Палене след 4 месеца покой?
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Петре ,не се нерви бате
.Не знам да ли си иамш на идея каква ГНЯС се е утаила на дъното на резервоара,ако искаш си направи експеримент с 2 литра бензин в едно шише и го остави да отлежава...И ще се удивиш ,ако евентуално не знаеш за какви боклуци става въпрос.А ние говорим за добавка заразгравдане на отлагания и почистване на горивната системма,НЕ за повишаване на октана и други рейсинг добавки...На един резервоар гориво може и да не помогне добаваката,но в никакъв случай няма да невреди...пък горивния филтър квото уловил- уловил,няма лошо да се смени.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Утаената гняс къде отива?
Идеята е да не се слага добавка и да си седи в резервоара докато не отиде до сервиза и там да решат махайки филтъра дали има нужда от източване на горивото или не...
Ако сипеш добавка - първата спирка е цедката на помпата, след това филтъра, след това инжекторите.
Но щом искате, слагайте си и 2 добавки за "изпаряване" на гняс

Идеята е да не се слага добавка и да си седи в резервоара докато не отиде до сервиза и там да решат махайки филтъра дали има нужда от източване на горивото или не...
Ако сипеш добавка - първата спирка е цедката на помпата, след това филтъра, след това инжекторите.
Но щом искате, слагайте си и 2 добавки за "изпаряване" на гняс

- plradev
- старши ентусиаст
-
Чакай бе човек,тея добавки да не правят стружки та да се задръсти цедката?!Гадорията в горивото е толкова фина,че цедката не е пречка и спокойно се преодолява.Това не е същинската опасност!!Проблема е ,че тази фрикция полепва по горивопроводите и квото успее да премине през филтъра се лепи и на инжекторите
То ако трябва да сме адските перфекционости ще кажем,че колата трябва да се качи на платформа и директно в сервиза за източване на горивото и клизма на цялата горивна система...Ама аз квото имах да кажа го споделих...,не ми се спори повече,че разводнихме темата достатъчно
.Успех със стартирането!!

иди с един чисто нов акумулатор че стария 100 процента е сдал багажа и завърти ключа...никаква гняс няма на резервоара освен ако не крадеш бензин 85 от някакво поделение на буркани...запали го и не му давай газ заради маслото...ако маслото ти е близо до смяна иди да го сменят и това е...ако се страхуваш заради семеринги и т.н. да не би да се спекоха няма такова нещо..все пак не е палена от 4 месеца а не 4 години...тук ще чуеш 1001 приказки как да клатиш колата все едно е жигула , как да й лееш куршум и т.н...
един хубав начин е да качиш нов акумулатор , да откачиш за малко захранването на дюзите и да завъртиш ключа докато гасне лампата на маслото така съм правил на старата ми баварка след като остана 5 месеца гасната...но не знам да не вземе да запише грешка след това
един хубав начин е да качиш нов акумулатор , да откачиш за малко захранването на дюзите и да завъртиш ключа докато гасне лампата на маслото така съм правил на старата ми баварка след като остана 5 месеца гасната...но не знам да не вземе да запише грешка след това
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
На мене ми се наложи точно по същия начин да си запаля колата (4-5 месеца престой в гараж небутвана)... та аз отидох закачих акумолатора...1 път я заключих и отключих (да си влезе в "ритъм" централното) след това си дадох на контакт изкачах 3-4 секунди и запалих (не и трябваше грам време за да запали явно мотора си беше чук)... в първите няколко секунди 10-20 мотора доста бръмчеше,но това е че всичкото масло се беше утекло и нямаше грам "филм" останал... та това мога да кажа аз нз колко ще ти помогне с нещо но все пак
))

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз лично бих свалил капака на клапаните и бих полял с половин литър масло валовете (дано над тях на този двигател да няма някакви ламарини които да обират маслото хвърчащо навсякъде към капака при работещ двигател).След като се полее отгоре ,да се затвори главата отгоре и след половин час да се направи опит за старт.Аз лично съм убеден ,че автомобила ще запали ,само акумулатора да е читав.
Нищо друго не е страшно така както първоначалния старт след 4 месеца престой - износването като следствие от престоя при старта ще се равни според мен на повече от 20 000 км пробег при нормални условия ...
За горивните добавки съм съгласен с Петър
Аз след като я подкарам ,бих сменил масло с всички филтри ...
п.с. Имате ли снимка на този мотор със свален капак на клапаните ?
Георги Пенчев
Нищо друго не е страшно така както първоначалния старт след 4 месеца престой - износването като следствие от престоя при старта ще се равни според мен на повече от 20 000 км пробег при нормални условия ...
За горивните добавки съм съгласен с Петър

п.с. Имате ли снимка на този мотор със свален капак на клапаните ?
Георги Пенчев
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Тука е пълно с безмислени мнения ! Хора, Вие не разбирате и грам от автомобили !
Азраил , ако имаш имобилаизер не го изключваи веднага а повърти малко с него. Така даваш на маслената помпа да повърти и да качи/напълни маслените канали. Мотора няма да остане без масло през първите 5 до 10 секунди. Вземи едни кабели и още една кола да дадеш ток ,може ако акумулатора е на повече от две години да е паднал. Всяка кола си има някаква допустима отечка, която за 4 месеца ако се сметне е малко повече от капацитета на акумулатора.
Внимаваи първите 200-300м , спирачните дискове са 100% ръждясали и ще им трябва малко време да влязат в форма.
Това е , не се стряскаи ако повдигачите почукат малко , ако си с някои тънко масълце, има вероятност да са се поизпразнели.
Успех ! ! !
Азраил , ако имаш имобилаизер не го изключваи веднага а повърти малко с него. Така даваш на маслената помпа да повърти и да качи/напълни маслените канали. Мотора няма да остане без масло през първите 5 до 10 секунди. Вземи едни кабели и още една кола да дадеш ток ,може ако акумулатора е на повече от две години да е паднал. Всяка кола си има някаква допустима отечка, която за 4 месеца ако се сметне е малко повече от капацитета на акумулатора.
Внимаваи първите 200-300м , спирачните дискове са 100% ръждясали и ще им трябва малко време да влязат в форма.
Това е , не се стряскаи ако повдигачите почукат малко , ако си с някои тънко масълце, има вероятност да са се поизпразнели.
Успех ! ! !

- Penchev
- Сватбаря
-
LuBo1 , успех с твоите разбирания
Само ,че май така и не разбра за какъв автомобил става въпрос - на какъв пробег е - аз поне съм я видял колата със сигурност
Имобилайзера му е вграден ,какво значи "не го изключвай веднага"
Това да не ти е Орел Астра "БМВ килър" с имобилайзер пляснат от бай Иван под корите под волана
Георги Пенчев

Само ,че май така и не разбра за какъв автомобил става въпрос - на какъв пробег е - аз поне съм я видял колата със сигурност

Имобилайзера му е вграден ,какво значи "не го изключвай веднага"

Георги Пенчев
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Вярно е, че при първаначално запускане износването ще е високо, но не смятам, че ситуацията е толкова сериозна. Още повече, че е стояла в гараж, а четери месеца не са чак толкова много. Вероятно обаче с акумулатора ще има проблем, за което препоръчвам най добре да се ползва такъв от приятел, а личният да се занесе на профилактика.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Penchev
- Сватбаря
-
Павка ,аз не искам да се карам ,но всеки знае ,че има оригинален ключ > има палене ,има менте дубликат ключ > има въртене ,но няма палене ... толкова
Наш автомобил ,който навремето бяхаме скрили дълбоко в дълбоката провинция под един сайван по времето на ВИС-2 седя 6 месеца ,заради изнудване да подновим застраховката при тях (колата тогава беше малко или много екзотика) и какво се случи след като след половин година седя не пипвана,само ,че завита с найлон и брезент заради кокошките върху нея
двигателя беше сух ,страшни звуци се чуха първите 10-ина секунди и до София се прибрахме с 2 литра моторно масло
И после започнаха мъките във времената ,в които части се намираха малко трудно и да не продължавам натам ...
Не казвам ,че това ще се случи с всеки автомобил ,но аз лично бих направил така ,че двигателя да не изпитва никакви износвания
Георги Пенчев
Наш автомобил ,който навремето бяхаме скрили дълбоко в дълбоката провинция под един сайван по времето на ВИС-2 седя 6 месеца ,заради изнудване да подновим застраховката при тях (колата тогава беше малко или много екзотика) и какво се случи след като след половин година седя не пипвана,само ,че завита с найлон и брезент заради кокошките върху нея

Не казвам ,че това ще се случи с всеки автомобил ,но аз лично бих направил така ,че двигателя да не изпитва никакви износвания
Георги Пенчев
Penchev написа:Павка ,аз не искам да се карам ,но всеки знае ,че има оригинален ключ > има палене ,има менте дубликат ключ > има въртене ,но няма палене ... толкова
Наш автомобил ,който навремето бяхаме скрили дълбоко в дълбоката провинция под един сайван по времето на ВИС-2 седя 6 месеца ,заради изнудване да подновим застраховката при тях (колата тогава беше малко или много екзотика) и какво се случи след като след половин година седя не пипвана,само ,че завита с найлон и брезент заради кокошките върху неядвигателя беше сух ,страшни звуци се чуха първите 10-ина секунди и до София се прибрахме с 2 литра моторно масло
И после започнаха мъките във времената ,в които части се намираха малко трудно и да не продължавам натам ...
Георги Пенчев
Не ми стана ясно КАКЪВ Е ИЗВОДА от тази история....кокошки, ВИС, найлони....2 литра масло...

- Penchev
- Сватбаря
-
Извода е - двигател за основен ремонт при никакви проблеми и симптоми преди прибирането на колата
Или ако трябва да се консервира двигател за такъв престой ,поне се процедира с масло в цилиндрите ,както някой по-горе каза
Георги Пенчев

Или ако трябва да се консервира двигател за такъв престой ,поне се процедира с масло в цилиндрите ,както някой по-горе каза

Георги Пенчев
Penchev написа:Извода е - двигател за основен ремонт при никакви проблеми и симптоми преди прибирането на колата![]()
Или ако трябва да се консервира двигател за такъв престой ,поне се процедира с масло в цилиндрите ,както някой по-горе каза![]()
Георги Пенчев
Ясно!
Принципно аз живея в две държави и имам опит с коли, които стоят в гараж по повече от 6м.......
И просто се учудвам от изписаните мнения....

- plradev
- старши ентусиаст
-
aygofan написа:Penchev написа:Извода е - двигател за основен ремонт при никакви проблеми и симптоми преди прибирането на колата![]()
Или ако трябва да се консервира двигател за такъв престой ,поне се процедира с масло в цилиндрите ,както някой по-горе каза![]()
Георги Пенчев
Ясно!
Принципно аз живея в две държави и имам опит с коли, които стоят в гараж по повече от 6м.......
И просто се учудвам от изписаните мнения....
![]()
![]()
Това е М3 бе колега,не говорим за Жигулатор или Московец на които ти дреме к'во ще им стане

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4