България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от drifty » 21 Дек 2023, 11:50

Аз такива ги затварям в кръстовището, като ги видя.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Дек 2023, 11:55

Човека е починал, който е бил ударен от Тира вчера. :bang:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2023, 11:57

Да, а ние нищим бус лентата при положение, че пуснах линка, пишеше сериозни травми това, онова и в същото време някаква трол в Туитър пуснал за война, че някой минал пред, бус лентата. :bgflag:

Дрифти, ама как го затваряш, с цената на това да го удариш ли ако се окаже малоумник и не отстъпва и той? :mhihi:

П.п: Не забравяйте, че полицаите са живи с леки травми САМО защото не са били в патрулката!!! :idea:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Дек 2023, 12:10

Top Gun Maverick написа:
Дрифти, ама как го затваряш, с цената на това да го удариш ли ако се окаже малоумник и не отстъпва и той? :mhihi:

До не отдавна, да. Не съм света вода ненапита, но искам да има някакъв ред, било то по пътя или не. Някой като ме пререди на опашка някъде му влизам с бутонките. Хубаво е да има някаква свобода и толеранс, ама то нахалството стига до безбожие. Правиш втора нерегламентирана лента за ляв завой, ми оставям те в скапаното кръстовище. На всичкото отгоре и ми свирят, хем са в нарушение. Само като го пиша се напрягам, да Ева идиотите. Не могат да се наредят като нормални хора на опашката, ами създават затруднения от тарикатлък. Викай ми Ганьо ако искаш.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2023, 12:25

Е, не, твоето по принцип е нормално, не другото. :mhihi: Аз като ползвам тая тактика често по веднъж на ден на едно и също място в един и същи час защото времето понякога не ни стига и не ме пускат понякога са излезна от спирката, просто влизам на зелено в кръстовището създавайки илюзията, че отивам направо и никой не подозира какво ще се случи та да ме затвори. :mhihi: Влизам на зелено за направо и 2-3 секунди червено за наляво, но само ако зад мен няма кола. Тоест преценяч от класа съм си. :mhihi: Докато онези тръгнат аз вече съм минал и дефакто не преча на никой. Рядко някой ми е свирил ако бил голям киселяк или е решил да тръгва на червено, ама това само ме кара да се смея. :mhihi: Другата ми тактика там(то е точно пред районното и гледам да няма някой, имам един акт дори преди 10-на години за същото там от лента в другата лента)е ако няма коли зад мен пак(голям преценяч ти казах)и да изчакам всички за наляво и да влезна след последния. :mhihi: Пак не преча, ама тая е свързана с малко повече условности да не изреждам сега.

Относно изнервянето ти, просто дишай защото оставяйки се на адреналина, той нахлува в мозъка ти и доказано ти пречи да мислиш рационално. Дишайки дълбоко изпълваш мозъка с кислород и мислиш далеч повече. Пробвай да видиш когато ти се иска да прецакаш някой нагъл, който затваря другите примерно. Иначе и аз в 99% от случаите си чакам. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Дек 2023, 12:46

То с този кьолнзанлъшки трафик, много преценка трябва :mhihi: Скоро в София от преценячи, сигурно 30-40 нарушители, не мога да се прибера до вкъщи. От години не се бях изнервял така, побеснях направо. В трафика през прозореца един по един им обяснявах кой е с предимство. "Ми кво да направя", "ми тука с колоната", "ми да да, прав си", "ми и ниЙ чакъмИ". Един селяк чак слезна от джипа да ми обясни как може да съм с предимство, ама да отида да кажа на единствения друг, дето си е по правилата - да се мръднем и двамата. И като съм живял малко по-надолу, да паркирам за 10 мин на 5мин от нас, за да може спокойно да си шофират ганьовците в насрещното :banghead: :banghead: :banghead: Следващия път гася колата и викам КАТ :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2023, 13:02

Чиста работа, аз така съм правел и докато тръгна да набирам и се местят. :mhihi: Един тъпунгер така зареждаше барчета и спира с камиончето както му е най-близко и трябва да го чакаш 3-4 Мин понякога :kuku: та ме питаше какъв ми бил проблема(а след 10 метра може да спре и да ползва количката за касите, но защо да си го причинява)викам сега ще ти кажа какъв и се изнесе докато вдигна телефона.
А иначе за трафика не си прав, на моменти е много зле въпреки добрата работа на куките да няма паркирали където им падне. И паяка де. :mhihi: Аз ти говоря за моменти когато пускат Арсенал от работа около 5 следобяд. :help: Иначе да, в Софията трафика перманентно си е такъв на някои места. :mhihi:

