България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Е.Димитров » 15 Дек 2023, 14:33

ildivvy написа:Защо не му прикапете вратите на гаража с ЦО-то някой ден, докато го няма..?

Няма и да разбере , че вратите са заварени.
Няма си работа и постоянно виси на балкона и очевидно, това му е забавлението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Дек 2023, 16:03

Е.Димитров написа: вижда че има някакви врати и значи е гараж.
.

Това ми напомни за преди години как паяк ми вдигна колата защото бях спрял в очертанията на спирката на трамвая,реално половината кола беше в жълтото на тротоара.А най якото е ,че тогава имаше ремонт на релсите/100м по нагоре ги нямаше/и на самата спирка имаше бележка,че временно не функционира :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 15 Дек 2023, 16:25

mr_petroff написа: Такива ''компромиси'' у нас не ми се е случвало да видя

Имаше много компромиси едно време срещу 20-50лв. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2023, 16:28

Докато тук спорим кой е по-голям джигит, защото е нарушил ограничението на скоростта, ето как майката държава поддържа пътищата и как спазва собствените си мерки за безопасност.

Изображение

Телефона снима по-добре, отколкото се вижда на живо и видимостта е далеч по-лоша реално. В това скапано време с черни дрехи по средата на Околовръстното :clap:

Харчат се милиони за камери и какво ли не за да се подобри безопасността, а какво правим на практика? От далеч помислих, че някой луд е застанал на платното и ръкомаха. А това бил регулировчика :shock: Другия носи с лопатата материал да пълни дупката и тъпчат там с галошите. На Околовръстното шосе в дъжд и намалена видимост.

Айде да оставим качеството и дълготрайността на този "ремонт", който ние плащаме, но къде отива пътната безопасност за която постоянно се говори? Защо аз ако мина там със 100км, вместо с 80 ме дерат с глоба по-висока от тази в Германия (приравнена към заплатите), а този, който ме глобява върши това?

След като ми бяха взели книжката няколко години подред бях абсолютен европеец. Навсякъде с ограниченията, навсякъде по правилата. Днес отново съм джигит. Единственото, което ме вълнува е да не блъсна някой и да не ме глобят. И грам не ме интересува какво, как и кога нарушавам. Защото аз правя нещо, но насреща не виждам реципрочен отговор.

Било се подобрило положението, били направили много пътища. Така е, на много места е по-добре, отколкото беше преди 5-10 години. Но там, където аз ходя е все същия киреч. Какво ме грее, че направили магистрала някъде, където пътувам веднъж годишно? Няколко пъти в седмицата минавам по Околовръстното към Банкя. Е, тва път ли е? Малко да завали и насрещните коли те заливат през таван. Не с вода, а с кал! Днес на слизане от моста към Околовръстното на Икея целия джип върви на врати, защото на завоя има кал колкото да щеш. С нови зимни гуми и 30-40км скорост. Но иначе си говорим за мерки за безопасност.

Ето това е единия път по който пътувам до детската градина. Не се вижда добре, но е просто кална пътека без асфалт.

Изображение

Това е другия. Отново просто кална пътека. А там, където е завоя на ляво почват дупките. И не са просто дупки, а трапове по две педи дълбоки.

Изображение

Е, няма как да съм европеец в Татарстан. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 15 Дек 2023, 16:32

kiko написа:Това ми напомни за преди години как паяк ми вдигна колата защото бях спрял в очертанията на спирката на трамвая...

Спирка на тролея в плевен... спирам за некви минути да си взема дюнер в 23:30... Последния тролей минава в 22ч, след това няма... И педерастите ми пишат. Бяха двама дърти шкембелии. Спорихме, аз му обяснявам че тролей няма и не преча на никого, той ми обяснява че "знака си е знак". :lol: Казах им че са прости капути в очите и че аз глобата ще си я платя, ама те по-умни няма да станат и си заминах. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Дек 2023, 16:40

До преди 2 страници някои обясняваха че ушевите са най милите хора на света, винаги ще се спуснат да ти помогнат с готовност или ще приемат нещата на майтап ако си съгрешил но не твърде много .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2023, 17:53

dhtj написа:
kiko написа:Това ми напомни за преди години как паяк ми вдигна колата защото бях спрял в очертанията на спирката на трамвая...

Спирка на тролея в плевен... спирам за некви минути да си взема дюнер в 23:30... Последния тролей минава в 22ч, след това няма... И педерастите ми пишат. Бяха двама дърти шкембелии. Спорихме, аз му обяснявам че тролей няма и не преча на никого, той ми обяснява че "знака си е знак". :lol: Казах им че са прости капути в очите и че аз глобата ще си я платя, ама те по-умни няма да станат и си заминах. :lol:

ми ... нали знаеш, че всеки които нарушава закона си има (съвсем реални за него си) оправдания?

от "оправдания" и "преценяване" сме на тоя хал които е много типичен за нашите ширини- да си тълкуваме закона според ситуацията... . казвам го без всякакъв негативизъм конкретно към тебе.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 15 Дек 2023, 17:57

alx написа:ми ... нали знаеш, че всеки които нарушава закона си има (съвсем реални за него си) оправдания?

от "оправдания" и "преценяване" сме на тоя хал които е много типичен за нашите ширини- да си тълкуваме закона според ситуацията... . казвам го без всякакъв негативизъм конкретно към тебе.

Ясно ми е... Всички спират вечер за дюнерите там на тая спирка, няма проблем. Ама нали съм с БМВ и с ловешки номер в плевен... нямаше как да не се разпишат олигофрените. :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2023, 18:12

dhtj написа:
alx написа:ми ... нали знаеш, че всеки които нарушава закона си има (съвсем реални за него си) оправдания?

Ясно ми е... Всички спират вечер за дюнерите там на тая спирка, няма проблем. Ама нали съм с БМВ и с ловешки номер в плевен... нямаше как да не се разпишат олигофрените. :lol:

о, определено го има и тоя момент... ако местния феодал беше спрял там със с класата дали щяха да му напишат глоба? ... нищо не ме дразни повече от избирателното приложение на законите....
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 15 Дек 2023, 18:50

Като съвестен данъкоплатец на 16.11.23 минах през КАТ Перник (беше ми по път) да ми връчат ел. фиш. Всичко ОК, не можело да платя там :dunno: и на следващия ден платих през онлайн банкирането.
От тогава до днес (почти месец) четири пъти минавах граница и не пропуснаха да ми напомнят всеки път, че имам връчен и неплатен фиш. Имах глупостта да се регистрирам в https://myve.bg/wall спукаха се и те да ми пращат мейли, че имам неплатен фиш.
Понеже ми писна, на 13.12.23 се разправях с моята банка, която каза, че всичко е ОК с плащането. Вчера намерих връзка в БНБ (там е сметката (касичката) за глоби), които казаха, че и при тях е ОК, но някой трябвало да си свърши работата с Фонда за безопасност на движението, случвало се забавяне с месеци.
След дълги разправии, включително и КАТ Бургас, откъдето ми е книжката, днес съм чист водач :driving:
Така работят нещата в Родината, а като си помисля, че януари трябва да сменям книжката, щяха да ме накарат сигурно да платя още веднъж.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 15 Дек 2023, 20:38

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Дек 2023, 21:08

Lenco написа:Като съвестен данъкоплатец на 16.11.23 минах през КАТ Перник (беше ми по път) да ми връчат ел. фиш. Всичко ОК, не можело да платя там :dunno: и на следващия ден платих през онлайн банкирането.
От тогава до днес (почти месец) четири пъти минавах граница и не пропуснаха да ми напомнят всеки път, че имам връчен и неплатен фиш. Имах глупостта да се регистрирам в https://myve.bg/wall спукаха се и те да ми пращат мейли, че имам неплатен фиш.
Понеже ми писна, на 13.12.23 се разправях с моята банка, която каза, че всичко е ОК с плащането. Вчера намерих връзка в БНБ (там е сметката (касичката) за глоби), които казаха, че и при тях е ОК, но някой трябвало да си свърши работата с Фонда за безопасност на движението, случвало се забавяне с месеци.
След дълги разправии, включително и КАТ Бургас, откъдето ми е книжката, днес съм чист водач :driving:
Така работят нещата в Родината, а като си помисля, че януари трябва да сменям книжката, щяха да ме накарат сигурно да платя още веднъж.

И какво им пречи да сложат един ПОС-терминал на гишето и всичко да става за секунди? Тъпотия до безкрай е всичко свързано с тези милиционери...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Дек 2023, 2:27

ildivvy написа:
Lenco написа:Като съвестен данъкоплатец на 16.11.23 минах през КАТ Перник (беше ми по път) да ми връчат ел. фиш. Всичко ОК, не можело да платя там :dunno: и на следващия ден платих през онлайн банкирането.

И какво им пречи да сложат един ПОС-терминал на гишето и всичко да става за секунди? Тъпотия до безкрай е всичко свързано с тези милиционери...

Тъпото е, че има ПОС-терминал, там регистрирам служебните коли и плащам регистрациите с карта на същото място :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 16 Дек 2023, 9:30

Този терминал е към сметката на облстната дирекция, а сметката за глобите е друга.
Та защо да е лесно като може да не е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Дек 2023, 13:20

Jordana написа:Нека да позная - "бдителния гражданин" изобщо няма автомобил , и паркирането не го касае . Просто иска да спаси София от омразните неправилно паркирани автомобили . Добре че някой пък с автомобил , не е взел "мерки" да се отърве от хилядите неправилно пресичащи пешеходци .. :mhihi:

Самоцитирам се , само ден след написаното друг "бдителен гражданин" който мрази автомобилите нарязва гумите и чупи стъклата на автомобили ....до 5000 има още доста да поработи :dunno:

https://www.dunavmost.com/novini/desetk ... i-v-sofiya
В репортажа ясно се виждат издълбани с нож надписи върху капака "не паркирай" ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата