Миете ли колата си...?
Модератор: Общи модератори
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Re: Миете ли колата си...?
Тук съм виждал едно ванче обикаля и предлагат миене на автомобили на адрес.На самата им кола пише цялостно измиване на автомобила само с 4л. вода...На мен не ми хареса,защото именно пръскат по прахоляка и бършат отгоре с кърпи,което не ми се струва много добре.По-добре по класическия начин.А като ще пестим вода може да го правим с по-рядко миене като се налага вече 
Иначе сам си я мия по класически начин с маркуч/водоструйка и четка.Въобще не й треперя на боята и не се превземам,защото не смятам да умирам с нея

Иначе сам си я мия по класически начин с маркуч/водоструйка и четка.Въобще не й треперя на боята и не се превземам,защото не смятам да умирам с нея

8.32
Вътрешно си чистя колата сам, а външно на автомивка (безконтактно), но никога не е измита хубаво или има останала мърсотия по колата (най често по джантите) или не я подсушават добре. Обясявам си го с това, че обикновено работят някви отрепки, на които явно им е все тая.
Сухото миене нещо не ме кефи и за момента не бих пробвал. Гледам, че на Витошка срещу кафе Nero има платен паркинг и там мият колите по тази технология.
Сухото миене нещо не ме кефи и за момента не бих пробвал. Гледам, че на Витошка срещу кафе Nero има платен паркинг и там мият колите по тази технология.
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
viewtopic.php?f=10&t=86861
Колеги, прочетете тази тема и по важното, прочетете деветото мнение на първа страница.
НИКОГА БЕЗКОНТАКТНО миене. Четката вреди много по малко.
НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА НА КОЛЕГАТА ДЕСО.
Колеги, прочетете тази тема и по важното, прочетете деветото мнение на първа страница.
НИКОГА БЕЗКОНТАКТНО миене. Четката вреди много по малко.
НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА НА КОЛЕГАТА ДЕСО.
Колеги,споделете как си миете двигателя
,какво покривате и ползвате ли Пароструйка примерно?
ПС.За съжаление още никой не предлага почистване със сух лед(поне не в София).

ПС.За съжаление още никой не предлага почистване със сух лед(поне не в София).
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Накупил съм си препарати за 50 лева и си я мия сам, ако имам време и възможност.
Понякога я мия и в Газком, но само външно, че вътрешното не ми е проблем.
Обичам количката ми да свети.. а като е мръсна ужасно много ме дразни.
Понякога я мия и в Газком, но само външно, че вътрешното не ми е проблем.
Обичам количката ми да свети.. а като е мръсна ужасно много ме дразни.

аз я мия на машините на омв - хем се мие за 5 мин хем после дълго време не хваща мръсотия
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
В момента чакам да завали, че да я измие. Да ходя на мивка не виждам смисъл, щото на моята улица има два строежа и като минават камиони и какво ли не, просто става кална, колкото и да я мия.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
Колеги,под задният калник(Е30) има нещо като малка решетка?Та като минавам с водоструйка има ли вероятност да влезне вода някъде?
- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
Vra4anin написа:PS: я препоръчайте отвътре как да си чистя мокета, някои от тия малките прахосмукачкИ (портативните) вършат ли работа или да не се занимавам ? Че виждам чат пат в МЕТРО пускат по 20-ина лева такива прахосмукачки, но не знам дали чистят като хората.
Не стават! Прекалено са слаби
стефан13 написа:Колеги,под задният калник(Е30) има нещо като малка решетка?Та като минавам с водоструйка има ли вероятност да влезне вода някъде?
Ако не са ти наред гумените клапи ще влезне отстрани в джобовете в багажника отляво при крика и отдясно при инструментите
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
[/quote]
Ако не са ти наред гумените клапи ще влезне отстрани в джобовете в багажника отляво при крика и отдясно при инструментите[/quote]
А как да разбера дали са наред?То и корите ще махам та няма да е фатално,но все пак...
Ако не са ти наред гумените клапи ще влезне отстрани в джобовете в багажника отляво при крика и отдясно при инструментите[/quote]
А как да разбера дали са наред?То и корите ще махам та няма да е фатално,но все пак...
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Имам си гараж ,купих си маркуч и един "пистолет" който прави много силна струя вода ,в една кофа слагам малко автошампоан и става като нова 

nabora написа:Vra4anin написа:PS: я препоръчайте отвътре как да си чистя мокета, някои от тия малките прахосмукачкИ (портативните) вършат ли работа или да не се занимавам ? Че виждам чат пат в МЕТРО пускат по 20-ина лева такива прахосмукачки, но не знам дали чистят като хората.
Не стават! Прекалено са слаби
Дам..голяма глупост са тея прахосмукачки..

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
krystal написа:Миете ли колата си, обичате ли да я поддържате или по-скоро по задължение?...Досадно ли ви е или ви прави удоволствие?..Обичате ли да блести лъсната или изчаквате калта да се спече и като тръсне в някоя дупка тя сама си пада и чакате дъжда да я подмие?![]()
Как я миете?...С пръчки,с четки или на ръчна автомивка?...Дали четките наистина увреждат боята на колата??..особенно ме вълнува този въпрос?...
Добавям и анкета...аз ще отговоря по-късно,че ще ми стане много дълъг поста
Поредната нова-стара тема с продължение и вечният спор за това как да си мием автомобила дали на четки или безконтактно с химия .... Оф, все едни и същи неща пишем. Целият форум заприлича вече на боза. Хайде някой да се понапъне и да сложи някакви забрани или какво и ако някоя тема се повтаря в близките няколко месеца да не може да е пусне никой или на този,който иска да е пусне да му излиза съобщение,че вече има пусната такава тема. Дори и заглавието е същото

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
sineok_pi4_ написа:Поредната нова-стара тема с продължение и вечният спор за това как да си мием автомобила дали на четки или безконтактно с химия .... Оф, все едни и същи неща пишем. Целият форум заприлича вече на боза. Хайде някой да се понапъне и да сложи някакви забрани или какво и ако някоя тема се повтаря в близките няколко месеца да не може да е пусне никой или на този,който иска да е пусне да му излиза съобщение,че вече има пусната такава тема. Дори и заглавието е същото((
Ми ти ако се понапънеш наполовина, от това което си вложил, докато пишеш поста, щеше да видиш евентуално, че темата е от преди година и половина. А и не виждам модератор да е искал мнението ти, излагаш се..