Палене след 4 месеца покой?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Фев 2009, 21:00

Петре ,не се нерви бате ;) .Не знам да ли си иамш на идея каква ГНЯС се е утаила на дъното на резервоара,ако искаш си направи експеримент с 2 литра бензин в едно шише и го остави да отлежава...И ще се удивиш ,ако евентуално не знаеш за какви боклуци става въпрос.А ние говорим за добавка заразгравдане на отлагания и почистване на горивната системма,НЕ за повишаване на октана и други рейсинг добавки...На един резервоар гориво може и да не помогне добаваката,но в никакъв случай няма да невреди...пък горивния филтър квото уловил- уловил,няма лошо да се смени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Фев 2009, 21:06

Утаената гняс къде отива? :winky:
Идеята е да не се слага добавка и да си седи в резервоара докато не отиде до сервиза и там да решат махайки филтъра дали има нужда от източване на горивото или не...
Ако сипеш добавка - първата спирка е цедката на помпата, след това филтъра, след това инжекторите.
Но щом искате, слагайте си и 2 добавки за "изпаряване" на гняс ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 07 Фев 2009, 21:20

Чакай бе човек,тея добавки да не правят стружки та да се задръсти цедката?!Гадорията в горивото е толкова фина,че цедката не е пречка и спокойно се преодолява.Това не е същинската опасност!!Проблема е ,че тази фрикция полепва по горивопроводите и квото успее да премине през филтъра се лепи и на инжекторите :winky: То ако трябва да сме адските перфекционости ще кажем,че колата трябва да се качи на платформа и директно в сервиза за източване на горивото и клизма на цялата горивна система...Ама аз квото имах да кажа го споделих...,не ми се спори повече,че разводнихме темата достатъчно ;) .Успех със стартирането!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 07 Фев 2009, 21:21

иди с един чисто нов акумулатор че стария 100 процента е сдал багажа и завърти ключа...никаква гняс няма на резервоара освен ако не крадеш бензин 85 от някакво поделение на буркани...запали го и не му давай газ заради маслото...ако маслото ти е близо до смяна иди да го сменят и това е...ако се страхуваш заради семеринги и т.н. да не би да се спекоха няма такова нещо..все пак не е палена от 4 месеца а не 4 години...тук ще чуеш 1001 приказки как да клатиш колата все едно е жигула , как да й лееш куршум и т.н...

един хубав начин е да качиш нов акумулатор , да откачиш за малко захранването на дюзите и да завъртиш ключа докато гасне лампата на маслото така съм правил на старата ми баварка след като остана 5 месеца гасната...но не знам да не вземе да запише грешка след това

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 07 Фев 2009, 21:26

На мене ми се наложи точно по същия начин да си запаля колата (4-5 месеца престой в гараж небутвана)... та аз отидох закачих акумолатора...1 път я заключих и отключих (да си влезе в "ритъм" централното) след това си дадох на контакт изкачах 3-4 секунди и запалих (не и трябваше грам време за да запали явно мотора си беше чук)... в първите няколко секунди 10-20 мотора доста бръмчеше,но това е че всичкото масло се беше утекло и нямаше грам "филм" останал... та това мога да кажа аз нз колко ще ти помогне с нещо но все пак :)))

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Фев 2009, 21:53

Аз лично бих свалил капака на клапаните и бих полял с половин литър масло валовете (дано над тях на този двигател да няма някакви ламарини които да обират маслото хвърчащо навсякъде към капака при работещ двигател).След като се полее отгоре ,да се затвори главата отгоре и след половин час да се направи опит за старт.Аз лично съм убеден ,че автомобила ще запали ,само акумулатора да е читав.

Нищо друго не е страшно така както първоначалния старт след 4 месеца престой - износването като следствие от престоя при старта ще се равни според мен на повече от 20 000 км пробег при нормални условия ...

За горивните добавки съм съгласен с Петър :) Аз след като я подкарам ,бих сменил масло с всички филтри ...

п.с. Имате ли снимка на този мотор със свален капак на клапаните ?

Георги Пенчев
Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 07 Фев 2009, 21:59

Тука е пълно с безмислени мнения ! Хора, Вие не разбирате и грам от автомобили !

Азраил , ако имаш имобилаизер не го изключваи веднага а повърти малко с него. Така даваш на маслената помпа да повърти и да качи/напълни маслените канали. Мотора няма да остане без масло през първите 5 до 10 секунди. Вземи едни кабели и още една кола да дадеш ток ,може ако акумулатора е на повече от две години да е паднал. Всяка кола си има някаква допустима отечка, която за 4 месеца ако се сметне е малко повече от капацитета на акумулатора.

Внимаваи първите 200-300м , спирачните дискове са 100% ръждясали и ще им трябва малко време да влязат в форма.

Това е , не се стряскаи ако повдигачите почукат малко , ако си с някои тънко масълце, има вероятност да са се поизпразнели.

Успех ! ! !
ИзображениеИзображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Фев 2009, 22:53

LuBo1 , успех с твоите разбирания :yes:
Само ,че май така и не разбра за какъв автомобил става въпрос - на какъв пробег е - аз поне съм я видял колата със сигурност :mhihi:

Имобилайзера му е вграден ,какво значи "не го изключвай веднага" :mhihi: Това да не ти е Орел Астра "БМВ килър" с имобилайзер пляснат от бай Иван под корите под волана :D

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Фев 2009, 23:06

само не се карайте за това как да се запали кола след известен престой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 07 Фев 2009, 23:11

Вярно е, че при първаначално запускане износването ще е високо, но не смятам, че ситуацията е толкова сериозна. Още повече, че е стояла в гараж, а четери месеца не са чак толкова много. Вероятно обаче с акумулатора ще има проблем, за което препоръчвам най добре да се ползва такъв от приятел, а личният да се занесе на профилактика.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Фев 2009, 23:20

Павка ,аз не искам да се карам ,но всеки знае ,че има оригинален ключ > има палене ,има менте дубликат ключ > има въртене ,но няма палене ... толкова

Наш автомобил ,който навремето бяхаме скрили дълбоко в дълбоката провинция под един сайван по времето на ВИС-2 седя 6 месеца ,заради изнудване да подновим застраховката при тях (колата тогава беше малко или много екзотика) и какво се случи след като след половин година седя не пипвана,само ,че завита с найлон и брезент заради кокошките върху нея :arrow: двигателя беше сух ,страшни звуци се чуха първите 10-ина секунди и до София се прибрахме с 2 литра моторно масло :confused: И после започнаха мъките във времената ,в които части се намираха малко трудно и да не продължавам натам ...

Не казвам ,че това ще се случи с всеки автомобил ,но аз лично бих направил така ,че двигателя да не изпитва никакви износвания

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 07 Фев 2009, 23:25

Penchev написа:Павка ,аз не искам да се карам ,но всеки знае ,че има оригинален ключ > има палене ,има менте дубликат ключ > има въртене ,но няма палене ... толкова

Наш автомобил ,който навремето бяхаме скрили дълбоко в дълбоката провинция под един сайван по времето на ВИС-2 седя 6 месеца ,заради изнудване да подновим застраховката при тях (колата тогава беше малко или много екзотика) и какво се случи след като след половин година седя не пипвана,само ,че завита с найлон и брезент заради кокошките върху нея :arrow: двигателя беше сух ,страшни звуци се чуха първите 10-ина секунди и до София се прибрахме с 2 литра моторно масло :confused: И после започнаха мъките във времената ,в които части се намираха малко трудно и да не продължавам натам ...

Не казвам ,че това ще се случи с всеки автомобил ,но аз лично бих направил така ,че двигателя да не изпитва никакви износвания

Георги Пенчев

Не ми стана ясно КАКЪВ Е ИЗВОДА от тази история....кокошки, ВИС, найлони....2 литра масло... :roll:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Фев 2009, 23:30

Извода е - двигател за основен ремонт при никакви проблеми и симптоми преди прибирането на колата :)
Или ако трябва да се консервира двигател за такъв престой ,поне се процедира с масло в цилиндрите ,както някой по-горе каза :idea:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 07 Фев 2009, 23:36

Penchev написа:Извода е - двигател за основен ремонт при никакви проблеми и симптоми преди прибирането на колата :)
Или ако трябва да се консервира двигател за такъв престой ,поне се процедира с масло в цилиндрите ,както някой по-горе каза :idea:

Георги Пенчев

Ясно!

Принципно аз живея в две държави и имам опит с коли, които стоят в гараж по повече от 6м.......
И просто се учудвам от изписаните мнения....
:help: :help: :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 07 Фев 2009, 23:43

aygofan написа:
Penchev написа:Извода е - двигател за основен ремонт при никакви проблеми и симптоми преди прибирането на колата :)

Георги Пенчев

Ясно!

Принципно аз живея в две държави и имам опит с коли, които стоят в гараж по повече от 6м.......
И просто се учудвам от изписаните мнения....
:help: :help: :help:

Това е М3 бе колега,не говорим за Жигулатор или Московец на които ти дреме к'во ще им стане :shock: .Нормално е колегаа да има някакви притеснения и всичко би му било полезно...Ако на някой не му дреме кво ще се случи с мотор,който е леееееко спесифичен(още повече за ремонт в БГ), да върти ключа и да излиза на пилеж след 5 секунди от гаража...,ама тука не е баш така.. :idea:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата