Инвестиция в апартамент/курорт - разумно ли е?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Инвестиция в апартамент/курорт - разумно ли е?

Мнение от dimithur » 17 Мар 2010, 11:04

Бе с тея ужасно високи лихви по депозитите в момента, просто е глупаво да се инвестира в каквото и да било друго ;) Мен единствено ме притеснява факта, че с тея лихви някои хора/институции се опитват да вземат парите на хората и после да избягат с оправданието фалирахме, търсете си парите от държавата, тя нали ви ги гарантира :mhihi: И естествено ще излезе ББ и ще каже - пари в държавата няма, питайте станишев къде са :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Мар 2010, 11:05

Ще има смисъл от такава инвестиция когато съборят поне 50% от хотелите и стане приятно за почивка място тоя Слънчев бряг :roll:
Ако държиш да вложиш едни пари в недвижим имот- харесай си нещо във Варна, ако разполагаш със сумата в кеш идея нямаш колко лесно се свалят едни 20% от цената... Ноември месец договаряхме сделка за готов апартамент ново строителство от строител- от 730€ на квадрат за точно половин час цената падна на 550€ + един гараж бонус... Поради липсата на пари кеш/банкови заеми строителя лесно сваля доста от цифрата- по-добре по-малка печалба, отколкото да седи имота непродаден...
Но и както казват колегите- цените още има накъде да падат, дали и с колко ще паднат е друг въпрос вече...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 17 Мар 2010, 11:14

san4o написа:Ако ще го ползваш за лични цели, демек да не плащаш спане като ходиш на морето - тогава да. Ако ще ти е да правиш бизнес с него, точно в Слънчев Бряг - забрави ;)

+1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 17 Мар 2010, 11:21

Демирев написа:Един сериозен въпрос търсещ още по-сериозни отговори.
Разумно ли е в момента покупката на апартамент - студио, доста добре обзаведен (95кв.м.) в Слънчев бряг?
Цената е повече от изгодна на фона и на доброто обзавеждане.

По нашите стандарти, това си е апартамент.
Иначе по темата, зависи на каква цена ти го дават, отделно завършен ли е блока/комплекса (АКТ 16), има ли обитаемост и др.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Мар 2010, 13:17

ms написа:Ще има смисъл от такава инвестиция когато съборят поне 50% от хотелите и стане приятно за почивка място тоя Слънчев бряг :roll:
Ако държиш да вложиш едни пари в недвижим имот- харесай си нещо във Варна, ако разполагаш със сумата в кеш идея нямаш колко лесно се свалят едни 20% от цената... Ноември месец договаряхме сделка за готов апартамент ново строителство от строител- от 730€ на квадрат за точно половин час цената падна на 550€ + един гараж бонус... Поради липсата на пари кеш/банкови заеми строителя лесно сваля доста от цифрата- по-добре по-малка печалба, отколкото да седи имота непродаден...
Но и както казват колегите- цените още има накъде да падат, дали и с колко ще паднат е друг въпрос вече...
Абсолютно,някъде сигурно дори може и близко до себестойност да купиш... :smoke:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 17 Мар 2010, 13:38

hemicharger написа:
Разумно ли е в момента покупката на апартамент - студио, доста добре обзаведен (95кв.м.) в Слънчев бряг?

По нашите стандарти, това си е апартамент.
Иначе по темата, зависи на каква цена ти го дават, отделно завършен ли е блока/комплекса (АКТ 16), има ли обитаемост и др.

С акт 16 е да и обзведен. На 7 етаж е на 150 м. от пясъчната ивица на Сл.Бряг.
2008г. е завършен напълно. На живо може и да свалят, а може и не. 80 % в сградата са продадени.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 17 Мар 2010, 15:20

Демирев, обади се на Bogat-Beden по-добре, ще има за какво да си поприказвате. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 17 Мар 2010, 20:44

ms написа:Ще има смисъл от такава инвестиция когато съборят поне 50% от хотелите и стане приятно за почивка място тоя Слънчев бряг :roll:

Кажи къде е това колега, че ако е във Варна съм живо заинтересован. За 550 евра ново строителство и подарък гараж се мятам веднага :lol: . Стига да не е с тухли единички, че и такива съм виждал :(
Изображение

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Мнение от x3m » 17 Мар 2010, 21:15

По добрия варянт са ивестициите в акции на американската стокова борса защото ликвидноста там 100% а и вчера стана ясно че няма да променят лихвения процент и борсите ще продължават да растат ;)
0877197321 това ми е номера аз мога да търгувам на американската борса ако имаш интерес заванни или ми пиши ЛС и ще ти обесня по подробно
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 17 Мар 2010, 21:46

x3m написа:

По добрия варянт са ивестициите в акции на американската стокова борса защото ликвидноста там 100% а и вчера стана ясно че няма да променят лихвения процент и борсите ще продължават да растат ;)
0877197321 това ми е номера аз мога да търгувам на американската борса ако имаш интерес заванни или ми пиши ЛС и ще ти обесня по подробно

Аз също владея разни техники и трикове за изпращенето на даден капитал в небитието :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Потребител
Аватар

Мнение от E60_M5 » 17 Мар 2010, 21:56

Ако ги имаш парите кеш и не ти трябват, доста по-изгодно ще ти излезе да вземеш някое апартаментче/земя в Бяла ;)
Първо, че ти е наблизо, второ, че там няма такова презастрояване и като се нормализират цените, там ще стане доста добре :ok:
А в момента цените не земите в Бяла си нямаш идея просто ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 18 Мар 2010, 1:09

Свят голям! Да не си луд да ходиш всяко лято на едно и също място? Ебаси мястото?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2010, 11:46

То каква инвестиция е да купиш нещо непродаваемо, дори и да не му падне цената? Инвестицията поне според моите разбирания е нещо, което ще си повиши стойността или поне ще я запази, но е или бързо ликвидно при нужда или в точно определен срок. А тоя апартамент ако го купиш няма продаване после.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 18 Мар 2010, 11:50

Макар че някои брокери твърдят че цените на недвижимите имоти са достигнали дъното и повече няма да падат, аз смятам че предвид презастрояването в някои градове и курорти е напълно възможно цените да продължат да падат, докато се намери баланс с търсенето. Моят съвет е да изчакаш още, да видиш как ще се раздвижи пазара и тогава да решиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 18 Мар 2010, 12:01

dimithur написа:Аз също владея разни техники и трикове за изпращенето на даден капитал в небитието :mhihi:

Тук си в голяма грешка. Инвестицията в акции, ценни книжа и т.н. е една от най-надеждните и доходоносни в последно време. А може би непознатото те плаши и затова мислиш, че ако не е апартамен или златен ланец, значи не е инвестиция, а напротив - прахосване?!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата