Миете ли колата си...?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как я миете?

Анкетата свършва на 11 Мар 2009, 1:34

Мия си колата на четки
23
10%
Мия я безконтактно
119
51%
Мия я с кофа и гъба пред блока
50
21%
Чакам да завали и слизам с верото
10
4%
Харесвам си я мръсна
31
13%

Общо гласове : 233
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Миете ли колата си...?

Мнение от PIONEER » 14 Юни 2010, 19:12

Тук съм виждал едно ванче обикаля и предлагат миене на автомобили на адрес.На самата им кола пише цялостно измиване на автомобила само с 4л. вода...На мен не ми хареса,защото именно пръскат по прахоляка и бършат отгоре с кърпи,което не ми се струва много добре.По-добре по класическия начин.А като ще пестим вода може да го правим с по-рядко миене като се налага вече ;)
Иначе сам си я мия по класически начин с маркуч/водоструйка и четка.Въобще не й треперя на боята и не се превземам,защото не смятам да умирам с нея 8)
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 14 Юни 2010, 20:41

Вътрешно си чистя колата сам, а външно на автомивка (безконтактно), но никога не е измита хубаво или има останала мърсотия по колата (най често по джантите) или не я подсушават добре. Обясявам си го с това, че обикновено работят някви отрепки, на които явно им е все тая.

Сухото миене нещо не ме кефи и за момента не бих пробвал. Гледам, че на Витошка срещу кафе Nero има платен паркинг и там мият колите по тази технология.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от emil_shumanov » 14 Юни 2010, 21:52

viewtopic.php?f=10&t=86861
Колеги, прочетете тази тема и по важното, прочетете деветото мнение на първа страница.
НИКОГА БЕЗКОНТАКТНО миене. Четката вреди много по малко.

НЕ ПРАВЯ РЕКЛАМА НА КОЛЕГАТА ДЕСО.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 15 Юни 2010, 0:04

Колеги,споделете как си миете двигателя :shock: ,какво покривате и ползвате ли Пароструйка примерно?
ПС.За съжаление още никой не предлага почистване със сух лед(поне не в София).

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 15 Юни 2010, 14:52

Накупил съм си препарати за 50 лева и си я мия сам, ако имам време и възможност.

Понякога я мия и в Газком, но само външно, че вътрешното не ми е проблем.

Обичам количката ми да свети.. а като е мръсна ужасно много ме дразни. :driving:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 15 Юни 2010, 17:08

аз я мия на машините на омв - хем се мие за 5 мин хем после дълго време не хваща мръсотия
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 16 Юни 2010, 16:42

В момента чакам да завали, че да я измие. Да ходя на мивка не виждам смисъл, щото на моята улица има два строежа и като минават камиони и какво ли не, просто става кална, колкото и да я мия.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 17 Юни 2010, 18:09

Колеги,под задният калник(Е30) има нещо като малка решетка?Та като минавам с водоструйка има ли вероятност да влезне вода някъде?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 17 Юни 2010, 19:39

Vra4anin написа:PS: я препоръчайте отвътре как да си чистя мокета, някои от тия малките прахосмукачкИ (портативните) вършат ли работа или да не се занимавам ? Че виждам чат пат в МЕТРО пускат по 20-ина лева такива прахосмукачки, но не знам дали чистят като хората.

Не стават! Прекалено са слаби

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 17 Юни 2010, 19:40

стефан13 написа:Колеги,под задният калник(Е30) има нещо като малка решетка?Та като минавам с водоструйка има ли вероятност да влезне вода някъде?

Ако не са ти наред гумените клапи ще влезне отстрани в джобовете в багажника отляво при крика и отдясно при инструментите
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 17 Юни 2010, 22:01

[/quote]
Ако не са ти наред гумените клапи ще влезне отстрани в джобовете в багажника отляво при крика и отдясно при инструментите[/quote]

А как да разбера дали са наред?То и корите ще махам та няма да е фатално,но все пак...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 17 Юни 2010, 22:30

Имам си гараж ,купих си маркуч и един "пистолет" който прави много силна струя вода ,в една кофа слагам малко автошампоан и става като нова :mhihi:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Юни 2010, 0:15

nabora написа:
Vra4anin написа:PS: я препоръчайте отвътре как да си чистя мокета, някои от тия малките прахосмукачкИ (портативните) вършат ли работа или да не се занимавам ? Че виждам чат пат в МЕТРО пускат по 20-ина лева такива прахосмукачки, но не знам дали чистят като хората.

Не стават! Прекалено са слаби

Дам..голяма глупост са тея прахосмукачки.. :no:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 18 Юни 2010, 0:38

krystal написа:Миете ли колата си, обичате ли да я поддържате или по-скоро по задължение?...Досадно ли ви е или ви прави удоволствие?..Обичате ли да блести лъсната или изчаквате калта да се спече и като тръсне в някоя дупка тя сама си пада и чакате дъжда да я подмие? :mrgreen:

Как я миете?...С пръчки,с четки или на ръчна автомивка?...Дали четките наистина увреждат боята на колата??..особенно ме вълнува този въпрос?...

Добавям и анкета...аз ще отговоря по-късно,че ще ми стане много дълъг поста :D

Поредната нова-стара тема с продължение и вечният спор за това как да си мием автомобила дали на четки или безконтактно с химия .... Оф, все едни и същи неща пишем. Целият форум заприлича вече на боза. Хайде някой да се понапъне и да сложи някакви забрани или какво и ако някоя тема се повтаря в близките няколко месеца да не може да е пусне никой или на този,който иска да е пусне да му излиза съобщение,че вече има пусната такава тема. Дори и заглавието е същото :(((
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Юни 2010, 0:49

sineok_pi4_ написа:Поредната нова-стара тема с продължение и вечният спор за това как да си мием автомобила дали на четки или безконтактно с химия .... Оф, все едни и същи неща пишем. Целият форум заприлича вече на боза. Хайде някой да се понапъне и да сложи някакви забрани или какво и ако някоя тема се повтаря в близките няколко месеца да не може да е пусне никой или на този,който иска да е пусне да му излиза съобщение,че вече има пусната такава тема. Дори и заглавието е същото :(((

Ми ти ако се понапънеш наполовина, от това което си вложил, докато пишеш поста, щеше да видиш евентуално, че темата е от преди година и половина. А и не виждам модератор да е искал мнението ти, излагаш се.. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата