България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ceco_kd написа:Абе колеги, как така ще Ви се струва нормално група полицаи да убият човек без да са застрашени по никакъв начин от него вече, след като дори е свален на земята????
Не искам да взимам страна, но ти как разбра че той не се е съпротивлявал /биш борец/ дори и свален на земята? А че полицайте са неподготвени и неадекеатни в такива моменти е ясно.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
От кадри видяни по телевизията....не видях да има повалени и настъпвани полицаи....не знам, но ми се струва че искам да заема страна. Страната на разумното решение и на правото на живот на едно човешко същество, което пак казвам, дори да е бил до преди минута заплаха, към момента вече е обезвредена такава. Трябва ли някое злобарче да те натиска и да издъхнеш под тежестта му, за да си го върне, че не си му се подчинил? Зъб за зъб и око за око, а? Гледал съм по ID extra разни преследвания и като си приклещен се започва словесно да те обработват, а не с ританията по колата да се почва....ама те нашите са тактици, както се видя. А ако нямаше и видео кадри заснети.....не ми се мисли, ще излезе, че се е самозадушил сигурно, а те са опитали да му помогнат. За мен тези са убийци, а не полицаи. И си заслужават да бъдат съдени до дупка! Това си беше чиста доза полицейски произвол!
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Да не е бегал... Така къде ще му излезе края като видят че могат да си правят какво искат и няма никакви последствия? А като е бил психично болен защо въобще е имал шофьорска книжка?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Абе вие сериозно ли оправдавате полицайте, или има някаква ирония която не долавям?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е ирония.
Хората и света изобщо не са същите през последните само 10-тина години.
Кога всичко се промени аз не знам. Проспал съм го.
При положение, че милиционерите масово са абсолютни комплексари какво очаквате? Особено младите са пълна трагедия масово. Само като ги видиш как говорят и се държат... Не виждам как с условията които се предлагат ще се привлекат качествени хора. Обикновено там отиват такива, които не стават за друго. Какво може тогава да се очаква от такъв човек поставен в стресова ситуация и ядосан?
spirco написа:При положение, че милиционерите масово са абсолютни комплексари какво очаквате? Особено младите са пълна трагедия масово. Само като ги видиш как говорят и се държат... Не виждам как с условията които се предлагат ще се привлекат качествени хора. Обикновено там отиват такива, които не стават за друго. Какво може тогава да се очаква от такъв човек поставен в стресова ситуация и ядосан?
мисля, че тука полемиката е дали е правилно след каквото е направил пича да са били по- груби и евентуално да са го убили при задържането
клавиатурните герои тука се възмущават, че така грубо го задържали и той взел че умрял ама не се поставят на мястото на полицаите... че и те имат семейства при които искат да се приберат след смяна и че те са хора и не искат да бъдат контузени (доживот понякога) и че като цяло не им плащат достатъчно за това което правят и че нямат нужната екипировка еле пък инструктаж как да задържат по-дивите криминални елементи и че все пак закона трябва да се въдворява ... има си и кофти полицаи но повечето момчета които съм видял са принципни и точни и се опитват с малкото което имат да си вършат работата...
ма да се плюе е лесно... да не говориме, че 99.999% от хората дето се възмущават не са се пробвали да обездвижат (достатъчно, че да му се сложат белезници) друг човек- особено по-здравичък, по- лудичък и примерно на амфетки некви. такъв човек ако не го -смачкаш- няма озъптяване. колкото и хора да сте- докато не се притисне така, че нищо от него да не мърда - няма оправия. и като е некъв боклук дето хем е силен хем душата му е във зъбите- може да се случи непоправимото...
и друго- ако просто се беше подчинил - нямаше да се стигне до това- универсална истина по света- като силовите органи ти кажат нещо- изпълнявай. ако решиш да не изпълняваш- един вид се отказваш от всичките си права докато не те задържат. много е просто. ама не е за прости хора да го осъзнаят и следват
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Абсолютно си прав.
Тук до нас имаше един познат който изведнъж реши,че ще страва здрав преди години.Така на 40+ години.
Почна с химията,понаду се обаче тия дето му бяха казали какво да взима не му бяха казали,че трябва да я изразходва и да не пие докато я взима.
Прекали той с тая работа и превъртя.
Реши,че в майка му бог да я прости се е вселил дявола и я наръга над 30 пъти.
Дойдоха полицаи да го прибират.
Повече от 20 човека.Тийзъри това онова както си му е реда.
Човека под въздействието на стимуланти не падна от 5 тийзъра.Утрепаха го от бой докато успеят да го свалят на земята тия ми 20 човека.
Та такива като него не се заключват с добра дума.
Едно време дрогата бе такава,че като се надрусаха заспиваха и припадаха.
Сега им идва силата.С лудите е пак така.
Не искам да защитавам полицаите надвишили правата си спрямо закона.
Не искам да защитавам и човека тъй като не знам как се е стигнало до тази ситуация.
Всеки трябва да си носи кръста.Това е положението.
Тук до нас имаше един познат който изведнъж реши,че ще страва здрав преди години.Така на 40+ години.
Почна с химията,понаду се обаче тия дето му бяха казали какво да взима не му бяха казали,че трябва да я изразходва и да не пие докато я взима.
Прекали той с тая работа и превъртя.
Реши,че в майка му бог да я прости се е вселил дявола и я наръга над 30 пъти.
Дойдоха полицаи да го прибират.
Повече от 20 човека.Тийзъри това онова както си му е реда.
Човека под въздействието на стимуланти не падна от 5 тийзъра.Утрепаха го от бой докато успеят да го свалят на земята тия ми 20 човека.
Та такива като него не се заключват с добра дума.
Едно време дрогата бе такава,че като се надрусаха заспиваха и припадаха.
Сега им идва силата.С лудите е пак така.
Не искам да защитавам полицаите надвишили правата си спрямо закона.
Не искам да защитавам и човека тъй като не знам как се е стигнало до тази ситуация.
Всеки трябва да си носи кръста.Това е положението.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Къде са колегите, които казаха, че кукуте не друсат?
И дето казват, че в кочината нещо се променяло?
Тоя щеше да си кара надрусан още 100 години ако не беше обърнал патрулката!!!
Променяло се?!?! Оправяли се нещата?!?!
Маверик, това е от вашия район!
Нали там не друсаха?
И дето казват, че в кочината нещо се променяло?
Тоя щеше да си кара надрусан още 100 години ако не беше обърнал патрулката!!!
Променяло се?!?! Оправяли се нещата?!?!

Маверик, това е от вашия район!

Полицай с положителен тест за наркотици обърна патрулка в Нова Загора, съобщи бТВ. Инцидентът е станал вчера, докато екипът е пътувал по сигнал за произшествие. До изясняване на случая полицаят е отстранен от работа.
След инцидента със служебния автомобил униформеният е дал положителна проба за наркотици.
От полицията в Сливен потвърдиха, че има такъв инцидент, но отказаха коментар. В момента се уточнява кой от полицаите е бил зад волана, води се следствие.
По информация на бТВ същият служител е уволнен от МВР преди месеци след внезапна проверка, при която отново се оказал дрогиран. По-късно съдът го възстановил на работа.
От ръководството на полицията в Сливен казаха, че проверяват случая.
Последна промяна zAcK на 07 Яну 2024, 21:27, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Top Gun Maverick написа:И аз, ама ако е сам в колата. Ако детето му е отзад, какъвто и дебил да бъде, не заслужава това малкото.
Детето си е негово.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Човек, негово е вярно, ама питах то с какво е виновно? Хубаво той ще страда за детето си, ама него какво да го правим като заради немислещ баща чупи врат и умира или пък остава инвалид за цял живот? И това защото ватмана е решил да наказва? Има камера в шибания трамвай, пуска жалба и става свидетел, санкция, готово. Рискът да удари дете е наканието, което тоя селянин трябва непременно да отнесе ли? Говорим ако ватмана може да спре, което обикновено е възможно.
Зак, къде ми буташ Нова Загора до Канзас Сити бе човек, три-четири пъти съм бил там през живота ми без да броя ако съм карал някой мангал натам. Това дори не е Старозагорска дирекция на МВР, че да го буташ тука.
Плюс това не съм казвал, че няма куки да се друсат.
Зак, къде ми буташ Нова Загора до Канзас Сити бе човек, три-четири пъти съм бил там през живота ми без да броя ако съм карал някой мангал натам. Това дори не е Старозагорска дирекция на МВР, че да го буташ тука.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
bum_bum написа:Не е ирония.
Аз пък като гледам как настървено се защитава държавата в насилието и убийствата на хора, ми изглежда че нищо не е мръднало последните поне 50 години.

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Top Gun Maverick написа:Човек, негово е вярно, ама питах то с какво е виновно? Хубаво той ще страда за детето си, ама него какво да го правим като заради немислещ баща чупи врат и умира или пък остава инвалид за цял живот? И това защото ватмана е решил да наказва? Има камера в шибания трамвай, пуска жалба и става свидетел, санкция, готово. Рискът да удари дете е наканието, което тоя селянин трябва непременно да отнесе ли? Говорим ако ватмана може да спре,...
Всеки носи отговорност за децата си. Ватманът носи отговорност за пътниците. Човекът с добрата преценка спира на релсите, като преценява, че трамваят има не повече от 5 метра спирачен път и, ако чак толкова не може, ще го заобиколи. От друга страна ватманът, ако скочи на спирачките, целият ансамбъл ще се събере при него, може и някоя фрактура да стане и жална му майка. Та не знам.. ти, ако си ватманът какво щеше да направиш.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Естествено, че щях да се опитам да спра. Някой дали ще падне в трамвая е отговорност само на самия него, не на ватмана. Ватманът е като всеки друг водач на пътя и може рязко да спира. Отделно, който се вози прав в трамвая, едва ли му е за пръв път и знае, че понякога се намаля и се държи някъде, това си е съвсем нормално. Последно 90-те в края съм се вози на трамвай май, но имам ясен спомен как някъде се държиш. Плюс това той не е болид от Ф1, не се движи със светлинна скорост и не намаля с такава. Аз не казвам ватмана дали е можел да спре нито, че онзи темерут със селската ес класа е невинен. Просто когато човек може да предотврати ПТП принцип го прави, особено когато е потенциално с ударени хора. Предполагам от удара, трамвая също рязко намаля скорост и пак може да падне някой вътре. 

In God we trust, all others we track.