Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Икономическа тема

Мнение от TNT » 16 Мар 2026, 16:07

Ето къде сме ние първенци. И защо северните страни са на първи места сред дълголетниците.

Изображение

Винаги съм твърдял, че тютюнопушенето е драстично по-вредно от алкохола. А и статистически цигарите са по-разпространени в по-бедната част на населението. Буквално през годините съм познавал хора, които са работили 2 месеца в годината, за да пушат.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2026, 16:33

Е, не си ли чувал онова как на ляля Пена баба и едни време е пушила като издънен комин и е доживяла 90+? Значи с пушене на цигари може, защото пък някоя друга не пушела и умряла млада. Даже за плода не е било вредно, едно време масово като пушели, че какво им е на децата? Пак пораснали, пак всичко.
Същото и с пиенето, еди кой си пиеше(даже като бонус ако е пушел, аууу, топ)и живя дълго, дълго, пък някой не пиел и не пушел, пък умрял млад. Сега другите примери за някои алкохолик, който е умрял млад, ееее...имало да става. Там цирози, мирози...все тая.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 16 Мар 2026, 16:35

Тотално ги ненавиждам и аз цигарите и не разбирам как продължават хората да ги пушат, нищо че станаха по 5 евро... Имам познати, които казват, че и 20 евро да ги направят, пак ще пушат. :kuku:

И имам чувството, че все по-отвратително миришат. Едно време, помня, като бях малък и дядо ми пушеше, не бяха толкова гадни. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Мар 2026, 16:44

steeN написа:Не се бях замислял за Италия и Средиземноморието, там наистина ядат много въглехидрати, но са доста "по-качествени" от нашите. Преди да започна да пътувам си нямах идея, че ние тук буквално преяждаме с хляб, който разбира се е от възможно най-изстърганото брашно, в което няма нищо. Ако се измерваше менте алкохола по някакъв начин дали щеше да има разлика... но италианците определено правят впечатление като екстремна стойност или казано на майчин език outlier :mhihi: . Нито са най-богатите, нито пият малко.
Абсолютно същото важи за испанците.
Винаги са в топ 3-4-5 в света по дълголетие.
Там ралзиката е плюс минус 1-2-3 месеца и се въртят с другите 3-4 страни
Не е да не пият всеки ден, но изключително рядко може да се види някой пиян до козирката, което е нещо нормално в Англия примерно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Мар 2026, 16:47

TNT написа:Ето къде сме ние първенци. И защо северните страни са на първи места сред дълголетниците.

Изображение

Винаги съм твърдял, че тютюнопушенето е драстично по-вредно от алкохола. А и статистически цигарите са по-разпространени в по-бедната част на населението. Буквално през годините съм познавал хора, които са работили 2 месеца в годината, за да пушат.
Няма първенци от Севера

Първенците са едни и същи последните 10-15 години
Япония , Италия, Испания, Швейцария и някои микро страни за цвят.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Мар 2026, 16:54

На предната страница е линка към еуростат :yes:

А за алкохола - тука се жули и яко твърд алкохол. В Италия и Испания е друго. Няма какво да говорим - и храната им е хубава, и виното.

+10 години живот обаче е много. Много много.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата