Срам за този колега
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Срам за този колега
Снимката е с лошо качество, защото я щракнах набързо с телефона.
Виждате как не трябва да се сменя масло или ремонтира двигател, не знам точно какъв е случая, но колата седи от известно време на ул. Хубча в кв. Красно Село (София) с един гюм под картера и локва масло няколко квадратни метра.
Ако някой се познае: Колега, надявам се като свършиш каквото си почнал ще си почистиш маслото от асфалта. Това не е лесна работа, не знам с какъв препарат става, но ако не го направиш ще си седи мазно петно с години, дъжда не го измива.
Виждате как не трябва да се сменя масло или ремонтира двигател, не знам точно какъв е случая, но колата седи от известно време на ул. Хубча в кв. Красно Село (София) с един гюм под картера и локва масло няколко квадратни метра.
Ако някой се познае: Колега, надявам се като свършиш каквото си почнал ще си почистиш маслото от асфалта. Това не е лесна работа, не знам с какъв препарат става, но ако не го направиш ще си седи мазно петно с години, дъжда не го измива.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Срам за този колега
Нищо не виждам на тази снимка.
Относно маслото, може да се разходиш някоя сутрин по паркингите в който и да е мол.
Ще видиш едни подредени паркоместа, на които има петна от масло, антифриз и други течности.
В България се карат бангии и затова е такова положението.
Маслото се чисти като се покрие с пръст или пясък. Просто преминава в пръста и след няколко дни го измиташ.
Наскоро правих тази процедура, защото имаше огромна локва масло пред входа на блока.
Относно маслото, може да се разходиш някоя сутрин по паркингите в който и да е мол.
Ще видиш едни подредени паркоместа, на които има петна от масло, антифриз и други течности.
Маслото се чисти като се покрие с пръст или пясък. Просто преминава в пръста и след няколко дни го измиташ.
Наскоро правих тази процедура, защото имаше огромна локва масло пред входа на блока.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
bmw325tds написа:Нищо не виждам на тази снимка.
Аз като карах жигулата едно време и от нея течеше пред нас масло такава си беше..
Слагаш стърготини отгоре и маслото попива в тях.. после метеш както каза колегата по горе

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
може човека да е аварирал.. с тия картери на е30 се случва редовно в прекрасната ни БЪлгария с фрагменти на лунен пейзаж..
hacker4eto1 написа:...Аз като карах жигулата едно време и от нея течеше пред нас масло такава си беше..
№1 Жигулата не ти е била на незнайни километри, примерно 500 000км.
№2 На жигулата не може да и протече от:
- хидравличната рейка;
- хидравличната помпа;
- масленият радиатор;
- спиралата на хидравликата;
- ABS помпата;
- масло от кулера;
- масло от турбо компресора;
- картера, защото за да му смениш гарнитурата не се налага да извадиш двигателя или цялото предно окачване

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
ares2 написа:може човека да е аварирал.. с тия картери на е30 се случва редовно в прекрасната ни БЪлгария с фрагменти на лунен пейзаж..
Не е рядкост в БГ да спукаш картер.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
Вярно, че много не се вижда на снимката - но аз написах какво има на нея: един изрязан гюм от минерална вода, пълен до половината с масло, подлжен под картера. И разлято масло под цялата предница и на един метър отстрани.
Вярно, че може да е аварирал - ха да видим дали ще си го изчисти после. Това е и целта на тази тема - да го подтикне да го направи.
Там с пръст не е удачно да се чисти - точно пред блока е, на асфалтирано, и постоянно минават хора - да няма да газят пръст и кал?
Вярно, че може да е аварирал - ха да видим дали ще си го изчисти после. Това е и целта на тази тема - да го подтикне да го направи.
Там с пръст не е удачно да се чисти - точно пред блока е, на асфалтирано, и постоянно минават хора - да няма да газят пръст и кал?
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
тема в основния форум,където се пишат предимно полезни или важни неща,порицаваща
някой си ,който има авария.
кажи ми колега ,според теб за заключване ли е темата или за преместване....и къде?
някой си ,който има авария.
кажи ми колега ,според теб за заключване ли е темата или за преместване....и къде?

