Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Икономическа тема

Мнение от empar » 12 Мар 2026, 16:17

Лакомията на простия селски чорбаджия е непреходно явление, пичове.
Както и покорното робско мислене на многото работещи, част от които наистина нямат избор...
Гнидите на службичка да са по-добре платени от работещия човек вече е нещо съвсем ново и напълно парадоксално. :ok:

пп. Преди няколко страници не го ли коментирахме същото? Даже някакви "дейности" търсехме на гнидите, дето имат и частна алтернатива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Мар 2026, 16:28

Много хора наистина нямат избор . В малките градове няма такъв избор от работа като в София. Или работиш на минимална, а останалото в плик, или не работиш.

За щастие и тая тенденция се изменя с липсата на кадри, намаляват лека полека съгласяващите се на подобни оферти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 12 Мар 2026, 16:30

Нали осъзнавате, че колкото по-малко хора взимат пари в плик, толкова повече има за тия паразити в държавната администрация? Не това е решението, със сигурност...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Мар 2026, 16:47

И се вдигат данъците на тези, които си ги плащат. Всички да плащат еднакво е една от стъпките да вървим напред за мен. Първата със сигурност е да се намалят кражбите. Чакам да чуя и някой да започне да говори за намаляне на данъците. Нула данъци са фантазии.

А за държавните заплати - аз мисля даже и я поствах в някоя тема статията, за реформата в коруцията. Как вече се краде през държавните заплати и помощи. Някакви позиции на луди заплати има. 700-800 хиляди души са с ТЕЛК :kuku: :kuku: :kuku: Някъкъв ММА-ец на 15 бона заплата беше в Стара Загора ли, в Габрово... там някъде :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Мар 2026, 17:03

Преди да затегнат телковете, каквито има почти всеки циганин и огромна част от българите искаха 10к лв преди 2 год.
А познайте в колко имота са инвестирани тези пари.
Има десетки схеми и схемички във всички отрасли

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Мар 2026, 17:24

b_u_b_o написа:Нали осъзнавате, че колкото по-малко хора взимат пари в плик, толкова повече има за тия паразити в държавната администрация? Не това е решението, със сигурност...

А какво е?

Излизат статистики за средна заплата, все гледам, все съм над нея. Ама дефакто - едва ли, навсякъде едни сиви пари вървят напред назад. На мен, на вас, ни взимат всеки месец Х пари от дохода, а бай мангау работи на строежа, взима сивите пари, после няма доходи и взима детски за 5те чавета. Или лепи плочки, или е фитнес коуч на частно, или каквото се сетиш. Каква е разликата? Всички крадат, по един или друг начин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Мар 2026, 17:31

alekangg написа:Преди да затегнат телковете, каквито има почти всеки циганин и огромна част от българите искаха 10к лв преди 2 год.
Кое е затегнато ? Изглежда над 10% от населението е с ТЕЛК :dunno: В някои области е драстично повече.

Ето статия от сутринта, към 800 000 души са. https://www.marica.bg/balgariq/obshtest ... ie-na-telk Това са милиарди!

Нация от инвалиди или измамници: Всеки осми е с решение на ТЕЛК
Слепци по документи карат мерцедеси, а истински нуждаещите се от помощ ги размотават

Освен плащанията, това са безплатни винетки, безплатен данък за колата и още и още привилегии. Напоследък ми прави впечатление колко лъскачки има по инвалидни места, ама с документчето на таблото. Инвалиди със S класи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 12 Мар 2026, 23:10

TNT написа:
alekangg написа:Преди да затегнат телковете, каквито има почти всеки циганин и огромна част от българите искаха 10к лв преди 2 год.
Кое е затегнато ? Изглежда над 10% от населението е с ТЕЛК :dunno: В някои области е драстично повече.

Ето статия от сутринта, към 800 000 души са. https://www.marica.bg/balgariq/obshtest ... ie-na-telk Това са милиарди!

Слепци по документи карат мерцедеси, а истински нуждаещите се от помощ ги размотават

Освен плащанията, това са безплатни винетки, безплатен данък за колата и още и още привилегии. Напоследък ми прави впечатление колко лъскачки има по инвалидни места, ама с документчето на таблото. Инвалиди със S класи.

На кола на 1.6 и 100 нещо си коня, няма нищо безплатно... само да кажа....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Мар 2026, 23:23

///M Power написа:
TNT написа:

На кола на 1.6 и 100 нещо си коня, няма нищо безплатно... само да кажа....

Искам да напиша много неща, ама ще се въздържам, да не отварям работа на модераторите, ама много искам да ги напиша, ..... ..... .......... ...... .......... ...... ...... ...... .......... ............ ...... :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Мар 2026, 0:27

drifty написа:
b_u_b_o написа:Нали осъзнавате, че колкото по-малко хора взимат пари в плик, толкова повече има за тия паразити в държавната администрация? Не това е решението, със сигурност...

А какво е?

Излизат статистики за средна заплата, все гледам, все съм над нея. Ама дефакто - едва ли, навсякъде едни сиви пари вървят напред назад. На мен, на вас, ни взимат всеки месец Х пари от дохода, а бай мангау работи на строежа, взима сивите пари, после няма доходи и взима детски за 5те чавета. Или лепи плочки, или е фитнес коуч на частно, или каквото се сетиш. Каква е разликата? Всички крадат, по един или друг начин.

Тълкувате ми думите погрешно. Не казвам, че е честно едни да плащаме данъци до стотинка, а други да крият яко. Просто това не е корена на конкретно тоя проблем който се визираше. Ще ви дам аналогия, хората дето в частния сектор пълним с данъците си една каца, кой с повече кой с по-малко, ама всички я пълним. А ония дето са на държавна службица я изпразват и гребат с големия черпак. Дали ще оправим нещо ако почнем да я пълним още повече? Или единственото което ще постигнем е да накараме ония да извадят още по-голям черпак?

Освен това, нали не си мислите, че като почнат да карат определени професии да плащат данъци, те ще почнат да взимат по-малко и цените им ще си останат същите. Тва ми се вижда научна фантастика. Автоматично цената на кв.м. лепене на плочки ще стане от 100лв на 130лв да има за данъци. И какво излиза, пак всички ще си платим удоволствието държавните пиявици да имат повече пари за харчене/краднене/. :dunno:

И аз до преди 10тина години си мислех, че ако всички си плащаме данъците и ще цъфнем и вържем. Е да ама с времето осъзнах, че човека е крадливо животно и колкото повече му даваш, толкова повече иска да ти вземе. Затова, ако трябва да съм честен, вече ме е яд, че нямам къде да прееба държавата и плащам като пълен баламурник издръжка на кой ли не...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Мар 2026, 1:42

///M Power написа: На кола на 1.6 и 100 нещо си коня, няма нищо безплатно... само да кажа....

Код: Избери целия код
При 71% инвалидност, лицето има право на безплатна винетка, ако автомобила е под 160к.с. и 2000к.см

Предишна

Назад към Извън Темата