Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Икономическа тема

Мнение от empar » 12 Мар 2026, 16:17

Лакомията на простия селски чорбаджия е непреходно явление, пичове.
Както и покорното робско мислене на многото работещи, част от които наистина нямат избор...
Гнидите на службичка да са по-добре платени от работещия човек вече е нещо съвсем ново и напълно парадоксално. :ok:

пп. Преди няколко страници не го ли коментирахме същото? Даже някакви "дейности" търсехме на гнидите, дето имат и частна алтернатива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Мар 2026, 16:28

Много хора наистина нямат избор . В малките градове няма такъв избор от работа като в София. Или работиш на минимална, а останалото в плик, или не работиш.

За щастие и тая тенденция се изменя с липсата на кадри, намаляват лека полека съгласяващите се на подобни оферти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Мар 2026, 16:30

Нали осъзнавате, че колкото по-малко хора взимат пари в плик, толкова повече има за тия паразити в държавната администрация? Не това е решението, със сигурност...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Мар 2026, 16:47

И се вдигат данъците на тези, които си ги плащат. Всички да плащат еднакво е една от стъпките да вървим напред за мен. Първата със сигурност е да се намалят кражбите. Чакам да чуя и някой да започне да говори за намаляне на данъците. Нула данъци са фантазии.

А за държавните заплати - аз мисля даже и я поствах в някоя тема статията, за реформата в коруцията. Как вече се краде през държавните заплати и помощи. Някакви позиции на луди заплати има. 700-800 хиляди души са с ТЕЛК :kuku: :kuku: :kuku: Някъкъв ММА-ец на 15 бона заплата беше в Стара Загора ли, в Габрово... там някъде :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Мар 2026, 17:03

Преди да затегнат телковете, каквито има почти всеки циганин и огромна част от българите искаха 10к лв преди 2 год.
А познайте в колко имота са инвестирани тези пари.
Има десетки схеми и схемички във всички отрасли

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Мар 2026, 17:24

b_u_b_o написа:Нали осъзнавате, че колкото по-малко хора взимат пари в плик, толкова повече има за тия паразити в държавната администрация? Не това е решението, със сигурност...

А какво е?

Излизат статистики за средна заплата, все гледам, все съм над нея. Ама дефакто - едва ли, навсякъде едни сиви пари вървят напред назад. На мен, на вас, ни взимат всеки месец Х пари от дохода, а бай мангау работи на строежа, взима сивите пари, после няма доходи и взима детски за 5те чавета. Или лепи плочки, или е фитнес коуч на частно, или каквото се сетиш. Каква е разликата? Всички крадат, по един или друг начин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Мар 2026, 17:31

alekangg написа:Преди да затегнат телковете, каквито има почти всеки циганин и огромна част от българите искаха 10к лв преди 2 год.
А познайте в колко имота са инвестирани тези пари.
Има десетки схеми и схемички във всички отрасли
Кое е затегнато ? Изглежда над 10% от населението е с ТЕЛК :dunno: В някои области е драстично повече.

Ето статия от сутринта, към 800 000 души са. https://www.marica.bg/balgariq/obshtest ... ie-na-telk Това са милиарди!

Нация от инвалиди или измамници: Всеки осми е с решение на ТЕЛК
Слепци по документи карат мерцедеси, а истински нуждаещите се от помощ ги размотават

Освен плащанията, това са безплатни винетки, безплатен данък за колата и още и още привилегии. Напоследък ми прави впечатление колко лъскачки има по инвалидни места, ама с документчето на таблото. Инвалиди със S класи.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата