Какво става с новите данъци за колите?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво става с новите данъци за колите?
Rosendaal, сигурно месечният ти доход в същинската Европа след данъците е 300 евро, нали?
THINK POSITIV
Atsalov написа:Който няма пари да ходи пеш.В конституцията пише че всеки има право на условия за живот,лечение и неприкосновеност,но никъде не пише че автомобилът е необходимост.
Ем като ходи пеш, значи няма да плаща данъци на автомобила, следователно пак няма да има пари за лекарства
Не Мы такие, Жизнь такая
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
rosendaal написа:sas_88 написа:rosendaal написа:Жалка картинка господа,всеки втори как да си спести някакви смешни данъци на фона на цената на една гума 17'' да речем.В другата тема пък съвети към автора й как да се престори, че е много пострадал от катастрофа и да вземел повечко пари от застраховката ГО.
А претендирате че БМВ е премиум марка.Следователно не за дребнави хора.
Ако знаете колко жалко излгежда всичко отстрани........
Ако знаеш колко не на място ти е коментара.......понякога е по добре да замълчиш отколкото да се пишеш тарикат.
Сори,но ако дойдете да живеете в същинската Европа ще се научите,но пусто андрешково мислене вирее само на тези 111 хиляди квадратни километра.
Господин Тарикат,тук след третия месец започват да те натискат да си сменяш номерата и да разкараш българските.Знаеш ли колко струва цялата галимация заедно със застраховки ,такси и тем подобни-2126 евро.Ако искаш-ако не заминавай си в БГ.Това е,ако някой още му се струва че живота в Родината е скъп малко да се информира.
И аз лично съм ''за'' половината скрап която се движи по БГ пътищата данъчно и чрез такси да ги накарат да се спрат от движение.
Който няма пари да ходи пеш.В конституцията пише че всеки има право на условия за живот,лечение и неприкосновеност,но никъде не пише че автомобилът е необходимост.
А сега кажи за колко пари работи средният там дето се намираш,ако средната заплата там е 2000 евро и плащаш средна заплата при една пре регистрация на автомобила една средна заплата,тук средната е 500 лева да кажем и таксите и всички неща са също една средна заплата.
Даже застраховки и всичко като се прибави отива доста над средната заплата.
Когато някой прави такива съпоставки е редно да ги прави обективно,в европа за нов автомобил,данъците са много ниски,тук не е така,тук колкото е по-нов автомобила,толкова данъка му е по-висок,и аз съм "ЗА" да се разкарат всички трошки,също така обаче като се почне от трошките съм за и да се почне да се търси отговорност и от общините за не качествени пътища,както е в белите държави и още хиляда неща.
Колко интересен диалог би се получил между теб и баща ти да кажем като му фраснат европейски данък на двадесет годишният опел дето търкаля и ти решиш да му обясниш да не бъде андрешко и да си плати налога или да го предава за скраб..
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е.Димитров написа: ...да се почне да се търси отговорност и от общините за не качествени пътища,както е в белите държави и още хиляда неща.
Колко интересен диалог би се получил между теб и баща ти да кажем като му фраснат европейски данък на двадесет годишният опел дето търкаля и ти решиш да му обясниш да не бъде андрешко и да си плати налога или да го предава за скраб..
Това е разковничето - реципрочност. Съдират се да ни обясняват колко са ни ниски данъците сравнени с европейските, но като стане дума за пътища, инфраструктура, удобства за шофьори и коли... опа, пари няма, тук е тежко, не сме Европа, колективна безотговорност и прехвърляне на топката. И сменяме темата до следващото вдигане на данъците. Писах и другаде - за 5000 км. из България това лято, намерих 3-4 отсечки, на които имам усещането, че карам кола, без да преувеличавам. Всичко друго е било път и се отбива номера, че го поддържаме, за да текат едни пари накъдето трябва. И в Европа има лоши пътища, но съотношението е точно обратното. И не ми казвайте, че нямаме пътища, защото са ни ниски данъците, че ми е рано да се смея толкова много.
Never mistake motion for action...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
rosendaal написа:Господин Тарикат,тук след третия месец започват да те натискат да си сменяш номерата и да разкараш българските.Знаеш ли колко струва цялата галимация заедно със застраховки ,такси и тем подобни-2126 евро.Ако искаш-ако не заминавай си в БГ.Това е,ако някой още му се струва че живота в Родината е скъп малко да се информира.
.
Абе г-н Шенген кой ще те "натиска" да сменяш номерата след като си бг гражданин
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Не четете,а всеки си знае неговото.
Автомобилът не е необходимост.Автомобилът не е необходимост.Автомобилът не е необходимост.Колкото по-рано се осъзнае това в БГ толкова по добре за народопсихологията като цяло.
Защото така звучите като българските цигани в бяла страна-''Ама ний сми усемнайси чувека ,дайти ни едно жилищи да са настаним.''Ами кой ви е карал да ставате един футболен отбор бе.
Аз съм на мнение ,че като бачкаш за 600 лева в БГ нито кола би следвало да имаш,нито Айфон,нито да се гордееш с ''костюма'' си на адидас.Но се наблюдава точно обратното.
Човек трябва да се развива в посока доходи а не да се чуди откъде да си измисля дребни тарикатлъци да спестява мизерни сумички и да си мисли че е тариката на деня.
То и аз може да почна да плюя държавата защо не ми направи Дом Перинъона и московското черно злато по 5 лева,но на каква база????
Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.
п.п. илийчо 1984 ,просто не ми се спори,извини ме,а и точно за Италия и за скрап /с ''п'' мойто момче/ да си говорим мисля на всички е ясно.
Автомобилът не е необходимост.Автомобилът не е необходимост.Автомобилът не е необходимост.Колкото по-рано се осъзнае това в БГ толкова по добре за народопсихологията като цяло.
Защото така звучите като българските цигани в бяла страна-''Ама ний сми усемнайси чувека ,дайти ни едно жилищи да са настаним.''Ами кой ви е карал да ставате един футболен отбор бе.
Аз съм на мнение ,че като бачкаш за 600 лева в БГ нито кола би следвало да имаш,нито Айфон,нито да се гордееш с ''костюма'' си на адидас.Но се наблюдава точно обратното.
Човек трябва да се развива в посока доходи а не да се чуди откъде да си измисля дребни тарикатлъци да спестява мизерни сумички и да си мисли че е тариката на деня.
То и аз може да почна да плюя държавата защо не ми направи Дом Перинъона и московското черно злато по 5 лева,но на каква база????
Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.
п.п. илийчо 1984 ,просто не ми се спори,извини ме,а и точно за Италия и за скрап /с ''п'' мойто момче/ да си говорим мисля на всички е ясно.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
rosendaal написа:Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.
Бай Ганчо "scrap" която е чуждица ще си я пиша как си реша просто в нашия език я няма тази дума !!! Г-н културовед я ни обясни коя еврпейска държава те "притиска" да си смениш номерата?!?! Или говори нещо конкретно или общи комунистически приказки не щем !!! Данъците в България не са малки а какво точно се прави с тях е отделен въпрос но с оглед видяното 20 години какво се прави не бих да и 1 лев на тези крадци!!!!
rosendaal написа:Аз съм на мнение ,че....
Най добре си остави твоето мнение вкъщи....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Нека не се налага да охлаждаме страстите с модераторски методи... моля.
Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ilia1984 написа:rosendaal написа:Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.
Бай Ганчо "scrap" която е чуждица ще си я пиша как си реша просто в нашия език я няма тази дума !!! Г-н културовед я ни обясни коя еврпейска държава те "притиска" да си смениш номерата?!?! Или говори нещо конкретно или общи комунистически приказки не щем !!! Данъците в България не са малки а какво точно се прави с тях е отделен въпрос но с оглед видяното 20 години какво се прави не бих да и 1 лев на тези крадци!!!!
rosendaal написа:Аз съм на мнение ,че....
Най добре си остави твоето мнение вкъщи....
Всяка европейска държава те натиска да си смениш номерата! Това е, ако си с постоянно местожителство в чуждата държава, а караш с Бг номера. Не само, че натискат, ами и има и глоби, при това големи, дори се стига до запор на талигата. Това, че ти не знаеш или си чувал от тук и от там нещо, не значи нищо.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Автомобилът Е необходимост,както необходимост е жилището!
Едно време автомобилът беше лукс а не необходимост,сега е необходимост и то именно в България,където не е уреден така общественият транспорт както е в европа.
Всеки който има дете,възрастни родители и всякакви там неща,дори и сам да живее има нужда от личен автомобил,съвсем друг е въпроса за големината като обем на двигател и каросерия и нуждата от голям и мощен автомобил,бих казал че по-скоро не е необходимо от мощен автомобил и съответно данъците са по-високи за такива автомобили.
Едно време автомобилът беше лукс а не необходимост,сега е необходимост и то именно в България,където не е уреден така общественият транспорт както е в европа.
Всеки който има дете,възрастни родители и всякакви там неща,дори и сам да живее има нужда от личен автомобил,съвсем друг е въпроса за големината като обем на двигател и каросерия и нуждата от голям и мощен автомобил,бих казал че по-скоро не е необходимо от мощен автомобил и съответно данъците са по-високи за такива автомобили.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
alekangg написа:Всяка европейска държава те натиска да си смениш номерата! Това е, ако си с постоянно местожителство в чуждата държава, а караш с Бг номера. Не само, че натискат, ами и има и глоби, при това големи, дори се стига до запор на талигата. Това, че ти не знаеш или си чувал от тук и от там нещо, не значи нищо.
Такова нещо няма защото противоречи на европейските закони!
Как точно е в Испания където има милионни англичани с имоти там сигурно карат с испански номера в Испания после сменят с английски в Англия Re: Какво става с новите данъци за колите?
rosendaal написа:...
Аз искам само да те попитам един въпрос. Твърдиш, че в БГ данъците и всичко е евтино. Моля те направи си една справка, в държавата в която живееш в момента, каква ти е пазарската кошница (демек с една работна заплата колко храна и стоки от първа необходимост може да си купиш), също и колко литра бензин/дизел можеш да заредиш с една заплата. После ще ти дам цифрите за България.
Поздрави на шенгена.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
b00st написа:rosendaal написа:...
Аз искам само да те попитам един въпрос. Твърдиш, че в БГ данъците и всичко е евтино. Моля те направи си една справка, в държавата в която живееш в момента, каква ти е пазарската кошница (демек с една работна заплата колко храна и стоки от първа необходимост може да си купиш), също и колко литра бензин/дизел можеш да заредиш с една заплата. После ще ти дам цифрите за България.
Поздрави на шенгена.
Ама как ще ти каже колега като сме на последно място по доходи в Европа и в топ 5 по брой полицай на глава от населението и общо данъчно облагане(Акцизи,ДДС и данъци) !!! Стигна се до гаврата че дизел-а е по евтин в Люксембург(най богатата страна в ЕС) от колкото в България(най бедната в ЕС) минимална заплата в България 150 EUR= минимална заплата в Люксембург 1 874,19 EUR на месец !!!! Да речем че rosendaal е прав и данъците да са по 2000 EUR в България респективно в Люксембург да станат по 20 000 евро на година и да почнем да плюем колко са мързеливи люксембургците колко са тъпи че не могат да си платят "някакви" си 20 000 евро на година!!!
Колега rosendaal ако имаш нещо да ми кажеш пиши тук не на лични!!!- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Leon написа:Това е разковничето - реципрочност. Съдират се да ни обясняват колко са ни ниски данъците сравнени с европейските, но като стане дума за пътища, инфраструктура, удобства за шофьори и коли... опа, пари няма, тук е тежко, не сме Европа, колективна безотговорност и прехвърляне на топката. И сменяме темата до следващото вдигане на данъците. Писах и другаде - за 5000 км. из България това лято, намерих 3-4 отсечки, на които имам усещането, че карам кола, без да преувеличавам. Всичко друго е било път и се отбива номера, че го поддържаме, за да текат едни пари накъдето трябва. И в Европа има лоши пътища, но съотношението е точно обратното. И не ми казвайте, че нямаме пътища, защото са ни ниски данъците, че ми е рано да се смея толкова много.
+1
Е.Димитров написа:Автомобилът Е необходимост,както необходимост е жилището!
Данъка си го платих

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа::yes: особено за София-друг е въпроса,че народопсихолигията не позволява на средноинтелигентната(казано дипломатично) маса притежаващи МПС да ползва алтернативи -адския транспорт е нещо силно унизително
Данъка си го платих
Ако си в София и ти удобно метрото МПС-то се обезсмисля до някъде пък и не виждам нищо срамно да се возиш в метро
Ако има и добре направени велоалеи също но при този ужасен градски транспорт автомобила е необходимост спор няма
Лично аз минавам много километри за България(около 25 000 на година) предимно градско ако имах алтернативен транспорт едвали щях да карам толкова много ! Тази година се качих на един автобус в София да видя какво е... ами положението се влошава вместо да се подобрява.