alx:а трабанта-бедна ти е фантазията - ама това е друга тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

alx:а трабанта-бедна ти е фантазията - ама това е друга тема

Мнение от vicho » 22 Окт 2003, 1:45

alx ще ни кажеш ли нещо за твоя трабант, поне на тези които не те познаваме, нещо по-специално има ли... Разкажи че ми е любопитно, дано само не съм нагъл? Ако е така сорри! Помеждудругото и аз ще си взимам трабант но след 4 месеца. Та ми е интересно, а пък като го взема няма да се отървеш от мене ( за въпроси относно Trabant 601 S-класа) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 22 Окт 2003, 14:02

Аз пък много искам да реставрирам "първата любов" на баща ми - Трабант 600 '62 . Сега си гние при на едни познати паркинга, дано не са го изхвърлили още.
Нали ви бях разказвал как това трабантче се движеше с невероятната скорост от 150-160 км/ч (незнам точно, нали се сещате..). Дърпаше ме едно старичко Е30 325, и човека се беше леко улисал нещо със скоростта. Добре, че дойде нагорнище, че незнам как щях да спирам с четири полуработещи барабанни спирачки при тази скорост... :-)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Окт 2003, 16:30

трабанта е част от моя живот- баща ми беше и още е върл трабантаджия- още помня как ходихме до германия да му слагат "по-мощен мотор" - от 29 коня на 32 - звяр :mrgreen: за 20-тина години сменихме 3 трабанта. прости, примитивно лесни за подръжка, несигурни и относително надеждни- това е резултата от дизайнерската работа на фердинанд порше - човека които измислил трабантовия двигател. вдигни капака на трабанта- виждаш една турбина на въздушното охлаждане - вдигни капака на едно до 97ма година порше 911 турбо- виждаш същата турбина :) вдигателя на трабанта първоначално е бил правен за стартер на танкови двигатели ама после източно германците са решили че е благодатна платформа за возило (не казвам автомобил).

проект които ми е идея от доста време е да изтърбуша един трабант, да му направя тръбно шаси и да му сложа един 350 кубиков двигател от корвет :) мерил съм- влиза. но е много работа. строил съм подобни мутанти предимно за драг (мазда rx-7) със 350 кубика двигател но е трябвало малко да укрепвам шасито само тук таме.. не да строя нова тръбна конструкция. друг проблем е че пластмасовите панели на купето не са лесни за инсталация - всичко трябва да се лепи а не да се нити- нямам опит със това... основния проблем обаче ще е баланс- купето в сравнение със двигателя е безтегловно и задницата ще е много много лека- а не мога да сложа двигателя по-назад (към центъра на колата) защото предницата е много къса и ще влезе във купето... смятал и рисувал съм го на CAD... не излиза много смислено...

такива работи...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

истината е трабанта!!!

Мнение от vicho » 22 Окт 2003, 22:19

Ами да ти кажа, на Татко първата кола беше Трабант комби, убийствена машина, просто не мога да повярвам че този АВТОМОБИЛ може да върви така, невероятен е, ПРЕДНО предаване, 2-тактов мотор (който както казваш ти, е перфектен), Немската машина си е Немска!!! 8) 8) 8) , та за трабанта на Татко, пълнеше си километража 120!!! Аз бях малък като го направи може би на 5-6 годинки, това значи че трабанта е бил около 10 годишен и въпреки това вървеше страшно много, А КОЛКО е товарен, по 200-300 кг ( че и повече, ама да не се изхвърлям ) Желязо + Майка и Татко и пак върви. Ами това е машината според мен, е отминало и е времето но тогава е била РЕВОЛЮЦИЯ!!! Кофтито на трабанта, май единствения му минус е малкото междуосие, то при такива размери май не може да е повече, но... просто колата не е създадена за ВИСОКИ скорости и за това май не е особенно на почит при ТУНИНГ-а... А може и да е, същност не знам, говоря на изуст, ЩЕ МИ ПОКАЖЕТЕ ЛИ ТУНИНГОВАНИ трабанчета, много ще се зарадвам. Иначе количката си е много готина, мене си ме кефи, а който не му харесва ( ако въобще има такива :wink: ), НЕ РАЗБИРА. :P

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 23 Окт 2003, 7:04

Луда машина е Трабито. За съжаление го няма на Ванката комбито, което минаваше почти цялата писта на Първенец на две гуми. Това обаче се случваше мноооого преди повечето пловдивчани да разберат за съществуването на тази писта. Абе гледката си е невероятна, трабант комби със 14-15 годишен шофьор зад волана върви на две гуми :lol:
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 23 Окт 2003, 7:29

Аз имам един Трабант от последните '89 на истински 20 000км 8)

viper
Аватар

Мнение от viper » 23 Окт 2003, 11:37

Моята гордост Трабант 600S '62 е в почти перфектно състояние и догодина, като му сменя скоростната кутия ще ви представя на живо това чудо на немското автомобилостроене :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Окт 2003, 14:17

350 кубика като кубически инча ми беше мисълта - 5.7 литра от нашите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 23 Окт 2003, 15:09

alx тъкмо се чудех какъв е тоя МАЛОлитраж на корвета,но ти се сети да поясниш :wink:
Само да питам така за протокола :arrow: Тея неща В БГ ли са правени :?: :?: Мазда РХ7 :?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Окт 2003, 19:14

ми ето малко снимки... нещо такова е...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

я я пак ТУРТУРЕЛО??

Мнение от vicho » 23 Окт 2003, 22:19

Туртурело :

аз имам един трабант от последните 89 на 20 000 реални км

Туртурело, това пледложение за продажба ли беше? :twisted: :twisted: я разкажи подробности, много съм заинтригуван, колко пари да ти броя, кой го е карал, и така нататък, плащан ли е??? ти си знаеш 8) 8)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 23 Окт 2003, 22:34

Ихааа , ей таквиз неща като на снимките обичам аз :lol: :shock: :lol: :shock:
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Re: я я пак ТУРТУРЕЛО??

Мнение от Turturelo » 24 Окт 2003, 8:15

vicho написа:я разкажи подробности, много съм заинтригуван, колко пари да ти броя, кой го е карал, и така нататък, плащан ли е??? ти си знаеш 8) 8)

Купуван от "МотоТехника" '89, първи собственик - дядо ми, който още си е собственик (да е жив и здрав), 20 000км навъртяни от него и баба ми да обикалят китни кътчета на България, държан в гараж през почти целия период от 14 години... вече не я кара, защото няма нужда (не че преди я караше де) и я държа в един гараж тук около мен .. всичко си си е като на нова кола :D само дето не се продава :wink: И 1500лв да ми даде някой няма да я дам .. :lol:

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 24 Окт 2003, 9:26

То за нашето трабантче имахме оферта за 2000 лева от един германец. Ама трябваше първо да го реставрираме и да го караме до границата. Нещо не се организирахме добре тогава, ама просто си мисля, че баща ми не искаше да го продава.
Следващата оферта беше за 200лв, ама тогава аз не исках да го продава :-)

По темата за ретро колите:
Моят застраховател ми разправя - пристига в КАТ една стара "ЧАЙКА" - един дядка я продава на някакъв германец манияк :-)
Колата пазена като свещенна реликва 30 години. Пълен оригинал ! Цена на сделката: !!! 36 000 лв !!! (наистина, не е майтап)

Ей тва му викам да си осигуриш пенсията....

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 24 Окт 2003, 13:33

Alpina написа:Ей тва му викам да си осигуриш пенсията....

Това мисля да направя след около 20 години :shock:

Следваща

Назад към Извън Темата