Градушка - Този път беше силно
Модератор: Общи модератори
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Градушка - Този път беше силно
Hito написа:Колеги казвайте къде да сменявам предния прозорец ,че днес ми разказаха играта![]()
Чаках 2 (два) часа в мустанг.....за да ми кажат ,че нямат за моя модел
Само не в Кобра

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Многозлеточкаком
И двата стопа, едното огледало, задния джам и няма здрав детайл, освен броните, ама и тва не е сигурно 
Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан

Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Apassionata написа:Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан
На мен пък ми се насълзиха очите като видях снимките, съвсем сериозно.

Преди време работех до теб (в на Мартинели сградата) и обедната почивка излизах, палих цигара и гледах твоята кола... страхотна мадама

Малииии...
Жал ми е за колите Ви, колеги!
И мойта М-ка беше заебана и я би градушка, ама от леката и няма следи. Ако ми се беше случило това... сигурно щях да я пусна за части...
Жал ми е за колите Ви, колеги!
И мойта М-ка беше заебана и я би градушка, ама от леката и няма следи. Ако ми се беше случило това... сигурно щях да я пусна за части...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
bum_bum написа:rve написа:Няма наука на света, която да ви каже със 100% достоверност дали ще вали град и дали ще е с размерите на лешник, орех или яйце.
Не претендирам да разбирам от тия работи, но размера на градушката не зависи ли от височината на която се е сформирал облака? Т.е. имат радар, засичат височина и ако е градоносен би трябвало да имат идея дали ще е колкото лешник или колкото яйце.![]()
Всичките метереолози с красивите им дипломи и радарите за милиони евра могат да си го начукат ако им пусна кучето ми което в рамките на два часа от началото на дъжда има 100% успеваемост в предсказанията.
Яде за няма и 100лв на месец, спи на земята и върши повече работа от всичките им агенции и служби, които месечно изяждат милиони от бюджета.
Не, размерът на градушката не зависи от големината на облака, а от броя градоносни зърна в него. Градушката се формира от преохладена водна капка, която замръзва и при хаотичното си движение в облака нагоре-надолу нараства, "забирайки" други такива преохладени водни капки. Ледените парчета, които стигат до земята, са толкова по-големи колкото е по-малък броят на градоносните зародиши в облака. Т.е. ако има достатъчно голям брой ледени зародиши в облака градушката е по-дребна или дори до земята може и да се стопи и да падне само дъжд. На това се основава и методът за борба с тях. Много хора погрешно си мислят, че с ракетите видиш ли облакът се "разбива". Това е толкова вярно, колкото и твърдението, че Земята е плоска. Един буреносен облак акумулира енергия колкото една прилична атомна бомба и с подобни ракети не можем дори и да го почешем. Ракетите за борба с градушките въздействат по химически път - "бойната" им част съдържа химикал на основата на калиев перманганат, който има свойството да сублимира водата, т.е. да я кара да замръзва. И реално с една ракета в облака се вкарват допълнително голям брой изкуствени ледени зародиши, с което се намалява размера, до който могат да стигнат ледените зърна.
В случая проблем беше и големината на облака като площ. Т.е. чернилката беше над цяла София, но размерът на градушката беше различен. Аз минах метър, колата ми беше навън, но на летището градушката беше с големината на лешник и нямам поражения.
Това, в което с право можем да обвиним държавата е в системното закриване на полигоните за борба с градушките. И точно метеоролозите нямат радари за мильони. Техните са на няколко десетилетия и често са извън строя, защото няма пари за поддръжката им. Макар, че в случая ако този облак се е формирал в района на София просто няма спасение. Площадките с ракетите се пряват в райони с обширни селскостопански насаждения, защото те целят да предпазят предимно реколтата. А и не върви да пуцат с тези неуправляеми ракети над населени райони. Че от там пък каква беля може да стане...

Лелее, Бойчее, горкият Разбойник...

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Maxmadness написа:Hito написа:Колеги казвайте къде да сменявам предния прозорец ,че днес ми разказаха играта![]()
Чаках 2 (два) часа в мустанг.....за да ми кажат ,че нямат за моя модел
Само не в Кобра
Абе в тая сиромащия.......и кифлата е хляб

Давайте някви насоки ,че в петък след обяд трябва да пътувам

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
520i написа:Давайте акъл къде да си правим стъклата, чета сега по форумите ни Кобра, ни Мустанг, навсякъде се оплакват. Включително и аз, преди врме съм сменял в Кобра челно стъкло и оттогава съм се зарекал при тях повече никога.
Препоръчайте някой стъклар да свърши тая работа, но без течове после, без свистене над 100км/ч и т.н.
Аз наскоро сменях челно стъкло на Х-са в Кобра но нямам забележки, поне засега.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
mumford написа:А по луксозните автокъщи как е положението Софавто, Капитолия ?
В Софавто са спасени доста малко коли, предимно тия екзотичните най-отпред. Повечето са пострадали.
http://valavto.mobile.bg/ тези ги познавам, над половината коли са пострадали
http://bmvisin.mobile.bg/ за тези приятел ми каза че също имат доста поражение
имам приятел в люлин срещу практикер които щеше да се мести скоро и не е слагал мрежите за градушка всички коли са му леш

Съмняваме до петък да успееш. В Кобра свършиха почти всички видове стъкла, останаха тези баш китайските, които са супер криви. Казаха ми, че в понеделник очакват голяма доставка. В Мустанг също почти нищо няма. За е46 и е39 днес нямаше, казаха ми другата седмица. Пробвай в Тане или Тани, едно от двете беше.

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
520i написа:Съмняваме до петък да успееш. В Кобра свършиха почти всички видове стъкла, останаха тези баш китайските, които са супер криви. Казаха ми, че в понеделник очакват голяма доставка. В Мустанг също почти нищо няма. За е46 и е39 днес нямаше, казаха ми другата седмица. Пробвай в Тане или Тани, едно от двете беше.
Звънях и в Тани....казаха ми ,че най рано понеделник или вторник могат да ми кажат кога ЕВЕНТУАЛНО ще могат да дойдат

Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
rve написа:...

Владо написа:За мен лично обаче вчера както се случиха нещата, начина е неправилен. Никога няма да жаля за ламарини, стени, стъкла, или каквото и да било, извън човека и здравето му.
Но е крайно необходимо да се научим да си гледаме работата както трябва.
Аз лесно давам съвети като не съм пострадал и само аз си знам колко щях да псувам ако ми беше поломило колицата ама в крайна сметка помислете си, че можеше да сте на мястото на убития от дърво човек или в кола премазана от дърво. Какво са в тоя случай няколко ламарини и стъкла? Самия аз само 20мин преди бурята минах там покрай Мария Луйза, където дървото е паднало върху дядката.
Мисълта ми е, че живеем в информационно общество. Недопустимо е ако някой е имал информация за задаваща се градушка, ураганен вятър, силен дъжд да не се вземат мерки да се предупреди населението, дори и да излезе фалшива тревога. Още повече в контекста на това, което се случи във Варна и Добрич.
Стъкла съм сменял 2 в Кобра и едно в Мустанг. Помня, че в Кобра имаха някакви Пинкертън мисля, които уж са читави и за оригинално вграждане. Вдове с течове и свирене не съм имал и качеството на по-скъпите стъкла е добро. В Кобра обаче ми издраха по някакъв начин капака. Хубаво е като ви върнат колата ако може да я оставите там за през ноща за да хване добре лепилото, че по тия дупки нищо чудно да се разлепи ако се кара веднага. Най-вероятно и като са затрупани от работа ще бързат да направят колкото могат повече монтажи и несъмнено качеството ще пострада.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
bum_bum написа:rve написа:...
Освен да благодарим за интересния, полезен и безплатен урок. Помня едно време в училище, че по някакъв предмет се говореше за градушките ама освен, че е било преди 30 години и по принцип не съм особено паметлив. Помня само това, че колкото е по-високо облака е толкова по-голям размера на ледените топчета.
Владо написа:За мен лично обаче вчера както се случиха нещата, начина е неправилен. Никога няма да жаля за ламарини, стени, стъкла, или каквото и да било, извън човека и здравето му.
Но е крайно необходимо да се научим да си гледаме работата както трябва.
Аз лесно давам съвети като не съм пострадал и само аз си знам колко щях да псувам ако ми беше поломило колицата ама в крайна сметка помислете си, че можеше да сте на мястото на убития от дърво човек или в кола премазана от дърво. Какво са в тоя случай няколко ламарини и стъкла? Самия аз само 20мин преди бурята минах там покрай Мария Луйза, където дървото е паднало върху дядката.
Мисълта ми е, че живеем в информационно общество. Недопустимо е ако някой е имал информация за задаваща се градушка, ураганен вятър, силен дъжд да не се вземат мерки да се предупреди населението, дори и да излезе фалшива тревога. Още повече в контекста на това, което се случи във Варна и Добрич.
Стъкла съм сменял 2 в Кобра и едно в Мустанг. Помня, че в Кобра имаха някакви Пинкертън мисля, които уж са читави и за оригинално вграждане. Вдове с течове и свирене не съм имал и качеството на по-скъпите стъкла е добро. В Кобра обаче ми издраха по някакъв начин капака. Хубаво е като ви върнат колата ако може да я оставите там за през ноща за да хване добре лепилото, че по тия дупки нищо чудно да се разлепи ако се кара веднага. Най-вероятно и като са затрупани от работа ще бързат да направят колкото могат повече монтажи и несъмнено качеството ще пострада.
Pilkington.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
520i написа:Apassionata написа:Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан
На мен пък ми се насълзиха очите като видях снимките, съвсем сериозно.![]()
Преди време работех до теб (в на Мартинели сградата) и обедната почивка излизах, палих цигара и гледах твоята кола... страхотна мадама
ай стига бе тва БМВ от много време го знам, дано го оправиш пак че е много яко баси мно тъпо ми стана кат видях снимките..
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз в монтана си смених преден джам, кобра ли е незнам..май да, казаха 4 часа да не карам колата..аз си тръгнах за софия, проблеми 1 г нямам, но е служебна, ако беше моя щях да си чакам както са ми казали.
М/у другото в монтана можеби е по тегаво и от сф, а и % със застраховки е доста под сф, като гледам никой не мрънка от тях тук..
rve, и си прав и не..не че се разпръсква, и се ползва сребарен йодид, ми спомага за по-бързото образуване на дребна градушка, ония майстор си призна, че софийско няма ракетна с-ма, ама врачанско/монтанско има и пак не е стреляно...
Верно, в тая държава най-накрая тряя се работи, ако не да ти зимат главата..поне показно да ти бият шута пред бтвто
Дано ако не застрахователите, то презастрахователите търсят отговорност на тая шуробаджанашка държава. Че тук у нас нема кой.
М/у другото в монтана можеби е по тегаво и от сф, а и % със застраховки е доста под сф, като гледам никой не мрънка от тях тук..
rve, и си прав и не..не че се разпръсква, и се ползва сребарен йодид, ми спомага за по-бързото образуване на дребна градушка, ония майстор си призна, че софийско няма ракетна с-ма, ама врачанско/монтанско има и пак не е стреляно...
Верно, в тая държава най-накрая тряя се работи, ако не да ти зимат главата..поне показно да ти бият шута пред бтвто

Дано ако не застрахователите, то презастрахователите търсят отговорност на тая шуробаджанашка държава. Че тук у нас нема кой.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
У нас винаги са ползвали сребърен йодид. Имаме си и завод за ракети в Стара Загора с оборот сигурно в милиони. От метеорология не разбирам, но доплеровите радари си вършат работата най - чудесно
Та оттук съдя, че едва ли времето за реакция е 2-3 часа. И аз си мисля, че трябваше да надуят сирените, въпреки, че най-вероятно - щяхме да гледаме градушка на сирени
От друга страна - повече стреляне, колкото тая пролет и началото на лятото - не съм виждал никога ... а и не знам дали им влиза в плановете да пазят градовете
П.п. Сега разцъках уикипедията и там един от бабешките признаците, че ще вали едра градушка е, че обалците зеленеят .... А 15 минути преди да тресне го обсъждахме тоя шибан зелен облак

От друга страна - повече стреляне, колкото тая пролет и началото на лятото - не съм виждал никога ... а и не знам дали им влиза в плановете да пазят градовете
П.п. Сега разцъках уикипедията и там един от бабешките признаците, че ще вали едра градушка е, че обалците зеленеят .... А 15 минути преди да тресне го обсъждахме тоя шибан зелен облак

Ubi dubium, ibi libertas