България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ///M Power » 07 Яну 2024, 11:35

ceco_kd написа:Абе колеги, как така ще Ви се струва нормално група полицаи да убият човек без да са застрашени по никакъв начин от него вече, след като дори е свален на земята????

Не искам да взимам страна, но ти как разбра че той не се е съпротивлявал /биш борец/ дори и свален на земята? А че полицайте са неподготвени и неадекеатни в такива моменти е ясно.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 07 Яну 2024, 12:40

От кадри видяни по телевизията....не видях да има повалени и настъпвани полицаи....не знам, но ми се струва че искам да заема страна. Страната на разумното решение и на правото на живот на едно човешко същество, което пак казвам, дори да е бил до преди минута заплаха, към момента вече е обезвредена такава. Трябва ли някое злобарче да те натиска и да издъхнеш под тежестта му, за да си го върне, че не си му се подчинил? Зъб за зъб и око за око, а? Гледал съм по ID extra разни преследвания и като си приклещен се започва словесно да те обработват, а не с ританията по колата да се почва....ама те нашите са тактици, както се видя. А ако нямаше и видео кадри заснети.....не ми се мисли, ще излезе, че се е самозадушил сигурно, а те са опитали да му помогнат. За мен тези са убийци, а не полицаи. И си заслужават да бъдат съдени до дупка! Това си беше чиста доза полицейски произвол!

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 07 Яну 2024, 14:08

Да не е бегал... Така къде ще му излезе края като видят че могат да си правят какво искат и няма никакви последствия? А като е бил психично болен защо въобще е имал шофьорска книжка?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 07 Яну 2024, 15:01

Абе вие сериозно ли оправдавате полицайте, или има някаква ирония която не долавям?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2024, 16:43

Не е ирония.

Хората и света изобщо не са същите през последните само 10-тина години.

Кога всичко се промени аз не знам. Проспал съм го.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spirco » 07 Яну 2024, 17:22

При положение, че милиционерите масово са абсолютни комплексари какво очаквате? Особено младите са пълна трагедия масово. Само като ги видиш как говорят и се държат... Не виждам как с условията които се предлагат ще се привлекат качествени хора. Обикновено там отиват такива, които не стават за друго. Какво може тогава да се очаква от такъв човек поставен в стресова ситуация и ядосан?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2024, 17:45

spirco написа:При положение, че милиционерите масово са абсолютни комплексари какво очаквате? Особено младите са пълна трагедия масово. Само като ги видиш как говорят и се държат... Не виждам как с условията които се предлагат ще се привлекат качествени хора. Обикновено там отиват такива, които не стават за друго. Какво може тогава да се очаква от такъв човек поставен в стресова ситуация и ядосан?

мисля, че тука полемиката е дали е правилно след каквото е направил пича да са били по- груби и евентуално да са го убили при задържането

клавиатурните герои тука се възмущават, че така грубо го задържали и той взел че умрял ама не се поставят на мястото на полицаите... че и те имат семейства при които искат да се приберат след смяна и че те са хора и не искат да бъдат контузени (доживот понякога) и че като цяло не им плащат достатъчно за това което правят и че нямат нужната екипировка еле пък инструктаж как да задържат по-дивите криминални елементи и че все пак закона трябва да се въдворява ... има си и кофти полицаи но повечето момчета които съм видял са принципни и точни и се опитват с малкото което имат да си вършат работата...

ма да се плюе е лесно... да не говориме, че 99.999% от хората дето се възмущават не са се пробвали да обездвижат (достатъчно, че да му се сложат белезници) друг човек- особено по-здравичък, по- лудичък и примерно на амфетки некви. такъв човек ако не го -смачкаш- няма озъптяване. колкото и хора да сте- докато не се притисне така, че нищо от него да не мърда - няма оправия. и като е некъв боклук дето хем е силен хем душата му е във зъбите- може да се случи непоправимото...

и друго- ако просто се беше подчинил - нямаше да се стигне до това- универсална истина по света- като силовите органи ти кажат нещо- изпълнявай. ако решиш да не изпълняваш- един вид се отказваш от всичките си права докато не те задържат. много е просто. ама не е за прости хора да го осъзнаят и следват
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Яну 2024, 18:39

Абсолютно си прав.
Тук до нас имаше един познат който изведнъж реши,че ще страва здрав преди години.Така на 40+ години.
Почна с химията,понаду се обаче тия дето му бяха казали какво да взима не му бяха казали,че трябва да я изразходва и да не пие докато я взима.
Прекали той с тая работа и превъртя.
Реши,че в майка му бог да я прости се е вселил дявола и я наръга над 30 пъти.
Дойдоха полицаи да го прибират.
Повече от 20 човека.Тийзъри това онова както си му е реда.
Човека под въздействието на стимуланти не падна от 5 тийзъра.Утрепаха го от бой докато успеят да го свалят на земята тия ми 20 човека.
Та такива като него не се заключват с добра дума.
Едно време дрогата бе такава,че като се надрусаха заспиваха и припадаха.
Сега им идва силата.С лудите е пак така.
Не искам да защитавам полицаите надвишили правата си спрямо закона.
Не искам да защитавам и човека тъй като не знам как се е стигнало до тази ситуация.
Всеки трябва да си носи кръста.Това е положението.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Яну 2024, 21:13

Къде са колегите, които казаха, че кукуте не друсат?
И дето казват, че в кочината нещо се променяло?
Тоя щеше да си кара надрусан още 100 години ако не беше обърнал патрулката!!!

Променяло се?!?! Оправяли се нещата?!?! :help:

Маверик, това е от вашия район! :mhihi: Нали там не друсаха? :mhihi:

Полицай с положителен тест за наркотици обърна патрулка в Нова Загора, съобщи бТВ. Инцидентът е станал вчера, докато екипът е пътувал по сигнал за произшествие. До изясняване на случая полицаят е отстранен от работа.

След инцидента със служебния автомобил униформеният е дал положителна проба за наркотици.

От полицията в Сливен потвърдиха, че има такъв инцидент, но отказаха коментар. В момента се уточнява кой от полицаите е бил зад волана, води се следствие.

По информация на бТВ същият служител е уволнен от МВР преди месеци след внезапна проверка, при която отново се оказал дрогиран. По-късно съдът го възстановил на работа.

От ръководството на полицията в Сливен казаха, че проверяват случая.
Последна промяна zAcK на 07 Яну 2024, 21:27, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 07 Яну 2024, 21:25

Top Gun Maverick написа:И аз, ама ако е сам в колата. Ако детето му е отзад, какъвто и дебил да бъде, не заслужава това малкото.

Детето си е негово.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2024, 21:28

:shock: :shock: :shock:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2024, 22:30

Човек, негово е вярно, ама питах то с какво е виновно? Хубаво той ще страда за детето си, ама него какво да го правим като заради немислещ баща чупи врат и умира или пък остава инвалид за цял живот? И това защото ватмана е решил да наказва? Има камера в шибания трамвай, пуска жалба и става свидетел, санкция, готово. Рискът да удари дете е наканието, което тоя селянин трябва непременно да отнесе ли? Говорим ако ватмана може да спре, което обикновено е възможно.

Зак, къде ми буташ Нова Загора до Канзас Сити бе човек, три-четири пъти съм бил там през живота ми без да броя ако съм карал някой мангал натам. Това дори не е Старозагорска дирекция на МВР, че да го буташ тука. :mhihi: Плюс това не съм казвал, че няма куки да се друсат.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Яну 2024, 0:25

bum_bum написа:Не е ирония.

Хората и света изобщо не са същите през последните само 10-тина години.

Кога всичко се промени аз не знам. Проспал съм го.

Аз пък като гледам как настървено се защитава държавата в насилието и убийствата на хора, ми изглежда че нищо не е мръднало последните поне 50 години. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 08 Яну 2024, 10:59

Top Gun Maverick написа:Човек, негово е вярно, ама питах то с какво е виновно? Хубаво той ще страда за детето си, ама него какво да го правим като заради немислещ баща чупи врат и умира или пък остава инвалид за цял живот? И това защото ватмана е решил да наказва? Има камера в шибания трамвай, пуска жалба и става свидетел, санкция, готово. Рискът да удари дете е наканието, което тоя селянин трябва непременно да отнесе ли? Говорим ако ватмана може да спре,...

Всеки носи отговорност за децата си. Ватманът носи отговорност за пътниците. Човекът с добрата преценка спира на релсите, като преценява, че трамваят има не повече от 5 метра спирачен път и, ако чак толкова не може, ще го заобиколи. От друга страна ватманът, ако скочи на спирачките, целият ансамбъл ще се събере при него, може и някоя фрактура да стане и жална му майка. Та не знам.. ти, ако си ватманът какво щеше да направиш.

Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Яну 2024, 11:19

Естествено, че щях да се опитам да спра. Някой дали ще падне в трамвая е отговорност само на самия него, не на ватмана. Ватманът е като всеки друг водач на пътя и може рязко да спира. Отделно, който се вози прав в трамвая, едва ли му е за пръв път и знае, че понякога се намаля и се държи някъде, това си е съвсем нормално. Последно 90-те в края съм се вози на трамвай май, но имам ясен спомен как някъде се държиш. Плюс това той не е болид от Ф1, не се движи със светлинна скорост и не намаля с такава. Аз не казвам ватмана дали е можел да спре нито, че онзи темерут със селската ес класа е невинен. Просто когато човек може да предотврати ПТП принцип го прави, особено когато е потенциално с ударени хора. Предполагам от удара, трамвая също рязко намаля скорост и пак може да падне някой вътре. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата