Какво става с новите данъци за колите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Какво става с новите данъци за колите?

Мнение от forski » 03 Окт 2013, 20:44

Rosendaal, сигурно месечният ти доход в същинската Европа след данъците е 300 евро, нали?
THINK POSITIV

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 04 Окт 2013, 1:46

Atsalov написа:Който няма пари да ходи пеш.В конституцията пише че всеки има право на условия за живот,лечение и неприкосновеност,но никъде не пише че автомобилът е необходимост.

Ем като ходи пеш, значи няма да плаща данъци на автомобила, следователно пак няма да има пари за лекарства :roll:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Окт 2013, 8:53

rosendaal написа:
sas_88 написа:
rosendaal написа:Жалка картинка господа,всеки втори как да си спести някакви смешни данъци на фона на цената на една гума 17'' да речем.В другата тема пък съвети към автора й как да се престори, че е много пострадал от катастрофа и да вземел повечко пари от застраховката ГО.
А претендирате че БМВ е премиум марка.Следователно не за дребнави хора.
Ако знаете колко жалко излгежда всичко отстрани........

Ако знаеш колко не на място ти е коментара.......понякога е по добре да замълчиш отколкото да се пишеш тарикат.

Сори,но ако дойдете да живеете в същинската Европа ще се научите,но пусто андрешково мислене вирее само на тези 111 хиляди квадратни километра.
Господин Тарикат,тук след третия месец започват да те натискат да си сменяш номерата и да разкараш българските.Знаеш ли колко струва цялата галимация заедно със застраховки ,такси и тем подобни-2126 евро.Ако искаш-ако не заминавай си в БГ.Това е,ако някой още му се струва че живота в Родината е скъп малко да се информира.
И аз лично съм ''за'' половината скрап която се движи по БГ пътищата данъчно и чрез такси да ги накарат да се спрат от движение.
Който няма пари да ходи пеш.В конституцията пише че всеки има право на условия за живот,лечение и неприкосновеност,но никъде не пише че автомобилът е необходимост.

А сега кажи за колко пари работи средният там дето се намираш,ако средната заплата там е 2000 евро и плащаш средна заплата при една пре регистрация на автомобила една средна заплата,тук средната е 500 лева да кажем и таксите и всички неща са също една средна заплата.
Даже застраховки и всичко като се прибави отива доста над средната заплата.
Когато някой прави такива съпоставки е редно да ги прави обективно,в европа за нов автомобил,данъците са много ниски,тук не е така,тук колкото е по-нов автомобила,толкова данъка му е по-висок,и аз съм "ЗА" да се разкарат всички трошки,също така обаче като се почне от трошките съм за и да се почне да се търси отговорност и от общините за не качествени пътища,както е в белите държави и още хиляда неща.
Колко интересен диалог би се получил между теб и баща ти да кажем като му фраснат европейски данък на двадесет годишният опел дето търкаля и ти решиш да му обясниш да не бъде андрешко и да си плати налога или да го предава за скраб..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Окт 2013, 9:32

Е.Димитров написа: ...да се почне да се търси отговорност и от общините за не качествени пътища,както е в белите държави и още хиляда неща.
Колко интересен диалог би се получил между теб и баща ти да кажем като му фраснат европейски данък на двадесет годишният опел дето търкаля и ти решиш да му обясниш да не бъде андрешко и да си плати налога или да го предава за скраб..

Това е разковничето - реципрочност. Съдират се да ни обясняват колко са ни ниски данъците сравнени с европейските, но като стане дума за пътища, инфраструктура, удобства за шофьори и коли... опа, пари няма, тук е тежко, не сме Европа, колективна безотговорност и прехвърляне на топката. И сменяме темата до следващото вдигане на данъците. Писах и другаде - за 5000 км. из България това лято, намерих 3-4 отсечки, на които имам усещането, че карам кола, без да преувеличавам. Всичко друго е било път и се отбива номера, че го поддържаме, за да текат едни пари накъдето трябва. И в Европа има лоши пътища, но съотношението е точно обратното. И не ми казвайте, че нямаме пътища, защото са ни ниски данъците, че ми е рано да се смея толкова много.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 04 Окт 2013, 10:48

rosendaal написа:Господин Тарикат,тук след третия месец започват да те натискат да си сменяш номерата и да разкараш българските.Знаеш ли колко струва цялата галимация заедно със застраховки ,такси и тем подобни-2126 евро.Ако искаш-ако не заминавай си в БГ.Това е,ако някой още му се струва че живота в Родината е скъп малко да се информира.
.

Абе г-н Шенген кой ще те "натиска" да сменяш номерата след като си бг гражданин :mhihi: Да не говорим че сумати италианци с фирми тук карат с бг номера в Италия !!!!! По въпроса с "Скраба" дето караме ми той от къде идва бе г-н Бай ганчо нали до преди това е дефилирал по западните улици :idea: Дори и в най богатите държави като Швейцария и Луксембург не всеки кара чисто нова или сменя колата си на 5 години хората си карат и по стари коли без някой да ги тормози или рекетира и т.н !!!

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 04 Окт 2013, 11:04

Не четете,а всеки си знае неговото.
Автомобилът не е необходимост.Автомобилът не е необходимост.Автомобилът не е необходимост.Колкото по-рано се осъзнае това в БГ толкова по добре за народопсихологията като цяло.
Защото така звучите като българските цигани в бяла страна-''Ама ний сми усемнайси чувека ,дайти ни едно жилищи да са настаним.''Ами кой ви е карал да ставате един футболен отбор бе.
Аз съм на мнение ,че като бачкаш за 600 лева в БГ нито кола би следвало да имаш,нито Айфон,нито да се гордееш с ''костюма'' си на адидас.Но се наблюдава точно обратното.
Човек трябва да се развива в посока доходи а не да се чуди откъде да си измисля дребни тарикатлъци да спестява мизерни сумички и да си мисли че е тариката на деня.
То и аз може да почна да плюя държавата защо не ми направи Дом Перинъона и московското черно злато по 5 лева,но на каква база????
Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.

п.п. илийчо 1984 ,просто не ми се спори,извини ме,а и точно за Италия и за скрап /с ''п'' мойто момче/ да си говорим мисля на всички е ясно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 04 Окт 2013, 13:54

rosendaal написа:Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.

п.п. илийчо 1984 ,просто не ми се спори,извини ме,а и точно за Италия и за скрап /с ''п'' мойто момче/ да си говорим мисля на всички е ясно.

Бай Ганчо "scrap" която е чуждица ще си я пиша как си реша просто в нашия език я няма тази дума !!! Г-н културовед я ни обясни коя еврпейска държава те "притиска" да си смениш номерата?!?! Или говори нещо конкретно или общи комунистически приказки не щем !!! Данъците в България не са малки а какво точно се прави с тях е отделен въпрос но с оглед видяното 20 години какво се прави не бих да и 1 лев на тези крадци!!!!

rosendaal написа:Аз съм на мнение ,че....

Най добре си остави твоето мнение вкъщи....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Окт 2013, 14:00

Нека не се налага да охлаждаме страстите с модераторски методи... моля.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Окт 2013, 14:24

ilia1984 написа:
rosendaal написа:Искаш кола и да можеш да й плащаш данъците-ами работи,учи,забогатявай а не се офлянквай.

Бай Ганчо "scrap" която е чуждица ще си я пиша как си реша просто в нашия език я няма тази дума !!! Г-н културовед я ни обясни коя еврпейска държава те "притиска" да си смениш номерата?!?! Или говори нещо конкретно или общи комунистически приказки не щем !!! Данъците в България не са малки а какво точно се прави с тях е отделен въпрос но с оглед видяното 20 години какво се прави не бих да и 1 лев на тези крадци!!!!

rosendaal написа:Аз съм на мнение ,че....

Най добре си остави твоето мнение вкъщи....

Всяка европейска държава те натиска да си смениш номерата! Това е, ако си с постоянно местожителство в чуждата държава, а караш с Бг номера. Не само, че натискат, ами и има и глоби, при това големи, дори се стига до запор на талигата. Това, че ти не знаеш или си чувал от тук и от там нещо, не значи нищо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Окт 2013, 14:37

Автомобилът Е необходимост,както необходимост е жилището!
Едно време автомобилът беше лукс а не необходимост,сега е необходимост и то именно в България,където не е уреден така общественият транспорт както е в европа.
Всеки който има дете,възрастни родители и всякакви там неща,дори и сам да живее има нужда от личен автомобил,съвсем друг е въпроса за големината като обем на двигател и каросерия и нуждата от голям и мощен автомобил,бих казал че по-скоро не е необходимо от мощен автомобил и съответно данъците са по-високи за такива автомобили.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 04 Окт 2013, 14:45

alekangg написа:Всяка европейска държава те натиска да си смениш номерата! Това е, ако си с постоянно местожителство в чуждата държава, а караш с Бг номера. Не само, че натискат, ами и има и глоби, при това големи, дори се стига до запор на талигата. Това, че ти не знаеш или си чувал от тук и от там нещо, не значи нищо.

Такова нещо няма защото противоречи на европейските закони! :clap: Как точно е в Испания където има милионни англичани с имоти там сигурно карат с испански номера в Испания после сменят с английски в Англия :mhihi: Това че ние българите не си търсим правата си е лично наш проблем това че някъде правят такива опити съм съгласен но ако се оплачеш в ЕК става доста лошо за тях!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Окт 2013, 15:38

rosendaal написа:...

Аз искам само да те попитам един въпрос. Твърдиш, че в БГ данъците и всичко е евтино. Моля те направи си една справка, в държавата в която живееш в момента, каква ти е пазарската кошница (демек с една работна заплата колко храна и стоки от първа необходимост може да си купиш), също и колко литра бензин/дизел можеш да заредиш с една заплата. После ще ти дам цифрите за България.
Поздрави на шенгена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 04 Окт 2013, 16:06

b00st написа:
rosendaal написа:...

Аз искам само да те попитам един въпрос. Твърдиш, че в БГ данъците и всичко е евтино. Моля те направи си една справка, в държавата в която живееш в момента, каква ти е пазарската кошница (демек с една работна заплата колко храна и стоки от първа необходимост може да си купиш), също и колко литра бензин/дизел можеш да заредиш с една заплата. После ще ти дам цифрите за България.
Поздрави на шенгена.

Ама как ще ти каже колега като сме на последно място по доходи в Европа и в топ 5 по брой полицай на глава от населението и общо данъчно облагане(Акцизи,ДДС и данъци) !!! Стигна се до гаврата че дизел-а е по евтин в Люксембург(най богатата страна в ЕС) от колкото в България(най бедната в ЕС) минимална заплата в България 150 EUR= минимална заплата в Люксембург 1 874,19 EUR на месец !!!! Да речем че rosendaal е прав и данъците да са по 2000 EUR в България респективно в Люксембург да станат по 20 000 евро на година и да почнем да плюем колко са мързеливи люксембургците колко са тъпи че не могат да си платят "някакви" си 20 000 евро на година!!!

:OT: Колега rosendaal ако имаш нещо да ми кажеш пиши тук не на лични!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Окт 2013, 21:56

Leon написа:Това е разковничето - реципрочност. Съдират се да ни обясняват колко са ни ниски данъците сравнени с европейските, но като стане дума за пътища, инфраструктура, удобства за шофьори и коли... опа, пари няма, тук е тежко, не сме Европа, колективна безотговорност и прехвърляне на топката. И сменяме темата до следващото вдигане на данъците. Писах и другаде - за 5000 км. из България това лято, намерих 3-4 отсечки, на които имам усещането, че карам кола, без да преувеличавам. Всичко друго е било път и се отбива номера, че го поддържаме, за да текат едни пари накъдето трябва. И в Европа има лоши пътища, но съотношението е точно обратното. И не ми казвайте, че нямаме пътища, защото са ни ниски данъците, че ми е рано да се смея толкова много.

+1

Е.Димитров написа:Автомобилът Е необходимост,както необходимост е жилището!
Едно време автомобилът беше лукс а не необходимост,сега е необходимост и то именно в България,където не е уреден така общественият транспорт както е в европа.
Всеки който има дете,възрастни родители и всякакви там неща,дори и сам да живее има нужда от личен автомобил,съвсем друг е въпроса за големината като обем на двигател и каросерия и нуждата от голям и мощен автомобил,бих казал че по-скоро не е необходимо от мощен автомобил и съответно данъците са по-високи за такива автомобили.

:yes: особено за София-друг е въпроса,че народопсихолигията не позволява на средноинтелигентната(казано дипломатично) маса притежаващи МПС да ползва алтернативи -адския транспорт е нещо силно унизително :lol:
Данъка си го платих :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 04 Окт 2013, 22:27

Bogat-Beden написа::yes: особено за София-друг е въпроса,че народопсихолигията не позволява на средноинтелигентната(казано дипломатично) маса притежаващи МПС да ползва алтернативи -адския транспорт е нещо силно унизително :lol:
Данъка си го платих :dunno:

Ако си в София и ти удобно метрото МПС-то се обезсмисля до някъде пък и не виждам нищо срамно да се возиш в метро :yes:
Ако има и добре направени велоалеи също но при този ужасен градски транспорт автомобила е необходимост спор няма :wave:
Лично аз минавам много километри за България(около 25 000 на година) предимно градско ако имах алтернативен транспорт едвали щях да карам толкова много ! Тази година се качих на един автобус в София да видя какво е... ами положението се влошава вместо да се подобрява.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата