Кръстовище на равнозначни пътища

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой автомобил трябва да премине първи?

Зелен
155
38%
Червен
229
55%
Син
29
7%

Общо гласове : 413
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Мнение от st.George » 16 Окт 2008, 20:01

KIARA_G написа:
Как да се разберат? Боя не винаги опрая нещата все пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:
E46 Ci :owned:
E46 318i m43b19 :arrow: SOLD!
E36 318i m40b18 :arrow: SOLD!

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 16 Окт 2008, 20:05

st.George написа:
KIARA_G написа:
Как да се разберат? Боя не винаги опрая нещата все пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Неее, не с бой! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Слизат от колата и са разбират... , ама това не знам как ще стане в София примерно, всеки ще чака другия да слезе и да отпраши 1! :mhihi:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от st.George » 16 Окт 2008, 20:10

Шот ако е с бой тогава да попитам фуражките що се карат кат си возя бухалка на задната седалка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не сериозно... Ако в сутуацията, за която се пита в темата, важи провилото на дясно стоящия, защо в графиката която направих да не важи? И кой тогава е с предимство? Дясно стоящия ли пак? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Между другото същия въпрос бях задал на инструктура си кат карах курсове... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от KIARA_G » 16 Окт 2008, 20:12

st.George написа:...
Не сериозно... Ако в сутуацията, за която се пита в темата, важи провилото на дясно стоящия, защо в графиката която направих да не важи? И кой тогава е с предимство? Дясно стоящия ли пак? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Между другото същия въпрос бях задал на инструктура си кат карах курсове... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само Червения няма дясностоящ!
А на твоята ти казап отговора! :roll:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Окт 2008, 20:25

а бе не ви е добре-да знаете....!!!
и колегата ви постна члена от закона ,ма не.....!!!
просто си вземете книжките и си запалете камините с тях!!! аз очаквах като пусна колегата да има 2ма-максимум 3ма да не уцелат ,ма такова невежество е срам за гилдията ни!!!

Владо написа:
SKISA написа:
nikolai_v написа:Понеже моите спомени от курсовете са по-пресни явно съм напълно съгласен със SKISA. Червеният минава пръв независимо дали е БМВ или Москвич, седан или купе....

е ми мойте курсове бяха преди 24г......!!! аз ли помня толкова или просто 44% са си купили книжките!?!?!? единственото и само едно правило се е променило ,откакто съм изкарал книжка и то е ,че в кръгово кръстовище преди беше с предимство този,който е в кръстовището /когато няма знаци/ , от около 15г вече не е така и десностоящият е с предимство и при кръгово.....!!!!

тва къде го пише :?: ... то в софия има едно единствено кръгово по правилата, на 4-ти километър, другите вси1ките са някаква тъпня със знаци... и мога да те уверя, че навсякъде по света който е в кръга е с предимство :!: ... дайте цитат за нашия случай, че ми е интересно... а иначе съм виждал кръг с диаметър 50см :mhihi: ... но е кръгово :shock: :mhihi:

пише го в закона ,колега! няма никъде указано ,че правилото за десностоящият не важи за кръгово!!! значи важи!!! дали тоя в кръговото е с предимство!?!?! ми не е !!!! тва правило отпадна преди повече от 15г - може да си важи в други държави ,но в държавата българия не важи.
пак ви казвам-прочетете-колегата си направи труда да ви го извади и се вземете в ръце ,щото ставаме за смях и на опелджиите.....
п.с. за руски паметник май греша-има знаци!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 16 Окт 2008, 20:42

KIARA_G написа:

А как тогава червения преминава първи с левия си мигач?Има също правило който завива на ляво той е последен! (все едно синия го няма-както казах че на червения не го интересува на къде ще ходи синия понеже първо че червения му е дясностоящ и второ че и синия и червения са с ляв мигач);)

ентусиаст
Аватар

Мнение от KIARA_G » 16 Окт 2008, 20:46

cucko написа:
KIARA_G написа:

А как тогава червения преминава първи с левия си мигач?Има също правило който завива на ляво той е последен! (все едно синия го няма-както казах че на червения не го интересува на къде ще ходи синия понеже първо че червения му е дясностоящ и второ че и синия и червения са с ляв мигач);)

Знам го правилото! Зеления пък е за направо... Както и да е, ако на такова кръстовище няма знаци, ще е голяма грешка... :mhihi:
Изображение♥™

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Окт 2008, 20:49

Знаете ли кога ще спра да изчакам тоя червения като си пердаша направо,а тои иска да пресече платното ми,незнам колко зеления е дясно стоящ по скоро идва да е срещуположен :shock:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325tds

Мнение от suravia » 16 Окт 2008, 21:01

прави ми впечатление че хората със скъпите коли..........................
Българиоооооооооооооо
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 16 Окт 2008, 21:12

Аз ви го обясних съвсем логично, че няма никой с предимство, вие си знаете ващо и повечето защитавате тезата за червената кола, само защото води класацията и може би защото някои по-респектиращи потребители така казват. Интересно ми е на шофьорски изпит как ще ти дадат книжка като пресечеш пътя на тоя отсреща при ляв завой...
И наистина ситуацията е почти същата като това с 4-те коли. Всеки чака другия и почват да си махат. Разликата вече я обясних.
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от st.George » 16 Окт 2008, 21:14

@Scott, именно!
Защо раздела "Завиване надясно или наляво" да отпада при наличие на Преминаване през кръстовище?
Зеления е насрещно движещ се, Червения прави ляв завой, затова го пропуска и чак след това е с предимство пред синия, тъй като му е дясно стоящ ;)

Друг вече е въпроса че при наличие на подобно кръстовище и при възможност за възникване на такава ситуация, щеше да бъде предвидена съответната маркировка, знаци и т.н. ;)

Точно за това попитах с по горе постнатата от мен графика кой е с предимство? Хайда, какво се казва при наличието на дясно стоящ:

Изображение

Тва ше слязат да се разберат ми звучи леко нелепо... Щом е възможно да възникне подобна ситуация тези 4 коли няма как да са единствени, че да могат да си поспрат и да обсъдят проблема ;) Има ли дори минимална възможност за подобен случей, трябва да има задължително на кръстовището маркировка, знаци, светофар или реголировчик ;)
Последна промяна st.George на 16 Окт 2008, 21:15, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 16 Окт 2008, 21:14

Другото което си мисля е как ще реагира този синия!
Понеже синия иска да завива на ляво и по принцип ако имаме знак СТОП или знак път без предимство определено нали първо поглеждаме от ляво и тогава от дясно на това Т-образно кръстовище!А както сме без знак едва ли синия автомобил ще погледне от ляво като той си гледа само от дясно, си изчаква да премине червения поради това че му е дясностоящ и си представете ако е навлязал в кръстовището смятайте какво ще е положението на зеления автомобил!
Общо взето по-нагоре казах че зеления автомобил е с най-голям риск да премине на това Т-образно кръстовище поради това че двата автомобила(синия и червения) правят леви завои които ще речат,че пресичат платното на зеления!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 16 Окт 2008, 21:17

Exy написа:Аз ви го обясних съвсем логично, че няма никой с предимство, вие си знаете ващо и повечето защитавате тезата за червената кола, само защото води класацията и може би защото някои по-респектиращи потребители така казват. Интересно ми е на шофьорски изпит как ще ти дадат книжка като пресечеш пътя на тоя отсреща при ляв завой...
И наистина ситуацията е почти същата като това с 4-те коли. Всеки чака другия и почват да си махат. Разликата вече я обясних.

:wave: :wave: :wave: :wave: :driving: :wave: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Окт 2008, 21:23

Малииии тая тема няма край :shock: Има катаджия във форума(засичал съм го в 1-2 теми)ама се е покрил в храстите :mhihi: :mhihi: .Не може 2 дни да няма разрешение на ситуацията бе !!!Аз гласувах (срам не срам) за зеления още в първите 10 гласа.Може да не съм изтълкувал правилно нещата,но това е моето мнение.Ако не съм прав ще дам на някой катаджия да ми опука един акт,та да ми дойде акъла в главата.

А за да налея малко масло в огъня :mhihi: ,питам следното:
пряка на "Ломско шосе е без знак "стоп" или "пресичане на път с предимство".На ломското също няма знак "път с предимство" преди пряката.Кръстовището отново се явява Т-образно равнозначно!!!К'во правиме в подобна ситуация като не забравяме ,че там има и трамвай :!:
Кръстовището е реално поне (допреди 2години),в момента не съм сигурен дали още е нерегулирано.Пряката е "малка квартална уличка"(името не го помня).

И само ви моля да не изпадаме в скандали :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 16 Окт 2008, 21:42

http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_11 Същите правила важат за Т-образни и каквито искате образни кръстовища.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата