Съвет за видеокарта
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Съвет за видеокарта
Добре де, 'земи едно 4870 като не ти се дават много пари и после като станат 3 за лев вземи още 1 за кросфайър и т'ва е :?
In Ban We Trust!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Пробвал съм 3-4 АТИ-та, включително прехваленото 4870 - и като цяло - от двата гиганта АТИ имат супер недъгавия драйвър съпорт. Че даже и за определени афтърмаркет производители не им разпознават картите.
За мен АТИ и Каталист =
За мен АТИ и Каталист =

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Кои са тия афтърмаркет производители, дето не работят с официалният Catalyst... че ми стана интересно... как ги постигате тия проблеми и несъвместимости, като сигурно съм изтествал последните 3-4 поколения на ATI и чак такива несъвместимости не съм срещал... ма то нали знаеш - понякога проблема е и от задклавиатурното устройство

Иначе G80 е ядрото на 8800GTX/GTS320/640... после се появиха 8800 GT и 8800GTS 512 MB, които бяха вече с G92... после се появи G92b (55nm), което вече навлезна при 9800GTX(GTX+), 9800GT и след това го преименуваха на GTS250 т.е. 9800GTX+.

Иначе G80 е ядрото на 8800GTX/GTS320/640... после се появиха 8800 GT и 8800GTS 512 MB, които бяха вече с G92... после се появи G92b (55nm), което вече навлезна при 9800GTX(GTX+), 9800GT и след това го преименуваха на GTS250 т.е. 9800GTX+.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Mollov написа:Кои са тия афтърмаркет производители, дето не работят с официалният Catalyst... че ми стана интересно... как ги постигате тия проблеми и несъвместимости, като сигурно съм изтествал последните 3-4 поколения на ATI и чак такива несъвместимости не съм срещал... ма то нали знаеш - понякога проблема е и от задклавиатурното устройство![]()
Sapphire примерно, преди година си правеха собствени ревизии на официалните Каталисти, че даже и на Хотфиксовете. И не на аутдейтед драйвър, а на последната версия. Бяха пропищели в официалните форуми, че недъгаво написания Каталист не им разпознава картите.
Пък и в крайна сметка мнението ми е лично, не обвързвам никого с него. Няма нужда да влизаш в ролята на ревностен защитник на прехвалените АТИ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Как така става, че АТИ са криви, а не са криви Sapphire, че не са си направили хардуера по спецификациите на АТИ не знам
От х1950 насам ползвам само "афтърмаркет" ати-та (Club3d) и винаги съм ги ползвал само с каталист, никога не съм имал проблеми с тях(т'ва са вече 3-4 години). Опитай се да ме убедиш, че нвидиа ми предлагат повече от ати за едни и същи пари към настоящия момент...
И точно в момента не ати, а н-видиа са марката, която се държи само на "върли привържаници и сектанти"...

От х1950 насам ползвам само "афтърмаркет" ати-та (Club3d) и винаги съм ги ползвал само с каталист, никога не съм имал проблеми с тях(т'ва са вече 3-4 години). Опитай се да ме убедиш, че нвидиа ми предлагат повече от ати за едни и същи пари към настоящия момент...
И точно в момента не ати, а н-видиа са марката, която се държи само на "върли привържаници и сектанти"...
In Ban We Trust!
- Mollov
- Мародератор
-
Archangel написа: Няма нужда да влизаш в ролята на ревностен защитник на прехвалените АТИ.
Дето се вика - I beg to differ.... аз не съм ревностен защитник на ATI, ами просто не ме кефи когато някой си говори някви неща, дето не са много верни... че не е перфектен каталиста е така, ама ти направо пресили нещата... да не говорим, че ATI изобщо не са прехвалени, за разлика от постоянно премаркиращите се NVIDIA.
Невидия направиха една добра серия, по-точно така наречената 8ма серия с ядра, както спомена колегата Г80 и Г92 и започнаха да разчитат на стари лаври, докато Ати бяха пуснали недоразумението радеон 3-та серия
Обаче като цяло в момента ати имат по добрите карти и най-вече в съотношението цена/производителност 

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
///M Power написа:dimithur написа:EBEEMVACIA написа:а агп видео,най-доброто,ма без ехтра захр.конектор кое е![]()
![]()
Може би ати 9600pro/9550 (за 9600хт не съм сигурен дали и то не беше вече със външно захранване) , по принцип това му е проблема на АГП-то, че е с ограничено напрежение, което не е достатъчно за съвременните видео карти дето лапат по над 100 вата
Има и 7300 и 7600 ГТ без допълнително захранване:)
пс:има ГТС 250 с 1 ГБ
ММДААА..а ако хакна второ захранване за видеото(едно старо атх)

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- Mollov
- Мародератор
-
Няма проблеми да вържеш допълнително захранване... трябва да е ATX и трябва да вържеш няколко (2-3) черни кабела (МАСА) на двете захранвания "на късо" (използвай тези на ATX конектора, както и на свободен MOLEX) - така ще им изравниш МАСА-та и няма опция да се опразува потенциална разлика... няма нужда да ти обяснявам, че двете захранвания трябва да се захранват от едно и също място (разклонител, контакт и т.н.). Също така трябва да им вържеш и PowerON кабела (един зелен, намиращ ще между два черни кабела на ATX конектора), че като подадеш PowerON на едното, да го получи и другото.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
сполай ти за точния съвет,Mollov(знам те от радиото по микмауса-орлин- кво става с него...ееехх,коя година го излъчвахаа...) 

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
EBEEMVACIA написа:сполай ти за точния съвет,Mollov(знам те от радиото по микмауса-орлин- кво става с него...ееехх,коя година го излъчвахаа...)
А няма ли да ти е по-лесно да си вземеш нещо такова

- Mollov
- Мародератор
-
Те тия захранвания за VGA са хубави, ама са си пари... а едно читаво 300W PSU ще подкара без проблем някое такова видео, а цената му понякога е "без пари". Връзваш ги да бачкат "комплект" и готово.
Важно е да се знае, че се връзват на късо САМО черните "МАСА" кабели, другите цветове, по които тече +/-V НЕ СЕ връзват!
Важно е да се знае, че се връзват на късо САМО черните "МАСА" кабели, другите цветове, по които тече +/-V НЕ СЕ връзват!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2