Новата Веспа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Новата Веспа

Мнение от spower » 10 Юли 2014, 15:36

2011-vespa-gts-super-sport-300-preview-1-622x414.jpg

Колеги имате ли преки впечатления от новата веспа? Гледам по Витошка спират два такива бели скутера и на външен вид много ми харесаха. Гледам по мощните тия 300 кубиковите. С ретро дизайн луксозна изработка и вид хваща окото.
Скутер не съм имал, карал съм, но лично мой не. Сравнявам го с голям мотор за пример ямаха т макс 250 карах спира по-зле от голям мотор.. до 60 км/ч набира добре после забавя...
Като здравина как са? Предполагам с 64г в бранша ще са изпипани дори са инжекцион тия 300cc...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Новата Веспа

Мнение от bum_bum » 10 Юли 2014, 15:59

Те са супер ама цените ич гледал ли си? Тая ГТС Супер беше към 10к, имаше една и 16. Двигателите не са техни така или иначе. 300ие май беше Пиаджио Квазар. В мола на Цариградско до скоро бяха изложени.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Юли 2014, 16:29

За мен са супер, доста ги гледам из София, но цените са алеле майко :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 10 Юли 2014, 16:31

В английския ибей и по италиянски сайтове тип нашето мобиле има за по 2,500 и нагоре евра. Страхотни моторетки на външен вид поне.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Юли 2014, 17:25

Изглежда някак готино ретро ама пак си е гадно цокало :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 11 Юли 2014, 0:01

Както са ми мотори в главата така днес един колега с бмв ме бутна с мотора...че се позамислих по въпроса с двуколесните...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 11 Юли 2014, 10:52

Имаме едно такова пред офиса, доста ми харесва. Обаче цените са по-хипстърски и от самия мотор, и никога не бих си помислил да ги дам.
От друга страна тук спира и един Vromos Eco Cruiser, чисто нов, който е електрически и за него съм се замислял сериозно... Струва 1600лв. и изглежда доста яко, пък е и електрически и минавал по 60км. с едно зареждане, което откъдето и да го погледна за София си е чудесно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 11 Юли 2014, 11:12

vixx написа:Имаме едно такова пред офиса, доста ми харесва. Обаче цените са по-хипстърски и от самия мотор, и никога не бих си помислил да ги дам.
От друга страна тук спира и един Vromos Eco Cruiser, чисто нов, който е електрически и за него съм се замислял сериозно... Струва 1600лв. и изглежда доста яко, пък е и електрически и минавал по 60км. с едно зареждане, което откъдето и да го погледна за София си е чудесно.

На външен вид доста прилича на веспата купирали са китайците дизайна. Лошото е че максималната скорост е 45км/ч, което означава да бъдеш изпреварван от колите, а това си е риск...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2014, 11:44

Изображение

E това е арен скутер :mhihi: Поне не седиш все едно ще сереш на него. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 11 Юли 2014, 13:22

Веспите са скъпи точно заради името си... Ако не държиш да е нов, а просто да е скутер с повече кубици за много къси пари, втора ръка, можеш да си вземеш Априлия Леонардо 250/300 дето са със стар и корав ямаха двигател или Априлия СпортСити пак има избор 200/250/300 но са от новите двигатели на Дерби (май бяха испански).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2014, 14:02

michev написа:Така и не можах да разбера, какво кара хората да предпочетат скутер пред мотоциклет. Карал съм и 50 и 400 кубикови скутери - е не е моята машина.Всичко си е въпрос на личен избор, но на скутер съм като на самоходна табуретка :mhihi:

И аз голям зор имах за скутер, щото си мислех че ще ме е страх някога да вдигна повече от 50км. Сега е с една торба консумативи сменени и вече не ми се кара, щото ми се вози на мотор :dunno:

lancerpor написа:Веспите са скъпи точно заради името си... Ако не държиш да е нов, а просто да е скутер с повече кубици за много къси пари, втора ръка, можеш да си вземеш Априлия Леонардо 250/300 дето са със стар и корав ямаха двигател или Априлия СпортСити пак има избор 200/250/300 но са от новите двигатели на Дерби (май бяха испански).

Дерби нямат техни двигатели мисля. Поне ГП-тата са с Пиаджио.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 11 Юли 2014, 14:53

Аз сега съм с 450 кубиково СМ, но като ги загледах тия веспи ми хванаха окото с дизайна си. Като бях в Италия ми направи впечатление, че карат и Moto Guzzi 750 с ретро визия
moto-guzzi-v-750-08.jpg
, което много ми хареса също, но са доста скъпи за момента.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Юли 2014, 16:22

По-добре някое супер-мото ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 11 Юли 2014, 16:27

Да и аз не мога да разбера тия скутери, айде да съм на 15 - нямам избор ама 300 400 кубика скутер пред мотор - мне.

Относно ретро визията, и мен много ми допадат такива. Мисля ,че cafe racer се казва стила. Британците имат доста такива Norton, triumph. BMW също имат много добър модел 1200 боксер:
Изображение

Като цяло най-бюджетно е да се метнеш на някой запазен Дукати Монстър.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2014, 16:43

BMW_RIDER написа:Да и аз не мога да разбера тия скутери

Харчи ли 3/100? Провира ли се лесно между коли? Върви ли с литър масло? Консумативите евтини ли са?

Естествено, че ако караш за кеф ще искаш нещо по-голямо и приятно за каране. Скутера е за да идеш да си свършиш работа, да не те бърка от къде точно ще минеш и какво задръстване има и колко точно километра ще минеш. Тоя мотор харчи повече от малка дизелова кола, къде е смисъла от него да пътуваш в града за да си свършиш някаква работа?
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата