Срам за този колега

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Срам за този колега

Мнение от kamendc » 14 Окт 2013, 9:52

Снимката е с лошо качество, защото я щракнах набързо с телефона.
Виждате как не трябва да се сменя масло или ремонтира двигател, не знам точно какъв е случая, но колата седи от известно време на ул. Хубча в кв. Красно Село (София) с един гюм под картера и локва масло няколко квадратни метра.

Ако някой се познае: Колега, надявам се като свършиш каквото си почнал ще си почистиш маслото от асфалта. Това не е лесна работа, не знам с какъв препарат става, но ако не го направиш ще си седи мазно петно с години, дъжда не го измива.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Срам за този колега

Мнение от bmw325tds » 14 Окт 2013, 10:34

Нищо не виждам на тази снимка.

Относно маслото, може да се разходиш някоя сутрин по паркингите в който и да е мол.
Ще видиш едни подредени паркоместа, на които има петна от масло, антифриз и други течности.
В България се карат бангии и затова е такова положението.

Маслото се чисти като се покрие с пръст или пясък. Просто преминава в пръста и след няколко дни го измиташ.
Наскоро правих тази процедура, защото имаше огромна локва масло пред входа на блока.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 14 Окт 2013, 10:55

bmw325tds написа:Нищо не виждам на тази снимка.

Относно маслото, може да се разходиш някоя сутрин по паркингите в който и да е мол.
Ще видиш едни подредени паркоместа, на които има петна от масло, антифриз и други течности.
В България се карат бангии и затова е такова положението.

Маслото се чисти като се покрие с пръст или пясък. Просто преминава в пръста и след няколко дни го измиташ.
Наскоро правих тази процедура, защото имаше огромна локва масло пред входа на блока.

Аз като карах жигулата едно време и от нея течеше пред нас масло такава си беше..
Слагаш стърготини отгоре и маслото попива в тях.. после метеш както каза колегата по горе :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 14 Окт 2013, 10:56

може човека да е аварирал.. с тия картери на е30 се случва редовно в прекрасната ни БЪлгария с фрагменти на лунен пейзаж..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Окт 2013, 11:03

hacker4eto1 написа:...Аз като карах жигулата едно време и от нея течеше пред нас масло такава си беше..

№1 Жигулата не ти е била на незнайни километри, примерно 500 000км.
№2 На жигулата не може да и протече от:
- хидравличната рейка;
- хидравличната помпа;
- масленият радиатор;
- спиралата на хидравликата;
- ABS помпата;
- масло от кулера;
- масло от турбо компресора;
- картера, защото за да му смениш гарнитурата не се налага да извадиш двигателя или цялото предно окачване :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 14 Окт 2013, 12:37

ares2 написа:може човека да е аварирал.. с тия картери на е30 се случва редовно в прекрасната ни БЪлгария с фрагменти на лунен пейзаж..

Не е рядкост в БГ да спукаш картер. :yes:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamendc » 14 Окт 2013, 15:09

Вярно, че много не се вижда на снимката - но аз написах какво има на нея: един изрязан гюм от минерална вода, пълен до половината с масло, подлжен под картера. И разлято масло под цялата предница и на един метър отстрани.
Вярно, че може да е аварирал - ха да видим дали ще си го изчисти после. Това е и целта на тази тема - да го подтикне да го направи.
Там с пръст не е удачно да се чисти - точно пред блока е, на асфалтирано, и постоянно минават хора - да няма да газят пръст и кал?

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 14 Окт 2013, 23:12

тема в основния форум,където се пишат предимно полезни или важни неща,порицаваща
някой си ,който има авария.
кажи ми колега ,според теб за заключване ли е темата или за преместване....и къде?
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamendc » 15 Окт 2013, 9:12

Ами за мен е важно да не цапат моята улица - но за теб предполагам не е (докато на твоята улица някой не разлее половин картер масло).
Премести я където искаш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 15 Окт 2013, 12:16

kamendc написа:Ами за мен е важно да не цапат моята улица...
А за мен е важно да не цапат никоя улица. Колега, служи му една бележка под чистачката.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 15 Окт 2013, 17:13

kamendc написа:Ами за мен е важно да не цапат моята улица - но за теб предполагам не е (докато на твоята улица някой не разлее половин картер масло).
Премести я където искаш.

човека има авария,а това че е бмв не означава,че той е тук и ще си вземе поука.
пиши му бележка и се надявам,че ако някое куче се изака на улицата ти
няма да пишеш тема в

http://forum.dogbg.com/
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 15 Окт 2013, 17:16

спукал е картера и ся търси нещо като най "добрата оферта пичели" у форума :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Окт 2013, 17:22

И аз мразя да има локви от масло пред нас , но просто е неизбежно. Има хора спират за по 5-10 минути и такива локви оставят , че се чудя как смогват да доливат масло :kuku:
Иначе маслото много трудно се чисти , преди време бях затапил клапана за картерните газове обаче забравих за махна 1-я маркуч , че изби масло от щеката и направи малка локвичка. Веднага го изчистих с вода препарати , но почти година след това пак си личи.
Представям си някой голям гьол ако е под колата му ... дано се окаже свестен човек и да си го изчисти колкото може поне ;)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Окт 2013, 17:33

Меко казано е несриозно такива теми да са в основнуя форум. Все пак е основен форум на БМВ, а не ДАП, където да влезнеш и четеш как да чистиш масло със стърготина и пясък. :shock:
Между другото, ни пясък, ни стърготина ще махне петното. То си остава там вовеки, но поне ще направи така, че да не си цапате обувките.
А ти като си толкова загрижен, защо не излезнеш пред колата и не поръсиш с пясък, дори около нея за да не се разнася? Или викаш по-добре да го порицаеш във форум, който той няма да прочете най-вероятно? И какво е това "срам за колегата"? :shock: Защо реши, че е форумна кола? Влизам аз и от заглавието си викам "айде пак се ос**хме".
И да, може да е аварирал, може и просто да си е мундарин, всичко може.
Ама аз редовно гледам един мангал с една черна, раздрънката Е36, куца 20-ка да лети из едно село и да бръмчи все едно наистина излита самолет, а другите мангали му се кефят, нормалните хора го гледат едни с надсмешка, други с ужас, та тема ли да пусна за него във форума защото е доста по-опасен за обществото от твоето масло? Какво ще ме посъветваш колега? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Окт 2013, 18:17

kamendc написа:Ами за мен е важно да не цапат моята улица - но за теб предполагам не е (докато на твоята улица някой не разлее половин картер масло).
Премести я където искаш.

Улиците са на всички :1:
По темата:
Некъв с БМВ ми се прави на шумахер на цариградско и за малко от няй-дясна към най-лява да ме отнесе, та требваше да я вкарвам мойта в 6к да го настигна и да го целя със стотинки, че нямах бутилки. Ако може да не пускам тема, да ми върне левчето...
или ония дето се изхрачил на спирката на 88 в Дружба, и го видях от рейса и мисля да му разлепа уведомително писмо, ма не го знам в кой рейс точно се качва,
или неква кара снощи джип с десен волан и без фарове, без мигач ми завива от грешната лента, та чак ми мига че съм минал пред нея, та ме изпреварва - ма и нея да я обадя.
или некви у парламента си праат пишки с мене, ама нема кво да ги снимам те секи ден ги дават по телевизора, ако мое малко да позачистят тъпотията си, че и на мойта улица се усеща колко ги не искам
П.С.
Та автора да земе да си остави номера на колегата с е30-ката, да му се обадят да земе да помогне, а не да си вири краката у тех и само да цъка, колко бил нещастен от петното. Ти виждал ли си на кво прилича цялата ни родина?!!? И мен е39-ките ме дразнат кат ги вида ма не съм пуснал тема... да?!
Съвсем се спраскаха некои хора, бахти и претенцииките.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Следваща

Назад към Извън Темата