Евтин семеен автомобил?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Евтин семеен автомобил?

Мнение от MartinP » 30 Сеп 2019, 13:44

нещо за VW Touran да кажете 1.9 мотора 1ва генерация ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 30 Сеп 2019, 13:49

Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 30 Сеп 2019, 17:01

Точно такъв Туаран търсех 2 месеца. Обиколих в Русе всички автокъщи и едвам 2 харесах. Единият беше 2005 година за 7800 лв. Другият 2008г. за 8800. Ходих до кепитъла да видя там какво се предлага и .... ужас. Определено в София нямаше нито един в цяло Горубляне да е като хората. Накрая реших да вдигна бюджета с още малко и си взех Х3. Но ми направи впечатление, че изведнъж взеха да се срещат доста такива по улиците, явно ще се напълни с Туарани(или Туран, незнам как е правилното му произношение). Масово около 1000 - 1200 оборота им се появява една лека вибрация в купето и масово вадят сиво-синкав пушек отзадзе. Един тукашен джамбазин ми вика, като се загледах по неговата уникална бройка: "От мен да знаеш 1.9 мотор на Vw няма как да видиш да пуши". Казах му, че ако иска мога да му покажа колкото бройки иска такива и си тръгнах. Иначе не е лоша возията им. 1.9 определено не върви като голф 1.9, обаче 2.0 мотора определено е приятен за каране.

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Сеп 2019, 17:58

3186 написа:Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище :mhihi:

Колега, 1,9 точно 140 к.с. няма и във почти всички разновидности е страхотен двигател и мега кораво куче.
Виж, 2.0 tdi е почти точно обратното, особено преди 2008ма.. Те имат 140 к.с. вариант ;)
Автомата би трябвало да е DSG, той също е с два варианта, там повече има писано във други форуми
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 30 Сеп 2019, 20:10

3186 написа:Приятна возия, адекватен автоматик. Доста просторен - отзад сядат удобно 3 души. Проблемът е добре известния помпа-дюза двигател на VW, плюс автоматика. Лично аз бих го избягвал - возех се в един когато двигателя(1.9 tdi 140 к.с.) му роди жестоко на едно нагорнище :mhihi:

Този двигател може да роди единствено ако е с прецакана турбина или не му работи едната дюза. И 1.9 131 кс и 2.0 140 к.с са много здрави двигатели с голям ресурс. Създават усещане, че много вървят. Дюзите на 1.9 са много издръжливи в сравнение с комън рейлските. При 140 к.с са с фабричен дефект, който се проявява обаче на около 100000 км и после се сменят гаранционно с вече читави. Това не е притеснително, тъй като кола с такъв двигател пос 150000 км в България едва ли има. Демек дюзите 100% вече са сменени.
Аз бих препоръчал Шкода Октавия или Супърб (зя малко по-висок бюджет) с горните двигатели. Много място имат, особено Супърб комби е огромен. Дори мисля, че до към 2010 г в Октавия се слагаха още 1.9 двигатели, което си е джакпот. Не съм чул някой да се оплаква от тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 30 Сеп 2019, 20:31

Гледам ги , стават за семейни

https://m.dir.bg/dnes/svyat/superkoli-k ... mln-snimki

Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Евтин семеен автомобил?

Мнение от 3186 » 30 Сеп 2019, 22:51

Bogat-Beden написа:

Колега, 1,9 точно 140 к.с. няма и във почти всички разновидности е страхотен двигател и мега кораво куче.
Виж, 2.0 tdi е почти точно обратното, особено преди 2008ма.. Те имат 140 к.с. вариант ;)
Автомата би трябвало да е DSG, той също е с два варианта, там повече има писано във други форуми

Да, моя е грешката - беше 2.0tdi, 2006 година :) Така и не разбрах какво точно му се случи, понеже не ми се разпитваше, но потекоха реки от антифриз и масло под двигателя и от ауспуха...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Сеп 2019, 23:46

Мдам, пукат глави много :))
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Окт 2019, 0:00

Преди 2009 да станат common real-и трябва да се избягват 2,0TDI , пукат глави, масленава помпа има един проблем и дюзите.
Таурана съм се возил доста пъти в 1,9tdi ръчка и в бензин автомат, с нищо не ме впечатли честно казано. За семеен става има място, но си е бая дървен- толкова. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Окт 2019, 9:41

