окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар....
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар....
Здравейте, не знам къде е по-подходящо да пусна темата, ако съм сбъркал раздела извинете ме.
Преди повече от година и половина сигурно бях споделил в една тема в Е46 форума, че по време на движение на дълъг път се строши коляновия вал. 320д 136 коня. Вала е счупен точно на последната извивка с противотежест, след това е лагера и там се завиват болтовете на маховика... минава едно каналче през целия вал и точно там изглежда се е пукнал и в последствие строшил.
В ДаруКар поръчахме чисто нов двигател от БМВ-Германия. Двигателя беше докаран, колата оправена, а стария двигател ни го "посъбраха" и заедно с 2-3 кашончета чарколяци баща ми го прибра в наш склад.
Още тогава доста неща ме усъмниха около използвани стари части, но нямах възможност да го погледна и чак днес ми се отвори тази възможност.
Липсваха 4-те дюзи и 2 подгревни свещи. За друго вече и не гледах подробно
Аз въпреки, че в известна степен може и да бъркам, съм доста убеден, че чисто нов двигател би трябвало да си идва в пълна комплектовка с все дюзи, маслена и водна помпа, подгряващи свещи и т.н. и т.н.
Може ли някой да ми каже как трябва да дойде един чисто-нов новеничък двигател от хубавия завод на БМВ, да не взема да подпаля ДаруКар за няма нищо... ??
Адски измекярско ще е ако наистина на наш гръб и на фона на 13к+ ремонт черно на бяло са си спестили дюзите и две подгревни свещи за към 3 бона допълнително така като гледам..
Благодаря много!
Преди повече от година и половина сигурно бях споделил в една тема в Е46 форума, че по време на движение на дълъг път се строши коляновия вал. 320д 136 коня. Вала е счупен точно на последната извивка с противотежест, след това е лагера и там се завиват болтовете на маховика... минава едно каналче през целия вал и точно там изглежда се е пукнал и в последствие строшил.
В ДаруКар поръчахме чисто нов двигател от БМВ-Германия. Двигателя беше докаран, колата оправена, а стария двигател ни го "посъбраха" и заедно с 2-3 кашончета чарколяци баща ми го прибра в наш склад.
Още тогава доста неща ме усъмниха около използвани стари части, но нямах възможност да го погледна и чак днес ми се отвори тази възможност.
Липсваха 4-те дюзи и 2 подгревни свещи. За друго вече и не гледах подробно

Аз въпреки, че в известна степен може и да бъркам, съм доста убеден, че чисто нов двигател би трябвало да си идва в пълна комплектовка с все дюзи, маслена и водна помпа, подгряващи свещи и т.н. и т.н.
Може ли някой да ми каже как трябва да дойде един чисто-нов новеничък двигател от хубавия завод на БМВ, да не взема да подпаля ДаруКар за няма нищо... ??
Адски измекярско ще е ако наистина на наш гръб и на фона на 13к+ ремонт черно на бяло са си спестили дюзите и две подгревни свещи за към 3 бона допълнително така като гледам..
Благодаря много!
- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 318i M43
- Мечтае да кара: M4
Re: окомплектовка на нов двигател от германия
Това нещо не се връзва, да ти доставят двигател без някой основни елементи по него,до колкото знам двигател се доставя със все багаж и направо го слагаш в колата,как се е получило така със теб незнам колега, но това ако е така направо срамна работа.
Да не са ти откраднали дюзите и подгряващите свещи в тоя сервиз?
Да не са ти откраднали дюзите и подгряващите свещи в тоя сервиз?
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: окомплектовка нов двигател от германия и как е в ДаруКар
opex написа:Здравейте, не знам къде е по-подходящо да пусна темата, ако съм сбъркал раздела извинете ме.
Липсваха 4-те дюзи и 2 подгревни свещи. За друго вече и не гледах подробно![]()
Благодаря много!
Колега по принцип двигателя трябва да бъде напълно окоплектован....но сега какво точно са поръчали ДаруКар вече е друга работа дали са го поръчали без дюзите и подгревни свещи или са ги гепили те трябва да кажат

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
чакай сега:
Нали уж новия двигател бил дошъл и сложен ? как си го карал толко време без тез части
, ако ти липсва нещо по стария който са ти сменили в сервиза и са ви го върнали е малко несериозно да търсиш виновник след 1 година...
Нали уж новия двигател бил дошъл и сложен ? как си го карал толко време без тез части

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Купил си нов двигател за е46 преди фейса от дарукар, ама ти сериозно ли 

@zBoost Да, сериозно. Колата е 2001, купихме я 2008, 2009 септември скъса вала. Тогава тези 3-ки бяха по 15-16к. Решихме, че на 8 годишна кола в идеално състояние на всичко останало по нея с нов двигател на 0км. си струва - все едно имаш чисто нова кола. Вече парите са дадени и сега не е момента за WTF OMG и т.н. в крайна сметка когато беше времето и питах наоколо и навсякъде никой нищо не казваше като такива опции, след дъжд качулка всеки се сеща какво било можело и вика "леле ти си луд".
@GKuzmanov и останалите може би малко съм ви объркал за липсващите части, нямах предвид, че липсват водна помпа и т.н., тях си ги има, просто 4-те дюзи и 2 подгревни свещи липсват.
Баща ми се оправя тогава с всичко, двигателя го вкараха в склад, в който се влиза адски рядко в годината.
И аз вярвах, че са доставили нов двигател с дюзи и свещи. А старите дюзи и свещи, на двигател ~220-230к, са си на главата.
Но днес казах я да ходим да видим тоя двигател, че само седи там и да видим какво може да се употребява от него, защото има вероятност склада да трябва да се опразва. А и ако се наложи дори 1 дюза да се сменя това е огромно облекчение да имаш резервна.
И съответно, както вече се видя, останах шокиран, като видях, че липсват тези части. Баща ми също е бесен! Естествено, понеже няма как да са се изпарили, Явно си караме новия двигател със старите дюзи и свещи.
Ето за това питам Вас в тази тема - как се поръчва двигателя, може ли да се каже искаме го без тия части или с тия части по него. Съответно цената варира ли и т.н.
Всичко, естествено, като документи се пази за това може би ще търся и начин за насрещна проверка директно в Алеманията - някой ако знае как нека сподели. Само че за тая цена все си мисля, че не нови дюзи и свещи да има и да си имам и старите налични съответно, ами не знам какво ....
Дали ще ходя да се разправям с ДаруКар все още не се знае, а и да реша, оставете нека аз да си бера грижите ако не сте поддръжници на идеята. Знаете ли, ако беше някой сервиз бил той и по-голям, но тип 'квартален' иди-дойди - само че това е ДаруКар, където работят доста по-некадърни хора от тези в БМВ-ориентиран специално 'квартален' сервиз, но цените са им изродски и без това за няма нищо и на всичко отгоре алчнеят с крупни суми не на някоя голяма фирма на гърба, ами на някакво физическо лице там дето му се счупила колата и решило да има доверие на официален представител!! Елементарно е - ако се окаже, че германските пичаги са сложили всичко както си трябва, а тук са "лева ръка - десен джоб" ще гледам свят да им се завие и откъм германия също да им подпалят седалищата.

@GKuzmanov и останалите може би малко съм ви объркал за липсващите части, нямах предвид, че липсват водна помпа и т.н., тях си ги има, просто 4-те дюзи и 2 подгревни свещи липсват.
Баща ми се оправя тогава с всичко, двигателя го вкараха в склад, в който се влиза адски рядко в годината.
И аз вярвах, че са доставили нов двигател с дюзи и свещи. А старите дюзи и свещи, на двигател ~220-230к, са си на главата.
Но днес казах я да ходим да видим тоя двигател, че само седи там и да видим какво може да се употребява от него, защото има вероятност склада да трябва да се опразва. А и ако се наложи дори 1 дюза да се сменя това е огромно облекчение да имаш резервна.
И съответно, както вече се видя, останах шокиран, като видях, че липсват тези части. Баща ми също е бесен! Естествено, понеже няма как да са се изпарили, Явно си караме новия двигател със старите дюзи и свещи.
Ето за това питам Вас в тази тема - как се поръчва двигателя, може ли да се каже искаме го без тия части или с тия части по него. Съответно цената варира ли и т.н.
Всичко, естествено, като документи се пази за това може би ще търся и начин за насрещна проверка директно в Алеманията - някой ако знае как нека сподели. Само че за тая цена все си мисля, че не нови дюзи и свещи да има и да си имам и старите налични съответно, ами не знам какво ....
Дали ще ходя да се разправям с ДаруКар все още не се знае, а и да реша, оставете нека аз да си бера грижите ако не сте поддръжници на идеята. Знаете ли, ако беше някой сервиз бил той и по-голям, но тип 'квартален' иди-дойди - само че това е ДаруКар, където работят доста по-некадърни хора от тези в БМВ-ориентиран специално 'квартален' сервиз, но цените са им изродски и без това за няма нищо и на всичко отгоре алчнеят с крупни суми не на някоя голяма фирма на гърба, ами на някакво физическо лице там дето му се счупила колата и решило да има доверие на официален представител!! Елементарно е - ако се окаже, че германските пичаги са сложили всичко както си трябва, а тук са "лева ръка - десен джоб" ще гледам свят да им се завие и откъм германия също да им подпалят седалищата.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Липсващите части не означават автоматично, че ти караш с тях. Може да са ти монтирали напълно новия, окомплектован двигател, а майсторите да са си харесали някои части от твоя. Не казвам, че е правилно, но е възможно.
И в двата случая смятам, че за рекламация след година е късно, но естествено ти желая успех.
И в двата случая смятам, че за рекламация след година е късно, но естествено ти желая успех.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
На мен също не ми се вярва, че на нов двигател са слагали стари части ... само се чудя защо търсиш проблема в дару кар като ти си проявил типичната за българина безотговорност ??? С какви очи ще отидеш да търсиш на някой сметка при положение, че преди една година не си си направил труда да видиш какво прибираш ? за една година в тоя склад вероятността някой ваш приближен да се е възползвал от вашето безхаберие и да е си е набрал части е повече от вероятно от колкото работник в дару кар да си рискува работата като гепи някоя част при положение, че ви издават стария двигател и могат да го хванат на мига ....

и аз много се чудех, като чисто нов фар пристига без крушка.. но факт
не са те изментили от дару според мен, спи спокойно
не са те изментили от дару според мен, спи спокойно

No bling at the Ring
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
Новия мотор идва без дюзи и свещи, вие още малко и ще кажете че са длъжни и ново масло да ви пратят щото видиш ли двигателя бил нов и как така ще слагаме старото? Тези части са консуматив. 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
И аз така смятам. Даже някъде бях чел, че дори не ти монтират датчици, ролки и ремъци. Демек получаваш отдолу нагоре: картер, блок, глава, капак на главата.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
дид0 написа:Новия мотор идва без дюзи и свещи, вие още малко и ще кажете че са длъжни и ново масло да ви пратят щото видиш ли двигателя бил нов и как така ще слагаме старото? Тези части са консуматив.
Еми дай и без ремъци водна помпа и т.н да го вземем че и те са консумативи

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
двигатели идват НЕОБОРУДВАНИ...

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ilia1984 написа:Еми дай и без ремъци водна помпа и т.н да го вземем че и те са консумативи! Когато купуваш нов двигател той трябва да е напълно готов за работа !!!!!!!!!!!!! С две думи "купуваш слагаш"......всичко друго е българска простотия ! Това че някой балкански индивид (дару кар) си е поръчал не двигател а блок, бутала и глава по възможност сглобени от бай мангал да се мине по тънко с цел да се съдере поне 5-10 кожи е друга работа
Ти кога купува нов двигател, че си толкова убеден?!

Аз съм виждал нов двигател в кашон (беше в дървен сандък и увит със стреч тиксо) и както каза Явор двигателите са необорудвани.

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Явор написа:двигатели идват НЕОБОРУДВАНИ...
Точно, осъдих Пежо и се наложи да ми подменят мотора, аз лично присъствах на доставката и отворих дървения сандък. Мотора дойде необорудван!!! и се започна едно сваляй от стария и поставяй на новия.......всичко това в чужбина.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2