Кръстовище на равнозначни пътища
Модератор: Общи модератори
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Как да се разберат? Боя не винаги опрая нещата все пакKIARA_G написа:

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
st.George написа:Как да се разберат? Боя не винаги опрая нещата все пакKIARA_G написа:![]()
![]()
![]()
Неее, не с бой!

Слизат от колата и са разбират... , ама това не знам как ще стане в София примерно, всеки ще чака другия да слезе и да отпраши 1!

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- st.George
- младши ентусиаст
-
Шот ако е с бой тогава да попитам фуражките що се карат кат си возя бухалка на задната седалка
Не сериозно... Ако в сутуацията, за която се пита в темата, важи провилото на дясно стоящия, защо в графиката която направих да не важи? И кой тогава е с предимство? Дясно стоящия ли пак?
Между другото същия въпрос бях задал на инструктура си кат карах курсове...

Не сериозно... Ако в сутуацията, за която се пита в темата, важи провилото на дясно стоящия, защо в графиката която направих да не важи? И кой тогава е с предимство? Дясно стоящия ли пак?

Между другото същия въпрос бях задал на инструктура си кат карах курсове...

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- KIARA_G
- ентусиаст
-
st.George написа:...
Не сериозно... Ако в сутуацията, за която се пита в темата, важи провилото на дясно стоящия, защо в графиката която направих да не важи? И кой тогава е с предимство? Дясно стоящия ли пак?![]()
![]()
![]()
Между другото същия въпрос бях задал на инструктура си кат карах курсове...![]()
![]()
![]()
Само Червения няма дясностоящ!
А на твоята ти казап отговора!

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе не ви е добре-да знаете....!!!
и колегата ви постна члена от закона ,ма не.....!!!
просто си вземете книжките и си запалете камините с тях!!! аз очаквах като пусна колегата да има 2ма-максимум 3ма да не уцелат ,ма такова невежество е срам за гилдията ни!!!
пише го в закона ,колега! няма никъде указано ,че правилото за десностоящият не важи за кръгово!!! значи важи!!! дали тоя в кръговото е с предимство!?!?! ми не е !!!! тва правило отпадна преди повече от 15г - може да си важи в други държави ,но в държавата българия не важи.
пак ви казвам-прочетете-колегата си направи труда да ви го извади и се вземете в ръце ,щото ставаме за смях и на опелджиите.....
п.с. за руски паметник май греша-има знаци!!
и колегата ви постна члена от закона ,ма не.....!!!
просто си вземете книжките и си запалете камините с тях!!! аз очаквах като пусна колегата да има 2ма-максимум 3ма да не уцелат ,ма такова невежество е срам за гилдията ни!!!
Владо написа:SKISA написа:nikolai_v написа:Понеже моите спомени от курсовете са по-пресни явно съм напълно съгласен със SKISA. Червеният минава пръв независимо дали е БМВ или Москвич, седан или купе....
е ми мойте курсове бяха преди 24г......!!! аз ли помня толкова или просто 44% са си купили книжките!?!?!? единственото и само едно правило се е променило ,откакто съм изкарал книжка и то е ,че в кръгово кръстовище преди беше с предимство този,който е в кръстовището /когато няма знаци/ , от около 15г вече не е така и десностоящият е с предимство и при кръгово.....!!!!
тва къде го пише... то в софия има едно единствено кръгово по правилата, на 4-ти километър, другите вси1ките са някаква тъпня със знаци... и мога да те уверя, че навсякъде по света който е в кръга е с предимство
... дайте цитат за нашия случай, че ми е интересно... а иначе съм виждал кръг с диаметър 50см
... но е кръгово
![]()
пише го в закона ,колега! няма никъде указано ,че правилото за десностоящият не важи за кръгово!!! значи важи!!! дали тоя в кръговото е с предимство!?!?! ми не е !!!! тва правило отпадна преди повече от 15г - може да си важи в други държави ,но в държавата българия не важи.
пак ви казвам-прочетете-колегата си направи труда да ви го извади и се вземете в ръце ,щото ставаме за смях и на опелджиите.....
п.с. за руски паметник май греша-има знаци!!
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
KIARA_G написа:st.George написа:...
Не сериозно... Ако в сутуацията, за която се пита в темата, важи провилото на дясно стоящия, защо в графиката която направих да не важи? И кой тогава е с предимство? Дясно стоящия ли пак?![]()
![]()
![]()
Между другото същия въпрос бях задал на инструктура си кат карах курсове...![]()
![]()
![]()
А как тогава червения преминава първи с левия си мигач?Има също правило който завива на ляво той е последен! (все едно синия го няма-както казах че на червения не го интересува на къде ще ходи синия понеже първо че червения му е дясностоящ и второ че и синия и червения са с ляв мигач);)
- KIARA_G
- ентусиаст
-
cucko написа:KIARA_G написа:st.George написа:...
![]()
![]()
![]()
![]()
А как тогава червения преминава първи с левия си мигач?Има също правило който завива на ляво той е последен! (все едно синия го няма-както казах че на червения не го интересува на къде ще ходи синия понеже първо че червения му е дясностоящ и второ че и синия и червения са с ляв мигач);)
Знам го правилото! Зеления пък е за направо... Както и да е, ако на такова кръстовище няма знаци, ще е голяма грешка...

Пълно е с пациенти
♥™

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Знаете ли кога ще спра да изчакам тоя червения като си пердаша направо,а тои иска да пресече платното ми,незнам колко зеления е дясно стоящ по скоро идва да е срещуположен 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- suravia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
прави ми впечатление че хората със скъпите коли..........................
Българиоооооооооооооо
Българиоооооооооооооо
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)

Аз ви го обясних съвсем логично, че няма никой с предимство, вие си знаете ващо и повечето защитавате тезата за червената кола, само защото води класацията и може би защото някои по-респектиращи потребители така казват. Интересно ми е на шофьорски изпит как ще ти дадат книжка като пресечеш пътя на тоя отсреща при ляв завой...
И наистина ситуацията е почти същата като това с 4-те коли. Всеки чака другия и почват да си махат. Разликата вече я обясних.
И наистина ситуацията е почти същата като това с 4-те коли. Всеки чака другия и почват да си махат. Разликата вече я обясних.
We love you Ronnie!
- st.George
- младши ентусиаст
-
@Scott, именно!
Защо раздела "Завиване надясно или наляво" да отпада при наличие на Преминаване през кръстовище?
Зеления е насрещно движещ се, Червения прави ляв завой, затова го пропуска и чак след това е с предимство пред синия, тъй като му е дясно стоящ
Друг вече е въпроса че при наличие на подобно кръстовище и при възможност за възникване на такава ситуация, щеше да бъде предвидена съответната маркировка, знаци и т.н.
Точно за това попитах с по горе постнатата от мен графика кой е с предимство? Хайда, какво се казва при наличието на дясно стоящ:

Тва ше слязат да се разберат ми звучи леко нелепо... Щом е възможно да възникне подобна ситуация тези 4 коли няма как да са единствени, че да могат да си поспрат и да обсъдят проблема
Има ли дори минимална възможност за подобен случей, трябва да има задължително на кръстовището маркировка, знаци, светофар или реголировчик 
Защо раздела "Завиване надясно или наляво" да отпада при наличие на Преминаване през кръстовище?
Зеления е насрещно движещ се, Червения прави ляв завой, затова го пропуска и чак след това е с предимство пред синия, тъй като му е дясно стоящ

Друг вече е въпроса че при наличие на подобно кръстовище и при възможност за възникване на такава ситуация, щеше да бъде предвидена съответната маркировка, знаци и т.н.

Точно за това попитах с по горе постнатата от мен графика кой е с предимство? Хайда, какво се казва при наличието на дясно стоящ:

Тва ше слязат да се разберат ми звучи леко нелепо... Щом е възможно да възникне подобна ситуация тези 4 коли няма как да са единствени, че да могат да си поспрат и да обсъдят проблема

Последна промяна st.George на 16 Окт 2008, 21:15, променена общо 1 път
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Другото което си мисля е как ще реагира този синия!
Понеже синия иска да завива на ляво и по принцип ако имаме знак СТОП или знак път без предимство определено нали първо поглеждаме от ляво и тогава от дясно на това Т-образно кръстовище!А както сме без знак едва ли синия автомобил ще погледне от ляво като той си гледа само от дясно, си изчаква да премине червения поради това че му е дясностоящ и си представете ако е навлязал в кръстовището смятайте какво ще е положението на зеления автомобил!
Общо взето по-нагоре казах че зеления автомобил е с най-голям риск да премине на това Т-образно кръстовище поради това че двата автомобила(синия и червения) правят леви завои които ще речат,че пресичат платното на зеления!
Понеже синия иска да завива на ляво и по принцип ако имаме знак СТОП или знак път без предимство определено нали първо поглеждаме от ляво и тогава от дясно на това Т-образно кръстовище!А както сме без знак едва ли синия автомобил ще погледне от ляво като той си гледа само от дясно, си изчаква да премине червения поради това че му е дясностоящ и си представете ако е навлязал в кръстовището смятайте какво ще е положението на зеления автомобил!
Общо взето по-нагоре казах че зеления автомобил е с най-голям риск да премине на това Т-образно кръстовище поради това че двата автомобила(синия и червения) правят леви завои които ще речат,че пресичат платното на зеления!
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Exy написа:Аз ви го обясних съвсем логично, че няма никой с предимство, вие си знаете ващо и повечето защитавате тезата за червената кола, само защото води класацията и може би защото някои по-респектиращи потребители така казват. Интересно ми е на шофьорски изпит как ще ти дадат книжка като пресечеш пътя на тоя отсреща при ляв завой...

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Малииии тая тема няма край
Има катаджия във форума(засичал съм го в 1-2 теми)ама се е покрил в храстите
.Не може 2 дни да няма разрешение на ситуацията бе !!!Аз гласувах (срам не срам) за зеления още в първите 10 гласа.Може да не съм изтълкувал правилно нещата,но това е моето мнение.Ако не съм прав ще дам на някой катаджия да ми опука един акт,та да ми дойде акъла в главата.
А за да налея малко масло в огъня
,питам следното:
пряка на "Ломско шосе е без знак "стоп" или "пресичане на път с предимство".На ломското също няма знак "път с предимство" преди пряката.Кръстовището отново се явява Т-образно равнозначно!!!К'во правиме в подобна ситуация като не забравяме ,че там има и трамвай
Кръстовището е реално поне (допреди 2години),в момента не съм сигурен дали още е нерегулирано.Пряката е "малка квартална уличка"(името не го помня).
И само ви моля да не изпадаме в скандали

А за да налея малко масло в огъня

пряка на "Ломско шосе е без знак "стоп" или "пресичане на път с предимство".На ломското също няма знак "път с предимство" преди пряката.Кръстовището отново се явява Т-образно равнозначно!!!К'во правиме в подобна ситуация като не забравяме ,че там има и трамвай

Кръстовището е реално поне (допреди 2години),в момента не съм сигурен дали още е нерегулирано.Пряката е "малка квартална уличка"(името не го помня).
И само ви моля да не изпадаме в скандали

- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_11 Същите правила важат за Т-образни и каквито искате образни кръстовища.