За 2.0тди и аз не съм чувал добри отзиви. Бившата ми приятелка има А3-ка 2004г. - два пъти сменя дюзи. За пукането на глави също съм чувал, уж се отнасяло за моделите до 2007г. А и ми се струва доста шумен двигател. 1.9 не в по-тих де, но е доста по-надежден. Имам доста познати с 1.9тди - основно сеати, не съм чул оплаквания. Октавия с 1.9 според мен би бил добър вариант.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Окт 2019, 10:27

SpeedyMan написа:5. Плащаш за това, което получаваш,
Колата, транспорта от чужбина, +заплатата и наема на търговеца, но и на момчетета, които са оправили проблемите и са направили невъзможното да подмладят колата (естествено, че има надценка... )..
И сега да кажа: Много ми е интересно как в Германия за една кола втора употреба се иска същата "цифра" пари, които се искат тук, само дето е в евро. Т.е. х 2. И доста по-добре изглеждащи, от първи собственик или добра сервизна история. Колко ще струва да същата тази кола, докато дойде до България и т.н. :kuku:

Не знам колега, много се чудя за адекватността на цените по тея големи сайтове. Как ще коментираш тая цена например, 13 ХИЛЯДИ ЕВРО за 17 годишно Е46 :dunno: :dunno:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... a638a076d4
Това не е единствената обява с такава брутална цена. Има над 5 страници с обяви на Е46ци 330 бенз. с цена над 10 000€ :shock:
Как мислите, нормално ли е 16-20 годишна кола да струва 10+к€, при условие, че е супер разпространена и като нова е била към 35к€, но това е било преди почти 20 години :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Окт 2019, 10:33

Тази конкретно ми се струва в завидно добро състояние и е доста натоварена откъм моторизация и оборудване.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 01 Окт 2019, 12:06

c04 написа:Преди 2009 да станат common real-и трябва да се избягват 2,0TDI , пукат глави, масленава помпа има един проблем и дюзите.
Таурана съм се возил доста пъти в 1,9tdi ръчка и в бензин автомат, с нищо не ме впечатли честно казано. За семеен става има място, но си е бая дървен- толкова. :mhihi:

аз точно за това питах за 1.9 ,2.0 мотора от много хора съм чувал че пука глави не само при туран но и при другите модели на ваг.Единствено знам за 1.9 че почвали да губи антифриз може пак да е индикатор за проблеми с главата

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 01 Окт 2019, 12:21

pampo написа:
SpeedyMan написа:5. Плащаш за това, което получаваш,
Колата, транспорта от чужбина, +заплатата и наема на търговеца, но и на момчетета, които са оправили проблемите и са направили невъзможното да подмладят колата (естествено, че има надценка... )..
И сега да кажа: Много ми е интересно как в Германия за една кола втора употреба се иска същата "цифра" пари, които се искат тук, само дето е в евро. Т.е. х 2. И доста по-добре изглеждащи, от първи собственик или добра сервизна история. Колко ще струва да същата тази кола, докато дойде до България и т.н. :kuku:

Не знам колега, много се чудя за адекватността на цените по тея големи сайтове. Как ще коментираш тая цена например, 13 ХИЛЯДИ ЕВРО за 17 годишно Е46 :dunno: :dunno:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... a638a076d4
Това не е единствената обява с такава брутална цена. Има над 5 страници с обяви на Е46ци 330 бенз. с цена над 10 000€ :shock:
Как мислите, нормално ли е 16-20 годишна кола да струва 10+к€, при условие, че е супер разпространена и като нова е била към 35к€, но това е било преди почти 20 години :dunno:

Годините никога не са били и няма да бъдат по-голям фактор от състоянието и пробега, проумейте го най-накрая. :dunno:

На пазара винаги ще се намират коли на пръв поглед с неоправдано висока цена, но обикновено са единични случаи. Въпросът е дали ще се появят правилните купувачи, които търсят точно това в точния момент. За определени модели с определени двигатели такива купувачи има постоянно. Тогава се разбира кое колко "струва".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Окт 2019, 12:30

Изпадна ми един читав Сеат Алтеа ХL с DSG7 и 1,6 тди......доста приличен семеен автомобил. Мястото за пътниците отзад е много просторно, което е за сметка на багажника. Не че багажникът е малък. Колата е 2015-та година и има много екстри. Има и много недомислици, като малоумния подлакътник, липсата на дневни светлини, задната кора и поведението при спускане по наклон. Също така DSG7 когато не е на спортен режим, понякога държи двигателя на 1100 оборота при ниска скорост и буквално автомобилът се тресе. При нормално каране разходът на гориво е между 5 и 6,5. Както казваха в "Чернобил" - нот грейт, нот терибъл :D
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата