Евтин семеен автомобил?
Модератор: Общи модератори
Re: Евтин семеен автомобил?
Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище 

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Точно такъв Туаран търсех 2 месеца. Обиколих в Русе всички автокъщи и едвам 2 харесах. Единият беше 2005 година за 7800 лв. Другият 2008г. за 8800. Ходих до кепитъла да видя там какво се предлага и .... ужас. Определено в София нямаше нито един в цяло Горубляне да е като хората. Накрая реших да вдигна бюджета с още малко и си взех Х3. Но ми направи впечатление, че изведнъж взеха да се срещат доста такива по улиците, явно ще се напълни с Туарани(или Туран, незнам как е правилното му произношение). Масово около 1000 - 1200 оборота им се появява една лека вибрация в купето и масово вадят сиво-синкав пушек отзадзе. Един тукашен джамбазин ми вика, като се загледах по неговата уникална бройка: "От мен да знаеш 1.9 мотор на Vw няма как да видиш да пуши". Казах му, че ако иска мога да му покажа колкото бройки иска такива и си тръгнах. Иначе не е лоша возията им. 1.9 определено не върви като голф 1.9, обаче 2.0 мотора определено е приятен за каране.
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
3186 написа:Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище
Колега, 1,9 точно 140 к.с. няма и във почти всички разновидности е страхотен двигател и мега кораво куче.
Виж, 2.0 tdi е почти точно обратното, особено преди 2008ма.. Те имат 140 к.с. вариант

Автомата би трябвало да е DSG, той също е с два варианта, там повече има писано във други форуми
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
3186 написа:Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище
Този двигател може да роди единствено ако е с прецакана турбина или не му работи едната дюза. И 1.9 131 кс и 2.0 140 к.с са много здрави двигатели с голям ресурс. Създават усещане, че много вървят. Дюзите на 1.9 са много издръжливи в сравнение с комън рейлските. При 140 к.с са с фабричен дефект, който се проявява обаче на около 100000 км и после се сменят гаранционно с вече читави. Това не е притеснително, тъй като кола с такъв двигател пос 150000 км в България едва ли има. Демек дюзите 100% вече са сменени.
Аз бих препоръчал Шкода Октавия или Супърб (зя малко по-висок бюджет) с горните двигатели. Много място имат, особено Супърб комби е огромен. Дори мисля, че до към 2010 г в Октавия се слагаха още 1.9 двигатели, което си е джакпот. Не съм чул някой да се оплаква от тях.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Гледам ги , стават за семейни
https://m.dir.bg/dnes/svyat/superkoli-k ... mln-snimki
Sent from my iPhoneХ using Tapatalk

https://m.dir.bg/dnes/svyat/superkoli-k ... mln-snimki
Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Няма вече BMW
Евтин семеен автомобил?
Bogat-Beden написа:3186 написа:Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище
Колега, 1,9 точно 140 к.с. няма и във почти всички разновидности е страхотен двигател и мега кораво куче.
Виж, 2.0 tdi е почти точно обратното, особено преди 2008ма.. Те имат 140 к.с. вариант
Автомата би трябвало да е DSG, той също е с два варианта, там повече има писано във други форуми
Да, моя е грешката - беше 2.0tdi, 2006 година

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мдам, пукат глави много
)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Преди 2009 да станат common real-и трябва да се избягват 2,0TDI , пукат глави, масленава помпа има един проблем и дюзите.
Таурана съм се возил доста пъти в 1,9tdi ръчка и в бензин автомат, с нищо не ме впечатли честно казано. За семеен става има място, но си е бая дървен- толкова.
Таурана съм се возил доста пъти в 1,9tdi ръчка и в бензин автомат, с нищо не ме впечатли честно казано. За семеен става има място, но си е бая дървен- толкова.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
За 2.0тди и аз не съм чувал добри отзиви. Бившата ми приятелка има А3-ка 2004г. - два пъти сменя дюзи. За пукането на глави също съм чувал, уж се отнасяло за моделите до 2007г. А и ми се струва доста шумен двигател. 1.9 не в по-тих де, но е доста по-надежден. Имам доста познати с 1.9тди - основно сеати, не съм чул оплаквания. Октавия с 1.9 според мен би бил добър вариант.

SpeedyMan написа:5. Плащаш за това, което получаваш,
Колата, транспорта от чужбина, +заплатата и наема на търговеца, но и на момчетета, които са оправили проблемите и са направили невъзможното да подмладят колата (естествено, че има надценка... )..
И сега да кажа: Много ми е интересно как в Германия за една кола втора употреба се иска същата "цифра" пари, които се искат тук, само дето е в евро. Т.е. х 2. И доста по-добре изглеждащи, от първи собственик или добра сервизна история. Колко ще струва да същата тази кола, докато дойде до България и т.н.![]()
Не знам колега, много се чудя за адекватността на цените по тея големи сайтове. Как ще коментираш тая цена например, 13 ХИЛЯДИ ЕВРО за 17 годишно Е46

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... a638a076d4
Това не е единствената обява с такава брутална цена. Има над 5 страници с обяви на Е46ци 330 бенз. с цена над 10 000€

Как мислите, нормално ли е 16-20 годишна кола да струва 10+к€, при условие, че е супер разпространена и като нова е била към 35к€, но това е било преди почти 20 години

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Тази конкретно ми се струва в завидно добро състояние и е доста натоварена откъм моторизация и оборудване.

c04 написа:Преди 2009 да станат common real-и трябва да се избягват 2,0TDI , пукат глави, масленава помпа има един проблем и дюзите.
аз точно за това питах за 1.9 ,2.0 мотора от много хора съм чувал че пука глави не само при туран но и при другите модели на ваг.Единствено знам за 1.9 че почвали да губи антифриз може пак да е индикатор за проблеми с главата
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
pampo написа:SpeedyMan написа:5. Плащаш за това, което получаваш,
Колата, транспорта от чужбина, +заплатата и наема на търговеца, но и на момчетета, които са оправили проблемите и са направили невъзможното да подмладят колата (естествено, че има надценка... )..
И сега да кажа: Много ми е интересно как в Германия за една кола втора употреба се иска същата "цифра" пари, които се искат тук, само дето е в евро. Т.е. х 2. И доста по-добре изглеждащи, от първи собственик или добра сервизна история. Колко ще струва да същата тази кола, докато дойде до България и т.н.![]()
Не знам колега, много се чудя за адекватността на цените по тея големи сайтове. Как ще коментираш тая цена например, 13 ХИЛЯДИ ЕВРО за 17 годишно Е46![]()
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... a638a076d4
Това не е единствената обява с такава брутална цена. Има над 5 страници с обяви на Е46ци 330 бенз. с цена над 10 000€![]()
Как мислите, нормално ли е 16-20 годишна кола да струва 10+к€, при условие, че е супер разпространена и като нова е била към 35к€, но това е било преди почти 20 години
Годините никога не са били и няма да бъдат по-голям фактор от състоянието и пробега, проумейте го най-накрая.

На пазара винаги ще се намират коли на пръв поглед с неоправдано висока цена, но обикновено са единични случаи. Въпросът е дали ще се появят правилните купувачи, които търсят точно това в точния момент. За определени модели с определени двигатели такива купувачи има постоянно. Тогава се разбира кое колко "струва".

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Изпадна ми един читав Сеат Алтеа ХL с DSG7 и 1,6 тди......доста приличен семеен автомобил. Мястото за пътниците отзад е много просторно, което е за сметка на багажника. Не че багажникът е малък. Колата е 2015-та година и има много екстри. Има и много недомислици, като малоумния подлакътник, липсата на дневни светлини, задната кора и поведението при спускане по наклон. Също така DSG7 когато не е на спортен режим, понякога държи двигателя на 1100 оборота при ниска скорост и буквално автомобилът се тресе. При нормално каране разходът на гориво е между 5 и 6,5. Както казваха в "Чернобил" - нот грейт, нот терибъл