Градушка - Този път беше силно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Градушка - Този път беше силно

Мнение от Maxmadness » 09 Юли 2014, 20:08

Hito написа:Колеги казвайте къде да сменявам предния прозорец ,че днес ми разказаха играта :ranting:
Чаках 2 (два) часа в мустанг.....за да ми кажат ,че нямат за моя модел :banghead:

Само не в Кобра :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 09 Юли 2014, 20:09

Многозлеточкаком :mhihi: И двата стопа, едното огледало, задния джам и няма здрав детайл, освен броните, ама и тва не е сигурно :mrgreen:

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан :smoke:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 09 Юли 2014, 20:13

Apassionata написа:Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан :smoke:

На мен пък ми се насълзиха очите като видях снимките, съвсем сериозно. :(

Преди време работех до теб (в на Мартинели сградата) и обедната почивка излизах, палих цигара и гледах твоята кола... страхотна мадама
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Юли 2014, 20:14

Малииии...
Жал ми е за колите Ви, колеги!
И мойта М-ка беше заебана и я би градушка, ама от леката и няма следи. Ако ми се беше случило това... сигурно щях да я пусна за части...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 09 Юли 2014, 20:18

bum_bum написа:
rve написа:Няма наука на света, която да ви каже със 100% достоверност дали ще вали град и дали ще е с размерите на лешник, орех или яйце.

Не претендирам да разбирам от тия работи, но размера на градушката не зависи ли от височината на която се е сформирал облака? Т.е. имат радар, засичат височина и ако е градоносен би трябвало да имат идея дали ще е колкото лешник или колкото яйце. :dunno:

Всичките метереолози с красивите им дипломи и радарите за милиони евра могат да си го начукат ако им пусна кучето ми което в рамките на два часа от началото на дъжда има 100% успеваемост в предсказанията.
Яде за няма и 100лв на месец, спи на земята и върши повече работа от всичките им агенции и служби, които месечно изяждат милиони от бюджета.

Не, размерът на градушката не зависи от големината на облака, а от броя градоносни зърна в него. Градушката се формира от преохладена водна капка, която замръзва и при хаотичното си движение в облака нагоре-надолу нараства, "забирайки" други такива преохладени водни капки. Ледените парчета, които стигат до земята, са толкова по-големи колкото е по-малък броят на градоносните зародиши в облака. Т.е. ако има достатъчно голям брой ледени зародиши в облака градушката е по-дребна или дори до земята може и да се стопи и да падне само дъжд. На това се основава и методът за борба с тях. Много хора погрешно си мислят, че с ракетите видиш ли облакът се "разбива". Това е толкова вярно, колкото и твърдението, че Земята е плоска. Един буреносен облак акумулира енергия колкото една прилична атомна бомба и с подобни ракети не можем дори и да го почешем. Ракетите за борба с градушките въздействат по химически път - "бойната" им част съдържа химикал на основата на калиев перманганат, който има свойството да сублимира водата, т.е. да я кара да замръзва. И реално с една ракета в облака се вкарват допълнително голям брой изкуствени ледени зародиши, с което се намалява размера, до който могат да стигнат ледените зърна.

В случая проблем беше и големината на облака като площ. Т.е. чернилката беше над цяла София, но размерът на градушката беше различен. Аз минах метър, колата ми беше навън, но на летището градушката беше с големината на лешник и нямам поражения.

Това, в което с право можем да обвиним държавата е в системното закриване на полигоните за борба с градушките. И точно метеоролозите нямат радари за мильони. Техните са на няколко десетилетия и често са извън строя, защото няма пари за поддръжката им. Макар, че в случая ако този облак се е формирал в района на София просто няма спасение. Площадките с ракетите се пряват в райони с обширни селскостопански насаждения, защото те целят да предпазят предимно реколтата. А и не върви да пуцат с тези неуправляеми ракети над населени райони. Че от там пък каква беля може да стане... :help:

Лелее, Бойчее, горкият Разбойник... :( Тц, тц, тц..

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 09 Юли 2014, 20:33

Maxmadness написа:
Hito написа:Колеги казвайте къде да сменявам предния прозорец ,че днес ми разказаха играта :ranting:
Чаках 2 (два) часа в мустанг.....за да ми кажат ,че нямат за моя модел :banghead:

Само не в Кобра :mhihi:

Абе в тая сиромащия.......и кифлата е хляб :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Давайте някви насоки ,че в петък след обяд трябва да пътувам :help:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 09 Юли 2014, 20:38

520i написа:Давайте акъл къде да си правим стъклата, чета сега по форумите ни Кобра, ни Мустанг, навсякъде се оплакват. Включително и аз, преди врме съм сменял в Кобра челно стъкло и оттогава съм се зарекал при тях повече никога.

Препоръчайте някой стъклар да свърши тая работа, но без течове после, без свистене над 100км/ч и т.н.

Аз наскоро сменях челно стъкло на Х-са в Кобра но нямам забележки, поне засега.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2014, 20:39

mumford написа:А по луксозните автокъщи как е положението Софавто, Капитолия ?

В Софавто са спасени доста малко коли, предимно тия екзотичните най-отпред. Повечето са пострадали.

http://valavto.mobile.bg/ тези ги познавам, над половината коли са пострадали

http://bmvisin.mobile.bg/ за тези приятел ми каза че също имат доста поражение

имам приятел в люлин срещу практикер които щеше да се мести скоро и не е слагал мрежите за градушка всички коли са му леш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 09 Юли 2014, 20:40

Съмняваме до петък да успееш. В Кобра свършиха почти всички видове стъкла, останаха тези баш китайските, които са супер криви. Казаха ми, че в понеделник очакват голяма доставка. В Мустанг също почти нищо няма. За е46 и е39 днес нямаше, казаха ми другата седмица. Пробвай в Тане или Тани, едно от двете беше.
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 09 Юли 2014, 20:52

520i написа:Съмняваме до петък да успееш. В Кобра свършиха почти всички видове стъкла, останаха тези баш китайските, които са супер криви. Казаха ми, че в понеделник очакват голяма доставка. В Мустанг също почти нищо няма. За е46 и е39 днес нямаше, казаха ми другата седмица. Пробвай в Тане или Тани, едно от двете беше.

Звънях и в Тани....казаха ми ,че най рано понеделник или вторник могат да ми кажат кога ЕВЕНТУАЛНО ще могат да дойдат :cry: :help:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юли 2014, 21:02

rve написа:...

:yes: Освен да благодарим за интересния, полезен и безплатен урок. Помня едно време в училище, че по някакъв предмет се говореше за градушките ама освен, че е било преди 30 години и по принцип не съм особено паметлив. Помня само това, че колкото е по-високо облака е толкова по-голям размера на ледените топчета.

Владо написа:За мен лично обаче вчера както се случиха нещата, начина е неправилен. Никога няма да жаля за ламарини, стени, стъкла, или каквото и да било, извън човека и здравето му.
Но е крайно необходимо да се научим да си гледаме работата както трябва.

Аз лесно давам съвети като не съм пострадал и само аз си знам колко щях да псувам ако ми беше поломило колицата ама в крайна сметка помислете си, че можеше да сте на мястото на убития от дърво човек или в кола премазана от дърво. Какво са в тоя случай няколко ламарини и стъкла? Самия аз само 20мин преди бурята минах там покрай Мария Луйза, където дървото е паднало върху дядката.

Мисълта ми е, че живеем в информационно общество. Недопустимо е ако някой е имал информация за задаваща се градушка, ураганен вятър, силен дъжд да не се вземат мерки да се предупреди населението, дори и да излезе фалшива тревога. Още повече в контекста на това, което се случи във Варна и Добрич.

Стъкла съм сменял 2 в Кобра и едно в Мустанг. Помня, че в Кобра имаха някакви Пинкертън мисля, които уж са читави и за оригинално вграждане. Вдове с течове и свирене не съм имал и качеството на по-скъпите стъкла е добро. В Кобра обаче ми издраха по някакъв начин капака. Хубаво е като ви върнат колата ако може да я оставите там за през ноща за да хване добре лепилото, че по тия дупки нищо чудно да се разлепи ако се кара веднага. Най-вероятно и като са затрупани от работа ще бързат да направят колкото могат повече монтажи и несъмнено качеството ще пострада.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 09 Юли 2014, 21:28

bum_bum написа:
rve написа:...

:yes: Освен да благодарим за интересния, полезен и безплатен урок. Помня едно време в училище, че по някакъв предмет се говореше за градушките ама освен, че е било преди 30 години и по принцип не съм особено паметлив. Помня само това, че колкото е по-високо облака е толкова по-голям размера на ледените топчета.

Владо написа:За мен лично обаче вчера както се случиха нещата, начина е неправилен. Никога няма да жаля за ламарини, стени, стъкла, или каквото и да било, извън човека и здравето му.
Но е крайно необходимо да се научим да си гледаме работата както трябва.

Аз лесно давам съвети като не съм пострадал и само аз си знам колко щях да псувам ако ми беше поломило колицата ама в крайна сметка помислете си, че можеше да сте на мястото на убития от дърво човек или в кола премазана от дърво. Какво са в тоя случай няколко ламарини и стъкла? Самия аз само 20мин преди бурята минах там покрай Мария Луйза, където дървото е паднало върху дядката.

Мисълта ми е, че живеем в информационно общество. Недопустимо е ако някой е имал информация за задаваща се градушка, ураганен вятър, силен дъжд да не се вземат мерки да се предупреди населението, дори и да излезе фалшива тревога. Още повече в контекста на това, което се случи във Варна и Добрич.

Стъкла съм сменял 2 в Кобра и едно в Мустанг. Помня, че в Кобра имаха някакви Пинкертън мисля, които уж са читави и за оригинално вграждане. Вдове с течове и свирене не съм имал и качеството на по-скъпите стъкла е добро. В Кобра обаче ми издраха по някакъв начин капака. Хубаво е като ви върнат колата ако може да я оставите там за през ноща за да хване добре лепилото, че по тия дупки нищо чудно да се разлепи ако се кара веднага. Най-вероятно и като са затрупани от работа ще бързат да направят колкото могат повече монтажи и несъмнено качеството ще пострада.

Pilkington.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 09 Юли 2014, 21:30

520i написа:
Apassionata написа:Вече наистина ми е смешно, ама вчера поревах и пих валериан :smoke:

На мен пък ми се насълзиха очите като видях снимките, съвсем сериозно. :(

Преди време работех до теб (в на Мартинели сградата) и обедната почивка излизах, палих цигара и гледах твоята кола... страхотна мадама

ай стига бе тва БМВ от много време го знам, дано го оправиш пак че е много яко баси мно тъпо ми стана кат видях снимките..
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Юли 2014, 21:33

Аз в монтана си смених преден джам, кобра ли е незнам..май да, казаха 4 часа да не карам колата..аз си тръгнах за софия, проблеми 1 г нямам, но е служебна, ако беше моя щях да си чакам както са ми казали.

М/у другото в монтана можеби е по тегаво и от сф, а и % със застраховки е доста под сф, като гледам никой не мрънка от тях тук..
rve, и си прав и не..не че се разпръсква, и се ползва сребарен йодид, ми спомага за по-бързото образуване на дребна градушка, ония майстор си призна, че софийско няма ракетна с-ма, ама врачанско/монтанско има и пак не е стреляно...

Верно, в тая държава най-накрая тряя се работи, ако не да ти зимат главата..поне показно да ти бият шута пред бтвто :mhihi:

Дано ако не застрахователите, то презастрахователите търсят отговорност на тая шуробаджанашка държава. Че тук у нас нема кой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Юли 2014, 21:59

У нас винаги са ползвали сребърен йодид. Имаме си и завод за ракети в Стара Загора с оборот сигурно в милиони. От метеорология не разбирам, но доплеровите радари си вършат работата най - чудесно :!: Та оттук съдя, че едва ли времето за реакция е 2-3 часа. И аз си мисля, че трябваше да надуят сирените, въпреки, че най-вероятно - щяхме да гледаме градушка на сирени :mhihi:

От друга страна - повече стреляне, колкото тая пролет и началото на лятото - не съм виждал никога ... а и не знам дали им влиза в плановете да пазят градовете

П.п. Сега разцъках уикипедията и там един от бабешките признаците, че ще вали едра градушка е, че обалците зеленеят .... А 15 минути преди да тресне го обсъждахме тоя шибан зелен облак :mrgreen:

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата