Инвестиция в апартамент/курорт - разумно ли е?
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Инвестиция в апартамент/курорт - разумно ли е?
Бе с тея ужасно високи лихви по депозитите в момента, просто е глупаво да се инвестира в каквото и да било друго
Мен единствено ме притеснява факта, че с тея лихви някои хора/институции се опитват да вземат парите на хората и после да избягат с оправданието фалирахме, търсете си парите от държавата, тя нали ви ги гарантира
И естествено ще излезе ББ и ще каже - пари в държавата няма, питайте станишев къде са 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ще има смисъл от такава инвестиция когато съборят поне 50% от хотелите и стане приятно за почивка място тоя Слънчев бряг
Ако държиш да вложиш едни пари в недвижим имот- харесай си нещо във Варна, ако разполагаш със сумата в кеш идея нямаш колко лесно се свалят едни 20% от цената... Ноември месец договаряхме сделка за готов апартамент ново строителство от строител- от 730€ на квадрат за точно половин час цената падна на 550€ + един гараж бонус... Поради липсата на пари кеш/банкови заеми строителя лесно сваля доста от цифрата- по-добре по-малка печалба, отколкото да седи имота непродаден...
Но и както казват колегите- цените още има накъде да падат, дали и с колко ще паднат е друг въпрос вече...

Ако държиш да вложиш едни пари в недвижим имот- харесай си нещо във Варна, ако разполагаш със сумата в кеш идея нямаш колко лесно се свалят едни 20% от цената... Ноември месец договаряхме сделка за готов апартамент ново строителство от строител- от 730€ на квадрат за точно половин час цената падна на 550€ + един гараж бонус... Поради липсата на пари кеш/банкови заеми строителя лесно сваля доста от цифрата- по-добре по-малка печалба, отколкото да седи имота непродаден...
Но и както казват колегите- цените още има накъде да падат, дали и с колко ще паднат е друг въпрос вече...
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
san4o написа:Ако ще го ползваш за лични цели, демек да не плащаш спане като ходиш на морето - тогава да. Ако ще ти е да правиш бизнес с него, точно в Слънчев Бряг - забрави
+1
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Демирев написа:Един сериозен въпрос търсещ още по-сериозни отговори.
Разумно ли е в момента покупката на апартамент - студио, доста добре обзаведен (95кв.м.) в Слънчев бряг?
Цената е повече от изгодна на фона и на доброто обзавеждане.
По нашите стандарти, това си е апартамент.
Иначе по темата, зависи на каква цена ти го дават, отделно завършен ли е блока/комплекса (АКТ 16), има ли обитаемост и др.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Абсолютно,някъде сигурно дори може и близко до себестойност да купиш...ms написа:Ще има смисъл от такава инвестиция когато съборят поне 50% от хотелите и стане приятно за почивка място тоя Слънчев бряг![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
hemicharger написа:Демирев написа:Един сериозен въпрос търсещ още по-сериозни отговори.
Разумно ли е в момента покупката на апартамент - студио, доста добре обзаведен (95кв.м.) в Слънчев бряг?
По нашите стандарти, това си е апартамент.
Иначе по темата, зависи на каква цена ти го дават, отделно завършен ли е блока/комплекса (АКТ 16), има ли обитаемост и др.
С акт 16 е да и обзведен. На 7 етаж е на 150 м. от пясъчната ивица на Сл.Бряг.
2008г. е завършен напълно. На живо може и да свалят, а може и не. 80 % в сградата са продадени.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев, обади се на Bogat-Beden по-добре, ще има за какво да си поприказвате. 

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
ms написа:Ще има смисъл от такава инвестиция когато съборят поне 50% от хотелите и стане приятно за почивка място тоя Слънчев бряг![]()
Кажи къде е това колега, че ако е във Варна съм живо заинтересован. За 550 евра ново строителство и подарък гараж се мятам веднага

- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
Демирев написа:Един сериозен въпрос търсещ още по-сериозни отговори.
По добрия варянт са ивестициите в акции на американската стокова борса защото ликвидноста там 100% а и вчера стана ясно че няма да променят лихвения процент и борсите ще продължават да растат

0877197321 това ми е номера аз мога да търгувам на американската борса ако имаш интерес заванни или ми пиши ЛС и ще ти обесня по подробно
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
x3m написа:Демирев написа:Един сериозен въпрос търсещ още по-сериозни отговори.
По добрия варянт са ивестициите в акции на американската стокова борса защото ликвидноста там 100% а и вчера стана ясно че няма да променят лихвения процент и борсите ще продължават да растат![]()
0877197321 това ми е номера аз мога да търгувам на американската борса ако имаш интерес заванни или ми пиши ЛС и ще ти обесня по подробно
Аз също владея разни техники и трикове за изпращенето на даден капитал в небитието

Ако ги имаш парите кеш и не ти трябват, доста по-изгодно ще ти излезе да вземеш някое апартаментче/земя в Бяла 
Първо, че ти е наблизо, второ, че там няма такова презастрояване и като се нормализират цените, там ще стане доста добре
А в момента цените не земите в Бяла си нямаш идея просто

Първо, че ти е наблизо, второ, че там няма такова презастрояване и като се нормализират цените, там ще стане доста добре

А в момента цените не земите в Бяла си нямаш идея просто

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Свят голям! Да не си луд да ходиш всяко лято на едно и също място? Ебаси мястото?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То каква инвестиция е да купиш нещо непродаваемо, дори и да не му падне цената? Инвестицията поне според моите разбирания е нещо, което ще си повиши стойността или поне ще я запази, но е или бързо ликвидно при нужда или в точно определен срок. А тоя апартамент ако го купиш няма продаване после.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Макар че някои брокери твърдят че цените на недвижимите имоти са достигнали дъното и повече няма да падат, аз смятам че предвид презастрояването в някои градове и курорти е напълно възможно цените да продължат да падат, докато се намери баланс с търсенето. Моят съвет е да изчакаш още, да видиш как ще се раздвижи пазара и тогава да решиш.
dimithur написа:Аз също владея разни техники и трикове за изпращенето на даден капитал в небитието
Тук си в голяма грешка. Инвестицията в акции, ценни книжа и т.н. е една от най-надеждните и доходоносни в последно време. А може би непознатото те плаши и затова мислиш, че ако не е апартамен или златен ланец, значи не е инвестиция, а напротив - прахосване?!
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5