакай сега:

Нали уж новия двигател бил дошъл и сложен ? как си го карал толко време без тез части :roll: , ако ти липсва нещо по стария който са ти сменили в сервиза и са ви го върнали е малко несериозно да търсиш виновник след 1 година...
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Авг 2012, 14:58

Купил си нов двигател за е46 преди фейса от дарукар, ама ти сериозно ли :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 11 Авг 2012, 15:33

@zBoost Да, сериозно. Колата е 2001, купихме я 2008, 2009 септември скъса вала. Тогава тези 3-ки бяха по 15-16к. Решихме, че на 8 годишна кола в идеално състояние на всичко останало по нея с нов двигател на 0км. си струва - все едно имаш чисто нова кола. Вече парите са дадени и сега не е момента за WTF OMG и т.н. в крайна сметка когато беше времето и питах наоколо и навсякъде никой нищо не казваше като такива опции, след дъжд качулка всеки се сеща какво било можело и вика "леле ти си луд". ;)

@GKuzmanov и останалите може би малко съм ви объркал за липсващите части, нямах предвид, че липсват водна помпа и т.н., тях си ги има, просто 4-те дюзи и 2 подгревни свещи липсват.
Баща ми се оправя тогава с всичко, двигателя го вкараха в склад, в който се влиза адски рядко в годината.
И аз вярвах, че са доставили нов двигател с дюзи и свещи. А старите дюзи и свещи, на двигател ~220-230к, са си на главата.
Но днес казах я да ходим да видим тоя двигател, че само седи там и да видим какво може да се употребява от него, защото има вероятност склада да трябва да се опразва. А и ако се наложи дори 1 дюза да се сменя това е огромно облекчение да имаш резервна.
И съответно, както вече се видя, останах шокиран, като видях, че липсват тези части. Баща ми също е бесен! Естествено, понеже няма как да са се изпарили, Явно си караме новия двигател със старите дюзи и свещи.

Ето за това питам Вас в тази тема - как се поръчва двигателя, може ли да се каже искаме го без тия части или с тия части по него. Съответно цената варира ли и т.н.
Всичко, естествено, като документи се пази за това може би ще търся и начин за насрещна проверка директно в Алеманията - някой ако знае как нека сподели. Само че за тая цена все си мисля, че не нови дюзи и свещи да има и да си имам и старите налични съответно, ами не знам какво ....

Дали ще ходя да се разправям с ДаруКар все още не се знае, а и да реша, оставете нека аз да си бера грижите ако не сте поддръжници на идеята. Знаете ли, ако беше някой сервиз бил той и по-голям, но тип 'квартален' иди-дойди - само че това е ДаруКар, където работят доста по-некадърни хора от тези в БМВ-ориентиран специално 'квартален' сервиз, но цените са им изродски и без това за няма нищо и на всичко отгоре алчнеят с крупни суми не на някоя голяма фирма на гърба, ами на някакво физическо лице там дето му се счупила колата и решило да има доверие на официален представител!! Елементарно е - ако се окаже, че германските пичаги са сложили всичко както си трябва, а тук са "лева ръка - десен джоб" ще гледам свят да им се завие и откъм германия също да им подпалят седалищата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 11 Авг 2012, 15:52

Липсващите части не означават автоматично, че ти караш с тях. Може да са ти монтирали напълно новия, окомплектован двигател, а майсторите да са си харесали някои части от твоя. Не казвам, че е правилно, но е възможно.
И в двата случая смятам, че за рекламация след година е късно, но естествено ти желая успех.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 11 Авг 2012, 16:59

На мен също не ми се вярва, че на нов двигател са слагали стари части ... само се чудя защо търсиш проблема в дару кар като ти си проявил типичната за българина безотговорност ??? С какви очи ще отидеш да търсиш на някой сметка при положение, че преди една година не си си направил труда да видиш какво прибираш ? за една година в тоя склад вероятността някой ваш приближен да се е възползвал от вашето безхаберие и да е си е набрал части е повече от вероятно от колкото работник в дару кар да си рискува работата като гепи някоя част при положение, че ви издават стария двигател и могат да го хванат на мига ....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Авг 2012, 17:10

и аз много се чудех, като чисто нов фар пристига без крушка.. но факт

не са те изментили от дару според мен, спи спокойно :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 11 Авг 2012, 17:17

Новия мотор идва без дюзи и свещи, вие още малко и ще кажете че са длъжни и ново масло да ви пратят щото видиш ли двигателя бил нов и как така ще слагаме старото? Тези части са консуматив. ;)
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 11 Авг 2012, 17:29

И аз така смятам. Даже някъде бях чел, че дори не ти монтират датчици, ролки и ремъци. Демек получаваш отдолу нагоре: картер, блок, глава, капак на главата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 11 Авг 2012, 18:35

дид0 написа:Новия мотор идва без дюзи и свещи, вие още малко и ще кажете че са длъжни и ново масло да ви пратят щото видиш ли двигателя бил нов и как така ще слагаме старото? Тези части са консуматив. ;)

Еми дай и без ремъци водна помпа и т.н да го вземем че и те са консумативи :banghead: ! Когато купуваш нов двигател той трябва да е напълно готов за работа !!!!!!!!!!!!! С две думи "купуваш слагаш"......всичко друго е българска простотия ! Това че някой балкански индивид (дару кар) си е поръчал не двигател а блок, бутала и глава по възможност сглобени от бай мангал да се мине по тънко с цел да се съдере поне 5-10 кожи е друга работа :nono:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 11 Авг 2012, 18:42

двигатели идват НЕОБОРУДВАНИ...
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Авг 2012, 18:51

ilia1984 написа:Еми дай и без ремъци водна помпа и т.н да го вземем че и те са консумативи :banghead: ! Когато купуваш нов двигател той трябва да е напълно готов за работа !!!!!!!!!!!!! С две думи "купуваш слагаш"......всичко друго е българска простотия ! Това че някой балкански индивид (дару кар) си е поръчал не двигател а блок, бутала и глава по възможност сглобени от бай мангал да се мине по тънко с цел да се съдере поне 5-10 кожи е друга работа :nono:

Ти кога купува нов двигател, че си толкова убеден?! :winky:
Аз съм виждал нов двигател в кашон (беше в дървен сандък и увит със стреч тиксо) и както каза Явор двигателите са необорудвани.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 11 Авг 2012, 18:58

Явор написа:двигатели идват НЕОБОРУДВАНИ...

Точно, осъдих Пежо и се наложи да ми подменят мотора, аз лично присъствах на доставката и отворих дървения сандък. Мотора дойде необорудван!!! и се започна едно сваляй от стария и поставяй на новия.......всичко това в чужбина.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

Следваща

Назад към Извън Темата