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
Ами за мен е важно да не цапат моята улица - но за теб предполагам не е (докато на твоята улица някой не разлее половин картер масло).
Премести я където искаш.
Премести я където искаш.
А за мен е важно да не цапат никоя улица. Колега, служи му една бележка под чистачката.kamendc написа:Ами за мен е важно да не цапат моята улица...
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
kamendc написа:Ами за мен е важно да не цапат моята улица - но за теб предполагам не е (докато на твоята улица някой не разлее половин картер масло).
Премести я където искаш.
човека има авария,а това че е бмв не означава,че той е тук и ще си вземе поука.
пиши му бележка и се надявам,че ако някое куче се изака на улицата ти
няма да пишеш тема в
http://forum.dogbg.com/

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
спукал е картера и ся търси нещо като най "добрата оферта пичели" у форума 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
И аз мразя да има локви от масло пред нас , но просто е неизбежно. Има хора спират за по 5-10 минути и такива локви оставят , че се чудя как смогват да доливат масло
Иначе маслото много трудно се чисти , преди време бях затапил клапана за картерните газове обаче забравих за махна 1-я маркуч , че изби масло от щеката и направи малка локвичка. Веднага го изчистих с вода препарати , но почти година след това пак си личи.
Представям си някой голям гьол ако е под колата му ... дано се окаже свестен човек и да си го изчисти колкото може поне

Иначе маслото много трудно се чисти , преди време бях затапил клапана за картерните газове обаче забравих за махна 1-я маркуч , че изби масло от щеката и направи малка локвичка. Веднага го изчистих с вода препарати , но почти година след това пак си личи.
Представям си някой голям гьол ако е под колата му ... дано се окаже свестен човек и да си го изчисти колкото може поне

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Меко казано е несриозно такива теми да са в основнуя форум. Все пак е основен форум на БМВ, а не ДАП, където да влезнеш и четеш как да чистиш масло със стърготина и пясък.
Между другото, ни пясък, ни стърготина ще махне петното. То си остава там вовеки, но поне ще направи така, че да не си цапате обувките.
А ти като си толкова загрижен, защо не излезнеш пред колата и не поръсиш с пясък, дори около нея за да не се разнася? Или викаш по-добре да го порицаеш във форум, който той няма да прочете най-вероятно? И какво е това "срам за колегата"?
Защо реши, че е форумна кола? Влизам аз и от заглавието си викам "айде пак се ос**хме".
И да, може да е аварирал, може и просто да си е мундарин, всичко може.
Ама аз редовно гледам един мангал с една черна, раздрънката Е36, куца 20-ка да лети из едно село и да бръмчи все едно наистина излита самолет, а другите мангали му се кефят, нормалните хора го гледат едни с надсмешка, други с ужас, та тема ли да пусна за него във форума защото е доста по-опасен за обществото от твоето масло? Какво ще ме посъветваш колега?

Между другото, ни пясък, ни стърготина ще махне петното. То си остава там вовеки, но поне ще направи така, че да не си цапате обувките.
А ти като си толкова загрижен, защо не излезнеш пред колата и не поръсиш с пясък, дори около нея за да не се разнася? Или викаш по-добре да го порицаеш във форум, който той няма да прочете най-вероятно? И какво е това "срам за колегата"?

И да, може да е аварирал, може и просто да си е мундарин, всичко може.
Ама аз редовно гледам един мангал с една черна, раздрънката Е36, куца 20-ка да лети из едно село и да бръмчи все едно наистина излита самолет, а другите мангали му се кефят, нормалните хора го гледат едни с надсмешка, други с ужас, та тема ли да пусна за него във форума защото е доста по-опасен за обществото от твоето масло? Какво ще ме посъветваш колега?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
kamendc написа:Ами за мен е важно да не цапат моята улица - но за теб предполагам не е (докато на твоята улица някой не разлее половин картер масло).
Премести я където искаш.
Улиците са на всички

По темата:
Некъв с БМВ ми се прави на шумахер на цариградско и за малко от няй-дясна към най-лява да ме отнесе, та требваше да я вкарвам мойта в 6к да го настигна и да го целя със стотинки, че нямах бутилки. Ако може да не пускам тема, да ми върне левчето...
или ония дето се изхрачил на спирката на 88 в Дружба, и го видях от рейса и мисля да му разлепа уведомително писмо, ма не го знам в кой рейс точно се качва,
или неква кара снощи джип с десен волан и без фарове, без мигач ми завива от грешната лента, та чак ми мига че съм минал пред нея, та ме изпреварва - ма и нея да я обадя.
или некви у парламента си праат пишки с мене, ама нема кво да ги снимам те секи ден ги дават по телевизора, ако мое малко да позачистят тъпотията си, че и на мойта улица се усеща колко ги не искам
П.С.
Та автора да земе да си остави номера на колегата с е30-ката, да му се обадят да земе да помогне, а не да си вири краката у тех и само да цъка, колко бил нещастен от петното. Ти виждал ли си на кво прилича цялата ни родина?!!? И мен е39-ките ме дразнат кат ги вида ма не съм пуснал тема... да?!
Съвсем се спраскаха некои хора, бахти и претенцииките.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2