Съвет за видеокарта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Съвет за видеокарта

Мнение от Zagy » 19 Дек 2009, 19:35

Тва G92 не беше ли ядрото на 8800GT/GTS?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 19 Дек 2009, 19:35

Добре де, 'земи едно 4870 като не ти се дават много пари и после като станат 3 за лев вземи още 1 за кросфайър и т'ва е :?
In Ban We Trust!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Дек 2009, 19:36

Нямам втори PCI-e слот.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Дек 2009, 19:43

Пробвал съм 3-4 АТИ-та, включително прехваленото 4870 - и като цяло - от двата гиганта АТИ имат супер недъгавия драйвър съпорт. Че даже и за определени афтърмаркет производители не им разпознават картите.

За мен АТИ и Каталист = :no:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Дек 2009, 19:48

Кои са тия афтърмаркет производители, дето не работят с официалният Catalyst... че ми стана интересно... как ги постигате тия проблеми и несъвместимости, като сигурно съм изтествал последните 3-4 поколения на ATI и чак такива несъвместимости не съм срещал... ма то нали знаеш - понякога проблема е и от задклавиатурното устройство :) ;)

Иначе G80 е ядрото на 8800GTX/GTS320/640... после се появиха 8800 GT и 8800GTS 512 MB, които бяха вече с G92... после се появи G92b (55nm), което вече навлезна при 9800GTX(GTX+), 9800GT и след това го преименуваха на GTS250 т.е. 9800GTX+.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30, Е36, Е46

Мнение от wot » 19 Дек 2009, 20:10

HD5770 е 128, но 128 GDDR5 e равностойно на 256 GDDR3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Дек 2009, 23:01

Mollov написа:Кои са тия афтърмаркет производители, дето не работят с официалният Catalyst... че ми стана интересно... как ги постигате тия проблеми и несъвместимости, като сигурно съм изтествал последните 3-4 поколения на ATI и чак такива несъвместимости не съм срещал... ма то нали знаеш - понякога проблема е и от задклавиатурното устройство :) ;)

Sapphire примерно, преди година си правеха собствени ревизии на официалните Каталисти, че даже и на Хотфиксовете. И не на аутдейтед драйвър, а на последната версия. Бяха пропищели в официалните форуми, че недъгаво написания Каталист не им разпознава картите.
Пък и в крайна сметка мнението ми е лично, не обвързвам никого с него. Няма нужда да влизаш в ролята на ревностен защитник на прехвалените АТИ.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 19 Дек 2009, 23:18

Как така става, че АТИ са криви, а не са криви Sapphire, че не са си направили хардуера по спецификациите на АТИ не знам :)
От х1950 насам ползвам само "афтърмаркет" ати-та (Club3d) и винаги съм ги ползвал само с каталист, никога не съм имал проблеми с тях(т'ва са вече 3-4 години). Опитай се да ме убедиш, че нвидиа ми предлагат повече от ати за едни и същи пари към настоящия момент...
И точно в момента не ати, а н-видиа са марката, която се държи само на "върли привържаници и сектанти"...
In Ban We Trust!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Дек 2009, 23:48

Archangel написа: Няма нужда да влизаш в ролята на ревностен защитник на прехвалените АТИ.

Дето се вика - I beg to differ.... аз не съм ревностен защитник на ATI, ами просто не ме кефи когато някой си говори някви неща, дето не са много верни... че не е перфектен каталиста е така, ама ти направо пресили нещата... да не говорим, че ATI изобщо не са прехвалени, за разлика от постоянно премаркиращите се NVIDIA.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Дек 2009, 1:45

Невидия направиха една добра серия, по-точно така наречената 8ма серия с ядра, както спомена колегата Г80 и Г92 и започнаха да разчитат на стари лаври, докато Ати бяха пуснали недоразумението радеон 3-та серия :mhihi: Обаче като цяло в момента ати имат по добрите карти и най-вече в съотношението цена/производителност ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 20 Дек 2009, 18:36

///M Power написа:
dimithur написа:
EBEEMVACIA написа:а агп видео,най-доброто,ма без ехтра захр.конектор кое е :?: :idea: :arrow:

Може би ати 9600pro/9550 (за 9600хт не съм сигурен дали и то не беше вече със външно захранване) , по принцип това му е проблема на АГП-то, че е с ограничено напрежение, което не е достатъчно за съвременните видео карти дето лапат по над 100 вата :mhihi:

Има и 7300 и 7600 ГТ без допълнително захранване:)

пс:има ГТС 250 с 1 ГБ :)

ММДААА..а ако хакна второ захранване за видеото(едно старо атх) :?: :idea: :roll: само него ще храни-сега пускането как щее..
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Дек 2009, 21:00

Няма проблеми да вържеш допълнително захранване... трябва да е ATX и трябва да вържеш няколко (2-3) черни кабела (МАСА) на двете захранвания "на късо" (използвай тези на ATX конектора, както и на свободен MOLEX) - така ще им изравниш МАСА-та и няма опция да се опразува потенциална разлика... няма нужда да ти обяснявам, че двете захранвания трябва да се захранват от едно и също място (разклонител, контакт и т.н.). Също така трябва да им вържеш и PowerON кабела (един зелен, намиращ ще между два черни кабела на ATX конектора), че като подадеш PowerON на едното, да го получи и другото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 20 Дек 2009, 21:16

сполай ти за точния съвет,Mollov(знам те от радиото по микмауса-орлин- кво става с него...ееехх,коя година го излъчвахаа...) :ok:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 21 Дек 2009, 17:00

EBEEMVACIA написа:сполай ти за точния съвет,Mollov(знам те от радиото по микмауса-орлин- кво става с него...ееехх,коя година го излъчвахаа...) :ok:

А няма ли да ти е по-лесно да си вземеш нещо такова Изображение Понеже оставам с впечатлението, че нямаш свободен молекс на захранването :mhihi: А ако не ти стигат ватовете, си продават отделни захранвания специално за видео карти, макар че аз лични бих предпочел да си взема читаво захранване
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Дек 2009, 18:00

Те тия захранвания за VGA са хубави, ама са си пари... а едно читаво 300W PSU ще подкара без проблем някое такова видео, а цената му понякога е "без пари". Връзваш ги да бачкат "комплект" и готово.

Важно е да се знае, че се връзват на късо САМО черните "МАСА" кабели, другите цветове, по които тече +/-V НЕ СЕ връзват!

Предишна

Назад към Извън Темата