Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Икономическа тема
Ето къде сме ние първенци. И защо северните страни са на първи места сред дълголетниците.

Винаги съм твърдял, че тютюнопушенето е драстично по-вредно от алкохола. А и статистически цигарите са по-разпространени в по-бедната част на населението. Буквално през годините съм познавал хора, които са работили 2 месеца в годината, за да пушат.

Винаги съм твърдял, че тютюнопушенето е драстично по-вредно от алкохола. А и статистически цигарите са по-разпространени в по-бедната част на населението. Буквално през годините съм познавал хора, които са работили 2 месеца в годината, за да пушат.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Е, не си ли чувал онова как на ляля Пена баба и едни време е пушила като издънен комин и е доживяла 90+? Значи с пушене на цигари може, защото пък някоя друга не пушела и умряла млада. Даже за плода не е било вредно, едно време масово като пушели, че какво им е на децата? Пак пораснали, пак всичко.
Същото и с пиенето, еди кой си пиеше(даже като бонус ако е пушел, аууу, топ)и живя дълго, дълго, пък някой не пиел и не пушел, пък умрял млад. Сега другите примери за някои алкохолик, който е умрял млад, ееее...имало да става. Там цирози, мирози...все тая.
Същото и с пиенето, еди кой си пиеше(даже като бонус ако е пушел, аууу, топ)и живя дълго, дълго, пък някой не пиел и не пушел, пък умрял млад. Сега другите примери за някои алкохолик, който е умрял млад, ееее...имало да става. Там цирози, мирози...все тая.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Тотално ги ненавиждам и аз цигарите и не разбирам как продължават хората да ги пушат, нищо че станаха по 5 евро... Имам познати, които казват, че и 20 евро да ги направят, пак ще пушат.
И имам чувството, че все по-отвратително миришат. Едно време, помня, като бях малък и дядо ми пушеше, не бяха толкова гадни.
И имам чувството, че все по-отвратително миришат. Едно време, помня, като бях малък и дядо ми пушеше, не бяха толкова гадни.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Абсолютно същото важи за испанците.steeN написа:Не се бях замислял за Италия и Средиземноморието, там наистина ядат много въглехидрати, но са доста "по-качествени" от нашите. Преди да започна да пътувам си нямах идея, че ние тук буквално преяждаме с хляб, който разбира се е от възможно най-изстърганото брашно, в което няма нищо. Ако се измерваше менте алкохола по някакъв начин дали щеше да има разлика... но италианците определено правят впечатление като екстремна стойност или казано на майчин език outlier. Нито са най-богатите, нито пият малко.
Винаги са в топ 3-4-5 в света по дълголетие.
Там ралзиката е плюс минус 1-2-3 месеца и се въртят с другите 3-4 страни
Не е да не пият всеки ден, но изключително рядко може да се види някой пиян до козирката, което е нещо нормално в Англия примерно
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Няма първенци от СевераTNT написа:Ето къде сме ние първенци. И защо северните страни са на първи места сред дълголетниците.
Първенците са едни и същи последните 10-15 години
Япония , Италия, Испания, Швейцария и някои микро страни за цвят.
- TNT
- младши ентусиаст
-
На предната страница е линка към еуростат
А за алкохола - тука се жули и яко твърд алкохол. В Италия и Испания е друго. Няма какво да говорим - и храната им е хубава, и виното.
+10 години живот обаче е много. Много много.
А за алкохола - тука се жули и яко твърд алкохол. В Италия и Испания е друго. Няма какво да говорим - и храната им е хубава, и виното.
+10 години живот обаче е много. Много много.
steeN написа:Не се бях замислял за Италия и Средиземноморието, там наистина ядат много въглехидрати, но са доста "по-качествени" от нашите. Преди да започна да пътувам си нямах идея, че ние тук буквално преяждаме с хляб, който разбира се е от възможно най-изстърганото брашно, в което няма нищо. Ако се измерваше менте алкохола по някакъв начин дали щеше да има разлика... но италианците определено правят впечатление като екстремна стойност или казано на майчин език outlier. Нито са най-богатите, нито пият малко.
Целия средиземноморски район не ядат много въглехидрати, сравнено със северна Европа и нас. Ядат често, но малко. Много повече се набляга на меса, сирена и зехтин на зеленчуците. Същото и с алкохола, пият често, но малко и по-леки напитки. Тая диета, по-слънчевата им година и повече време навън и нещата са съвсем на място.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Пица, паста и фокача са в други държави сигурно
Бих добавил, че поне за Италия (по другите не съм бил), има многоо пешеходни зони. Хората се движат доста пеша или с колела. Слънце, море. И поне отстрани изглежда по-малко стрес. На първата ми сутрин в Италия, зад нас в кафето бяха седнали няколко дядовци. В костюми, със зализани прически и Рейбан. Еспресо. Запалиха по една малка пура Тоскано и разпънаха вестници, за да четат. Разбира се, кафето е на площад в центъра, в старата част. На колко от нашите пенсионери им започва толкова "тежко" деня ?
Това ми е останало в съзнанието. Както се казва при нас - "така се живее до 100 години".
Това ми е останало в съзнанието. Както се казва при нас - "така се живее до 100 години".- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Ся като се спомена пушенето, тъкмо вчера си мислех, че от моите съседи почти няма хора, които да не пушат. По цели семейства, ни един непушат нямат даже. И не ги бърка, пред децата пушат /а на улицата деца колкото искаш/. Най-лошото обаче не е това, лошото е, че при толкова пушачи на тая улица, НИТО един пепелник няма навън. И познайте къде най-редовно сядат да пушат, на пейката пред дома.. Пълно с фасове. Скоро ще им направя забележка, след като събера сегашните и ако пак продължат, ще махна пейката.
Хем не е потемата, хем е.
Хем не е потемата, хем е.

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.