Като каза Кьолн, искам на Зак да му кажа още нещо положително. Един мой стар клиент не ме беше търсил 10-13 години някъде, наркоман е. Беше спрял да се друса тъкмо толкова, ама баща му починал, влезнал два пъти за разпространение и за отглеждане на две котки на терасата и пак взел се друса от мъка. Та кара си той колата надрусан всеки ден и нормално нали идва деня Х. Понеже тука някой колега базикаше как нямало куки и всеки я карал както му падне, пък аз знам как е реално се случва следното. Едно младо и надъхано ченге(малко близък стана)му лепял фишове като спира по главната и го забелязал, че е съмнителен. Спрял го в движение в 11 вечерта като обърнал след него. Викнал КАТ да го тества и нашия герой понеже ушит до козирката отказал. Нали две години сега без книжка и 2000 ли каза глоба. Ама втори път нямал право да отказва защото нямало да мине административно, понеже той е и лежал и ще яде дървото още повече като е в изпитателен. Та неговия колега по хероин също останал без книжка, ама за отнети точки. И нашият герой вика как можело сега да обърне след него и все така ходел да гони гражданите да ги тества. :mhihi:
Вчера същото ченге хвана един манго посред бял ден пак дрогиран и като го питат как така ги хваща, надушвал ги от пръв поглед. :mhihi: Та няма дерт, още пиянки и дрогирани ще бъдат пешеходци и клиенти на бакшишите. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Дек 2023, 15:43

Top Gun Maverick написа:вече съм минал и дефакто не преча на никой.

още една причина да сме на това дередже- нали знаеш? щото на кого пречиш като нарушаваш закона е стриктно функция на колко добър "преценяч" си а нали знаеш тоя път с преценяването статистически рано или късно до кво води...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2023, 16:39

На всеки един светофар има поне 60% хора, които си гледат в телефона.

Да направиш завой от грешната лента е възможно абсолютно винаги без да пречиш на никой.

Защото повечето хора са преценили, че е ОК да блеят във фейсбука, докато са зад волана.

Та така за преценките..
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2023, 17:14

Знам алх, виждал съм го до болка. :mhihi: Затова и казах преценяч от класа, не се оправдавам.
Бум-бум, много правилно. Ей на тоя същият светофар редовно оставам на червено заради някой, който е решил, че щом има 60 секунди червено, няма проблем от 12-те зелено за наляво да изяде половината щом е първи и ще мине. Масово ровят в суратя, ама не гледат секундите и а тоя лайк, а оня и като му свирнеш вече е късно. Затова някой път ако бързам като остане 5 секунди червено и леко бипвам отзад да чуят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 21 Дек 2023, 19:18

Не се напрягайте колеги с тия предимства, преценки и т.н.

Бичи си айляк и кой кво ще да прави :mrgreen:

Признавам, аз си падам хулиган и когато ми е кеф да карам, правя ганьовщини :mrgreen:

Например, много ми е кеф последно време, отбивката пред централна гара и после посока Смирненски :mrgreen:
Не го пропускам тоя хубав завой :mrgreen:

Ама се научих, че е по-добре да си бича айляка и да не се напрягам, кой ганьо кво правил - да прави квот ще, пускам ги, давам им път. Нека си се напрягат те. Мен напрежение не ми трябва, заради някой си "ганьо играча" :mhihi:

Ама, че ще стигна 5-10-15 мин по-късно, се тая :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2023, 21:39

Явно не си в тренда на модата , демек от тия People Who Care... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 22 Дек 2023, 8:18

carmanf1 написа:Не се напрягайте колеги......

Ама се научих, че е по-добре да си бича айляка и да не се напрягам, кой ганьо кво правил - да прави квот ще, пускам ги, давам им път....
Ама, че ще стигна 5-10-15 мин по-късно, се тая :ok:

На същото мнение съм и аз и да чукам на дърво нямам почти ситуации, в които да си образувам нерви. И другото....вчера идвах до Софето. Еми да Ви призная процентно повече сте от русенци, които давате път за включване в движението от странична уличка. Това винаги съм се чудил в колона от 100 автомобила като си колко ще закъснееш ако пуснеш една-две коли пред теб да минат....просто няма колегиалност в голяма част от каращите. А по повод суратя....по път към София сигурно 30 км карам зад една бяла брандирана Дачия, обаче лежерно така 90-95 км/ч, намаляме на всяко ограничение. В един момент засилих и минавайки пред него го виждам как кара пича и на един таблет в ръцете си явно заявките си оправя човека.....стана ми ясно защо е единствената бяла Дачия в БГ сигурно движеща в ограничение....

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Дек 2023, 9:41

ceco_kd написа:[..стана ми ясно защо е единствената бяла Дачия в БГ сигурно движеща в ограничение....

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk

Ти зарежи тая работа,
вече всички служебни автомобили, специално тези, дето имат в автопарка поне 10-15 автомобила имат GPS системи, дето следят всичко, от разход на гориво до скорост и директно сигнализира при началниците.
Според зависи слагат ограничения на скоростта и над тая скорост веднага "пищи" и съответно вътрешно глобяват служителите си.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Дек 2023, 9:55

Top Gun Maverick написа:...Масово ровят в суратя, ама не гледат секундите....

Вие поне имате секунди! :help:

В София някой гениален преценяч реши, че ще махне всички таймери на светофарите и сега е много по-зле.
Да не говорим, че на огромни булеварди няма зелена вълна и т.н.

Некадърността и преценячеството в тая територия са с брутални размери. Нещо като национална гордост... :banghead: :banghead: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата