България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ildivvy написа:Защо не му прикапете вратите на гаража с ЦО-то някой ден, докато го няма..?
Няма и да разбере , че вратите са заварени.
Няма си работа и постоянно виси на балкона и очевидно, това му е забавлението.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Е.Димитров написа: вижда че има някакви врати и значи е гараж.
.
Това ми напомни за преди години как паяк ми вдигна колата защото бях спрял в очертанията на спирката на трамвая,реално половината кола беше в жълтото на тротоара.А най якото е ,че тогава имаше ремонт на релсите/100м по нагоре ги нямаше/и на самата спирка имаше бележка,че временно не функционира

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
mr_petroff написа: Такива ''компромиси'' у нас не ми се е случвало да видя
Имаше много компромиси едно време срещу 20-50лв.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Докато тук спорим кой е по-голям джигит, защото е нарушил ограничението на скоростта, ето как майката държава поддържа пътищата и как спазва собствените си мерки за безопасност.

Телефона снима по-добре, отколкото се вижда на живо и видимостта е далеч по-лоша реално. В това скапано време с черни дрехи по средата на Околовръстното
Харчат се милиони за камери и какво ли не за да се подобри безопасността, а какво правим на практика? От далеч помислих, че някой луд е застанал на платното и ръкомаха. А това бил регулировчика
Другия носи с лопатата материал да пълни дупката и тъпчат там с галошите. На Околовръстното шосе в дъжд и намалена видимост.
Айде да оставим качеството и дълготрайността на този "ремонт", който ние плащаме, но къде отива пътната безопасност за която постоянно се говори? Защо аз ако мина там със 100км, вместо с 80 ме дерат с глоба по-висока от тази в Германия (приравнена към заплатите), а този, който ме глобява върши това?
След като ми бяха взели книжката няколко години подред бях абсолютен европеец. Навсякъде с ограниченията, навсякъде по правилата. Днес отново съм джигит. Единственото, което ме вълнува е да не блъсна някой и да не ме глобят. И грам не ме интересува какво, как и кога нарушавам. Защото аз правя нещо, но насреща не виждам реципрочен отговор.
Било се подобрило положението, били направили много пътища. Така е, на много места е по-добре, отколкото беше преди 5-10 години. Но там, където аз ходя е все същия киреч. Какво ме грее, че направили магистрала някъде, където пътувам веднъж годишно? Няколко пъти в седмицата минавам по Околовръстното към Банкя. Е, тва път ли е? Малко да завали и насрещните коли те заливат през таван. Не с вода, а с кал! Днес на слизане от моста към Околовръстното на Икея целия джип върви на врати, защото на завоя има кал колкото да щеш. С нови зимни гуми и 30-40км скорост. Но иначе си говорим за мерки за безопасност.
Ето това е единия път по който пътувам до детската градина. Не се вижда добре, но е просто кална пътека без асфалт.

Това е другия. Отново просто кална пътека. А там, където е завоя на ляво почват дупките. И не са просто дупки, а трапове по две педи дълбоки.

Е, няма как да съм европеец в Татарстан.

Телефона снима по-добре, отколкото се вижда на живо и видимостта е далеч по-лоша реално. В това скапано време с черни дрехи по средата на Околовръстното

Харчат се милиони за камери и какво ли не за да се подобри безопасността, а какво правим на практика? От далеч помислих, че някой луд е застанал на платното и ръкомаха. А това бил регулировчика

Айде да оставим качеството и дълготрайността на този "ремонт", който ние плащаме, но къде отива пътната безопасност за която постоянно се говори? Защо аз ако мина там със 100км, вместо с 80 ме дерат с глоба по-висока от тази в Германия (приравнена към заплатите), а този, който ме глобява върши това?
След като ми бяха взели книжката няколко години подред бях абсолютен европеец. Навсякъде с ограниченията, навсякъде по правилата. Днес отново съм джигит. Единственото, което ме вълнува е да не блъсна някой и да не ме глобят. И грам не ме интересува какво, как и кога нарушавам. Защото аз правя нещо, но насреща не виждам реципрочен отговор.
Било се подобрило положението, били направили много пътища. Така е, на много места е по-добре, отколкото беше преди 5-10 години. Но там, където аз ходя е все същия киреч. Какво ме грее, че направили магистрала някъде, където пътувам веднъж годишно? Няколко пъти в седмицата минавам по Околовръстното към Банкя. Е, тва път ли е? Малко да завали и насрещните коли те заливат през таван. Не с вода, а с кал! Днес на слизане от моста към Околовръстното на Икея целия джип върви на врати, защото на завоя има кал колкото да щеш. С нови зимни гуми и 30-40км скорост. Но иначе си говорим за мерки за безопасност.
Ето това е единия път по който пътувам до детската градина. Не се вижда добре, но е просто кална пътека без асфалт.

Това е другия. Отново просто кална пътека. А там, където е завоя на ляво почват дупките. И не са просто дупки, а трапове по две педи дълбоки.

Е, няма как да съм европеец в Татарстан.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
kiko написа:Това ми напомни за преди години как паяк ми вдигна колата защото бях спрял в очертанията на спирката на трамвая...
Спирка на тролея в плевен... спирам за некви минути да си взема дюнер в 23:30... Последния тролей минава в 22ч, след това няма... И педерастите ми пишат. Бяха двама дърти шкембелии. Спорихме, аз му обяснявам че тролей няма и не преча на никого, той ми обяснява че "знака си е знак".

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
До преди 2 страници някои обясняваха че ушевите са най милите хора на света, винаги ще се спуснат да ти помогнат с готовност или ще приемат нещата на майтап ако си съгрешил но не твърде много .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
dhtj написа:kiko написа:Това ми напомни за преди години как паяк ми вдигна колата защото бях спрял в очертанията на спирката на трамвая...
Спирка на тролея в плевен... спирам за некви минути да си взема дюнер в 23:30... Последния тролей минава в 22ч, след това няма... И педерастите ми пишат. Бяха двама дърти шкембелии. Спорихме, аз му обяснявам че тролей няма и не преча на никого, той ми обяснява че "знака си е знак".Казах им че са прости капути в очите и че аз глобата ще си я платя, ама те по-умни няма да станат и си заминах.
ми ... нали знаеш, че всеки които нарушава закона си има (съвсем реални за него си) оправдания?
от "оправдания" и "преценяване" сме на тоя хал които е много типичен за нашите ширини- да си тълкуваме закона според ситуацията... . казвам го без всякакъв негативизъм конкретно към тебе.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:ми ... нали знаеш, че всеки които нарушава закона си има (съвсем реални за него си) оправдания?
от "оправдания" и "преценяване" сме на тоя хал които е много типичен за нашите ширини- да си тълкуваме закона според ситуацията... . казвам го без всякакъв негативизъм конкретно към тебе.
Ясно ми е... Всички спират вечер за дюнерите там на тая спирка, няма проблем. Ама нали съм с БМВ и с ловешки номер в плевен... нямаше как да не се разпишат олигофрените.

dhtj написа:alx написа:ми ... нали знаеш, че всеки които нарушава закона си има (съвсем реални за него си) оправдания?
Ясно ми е... Всички спират вечер за дюнерите там на тая спирка, няма проблем. Ама нали съм с БМВ и с ловешки номер в плевен... нямаше как да не се разпишат олигофрените.
о, определено го има и тоя момент... ако местния феодал беше спрял там със с класата дали щяха да му напишат глоба? ... нищо не ме дразни повече от избирателното приложение на законите....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Като съвестен данъкоплатец на 16.11.23 минах през КАТ Перник (беше ми по път) да ми връчат ел. фиш. Всичко ОК, не можело да платя там
и на следващия ден платих през онлайн банкирането.
От тогава до днес (почти месец) четири пъти минавах граница и не пропуснаха да ми напомнят всеки път, че имам връчен и неплатен фиш. Имах глупостта да се регистрирам в https://myve.bg/wall спукаха се и те да ми пращат мейли, че имам неплатен фиш.
Понеже ми писна, на 13.12.23 се разправях с моята банка, която каза, че всичко е ОК с плащането. Вчера намерих връзка в БНБ (там е сметката (касичката) за глоби), които казаха, че и при тях е ОК, но някой трябвало да си свърши работата с Фонда за безопасност на движението, случвало се забавяне с месеци.
След дълги разправии, включително и КАТ Бургас, откъдето ми е книжката, днес съм чист водач
Така работят нещата в Родината, а като си помисля, че януари трябва да сменям книжката, щяха да ме накарат сигурно да платя още веднъж.

От тогава до днес (почти месец) четири пъти минавах граница и не пропуснаха да ми напомнят всеки път, че имам връчен и неплатен фиш. Имах глупостта да се регистрирам в https://myve.bg/wall спукаха се и те да ми пращат мейли, че имам неплатен фиш.
Понеже ми писна, на 13.12.23 се разправях с моята банка, която каза, че всичко е ОК с плащането. Вчера намерих връзка в БНБ (там е сметката (касичката) за глоби), които казаха, че и при тях е ОК, но някой трябвало да си свърши работата с Фонда за безопасност на движението, случвало се забавяне с месеци.
След дълги разправии, включително и КАТ Бургас, откъдето ми е книжката, днес съм чист водач

Така работят нещата в Родината, а като си помисля, че януари трябва да сменям книжката, щяха да ме накарат сигурно да платя още веднъж.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Нашио камерите не го ловят:
https://www.facebook.com/groups/8322571 ... ?ref=share
https://www.facebook.com/1642392608/vid ... 740516927/
https://www.facebook.com/groups/8322571 ... ?ref=share
https://www.facebook.com/1642392608/vid ... 740516927/

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Lenco написа:Като съвестен данъкоплатец на 16.11.23 минах през КАТ Перник (беше ми по път) да ми връчат ел. фиш. Всичко ОК, не можело да платя тами на следващия ден платих през онлайн банкирането.
След дълги разправии, включително и КАТ Бургас, откъдето ми е книжката, днес съм чист водач![]()
И какво им пречи да сложат един ПОС-терминал на гишето и всичко да става за секунди? Тъпотия до безкрай е всичко свързано с тези милиционери...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ildivvy написа:Lenco написа:Като съвестен данъкоплатец на 16.11.23 минах през КАТ Перник (беше ми по път) да ми връчат ел. фиш. Всичко ОК, не можело да платя тами на следващия ден платих през онлайн банкирането.
След дълги разправии, включително и КАТ Бургас, откъдето ми е книжката, днес съм чист водач![]()
И какво им пречи да сложат един ПОС-терминал на гишето и всичко да става за секунди? Тъпотия до безкрай е всичко свързано с тези милиционери...
Тъпото е, че има ПОС-терминал, там регистрирам служебните коли и плащам регистрациите с карта на същото място

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Този терминал е към сметката на облстната дирекция, а сметката за глобите е друга.
Та защо да е лесно като може да не е.
Та защо да е лесно като може да не е.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Jordana написа:Нека да позная - "бдителния гражданин" изобщо няма автомобил , и паркирането не го касае . Просто иска да спаси София от омразните неправилно паркирани автомобили . Добре че някой пък с автомобил , не е взел "мерки" да се отърве от хилядите неправилно пресичащи пешеходци ..
Самоцитирам се , само ден след написаното друг "бдителен гражданин" който мрази автомобилите нарязва гумите и чупи стъклата на автомобили ....до 5000 има още доста да поработи

https://www.dunavmost.com/novini/desetk ... i-v-sofiya
В репортажа ясно се виждат издълбани с нож надписи върху капака "не паркирай" ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !